Tidewater

Znam samo koju lovu ima sekondo palube , jer sam nedavno dobija ponudu za taj brod ugovor je 4/4 tjedna i placa 54000 funti godisnje minus 12% poreza uk ..mozda se to moze dobit nazad kao povrat poreza
i nemoj se bojat telegrafa nema na tom brodu telegraf sve palis sam s mosta i picis masince ne tribas ni zvat :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

pozdrav...da li je netko mozda bio na ovom brodu - fanning tide..ako moze koja korisna info,kakav je brod,kabine,uvjeti itd...?? paluba sam,tako da ne trebam info o makini :) hvala

Ali je bitno jeli ima azimute ili klasicne pitch propele, jeli DP ovi ili oni, jeli ima na provi dva tunela ili samo jedan tunel i azimut. Ma zasto bi te to uopce ka palubarca i zanimalo. Najbitnije je jeli ima u kabini LCD ili plasma sa media centrom i dobar sufadin. I jos da u zahodu vata WiFi di ces bolje. :udriglavom:udriglavom

Znam samo koju lovu ima sekondo palube , jer sam nedavno dobija ponudu za taj brod ugovor je 4/4 tjedna i placa 54000 funti godisnje minus 12% poreza uk ..mozda se to moze dobit nazad kao povrat poreza
Ja dobija istu tu ponudu samo za struju, ali osim ovih 12% jos se odbija i national insurance tako da kad se sve odbije cifra ispadne oko 38000 funti a nemas garancije da ces dobit ikakav povrat.

Pozdrav

ljudi ja sam bez offshore iskustva,prvi put idem na PSV i boli me ona stvar kakve propele ima koji je DP,a da ti budem iskren nemam pojma o pola stvari o kojima pricate (pitch,azimute i tunele na provi),totalno sam zelen u ovome i nemam pojma sta me ceka...zanimalo me koliko je ljudi u kabini,kakave su kabine,je imam net cijelo vrijeme i takve stvari..hvala sto ste se potrudili objasnit...Kile hvala na jedinom normalnom odgovoru...

Last edited:
Trebalo bi te biti briga jer brod vjerovatno radi stalno, informiraj se cisto radi sebe da znas na cemu i s kojom opremom ces raditi, pa kada dodes na brod biti ce ti lakse za pohvatati stvari ako si nesto procitao o tome...
Ako ides za 2nd Mate biti ces sam u kabini, imate V-Sat vjerovatno i brod je definitivno hi-tech sto se tice opreme tako da ce ti doc super...
Budi sretan da si zavrsio na takvom brodu unjesto neke padele u Africi...

Trebalo bi te biti briga jer brod vjerovatno radi stalno, informiraj se cisto radi sebe da znas na cemu i s kojom opremom ces raditi, pa kada dodes na brod biti ce ti lakse za pohvatati stvari ako si nesto procitao o tome...
Ako ides za 2nd Mate biti ces sam u kabini, imate V-Sat vjerovatno i brod je definitivno hi-tech sto se tice opreme tako da ce ti doc super...
Budi sretan da si zavrsio na takvom brodu unjesto neke padele u Africi...

Idem za AB :) tek ulazim u offshore,zato govorim da pola stvari ne razumijem,a to za DP i kakve propele ima i takve stvari ja mislim da nemam nikakve veze s tim,ako sam u pravu....nemas ni pojma kako sam sretan:D

A, ok, onda stvarno nemas brige...kada dodes pohvatati ces koje konekcije za cargo imate, komunikacija deck - bridge i tako to...vjerujem da ce te raditi 6-6h gvardije, tako je obicno na PSV...
Sretno :uzdravlje

Idem za AB :) tek ulazim u offshore,zato govorim da pola stvari ne razumijem,a to za DP i kakve propele ima i takve stvari ja mislim da nemam nikakve veze s tim,ako sam u pravu....nemas ni pojma kako sam sretan:D

jel mos napisat kako si uspija upast ka AB na tidewater ili koji mail ako imas za dat....hvala..

Jebiga ja san mislia ka i vecina nas da ides za kakvog junior officera, nije mi ni palo napamet da ides za AB :uzdravlje
A jesi li tamo upa priko Ryanshippinga ili direktno preko Tidea. Ako si priko Ryana nemoj se iznenadit ako te na kraju posalje na koji drugi brod daleko losiji od ovoga sta ti je ponudija.

Pozdrav

jel mos napisat kako si uspija upast ka AB na tidewater ili koji mail ako imas za dat....hvala..

stupio u kontakt s gosp. Ilijom Bracicem na Linkedinu,ostalo je sreca,i to kakva:) u subotu dosao s tecajeva iz aberdeena,u pon imao posao...malo popricali,pitao me sta ocekujem i to je to...da te mogu negdje uputiti,bas i ne mogu:(

Jebiga ja san mislia ka i vecina nas da ides za kakvog junior officera, nije mi ni palo napamet da ides za AB :uzdravlje
A jesi li tamo upa priko Ryanshippinga ili direktno preko Tidea. Ako si priko Ryana nemoj se iznenadit ako te na kraju posalje na koji drugi brod daleko losiji od ovoga sta ti je ponudija.

