Brodski elektricari

Status
Not open for further replies.
razumin tvoje objasnjenje,ali kako razjebat tu rutinu ako nisi tamo i imas muda da in jebes mater i kazes koji kurac,oprostite cure citajuce,ja cu ic ako bude iza 15 10 i necu prihvatit pizdarije neo postavljat uvjete jer mislim da imamo sa cime,a ako izgorin,bija san okruzen deklariranin govnima koja tvrde da se bore za nas,a bili na brodu,bili ode,bili onde,ko ce stat iza mene osin nas koliko nas ima,nije dosta da se govna zatresu,jeino ih mogu sve razbit i sprjecit da nan rade pizdarije sljedecih par miseci kad bi ih tribalo natirat da nesto naprave,eto,mozda zato nebi triba ic,vi recite

Pa tako si moga napisat odma da momci koje zanima vide o cemu se radi,a sta se tice trafika i breveta nisan ja generalizira ljude sve u isti lonac al cinjenica je da se u nekim zemljama brevet dobije u prevedenom znacenju doslovno u trafici.
Ma rodjo ti meni reci u koju zemlju i u kojoj je ulici trafika, pa cemo Svi mi sss frustrirani poc na izlet... :hihi
Odma iman 10 ljudi za napunit kombi... :kafa

hvala vam na odgovorima ljudi. nemam nikog u obitelji pomorca pa mi ovako bilo najjednostavnije za pitat te stvari. :uzdravlje

Stari, nemoj se previse sekirati za neke prije navedene komentare, ovdje smo da si pomognemo ako je moguce i koliko god je moguce, a pojedinci ti samo uzivaju kad je netko novi i neiskusan pa se izdrkavaju ( oprostite mi na izrazu ali ne nalazim bolje rijeci) a to me podsjeca na moju asistenturu na Croatia Line-u.......samo ti pitaj sta te zanima.:D

Sta je neny, s obziron da si ti stari morski vuk sa MSC kako pise u biografiji ti bi to triba sve znat. Kazes da bi tribali bit skupa a nisi tako govorija nema puno. Bilo je vise ovako:

"Otkud to tebi da niko nece hrvatsku posadu,Mislis da smo mi hrvati losi ili ne znamo posa?Nece nas niko zbog vas koji imate hrvatske putovnice,a dosli ste iz ko zna di i nemate veze s pomorstvom ni morem,a nabavili ste brevete ka i pola crnogoraca sta je na MSC.Zbog takvih cobana hrvatski pomorci i imaju problema. "

http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?p=31277#post31277

To ti kako vitar puse

Pa da citiramo velikog njemackog filozofa Arthura Schopenhauera; "najjeftinija vrsta ponosa je nacionalni ponos.On kod svoga nosioca odaje nedostatak INDIVIDUALNIH osobina na koje bi mogao biti ponosan, inace ne bi posezao za necim sto dijeli sa miljunima drugih."

Frankie, ova ti je prva liga. pogodila je u samu bit.

nije me briga odakle je ko dosa, kako je brevet dobija i koji jezik govori dok se god ja ne moran dizat iz postelje i radit sta bi on triba.

Last edited:
bok ekipa ja sam novi ovdi pa bi tija kazat koju rić. sta se tiće ovih koji tra?že asistenturu najbolje je da idu na na??u komp. jadroplov i sl. a i tu za ukrcat se triba bit uporan.vidin da ovi koji jo?? nisu navigali pitaju za du?žnosti na brodu kao ??ta radi elektrićar ??ta elektronićar blabla sve je to isti k. Kad stekne?? iskustvo sve idel ako.Za oves iskustvom evo jedna pristojna agencija Colship kap. Rogić.Chemical,heavylift brodovi ,plaća 7000$ Pozdrav

Bok

Evo Vam moje iskustvo u trazenju posla za Asistenta Elektricara.

