SSM - frka

Mora se mijenjat cijeli zakon. U Hrvatskoj Bozica ima koliko hoces, jer niti jedan obrtnik, vlasnik firme (pravna osoba) ne odgovara svom svojom osobnom imovinom, za dugove doticne firme prema radnicima, dobavljacima i sl. Protiv tvrtke radnici i dobavljaci mogu pokrenuti stecajni postupak ili blokirati racun te firme za ne isplacene usluge. Medjutim koliko vidim svim pomorcima su isplaceni zaostaci, zato doticni i ne odgovara, niti ce odgovarati....
nije marko moj sve u tome - isplati pa nastavi kako si i radija. ima tu puno stvari koje triba ispostovat ako ces se bavit mamanementon : sta ti kaze tvoj sms manual, pa cba, pa ovo pa ono... neke zastave cak imaju i minimum kvadraturu kabine koja mora bit clanu posade na raspolaganju.aj ti prvo malo vidi brod pa onda brini o ovima stvarima.

Komisija MMPI mu je dala 3 mjeseca grace period ...

Ovo je odlican primjer. Interesira me da li je ikome od nas milicija kad nas je uvatila u autu nevezanog dala period od 3 miseca da se vezemo ili je kazna isla odma??? Quod licet Iovi, non licet bovi. Ilitiga sta moze Jupiter(Bog) ne moze (govedo)stoka.

Govorim vam iz prve ruke, jer mi roditelji imaju firmu. Mogućnosti su velike, odgovornost pojedinca je mala. Mo?že?? samo uručit otkaz takvom poslodavcu jer iza radnika na kraju ne stoji nitko.

Govorim vam iz prve ruke, jer mi roditelji imaju firmu. Mogućnosti su velike, odgovornost pojedinca je mala. Mo?že?? samo uručit otkaz takvom poslodavcu jer iza radnika na kraju ne stoji nitko.

Procitaj opet sta sam ja ostavija od tvoga texta.Roditelji ti vjerujem imaju d.o.o. i ako ode u stecaj nikom nista.AKo firma ima imovinu vjerovnici ce se naplatit,a ako ne ko ih sisa.Medjutim provaj to sa obrtom pa mi javi rezultat.

??utnja

??utnja

Najopasnija je ??utnja! Ovog Bo?žića najvi??e mo?že uni??titi "reklama". SSM mora dospiti na black listu kod na??ih pomoraca i stranih kompanija. Ove priče ka on će umisto na??ih krcati ove one to su priče za malu dicu. Ako je tako ??to je uopće krca hrvate kad smo mi kao "jako skupi"!? Cilj svih pomoraca mora biti da "Bo?žići" nestanu i točka. Ovi ??to govore o "institucijama" trebaju to prevesti to je dragi moji policija. Koje ministarstvo i slične pizdarije. Ovi pomorci koje je nag...ja tribaju lipo uzeti odvjetnika, podnijeti krivičnu prijavu i na kraju privatnu tu?žbu (milijunsku) za du??evne boli njih i njihovih obitelji.

Procitaj opet sta sam ja ostavija od tvoga texta.Roditelji ti vjerujem imaju d.o.o. i ako ode u stecaj nikom nista.AKo firma ima imovinu vjerovnici ce se naplatit,a ako ne ko ih sisa.Medjutim provaj to sa obrtom pa mi javi rezultat.

je u pravu si s obrtom je druga stvar, ali hocu reci da u ovakvim slucajevima pomorci nek radije promijene kompaniju (ako su u mogucnosti)

svaka cast ali izgubit jednu bitku ne znaci izgubit i rat, sad se poteze po televiziji, novinama i sve je skupa dobilo novu dimenziju

dojucerasnji visoki pokrovitelji ce se jako brzo povuc kad se digne barufa

a na koncu, uvik nam ostaje ulica i palica

mislim da je najgore stufat se, slegnit ramenima i dozvolit da sve padne na pojedince

