Tidewater

Tako je gospodin se zove Ilija.B i koliko znam nije tu zaposlen permanent nego samo privremeno i zadovoljni su s placama ali koliko sam cuja nisu sa smjenama koje dolaze na tesku muku.

Pozz

stari neznan jeli permanent ili ne....covik nas je positija na brod,i podilija vizitke I povuka barbu I jos par ljudi,ja san ima vizitku ali san je da prijatelju.....ja se samo nadan da ce ostat permanent,a I zelin mu svu sricu,nek nas ima na tin pozicijama....

evo joÅ¡ koja adresa pa se nadam da će nekome pomoć. ovo je ekipa koja radi u saudi arabiji.
ugovori ne baÅ¡ najbolji, plaće loÅ¡e(za juniore), ali jebiga ko može birat blago njemu.:)

mmawford@tdw.com(Martin Mawford) operation manager za saudi regiju

hmsumit@tdw.com (Hanif Sumit) crew manager za saudi regiju

uashraf@tdw.com (Umraz Ashraf) desna ruka crew manageru

Ne misle da smo Indijci nego su skuzili da je takva navala ljudi koji oce upast u offshore da si mogu po principu ponude i potraznje takve ugovore i place dozvolit, bojim se da ce ubrzo skuzit to i druge offshore firme i da ce se place u offshoru izjednacit sa placama u drugim sektorima pomorstva!
Prijatelj se je pred dva mjeseca ukrco na TW u Saudskoj Arabiji za sekonda palube ugovor mu je 3/1 aplaca 70$ na dan samo na brodu, svi znamo da je to skoro pa robovlasnistvo al ako je htio upast u offshore moro je to progutat!

Ne misle da smo Indijci nego su skuzili da je takva navala ljudi koji oce upast u offshore da si mogu po principu ponude i potraznje takve ugovore i place dozvolit, bojim se da ce ubrzo skuzit to i druge offshore firme i da ce se place u offshoru izjednacit sa placama u drugim sektorima pomorstva!
Prijatelj se je pred dva mjeseca ukrco na TW u Saudskoj Arabiji za sekonda palube ugovor mu je 3/1 aplaca 70$ na dan samo na brodu, svi znamo da je to skoro pa robovlasnistvo al ako je htio upast u offshore moro je to progutat!

evo konkretno na mojem trenutnom brodu chief mate mi je filipinac a kolega drugi sekondo isto tako,njih dvojica navigaju za upola manje novaca i dvostruko duzi im je ugovor nego hrvatima,i gle cuda li cudnoga brod sasvim uredno funkcionira sa "zutima" na odgovornim pozicijama.nadalje mi "novaci" imamo oko 30-ak posto manju lovu nego hrvati koji su ovdje stigli pred 9 ili 10 godina.pa sad ti skuzi kadrovsku politiku.uostalom nijedan posao na brodu nije kvantna fizika ili projektiranje projektila vec specifican zanat,vjestina,kako god hocete...

nije to od jucer,kuze sve to firme jako jako dobro i nije istina da nam "istocna" radna snaga (sto god to znacilo,gospoda uglavnom tu utrpava sve azijate i ex varshavski pakt) ugrozava nase tesko stecene pozicije vec nam kompanije ruse cijenu rada (da ne spominjemo vec legendarne mafijasko-lihvarske domace nadaleko poznate agencije za posredovanje pri zaposljavanju pomoraca,znamo svi koje su).

ipak koliko vidim top firme u svim sektorima (tankeri,offshore,cruise...) i dalje dobro placaju i ne oslanjaju se na jeftinu radnu snagu,barem ne za sada,a prema mojem skromnom misljenju to je iskljucivo radi "mafije" tih istih ljudi koji su zaposleni po tim firmama,jakih sindikata te drugih vidova udruzivanja.ali,sjetimo se samo gear bulka,nekad je za doci na tu firmu bila teska astronomija,pa je 200-injak nasih glatko izgubilo posao u roku par tjedana. a te price da ce brodovi strunuti,da ce se slabo odrzavati kad dodju zuti,crni,crno-bijeli i sareni mislim da su promasene, brodari danas ionako ne grade brodove kao sto su se gradili nekada da traju preko 40 godina vec ih boli kiki nakon 7-8 godina,posto je brod isplacen nakon 3 a donio im je velik profit nakon 6....

mislim da je racunica tu jasna,a nazalost mi moramo funkcionirati po ustaljenim kapitalistickim pravilima trzista rada,os-nes-banglades-ima-ko-ce-ako-neces-ti,a nakon potpisivanja ugovora nema kajanja.osobno,dva puta sam odbio ukrcaj na taj famozni offshore pod lihvarskim uvjetima,i nije mi krivo radi "propustene prilike".kao sto vec rekoh,nakon 6 godina skole,svih mogucih breveta placenih iz vklastitog dzepa,pun k navigacije,ruzine i valjanja te slusanja tudjih gluposti,nek im mater naviga za kikiriki....