Prije svega sam morao dobiti certifikat temeljne sigurnosti (STCW 95 A-VI/1) i Pomorsku knjizicu za sto mi je trebalo oko mjesec dana i 5,000 Kn (ukljuceni svi troskovi).
Nakon toga sam furfao po forumima i trazio adrese kompanija i agencija koje zaposljavaju pomorce.
Od 75 kompanija i agencija kojima sam poslao CV, odnosno popunio on-line registraciju, javilo mi se njih 5.
Ostale sam naknadno kontaktirao telefonski, te ih pitao ukrcavaju li asistente elektricara.

Rezultat je slijedeci:
1. Ne krcaju pomorce: 10
2. Ne krcaju elektricare: 2
3. Ne krcaju asistente: 33
4. Stavit ce me u evidenciju: 25

Inace imam 10 godina radnog iskustva kao elektricar / elektronicar, te zavrsene slijedece skole:
BS Computer engineering, University of Split, Croatia, 2005-2008
Technician for the process equipement, Technical school Kutina, Croatia, 1997-2001
Electromechanic, Technical school Kutina, Croatia, 1992-1995

Dakle gospodo, izgleda da je u ovom trenutku mogucnost zaposljavanja kao asistent elektricara iznimno mala ;)

@Adictus
Ja bih ti preporucio par stvari:
1. hitno nadji dobru preporuku tj. vezu, nekog kapetana ili kapa da te preporuci agencijama preko kojih su ukrcani ili direktno poslodavcu.
2. Sjedi u auto i napravi djir po agencijama i razgovaraj licem u lice sa agentima jer je osobni dojam puno vazniji od CV-a.
3. Neznam zasto svi traze poziciju asistenta, zasto nebi isao na brod kao elektricar ali uz overlap, pogotovo ukoliko imas iskustvo. (takav je bio moj slucaj, 15 dana)
4. Ovaj zadnji je prijedlog samo za ocajne, kontaktirati Stiva i platiti za prvi ukrcaj.
Mozda je bolje tako nego nikako, teska su vremena a i duga je zima!

Pozz

@ Adictus

POsto vidim da zlite raditi kao struja a imate iskust va u tom poslu bilo bi dobro da poslusate savjet usera struje i idete za elektricara na brod. Dakle ako vas je strah ici na brod koji ima samo jednog elektricara moj savjet je ( ako pricate engleski ) da se javite u SSM, Euros i Tanu te im recete da bi se prijavili za intervju na putnicke brode u svojstvu elektricara. Oni ce vas staviti za intervju a vi onda cete pokazati dali ste spremni za posao struje prid ludima koji ce biti na testu. Da bi upali kao struja na putnicke (kad im triba ljudi ) oni ce vas uzeti nema veze za iskustvo jer na brodu ima u electro departmentu i do 10tak ljudi a povise vas kao struje ( to se zove elektro oficir 2 strike kakvih ima obicno 3 na brodu ) ima jos prvi struje ili automation engineer zavisi i o firmi te ima elektronicar i naravno chief struje koji je head of department. To sam navea samo da znas da i ako u neki posao nisi siguran imas koga pitati.

Pozdrav i sritno

Bok

Evo Vam moje iskustvo u trazenju posla za Asistenta Elektricara.

Prije svega sam morao dobiti certifikat temeljne sigurnosti (STCW 95 A-VI/1) i Pomorsku knjizicu za sto mi je trebalo oko mjesec dana i 5,000 Kn (ukljuceni svi troskovi).
Nakon toga sam furfao po forumima i trazio adrese kompanija i agencija koje zaposljavaju pomorce.
Od 75 kompanija i agencija kojima sam poslao CV, odnosno popunio on-line registraciju, javilo mi se njih 5.
Ostale sam naknadno kontaktirao telefonski, te ih pitao ukrcavaju li asistente elektricara.