...o kakvoj to izgubljenoj bitci ti govori??...???
...ja sam uputio prigovor koji je dokumentiran sa 2,5 GB podataka koji na nepobitan način ukazuju na krupne povrede Pravilnika o posredovanju od strane SSM-a.
Ministarstvo mora po Zakonu je du?žno zatra?žiti mi??ljenje Povjerenstva i ta faza je u tijeku...
...nemoguće je da Povjernstvo ignorira prilo?žene dokaze jer se time stavlja u poziciju suučesnika u tim nedopu??tenim radnjama, a za to postoje drugi pravni lijekovi adresirani na druge institucije pravne dr?žave...
...moj sta?ž na SSM-u iznosi 38 dana i ako je potrebno sporit' ću se sa njima i dok' ne krepam, ali te barabe se neće tako lako izvući....
...ja ne odustajem, ja ne gubim bitke a kamoli ratove....:)

lijep pozdrav,
easy poison

Ovo je slu?žbeno očitovanje MMPI o slučaju broda Swift Split, pametnome dosta:
3.8.2010. 9:05

Ministarstvo mora RH / Priopćenje o stanju na brodu Swift Split

Slijedom navedenih činjenica, mogućnosti ovog Ministarstva izuzetno su ograničene u pogledu poduzimanja mjera prema brodu, već je to pravo i du?žnost panamske administracije čiju zastavu brod vije.

Slijedom dana??njeg razgovora dr?žavnog tajnika, kapetana Maria Babića sa zapovjednikom broda SWIFT SPLIT, te informacija dobivenih od posrednika pri zapo??ljavanju pomoraca Split Ship Managementa , mo?že se zaključiti da su informacije o stanju na brodu dobivene od zapovjednika suprotne onima dobivenim od posrednika.

G. Ratko Bo?žić iz Split Ship Managementa tvrdi da će svi članovi posade broda biti upućeni kući do kraja mjeseca, dok su neki već stigli u Hrvatsku. Također iz Split Ship Managementa navode da su dali zapovjedniku nalog da nabavi dodatnu količinu pitke vode za posadu.

U razgovoru sa zapovjednikom broda Ministarstvo je ponudilo da putem Veleposlanstva RH u Maroku, koje pokriva Gabon, ukoliko bude potrebno, posreduje u nabavci vode za potrebe posade i osigura bilo koju drugu pomoć hrvatskim članovima posade.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je danas ponovno kontaktiralo Veleposlanstvo RH, koje će zatra?žiti i eventualnu pomoć od nadle?žnih vlasti u Gabonu. Također, Ministarstvo je ponovno upozorilo Split Ship Management da je du?žan poduzeti sve moguće mjere u cilju ispunjavanja prava članova posade, a upozorena je i pomorska administracija Paname, kao dr?žave zastave broda, te Gabona kao obalne dr?žave da sukladno svojim obvezama i ovlastima pru?že pomoć članovima posade broda SWIFT SPLIT.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Samostalni odjel za odnose s javno??ću

" Udruge pomorskih menad?žera koji se bave ukrcavanjem pomoraca na brodove. Bo?žiću navodno ovo nije prvi put da je izigrao hrvatske pomorce. Sindikat pomoraca često ga je prozivao zbog neisplate plaća pomorcima, opravdavajući se aktualnom recesijom. Iako najavljivana, smjena Ratka Bo?žića s predsjedničkog mjesta na nedavnom sastanku upravnog odbora udruge u Zadru se ipak nije dogodila. Udruga je, slu?žbeno, detaljno analizirala "nezadovoljstvo" ministarstva te utvrdila da zamjerke nisu tako "te??ke" da bi se Bo?žiću oduzela dozvola za rad. Bo?žiću su, navodno, ostavljena tri mjeseca da zakrpa svoje obveze, nakon čega će udruga ponovno analizirati njegov slučaj. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izdalo je tek opomenu oduzimanja dozvole za rad, ako se u roku tri mjeseca ne popravi."

