Mayday
svaštara
evo ovo je gospodin drvenjak, inace Turistom bliski prijatelj i radni kolega na brodu
Vidi profil: woody woodpacker - Pomorac.net
Hvala. Poslat ću mu poruku, pa ako bude htio pomoći.
Ostatak neću komentirati jer nažalost naÅ¡ sustav obrazovanja, vrednovanja i ispitivanja je toliko loÅ¡ da se ne može kriviti one koji su na brodu i rade posao za koji nisu sposobni. Niti je korektno da se nečija sposobnost za obavljanje nekog posla vrednuje na temelju nekoliko susreta i možebitno par ugovora provedenih s tom osobom.
Neki dan je grupa ljudi položila za voditelja brodice, javili su mi Å¡to ih je pitalo - sve i svaÅ¡ta, ali im kapetani nisu dali da odgovaraju, već su im postavili pitanje i rekli odgovor, ako su uzeli trokut u ruke i ucrtali kurs sami kapetani samo Å¡to nisu ustali i zapljeskali. Umjesto da ih ispljene i odvoje dobre od onih koji će te pokraj diver bove pregazit, svi koji plate prođu. Isto je i na većim ispitima. Kapetanski u Splitu Zadru Å ibeniku a zadatci iz terestike i astronomske od 2001 i 2008. Ne treba mi nit digitron da položim kapetanski, znam sve zadatke i grupe napamet koliko puta sam ih rjeÅ¡avala sa kandidatima. Engleski dvi grupe A i B. Od 2000 se nisu promijenile. Stabilitet belatrix, split i korana, toliko izlizana da već znam pola hidrostatskih napamet. I onda neko ode na repeticije, pripremi se, nauči, da bi lik pokraj njega koji zbraja dva jednoznamenkasta broja na prste nakon misec dana posta treći kao i on. GubiÅ¡ volju i da predajeÅ¡ i da se obrazujeÅ¡ u takvom okruženju. Mučim se da čovjeku objasnim kako se rjeÅ¡ava, a on dobije isti zadatak koji smo rjeÅ¡avali na konzultacijama, samo prepiÅ¡e brojeve (kao i onaj pokraj njega koji je samo ponio sve grupe i rjeÅ¡enja i čeka da ubode dan, a ne razlikuje devijaciju od deklinacije). Kako je tema Kapetanski, bio bi red da ne skrećem teme pa sam i ovo morala reć.