Rezultat je slijedeci:
1. Ne krcaju pomorce: 10
2. Ne krcaju elektricare: 2
3. Ne krcaju asistente: 33
4. Stavit ce me u evidenciju: 25

Inace imam 10 godina radnog iskustva kao elektricar / elektronicar, te zavrsene slijedece skole:
BS Computer engineering, University of Split, Croatia, 2005-2008
Technician for the process equipement, Technical school Kutina, Croatia, 1997-2001
Electromechanic, Technical school Kutina, Croatia, 1992-1995

Dakle gospodo, izgleda da je u ovom trenutku mogucnost zaposljavanja kao asistent elektricara iznimno mala ;)

Pro??li smo istu torturu sa mojim suprugom.
On ima 20 godina iskustva elektroničar/električar ,
15 referenci i jo?? znanja na polju informatike- automatike -telefonije , zadnje radno mjesto.
Ispisali, napisali, zvali , tra?žili.
Mogu samo potpisati ??to ti je napisao struja, osbno po agencijama i mo?žda telefonom,
evo moj se ukrcao, jer ima brbljavu i dosadnu ?ženu,
koja nije pu??tala agenta 30 minuta sa telefonske linije dok ovaj s druge strane nije posustao i rekao DA imamo , jedno mjesto... (sad svi znaju da sam ro??pija)
Znam treba biti uporan i dosadan, no nije uvijek lako.

Mogu ti samo preporučiti da se osobno javi?? u V-ships u Rijeci, jer oni krcaju električare, elektroničare, a i asistente na putničke brodove, te u tom slučaju ne treba?? imati d12 i d13 kao npr. za tankere.

@Adictus
Ja bih ti preporucio par stvari:
1. hitno nadji dobru preporuku tj. vezu, nekog kapetana ili kapa da te preporuci agencijama preko kojih su ukrcani ili direktno poslodavcu.
2. Sjedi u auto i napravi djir po agencijama i razgovaraj licem u lice sa agentima jer je osobni dojam puno vazniji od CV-a.
3. Neznam zasto svi traze poziciju asistenta, zasto nebi isao na brod kao elektricar ali uz overlap, pogotovo ukoliko imas iskustvo. (takav je bio moj slucaj, 15 dana)
4. Ovaj zadnji je prijedlog samo za ocajne, kontaktirati Stiva i platiti za prvi ukrcaj.
Mozda je bolje tako nego nikako, teska su vremena a i duga je zima!

Pozz

Struja, Hvala na savjetima.

1. Na zalost ne poznajem niti jednog kapetana.
2. Izgleda da cu se morati zaletiti do Rijeke (Inace sam iz Kutine)
3. Trazim posao asistenta, posto nemam plovidbenog staza, niti iskustva o brodskoj elektrici. Naravno rado bi se ukrcao u svojstvu Elektricara.
4. Stiva cu takodje uskoro kontaktirati da vidim kave uvijete ima.

Ovo je moje dosadasnje radno iskustvo, pa ako neko ima kakav posao za mene, neka me slobodno kontaktira:
Work Experience
â?? Period: 1998 â?? 2009
Position: Electrical foreman
Company & Location: Selk d.d., Kutina, Croatia
Responsibilities:
- Supervision, installation and maintenance of electronic and electrical related equipments through the co-ordination of maintenance teams
- Provides feedback to engineering and vendors to contribute to the continuous improvement of manufactured equipment and test procedures
- Troubleshoot and check-up programmable logic control with hydraulic or pneumatic control
- Troubleshoot and repair electrical process equipment
- Repair electrical equipment, instrument ,fixtures, devices and apparatus of the company
- Repair and troubleshoot any abnormal or reoccurring trouble on electrical related works
- Electrical layout and installation of equipment
- Conduct preventive maintenance on electrical equipment instrument ,fixtures devices, pumps, motors and apparatus of the company
- Supervise and work on electrical arrangement and repair then replacement of wiring installation
- Work and check of electrical and instrument installation
- Assist on commissioning and testing
- Read and lay out electrical diagrams
----------------------------------
Skills
- First class troubleshooter.
- Assembled and repaired electrical panels
- Repaired and built automatic control circuits
- Digital control systems installations work
- Installation of electrical machines
- Installation of electrical panels and meters
- Experience with PLC Simatic S7-200 & LOGO
- Work on following OS: DOS, MS Windows NT / 98 / 2000 / 2003 Server / XP
- Programming in VB.NET & C#
- Database design and administration: Microsoft SQL Server
- Technical drawing: AutoCAD & Solid Works