Jo?? jedan "sporadičan" slučaj koji je pro??ao prilično nezapa?ženo. Pitanje koje me proganja cilo vrime od kad je sve ovo počelo. Di su familije tih ljudi?!
http://www.vecernji.hr/vijesti/na-brodovima-splitske-tvrtke-gladuje-se-pije-smeda-voda-clanak-175286

Last edited:
@nera:
...ja vodim svoj postupak neovisno o slučaju "Split Swift"...
...moj slučaj se zove "Therese"...
...priopćenje Ministarstva je samo priopćenje bez ikakvaga pravnoga učinka,
uređeno je tako da obeshrabri ljude...
...ne zaboravi: i iznad popa ima pop!...:)

lijep pozdrav,
easy poison

A di su familije moja Nera ( tebi i mu?žu kapa doli do poda)?????????
To se i ja pitam od prvog dana ????????
Evo npr. imam prijatelja sudca općinskog suda pa mi je tako ispriča zbog čega se sve ljudi tu?žakaju po sudu i dođe ti se smijat, a te iste familije ??ute nakon cile golgote koje su pro??le i ??ta onda reći na to. NI? TA. SAMI SMO KRIVI ? TA TO GOVNO IMA JO?  KOGA KRCAT i sad nek se naljuti netko na mene ??ta sam ovo napisala. I nitko me vi??e ne mo?že uvjerit da u Hrvatskoj postoji pomorac koji nije čuja za tog govnjara.
Kako je u ovoj dr?žavi sve trulo ja ne virujem da će smrada itko sankcionirat jer su govna umre?žena , jedino ga mogu sankcionirat pomorci tako da se ne krcaju i da se udru?že svi oni koji je zaheba ( a to se će se dogodit malo sutra jer ako se sada nisu organizirali i neće)
Bo?žić će poslovat dok postoje oni koji će ??utit i oni koji će se i nakon ovoga krcat kod njega i dok kod njega rade Marije Tadin koje imaju obraza dignit slu??alicu i nazivat familije..........
Ovo s ovim inspekcijama je krajnje gadljivo i povraća mi se kad sve vidim.
Mo?žemo mi ode raspredat danima i sve je to uzalud.

JO?  JEDNOM NERA SVAKA TI ČAST!!!!

Ovako to funkcionira kod maloga ratka. Tolika količina la?ži i obmana posade da ljudi na kraju ne viruju ni ITF. Sva srića da je na swift Splitu zapovjednik koji je stao uz svoju posadu.
" Evo novosti s Glory 1

Pozdrav, koristim indijsku karticu. dana 20.08. iskrcano 2000 tona tereta radi postizanja gaza od 10 metara da bi mogli ući na vez unutar luke za iskrcaj preostale količine tereta od 27750 tona. dana 21.08. u 19:00 lokalnog vremena, brod se privezao unutar luke na vez za iskrcaj. od tog trenutka sva posada je stupila u ??trajk â?? nije dozvolila da otpočne iskrcaj tereta-ne otvoriv??i ??tive tereta. Posada zahtjeva uplatu drugog dijela 50% plaće za srpanj i kolovoz i za sve avionsku kartu

nastavak 2: â?? za poći doma, svi ?žele odmah doma, jer ?život i rad na ovakvom brodu je ga Ginisovu knjigu. ITF Rathnam je posjetio brod 19.08.kada je dio posade bio u kratkom ??trajku, odr?žao kratak govor-da ubjedi posadu da krene sa radaom, i savjetovao da ne dozvolimo iskrcaj drugog dijela tereta ako ne stigne uplata iz Namibije od melherbe sudije. međutim sinoć 21.08.-pozvali smo ga u vezi pomoći zbog novog ??trajka-predlo?žio je da ipak počnemo iskrcaj. posada nema povjerenja u Itf inspektora, jer izgleda su povezani cargo owner-itf i Bo?žić.

nastavak 3: posda je ovim ??trajkom otpočela borbu za svoje te??ko zarađene dolare, ići će do kraja- bez odustajanja, sada je posljednja ??ansa za uzeti krvavo zarađene dolare i ??to prije pobjeći doma. jer ostati dalje na ovakovom brodu â?? usli bi u drugu muku i patnju, a brod je vanjskim izgledom i tehničkim stanjem â?? u raspadanju (u makini ulazi voda na vi??e mjesta). po??to smo u ??trajku , Luka će obustaviti dalju isporuku: vode, hrane i goriva. za sada imamo vode za 2 dana, hrane za 10 dana a goriva za 7 dana.

