He he, hvala ali ovo nisam ja. Nemam vrimena za to odradit kvalitetno kako spada na engleskom jeziku, a ionako to mi nema smisla jer su već daleko financijski potkovanije kompanije već napravile i obradile sve živo Å¡to se ima obraditi na engleskom jeziku, samo treba malo jače googlat. Meni je trebalo da ja ovdje moje lokalce educiram i sustav funkcionira za one koji ga prate. No nažalost joÅ¡ je velik broj onih koji misle proć stabilitet tako da dođu na ispit bez olovke papira i digitrona.
Jel ima tko da je rjeÅ¡io ove gori zadatke? tribaju mi brojevi da vidim Å¡ta se ovdje događa.
Iz kapetanskog u kapetanski masovni pad tj. neznanje iz stabiliteta, iz jednostavnog razloga, a to je:
Nisu (SUSTAV u cjelini ovdje griješi!!)
nas naučili Stabilitet u srednjoj i na viÅ¡oj. I tako desetljećima.
Sjećam se kad smo na ViÅ¡oj profesoru lijepo obrazložili da nas nitko nije naučio Stabilitet, a on se naÅ¡ao (Hvala Bogu mudar i razuman) dao nam dva i mi nastavili sa životom i karijerama juniora unedogled

( +

).
Kad sam polagao kapetanski čak su mi i predavači obilato i preko mjere pomagali, + teka sa mnogim zadacima itd i ja predao doslovno prazan list i to nakon Srednje pomorske + ViÅ¡e + Konzultacije koje su malo jeftinije od dijamanata na kruni engleske kraljice.
Evo i ove godine ima rok u 5-ti i 11 mjesec u Splitu (za druge gradove neznam Statistiku NEZNANJA iz materije koja dijeli prvo mjesto sa navigacijom po važnosti.) Dakle i u peti mjesec će bit klasika; trči na konzultacije, nagnjavi se sa meteorologijom, Å¡ablonama iz loksodrome i dok dođe stabilitet na red adio Znanje... A past će 50-70% kandidata na ispitu.
U srednjoj stabilitet traje dvije godine, umjesto 4. To je step 1 ka izlječenju, od bolesti zvane neznanje iz stabiliteta. Bez ove promjene nema napretka. Ovo se treba puno vježbat već od prve godine, da bi se znanje do i u 4-oj sleglo i utvrdilo.
Prve godine treba naučit točku G, pa druge točku M, pa treće točku B, te u 4-oj točku K & usput se prisjetit točaka GMB

Bilo bi uistinu fenomenalno i ovo:
prve godine ukrcaj general karga,
druge žitarica,
treće kontejnera i
4 ukrcaj nekog od tankera.
Ja npr u 6-7 godina Nautike nisam nikad radio ni čuo neÅ¡to o stabilitetu kontejnera, tankera, nisam radio ni draft survey (s njime sam se upoznao na konzultacijama koje sam platio milijun kuna).
A stabilitet na prvoj god viÅ¡e mi je bilo niti 100-tinjak stranica kopiranih iz neke imo-ove publikacije, i taj čovjek mrtav ladan zaradio akademsku plaću i te godine PROIZVEO jako puno neznalica i dugogodiÅ¡njih juniora, Å¡to je oÅ¡tetilo državni proračun, ali i proračun dotičnih studenata-kasnije pomoraca, i Å¡to da čovjek tu viÅ¡e kaže.
Draga nesposobna profesorska legijo koji proizvodite neznalice pogledajte ovaj film (temeljen na istinitim događajima)
https://www.youtube.com/watch?v=sG-Cxs8eYkI
i ovaj
https://www.youtube.com/watch?v=69ZoLvE9SpQ
A POSEBNO OVAJ!!
gdje legenda Pacino kaže nekim pokvarenim profama da bi najradije donio plamenobacač i napravio dar-mar, al neće jer je pristojan čovjek. Dobio je OSKARA 1993 za ovu fenomenalnu izvedbu...
https://www.youtube.com/watch?v=lcj1wMZRitI
Lola/dasa profa prijeti siromahu studentu da će mu uniÅ¡tit budućnost... Ima takvih bolesti i u pravom životu...