Pozdrav

zato ne trebas ici grlom u jagode,ako nemas potpune informacije;)
direktno preko Tidea...prvo sam sve dogovorio s g.Bracicem,a onda me on proslijedio dalje ryanu..dobio sam joining instruction, tako da valjda nece biti iznenadjenja,nemoj me plasit sad:confused:
:uzdravlje

zato ne trebas ici grlom u jagode,ako nemas potpune informacije;)
direktno preko Tidea...prvo sam sve dogovorio s g.Bracicem,a onda me on proslijedio dalje ryanu..dobio sam joining instruction, tako da valjda nece biti iznenadjenja,nemoj me plasit sad:confused:
:uzdravlje

Mozda je i bilo grlom u jagode ali kad pogledas kakvih sve ima pitanja nije ni cudno. Evo par postova prije pitaju te da das mail adresu di se mogu javit. Ali samo na ovome threadu od Tidewatera napisano je vec par adresa i to ona najbitnija od Ilije. Jos su ljudi pisali da ako im nebi odgovorija javili bi mu se priko Linkedina.

Za Ryana te neplasin, osobno znam desetak ljudi koji su dobivali iste ponude i to za Lundstrom i Fanning Tide ali nakraju konacna ponuda bi bija neki skroz treci brod. Ali to te ne triba brinit jer ka AB nemas nekog velikog izbora u offshoru tako da prihvatis sta ti god ponudi.

Pozdrav i sritno

Mozda je i bilo grlom u jagode ali kad pogledas kakvih sve ima pitanja nije ni cudno. Evo par postova prije pitaju te da das mail adresu di se mogu javit. Ali samo na ovome threadu od Tidewatera napisano je vec par adresa i to ona najbitnija od Ilije. Jos su ljudi pisali da ako im nebi odgovorija javili bi mu se priko Linkedina.

Za Ryana te neplasin, osobno znam desetak ljudi koji su dobivali iste ponude i to za Lundstrom i Fanning Tide ali nakraju konacna ponuda bi bija neki skroz treci brod. Ali to te ne triba brinit jer ka AB nemas nekog velikog izbora u offshoru tako da prihvatis sta ti god ponudi.

Pozdrav i sritno

Slazem se...kazem ti,jos sam zelen u ovome,ali sam se svejedno par puta posteno zacudio nekim ljudima tu:) i to sto kazes,da mogu birat,bas i ne...bitno je sporkat matrikulu i skupit iskustvo,a onda se lakse izborit za bolje..

Hvala...pozz

to je slicno ka na sealiona.....dobra je to lova za posadu ......a posla san ja vec ima dvi sedmice i bracicu i onim drugima iz crewinga al niko ne odgovara , pa san mislia da ima jos koja mogucnost......aj sritno i DOBRO TI MORE BILO.

I ja sam svima posla ali niko isto nije odgovorija,i onda sam gospodinu Bracicu posla ponovo pa mi je odgovorija da je vec primija moj mail da ih dobiva dosta i da svakoga procita.I ono ka ako bude sta javimo vam se ka na listi cekanja ste.....

jeli itko zna di se moze u splitu polagat PSCRB kurs?traze mi to ovi iz ryanoffshora za tidewatera pa ako je ko polaga da mi odgovori.hvala.

Interview

Interview

Postoji velika mogucnost da ce Capt. Ilija Bracic iz Tidewatera Aberdeen biti u Splitu i raditi interviewe ove dolazece srijede do subote/nedjelje. Prijave za sve pozicije preko detalja kontakta Capt Bracica koji se mogu naci na ovom forumu. U obzir dolaze samo ljudi sa offshore iskustvom.

Ova zadnja rjecenica me dobro zabavila!:D Ko to sa offshore iskustvom zeli na TW?????:p

Od 20-25 posjetitelja u četvrtak na interwiev-u sigurno 10 ih je bilo iz jedne "renomirane" offshore firme koja zapoÅ¡ljava dosta hrvata i daje veeeeeelike plaće. Lako je mlatit jezikon po ariji

Od 20-25 posjetitelja u četvrtak na interwiev-u sigurno 10 ih je bilo iz jedne "renomirane" offshore firme koja zapoÅ¡ljava dosta hrvata i daje veeeeeelike plaće. Lako je mlatit jezikon po ariji

Evo ljudi ja se vratija iz Angole sa Tajda i bilo mi je super,moj brod je bija Wilbert Tide posada Honduras Poljaci i ja od Hrvata kuhar.
Kapetan Bračić je ljudina od čovika i sve će pomoći Å¡ta triba.
Pozdrav

Back