Ne pričamo o plaćama!? Nego o čemu ćemo??
Pari se meni da je joÅ¡ itekako prisutan onaj socijalistički mentalitet kod pojedinaca. Dodajmo na to onu karakterističnu kroatičnu zavist i eto ti nas tu di jesmo i za 100god. Ex Yu...
"MoÅ¡' čovika iz sela istirat, ali selo iz čovika nikad."
Nemoj me krivo shvatiti Ortalno, jer ne mislim isključivo na tebe glede zadnjeg posta, već na sve koji nebi kolegi i patriotu pomogli na bilo koji način.
Sve neÅ¡to sakrivamo, očijukamo, mirimo... Ujeba nas mentalitet očeva i didova.
S druge strane imamo one Å¡ta se kurče, koji mislu da su maltene Boga za bradu uvatili... Ne znam koji su mi draži, ovi "udbaÅ¡i" ili bahate hrvatine.
Iskustvo mi govori samo jedno, a to je da su i jedni i drugi plitki, povrÅ¡ni i to ne samo kao profesionalci, već Å¡to je najvažnije, kao osobe.
Ovde smo, ili bi bar tribali bit, da bi nam bilo bolje, da pomognemo mladima i ostalim kolegama koliko je to moguće.
Naravno da neću uhvatit prvoga ovde za ruku i garantirati za njega kao za brata rođenog, al' ću podijeliti kontakte, saznanja, visinu plaće, dužinu ugovora... Ljudima kojima je potriba se maknit od dugih ugovora i slabih primanja, te mladosti, možemo jedino takvim nesebičnim pristupom pomoć.
Jedino takav pristup problematici onih aktivnih i pozitivno ozračje na forumu je ključ uspjeha. Jedino tako će se dio mase koja samo "ćiri" odlučiti "izać iz ormara". Å ta nas je viÅ¡e i Å¡ta smo složniji, to će se naÅ¡ glas dalje ćuti.
Ili tako, ili neka nas i dalje "žedne preko vode" za ručice vode ovi uhljebi iz srediÅ¡njice i filijala.
p.s.
Naravno da san se diga na livu nogu, al' to ne znači da san promaÅ¡io "fudbal".