@ Adictus

POsto vidim da zlite raditi kao struja a imate iskust va u tom poslu bilo bi dobro da poslusate savjet usera struje i idete za elektricara na brod. Dakle ako vas je strah ici na brod koji ima samo jednog elektricara moj savjet je ( ako pricate engleski ) da se javite u SSM, Euros i Tanu te im recete da bi se prijavili za intervju na putnicke brode u svojstvu elektricara. Oni ce vas staviti za intervju a vi onda cete pokazati dali ste spremni za posao struje prid ludima koji ce biti na testu. Da bi upali kao struja na putnicke (kad im triba ljudi ) oni ce vas uzeti nema veze za iskustvo jer na brodu ima u electro departmentu i do 10tak ljudi a povise vas kao struje ( to se zove elektro oficir 2 strike kakvih ima obicno 3 na brodu ) ima jos prvi struje ili automation engineer zavisi i o firmi te ima elektronicar i naravno chief struje koji je head of department. To sam navea samo da znas da i ako u neki posao nisi siguran imas koga pitati.

Pozdrav i sritno

KOntaktirao sam navedene kompanije i rekle su me staviti u evidenciju. Na zalost posto nemam iskustva na brodu, agencije su mi rekle da se mogu ukrcati samo kao asisten elektricara.
Za sada nema posla, posto brodarske firme imaju dovoljno kadra s iskustvom zbog utjecaja "financijske krize". Uglavnom odgovor je da ih kontaktiram svakih 2 do 4 tjedna, pa ake neto uleti ;)

Inace kontaktirao sam i Kapetana Stiva koji mi je rekao da mu posaljem CV, pa ce vidjeti sto moze uciniti.

Jos jednom hvala svima na savjetima.

Danas idem pravac Rijeka. Prvo prenocit, pa onda u srijedu polako obic agencije.
Cetvrtak i petak provesi na tecaju za sigurnost na RO-RO brodovima, pa pravac kuci u Kutinu.

Zanima me ako onako okvirno, koliko ci dugo cekati na ukrcaj kao asistent elektricara, te koliku pocetnu placu mogu ocekivati ???

Danas idem pravac Rijeka. Prvo prenocit, pa onda u srijedu polako obic agencije.
Cetvrtak i petak provesi na tecaju za sigurnost na RO-RO brodovima, pa pravac kuci u Kutinu.

Zanima me ako onako okvirno, koliko ci dugo cekati na ukrcaj kao asistent elektricara, te koliku pocetnu placu mogu ocekivati ???

A mo?? čekat masu vrimena,a ako ima?? kakvu vezu mo?? samo par dana.Moj prijatelj je brodski električar već 15.g,i kad san s njim priča reka mi je u početku nemoj uopće mislit o lovi najbitnije je da nauči?? dobro posa,a kasnije će?? birat di su bolji uvjeti i bolja lova.

Evo da se i ja ukljucim u temu elektricar - elektronicar. Ja navigajen zadnjih 10 godina, poceja sam kao assist. elektricara, a sad sam ETO. U vezi razlike elektricar-elektronicar, ustvari i nema razlike, vazno je iskustvo i vrsta broda da bi postao elektronicar, za skolu nitko ne pita, vazno je jedino iskustvo. Na skoro svim firmama, elektricari-elektronicari imaju istu placu, isto je ako imas 3 godine industrijskog smjera ili fakultet elektrotehnike od 5 godina, placa je svima skoro ista. Tako za asistente struje, ako imate 4 godisnju skolu elektro smjera,mozete biti elektronicar(na boljim firmama s novijim brodovima )nakon nekoliko godina iskustva, ako znate posao, a fakultet ili visa vam nece puno pomoci. Samo krenite na brod ako imate volje !!!!!! Pozdrav

MOlim sve koji su bili u ovoj temi a raspravljali o necem drugome da se pribace u kokosinjac di je i njihov razgovor pribacen. Nemojte MOLIM VAS threadove sporkavati jer ode nije misto da se prica o musko zenskom sovinizmu. Dakle jos jednom VAS MOLIM da ne padate na provokacije kako muski dio tako i zenski.
Hvala vam svima na razumjevanju

Status
Not open for further replies.
Back