Tidewater

Po ovom sto citam, znaci da je TDW po placama sad jaci i od Hartmanna, znao sam da su starosjedioci na E.R (ne oni koji dolaze novi) i Hartmann bili kao neki top pojam po placama za nas Hrvate sto se tice PSV i AHTS, znaci TDW ih je ipak sad presao, zanimljivo, da mi je to netko rekao prije godinu dana, samo bih mu se nasmijao u facu.
E ali er samo na psv ....na aths placa je ispod prosjeka pogotovo za makinu...deck posto oni imaju puno vise znanja i ljudi vise rade od onih strojara sto samo kukaju imaju vece place i to za 3 nule

@ Crta Zara,

Hebes mi sve ako sam ja tebe ista razumio sto si napisao :confused:

Isa san i na "Google Translate" pa mi je izbaci slijedece:

"E, ali samo na porezu .... na aths plaća je ispod prosjeka, pogotovo za Makin ... palubi jer imaju puno viÅ¡e znanja i viÅ¡e ljudi rade od onih operatera koji je upravo kukaju imaju veće plaće u tri nule" :confused:

@ Edi,

Je diga je TDW place, naci cemo se u Zadru pa cemo popricati ionako te nisam vidio, bila ti je samo zena jednom po majicu dosla ako se ne varam.

Takodjer citajuci ovo od tebe, Sharka, C.C2 i Ties-a, vidim da sam u pravu kad govorim da smo jadnici od ljudi, i meni se dogodilo slicno ne jednom nego vise puta da bi neki koje sam ja pitao da me ukrcaju dok sam bio na dugoj sad mene trazili da ih ukrcam na offshore, karma je jebena, ali postoji i stici ce takve prije ili poslije.

Pa otkad ja govorim da su vecina tih ode na forumu.

Ja dobijam svaki dan ode mailove zahvale od nekih usera (pravih ljudi) i ti mailovi me cine ponosnim i govore mi da idem u pravom smjeru, a nema tih para koje mozu platiti kad ja dodjem u svoje misto i svi ti prilaze, javljaju ti se, traze savjet, takodjer i u Zadru, tko to moze platiti, tko moze platiti to da mozes svakog pogledati u oci, tko to ne moze, nezna koliko te to cini sretnim.

Neznam bas sto se tice TDW mozda neki iskusni masteri imaju lijepa primanja. Ostala posada imaju solidne place mozda nesto vise nego na burbona i sve ovisi koliko si dugo na TDW.

Koliko po najnovijem imaju 2/O i C/O na Tide-a, Afrika ili North Sea? Ovo gore se sve govori o placi Mastera.

Pozdrav!

Koliko po najnovijem imaju 2/O i C/O na Tide-a, Afrika ili North Sea? Ovo gore se sve govori o placi Mastera.

Pozdrav!
Glede afrike;
Ovisi ti to o puno stvari placa;koliko imas iskustva u offshoru,preko koga si dosa na TDW,koliko si dugo na TDW.
Ima naseg svita ali ima i tamnoputih kolega iz Afrike koji rade za 7 puta manju lovu,sad su navalili hondurasani koji rade za 50% nasih primanja.

O plaćama ne pričamo, samo znam 5 ljudi koji su od nas oÅ¡li na Hartmana a sad se vračaju na TDW, doduÅ¡e par sekonda palube su oÅ¡li na Burbona za plaće po 50$ dnevni veće nego ode, e sad znači sve je relativno i mislim da sve zavisi od area u kojoj radite

O plaćama ne pričamo,

Ode se moze pricat o svemu tako da sakrivanje placa i je bia problem nasih pomoraca prije postanka pomorac.net-a. Ako samo malo prosurfas shvatices da se zna skoro za svaku firmu kolika je placa okvirno stoga bio ti strojar,paubarac,struja ili sta vec zna se sve. I neka se zna jer nece mi nitko ukrast posao ako zna moju placu.

Jedini je problem kad ljudi lazu a ode oni koji lazu vrlo brzo izadu na vidjelo stoga nema tabu tema sta se tice pomorstva.

Pozz

Ne pričamo o plaćama!? Nego o čemu ćemo??
Pari se meni da je joÅ¡ itekako prisutan onaj socijalistički mentalitet kod pojedinaca. Dodajmo na to onu karakterističnu kroatičnu zavist i eto ti nas tu di jesmo i za 100god. Ex Yu...
"MoÅ¡' čovika iz sela istirat, ali selo iz čovika nikad."
Nemoj me krivo shvatiti Ortalno, jer ne mislim isključivo na tebe glede zadnjeg posta, već na sve koji nebi kolegi i patriotu pomogli na bilo koji način.
Sve neÅ¡to sakrivamo, očijukamo, mirimo... Ujeba nas mentalitet očeva i didova.
S druge strane imamo one Å¡ta se kurče, koji mislu da su maltene Boga za bradu uvatili... Ne znam koji su mi draži, ovi "udbaÅ¡i" ili bahate hrvatine.
Iskustvo mi govori samo jedno, a to je da su i jedni i drugi plitki, povrÅ¡ni i to ne samo kao profesionalci, već Å¡to je najvažnije, kao osobe.