Kapetan Ilija, ljudina od čovika, radija san sa njim ikoliko san čuja oće samo naÅ¡e ljude........Å¡aljite njemu nek vas ubaci ali nemojte odma tražit veliku lovu jer su se sad malo TDW raÅ¡trkali po regijama, recimo prije je Aberdeen bija glavni office za Evropu i Aziju sa Singapurom a sad se sve to podililo i npr čak je Egipat dobija svoj office i regiju Mediteran, tako npr.nama koji radimo u Izraelu, premda sam Aberdeenski ugovor, vise nije Aberdeen zadužen za plaće nego nas egipatski ofis plaća, tako ako vam npr i ponude manju plaću prihvatite jer vas npr egipatski ofis neće uzet ako ste skupi a bitno je da upadnete jer se seljakamo non stop negdi i bit će recimo prilike za tražit poviśicu

Tdw

Tdw

Kapetan Ilija, ljudina od čovika, radija san sa njim ikoliko san čuja oće samo naÅ¡e ljude........Å¡aljite njemu nek vas ubaci ali nemojte odma tražit veliku lovu jer su se sad malo TDW raÅ¡trkali po regijama, recimo prije je Aberdeen bija glavni office za Evropu i Aziju sa Singapurom a sad se sve to podililo i npr čak je Egipat dobija svoj office i regiju Mediteran, tako npr.nama koji radimo u Izraelu, premda sam Aberdeenski ugovor, vise nije Aberdeen zadužen za plaće nego nas egipatski ofis plaća, tako ako vam npr i ponude manju plaću prihvatite jer vas npr egipatski ofis neće uzet ako ste skupi a bitno je da upadnete jer se seljakamo non stop negdi i bit će recimo prilike za tražit poviśicu

Dobar dan svima na portalu.
Dobija sam ponudu od Ryan agencije ukrcaj na brod Wilbert Tyde ukrcaj u luci Las Palmas kraj 5 mjeseca.
Interesira me dali je još netko dobija kakve ponude za ovaj brod.
Hvala svima kogo

Dobar dan svima na portalu.
Dobija sam ponudu od Ryan agencije ukrcaj na brod Wilbert Tyde ukrcaj u luci Las Palmas kraj 5 mjeseca.
Interesira me dali je još netko dobija kakve ponude za ovaj brod.
Hvala svima kogo

Ja sam dosa doma u ponediljak iz Las Palmasa
Wilbert je vec tamo 7 miseci u doku imaju nekih zavrzlama ima par nasih tamo na brodu kolko sam ja cuo od agenta
nisam bio na tom brodu tako nemoj me drzati za rijec
vidio sam da je vezan na gatu reina sofija i u dva tjedna sto sam ja bio u dry docku tamo nije se mrdao nikud

Nema problema!!
Kad budes u Las Palmasu ako hoces kupiti karticu za mobitel ili net
za javit se doma odi u santa catalinas park tamo imas puno butiga sto drze indijci
pa mozes kupiti karticu.
taxi od broda do tamo ti je nekih 4-5 eura imas blizu i shoping centar el muelle

Evo sam upravo dobija gmail od Rajana da je sve sa papirima uredu da budem stembay na gmailu i na telefonu.
samo još jedna informacija dali se i ti ukrcaješ preko njih još jednom hvala

Pitanje

Pitanje

Da li tko zna,da li se moze prominit working area,odnosno office na TDW.
Recimo ako radis sa Aberden,i zelis na Angola office ili obrnuto,ili moras bit 6 miseci van TDW
Ako ko zna...:)

Recimo ako radis sa Aberden,i zelis na Angola office ili obrnuto,ili moras bit 6 miseci van TDW

Ja sto sam cuja od ljudi koji su bili na tdw,da je jako tesko prominit working area,kad jednom upadnes u jednu area-u da te stalno drze tu

Da odmah upitam ako nije neka tajna .......Zbog čega minjat Aberdeen sa Angola areom ????
A sad druga stvar koju znam sigurno........Ako ste se ukrcali priko agencije( Kozulić.....ili neke druge) na TDW i želite se pribacit na Aberdeen ugovor, morate otić 6 miseci iz TDW i onda aplicirat u Aberdeen.
Znam samo da je ćif palube na mom brodu ( Ukrainac) bija priko njihove agencije i onda se odlučija i pribacija na Aberdeen.....i Å¡ta se onda dogodilo.........tija se vratit opet na naÅ¡ brod a kako je sad Egipat office odgovoran za Mediteran areu, a oni radje uzimaju ukraince koji su jeftiniji, rekli su mu da je sad preskup za njih jer mu se plaća povečala buduči je direktno a ne priko agencije..........
Eto toliko šta ja znam ;)

Å aljite Iliji dok je gori, čovik je prva liga i napravit će Å¡ta može samo da ukrca Å¡ta viÅ¡e naÅ¡ih :)
Meni je odgovorija na privatni mail u roku od 10 minuta

kolika pocetna placa je za sekonda i za chiefa sa dp unlimitedom? kakva je rotacija? imaju li ista dobrih brodova ili samo ove stare karampane?

Kolege pozdrav, evo da se vratimo malo na platformu ZAGREB I sa par novih informacija i slija.
ProÅ¡lu nedjelju je BRODOSPAS odradio asistencu sa platfomom, tako da je ona ponovo vezana u Trogiru. Do 01. 07. mora napustiti Hrvatske vode i krenuti put Libije. Naravno, i Tide je joÅ¡ vezan u Trogiru i čeka platformu da bude spremna.

P5260120.jpgP5260122.jpgP5260118.jpgP5260127.jpgP5260121.jpg

pozdrav...da li je netko mozda bio na ovom brodu - fanning tide..ako moze koja korisna info,kakav je brod,kabine,uvjeti itd...?? paluba sam,tako da ne trebam info o makini :) hvala

Last edited:
pozdrav...da li je netko mozda bio na ovom brodu - fanning tide..ako moze koja korisna info,kakav je brod,kabine,uvjeti itd...?? paluba sam,tako da ne trebam info o makini :) hvala

Vjerovatno jedan od najboljih njihovih PSV-a, raden za North Sea, trebalo bi biti super s obzirom kakvu flotu inace imaju, ali isto tako mozes ocekivati super valjanje u N.Sea :D

Back