??to će biti s brodom (hrpom trulog ?željeza kojeg ni u skrap ne bi primio) neka misli me??tar Bo?žić po zanimanju la?žov. Ali neće vi??e maltretirati nas pomorce. molimo vas pomoć i da utičete na ITF da bi ostvarili9 na??a prava- za zaostala dugovanja i avio kartu za doma za svu posadu bez obzira da li je ugovor istekao ili ne! kapetan (veliki hrvat-hercegovac iz čapljine) se ne snalazi u ovoj te??koj situaciji, ?želio bi pobjeći doma, ne boriti se za posadu. Često mijenja odluke, la?že i skriva bitne stvari posadi. Dolaskom ispred luke na sidro 17.08. kapetan je dao trgovcima 3500 litara preostale nafte za malo ribe i cigareta a preostalu količinu oko 1500$ strpao u svoj d?žep- posada naravno sve snima. kapetan je uzimao novac od hrane- pa bi kupio za sebe cigarete, vino i vodu a posada sve to ako tro??i plaća, nema kraja kapetanov lopovluk i bezobrazluk!Glory 1.

ljudi moji pa jel itko na ovom svitu mo?že stat na kraj ovome la?žovu.
ja san obisija matrikulu o klin ima 6 godina ,al onih 8 ugovora ??ta sam u magazina napravija su po pitanju kvalitete ?života bile uredne kolko uredan mo?že bit ?život na brodu sa ugovorom od 6 miseci. vjerojatno nisam jedini koji je puka i reka " ne ja ovo vi??e neću radit, iden doma skupljat plastične boce".
e sad bija sam malo slikovit, da dočaram bajku od ?života na brodu kad je sve u redu, a kako li je tek ovim ljudima kod ,ovoga smrada, la?žova, stvarno ne mogu nać primjereniji izraz. i opet obmanjuje javnost, opet ima svoje ljude u sindikatu, za??tićen je ka lički medvid.
al ne bojte se ljudi, neko to od gore vidi sve. guba usrana će gorit u paklu.
ima je veliku obiteljsku tragediju, i umisto da shvati koliko je čovik malen u ovom svemiru, umisto da iz toga izađe bolji čovik, evo kakav je iza??a.
talog dru??tva, dno dna.
svima vama koji ste jo?? u tom robovlasničkom odnosu, ?želim puno snage, da izdr?žite i izađete iz svega jači.
veliki pozdrav, dr?žte se

@dalmacija, hvala. Ali krajnje je poni?žavajuće i omalova?žavajuće kad ?žene moraju odlaziti U Ssm-m, nazivati svaki dan iste, dizati medije na noge da bi im mu?ževi imali minimum hrane, vode i krvavo zarađene plaće. Ili se ?živi vratili doma. I svaki dan slu??ati la?ži, beskrajne la?ži, kako je tamo sve ok, a ono ??to nije će biti evo sada ispravljeno. A taj brod će opet u navigaciju i neki drugi jadnici će prolaziti istu kalvariju. Sa jednim lajbotom bez motora, protupo?žarnim sustavom koji ne radi. Bez tekuće vode za osnovno higijenske potrebe, kako posade tako i brodskih prostora. Bez osnovnih medikamenata, analgetika, antipiretika, antibiotika. Tlakomjera, toplomjera. O klimatizaciji, perilici za robu, satelitskom telefonu, niko ni ne sanja. To već prelazi u sferu luksuza u 21 stoljeću. Pa niti da im po??alje ke??a, koji nam je uredno odbijao svaki put od plaće, pa da mogu sami kupiti barem osnovna sredstva za osobnu higijenu, wc papir, vodu, vitamine.
A ministarstvo i dalje pi??e o zastavama pod kojima taj brod plovi, o vlasni??tvu broda. I nikoga nije briga ko ima licencu da tamo ??alje ljude i jo?? ih za to redovno ne plaća, izvlačeći se na recesiju. I problem je valjda rje??en time ??to je ratko naredio barbi da nabavi dodatne količine vode. Nismo jo?? uspili doznati jeli poslao za to novce ili barba triba prodati naftu, wc ??koljku ili ne??to slično.