Ovde smo, ili bi bar tribali bit, da bi nam bilo bolje, da pomognemo mladima i ostalim kolegama koliko je to moguće.
Naravno da neću uhvatit prvoga ovde za ruku i garantirati za njega kao za brata rođenog, al' ću podijeliti kontakte, saznanja, visinu plaće, dužinu ugovora... Ljudima kojima je potriba se maknit od dugih ugovora i slabih primanja, te mladosti, možemo jedino takvim nesebičnim pristupom pomoć.

Jedino takav pristup problematici onih aktivnih i pozitivno ozračje na forumu je ključ uspjeha. Jedino tako će se dio mase koja samo "ćiri" odlučiti "izać iz ormara". Å ta nas je viÅ¡e i Å¡ta smo složniji, to će se naÅ¡ glas dalje ćuti.
Ili tako, ili neka nas i dalje "žedne preko vode" za ručice vode ovi uhljebi iz srediÅ¡njice i filijala.

p.s.

Naravno da san se diga na livu nogu, al' to ne znači da san promaÅ¡io "fudbal".

;)

Ovako,
Sto se tice placa na TDW, ja cu pricati za Hrvate odnosno za Kapetane i za Kapa Hrvata i za jednog 2nd Engineer, zasto samo za njih?
Zato sto sam ja samo godinu dana na TDW i uvik sam samo na jednom brodu i kod mene je za sad bilo samo dvojica Hrvata i to Kapo i 2nd Engineer, dakle ovo sto kazem je AMEN

Dakle govorimo o placama onih koji su preko Aberdina i nisu u UK sektoru.

Zapovjednici: od 450 - 600 Eura na dan
Upravitelj: 520 Eura na dan
2nd Engineer: 250 Eura na dan

Eto, ovo sam napisa za sve one koje ja znam 100% da imaju te place, dakle vidio ugovore i nema sad ovo - ono, za ovo sam spreman ginuti.

Ali, dakle, ali......

Na TDW ima jos uvijek masu Hrvata koji su dosli preko Kozulica ili nekih drugih agencija i place su im u Dolarima, tako da osobno poznam jednog kapetana Hrvata koji je na TDW preko Kozulica i ima placu 500 Dolara na dan, normalno, covik je lud i gleda se maknuti.
Tako da ovi koji bize sa TDW zbog placa, vjerojatno su ti koji su se ukrcali preko Kozulica ili nekih drugih agencija.

@Crta Zara,

Ne mogu virovati to sto citam, pa to je 74 eura na dan, pa takorec, skoro lokalci imaju toliko.

A nebi laga momak je iz zd i dugo je na firmi...to mi se zalija prije 1,5 godnu..da je na tidea vec dugo za 2 makine u brazilu..placa 2200...i pita san ga pa jeli perm.jer nisan moga virovat a on ne nego samo na brodu.kad san mu reka da se makne..reka mi je da a sto ako ovo a sto ako ono...da mu je bolje bit na sigurnome...a eto vidis...nadan se da se sto prominilo.

To je ono sto san napisa, vjerojatno je tu ili preko Kozulica ili preko neke druge agencije.

Evo ja sad imam sekonda makine, decko je iz Splita i ima 250 eura na dan (preko Aberdina), i ovo mu je tek 3 ugovor na TDW, odnosno prvi ugovor za 2nd Engineer, bio je tu kod mene kao 3rd i evo sad je dosa ka 2nd prvi put i bas sam ga pita koliko ima pa mi je pokaza ugovor, po nekoj logici, pretpostavljam da onda drugi imaju i vise, bar bi tako trebalo biti.

Pa taj je lud ako se ne mice, bar smo mi Zadrani poznati kao najpametniji i najpromocurniji ljudi :hihi

Neznam koliko drugi imaju a nisam ni pita, kazem za ono sto znam i sto sam vidio, za kapa znam je je bio tu a isto tako znam i za kapetane jer je i Propuh dosao ovdi po mojoj preporuci i jos neki kapetani sa Bourbona su dosli tu takodjer po mojoj preporuci, i nitko od nas nije dobio isto.

Ali to je bilo prije godinu dana, sad je tolika navala da mi je u Crewingu jednom receno kad sam pitao za jednog 2nd Mate-a, htjeli su ga uzeti i kad mu je ponudjena placa ovaj je odbio (radilo se o 200 eura), receno mi je da sad imaju ljudi na lopate (doslovno tako).

To je ono sto san napisa, vjerojatno je tu ili preko Kozulica ili preko neke druge agencije.

Evo ja sad imam sekonda makine, decko je iz Splita i ima 250 eura na dan (preko Aberdina), i ovo mu je tek 3 ugovor na TDW, odnosno prvi ugovor za 2nd Engineer, bio je tu kod mene kao 3rd i evo sad je dosa ka 2nd prvi put i bas sam ga pita koliko ima pa mi je pokaza ugovor, po nekoj logici, pretpostavljam da onda drugi imaju i vise, bar bi tako trebalo biti.

Pa taj je lud ako se ne mice, bar smo mi Zadrani poznati kao najpametniji i najpromocurniji ljudi :hihi

Ja sam sekondo makine priko Aberdeena i dnevnica mi je 280+17 eura bonusa(west Africa),tako da izgleda da su te plaće uistinu Å¡arolike.

Back