Najnovije vijesti sa swift Splita: ne da im nije osigurana dodatna voda za piće, nego su sada i ostali bez tehničke vode. Plaća za ostatak posade nije jo?? isplaćena, a veliki menager ratko ??alje na brod ?ženu, Mariju Tadin da poku??a smiriti posadu i uvjeriti ih da ostanu na brodu, nudeći ekstra bonuse od 10 ili 15%. Brod je jo?? uvjek na sidru, bez ikakve nade da bi se mogli uskoro vezati i početi sa iskrcajem.

a sta rec :udriglavom

da smo u Americi davno bi likvidiralo one koji su krivi za ovo :mad:
samo mi smo jadan narod i nece od ovoga nista bit , malo ce se smirit
situacija i stvar pada u vodu .. :mad:

MA ima lika za sve to.LIjek je vrlo jednostavan Zove se solidarnost. Na svimm njegovim brodovima jer su njegovi nije to nikakav management svaki brod u prvu luku i sidro. Prijavit odma sve nedostatke na brodu luckim vlastima.I stat ce svaki.A ovakvima poput njega giubitak novca je najveca kazna.NE ic cinit stetu pa da se naplacuje od osiguranja jer na taj nacin zaradjuje nego cim dojde brod u luku odma zvat vlasti i inspekcije. Sta mu brodovi budu manje radili stvarat ce veci trosak.Eto tako se to radi.

@easy poison
U ime Isusovo sveto da to nije ova Therese na 33 stranici sta se spominje. 23 nedostatka

...e to je ta "ljepotica"...:)
...samo, ne idem tamo, nego sam bio na njoj od 08.04.2010. do 15.05.2010.
...kako i sam mo?žee?? vidjeti na PSC listi, zadr?žana je 72 dana, a pod rubrikom:
Action taken: nema ni??ta! Dama je otplovila direktno u rezali??te u Aliagu u Tursku, naravno, bez mene...
...hrvoje brkić je poslao telex na brod u kojem plačipičkari da je taj brod 40 godina hranio obitelji pomoraca i 4 djelatnika u SSM-ovom uredu, i da ??ta sad tu neki "kao" pomorci pečate njezinu sudbinu i uskraćuju joj blistavu budućnost!??
...a ovi iz PSC-a u Cagliariu su kao neki idioti ili ??ta li već...
...meni je trebalo 15 minuta na brodu da skontam SSM i zamjerili su mi se do kraja ?života...:mad:

lijep pozdrav,
easy poison

Najnovije vijesti sa swift Splita: ne da im nije osigurana dodatna voda za piće, nego su sada i ostali bez tehničke vode. Plaća za ostatak posade nije još isplaćena, a veliki menager ratko šalje na brod ženu, Mariju Tadin da pokuša smiriti posadu i uvjeriti ih da ostanu na brodu, nudeći ekstra bonuse od 10 ili 15%. Brod je još uvjek na sidru, bez ikakve nade da bi se mogli uskoro vezati i početi sa iskrcajem.

Vidi Marije šta je napredovala:kafa, jadna majko na šta je Božić spao, Mare dobro izgleda pa računa da će pomorci na to pasti, a ona biće misli kako je dobila važan zadatak u karijeri, a jadna joj majka di joj je obraz. Pljuc na nju i na njega.
PS. Na svojoj smo koži osjetili koliko Mare zna dobro lagat, a od tada je prošlo godinu ipo, do sada je magistrirala na Božičevom fakultetu Laži,prodavanja magle i lopovluka. More bit da Mare sliku svog idola drži na kantunalu.

Last edited:
Back