SSM - frka

razgovor ulice

razgovor ulice

Glead citan i ne mogu virovat,

Ovo sta se dogada doli je tragedija,ljudi bez mogucnosti ic doma bez spize i osnovnih potepstina.

SSM je s ovim reka sve o sebi i svako ko otide preko njega na njegove krame je u principu i sam kriv.(ne govorim o intervjuima i putnickim brodima)

Nije mi jasno na koji nacin jos posluju ali to je tema naseg drustva,nazalost.

Gledan slike ruzinje sta je Nera poslala njoj je to au ali manje vise smo se s takvim stvarima i sami susreli (barem ja sjedim na slicnoj tenutno prefarbanoj krami )

Ne shvacam zasto su vam krivi zaposlenici SSM koji i sami place dobijaju na kapaljku i kad dobiji i odrade svaku kunu.Sve informacijre koje ste dobili preko njih nisu njihove vec od gazde ,pa valjda vam je to jasno!

Molim vas nemojte mi objasnit da sam ja tamo zaposlen ja bi ovo ja bi ono ...ma nebi vi nista radili bi za 4tkn i imali kredit od 1tkn i gledali kako prezivit jer nema vam ko dat ruku i gurnit vas .

Zatim se javlja uobicajena ekipa i pocinje pricat o ugledu i istovremeno rusi tudi ugled i obraz (gospodice M.) koja u ovoj prici nema veze tj jedina joj je veza sto je zaposlena u SSM.

I skreno sam iznenadem raspravom gosp Maminjorga s obzirom na njegovu funkciju i spremu ocekiva sam da ce biti ipak u najmanju ruku gospodin sto bi mu i dolikovalo.(cude me i nasi administratori koji su u puno manje bezobraznim temamam veoma radisni)

Gospde Nera i Nusa Matanova se ponasaju kao na peskariji(s vrijedanjima i omalovazavanjem) bez ikakvog razloga doticne gospodice M.
Zbilja mi niste jasne sta mislite da neko drugi kroji politiku i daje place u SSM?
Pa istu tu malu su neki clanovi foruma ishvalili u prijasnjim postovima,zasto napadate i vrijedate bez povoda i razloga.
Ozbiljni ljudi kad pricaju o nekom onda i dobro poznaju tu osoba a ne rekla kazala i nase uobicajeno malogradansko omalovazavanje.

Vas problem je Ratko i poneko od zaposlenih( jedan,dvoje) a ne kadrovici koji rade za placu ka blagajnice u Keruma.

Druga Frenkia necu ni spominjat (Bog mu je da lipo pa pizdi ludo) .

Sad na kraju sta rade redari ovoga foruma dali su oni redari povezani s naj post clanovima i svojim pajdasima ili su to redari koji vode brigu o redu i miru i drze ovi forum na nivo kojem bi trebao bit a ne razgovor ulice i prokazivanje pogotovo ne na ovom nivou.
S ovakvim nacinom rada i ovi forum nece daleko ic a steta jer pomoglo je dosta mladom svitu barem s osnovnim informacijama.

ako ti ljudi nemaju za ic doma i familje im to nemogu omogucit pa napravite fond uplatit ce mo pineze uzest karte i povuc ljude doma (a po nas ih moze i mukte dat karte na osnovu nagradnih milja) tema zakljucena!
I nikad vise kod barba Ratka ako je sve bas tako.

Nadam se i zelim da ce svi ljudi koje oce otic doma s tih brodi i dobit tu priliku.
Svako dobro i puno srice pomorcima koji su jos dole.:uzdravlje

Kad ovo pročitam lipo se zamislim more bit da mi se priviđa šta čitam ali ne ne ne pričinja mi se.
More bit da gospođa Nera laže i stvarno nema razloga ni vriđat ni napadat.:confused: Nakon svega šta se ženi dogodilo, nakon šta se naslušala laži od iste gospođice najbolje bi bilo da se još i zahvali istoj šta joj je ova prodavala maglu dok joj je doli mužu bilo ajme majko.
Lako je falit nekog kad je sve dobro al osoba se pripoznaje u nevolji.
Opravdanja za laganje u ovakvim situacijama ne postoje i zato jer je tako rekao gazda. Nije ona lagala da je u Fiatu motor 1,6 a bija je 1,2. I nemoj mislit da ova malograđanka, kako me nazivaš, nije razmišljala prije nego je napisala šta bi ja napravila da sam ja u njenoj koži i da me krediti muče, aaaaaaaa ne ne ide se na takav zadatak kod takvog gazde tek tako. Veliki želudac tribaš imat i jako malo suosjećanja. Valjda se ista drži parole da samo budale ginu za ideale.
Meni osobno ne smeta šta me ti srelec nazivaš peškarušom i malograđankom, ali me smeta šta tako nazivaš i ženu koja je prošla pakal da bi muža vratila doma i dobila zarađeno .Ali mi je drago vidit da si ti suosjećajan.
A da je kojim slučajen tamo bija moj muž kunen ti se da bi me tek onda čula i vidila, a Mare Mulica mi ne bi bila ni u malom prstu. A to bi bija tek početak nastavak možeš samo zamislit
Živija ti meni.

Last edited:
To Srelec
Mogu ti reci da si dobro reka,da svi napadaju Mariju
A da bi je toliko blatili ja isto mislim da bi je tribali osobno poznavati.
Ja je znam, jer sam se krca priko nje i cura je uvik bila na mistu.Izasla bi u susret koliko bi mogla a kad nije mogla, rekla bi otvoreno da nemoze.
Mislim da se prenaglilo u njenom blacenju i omalazavanju .
Ako je i napravila gresku sta je sad triba svaki dan blatit,
I sta je reka Srelec,ako tim ljudima ,sta su jos na brodu nema ko platit kartu i vratit ih kuci pa ajmo mi nesto organizirati i pomoci im.

@srelec,skot
Ajte se Vas dva vratite unatrag i procitajte postove pa mi recite o kakvom blacenju Vi pricate. Prvo s obzirom da "gdja" cita forum kako je navedeno preporuceno joj je da uzme malaron(jako koristan savjet, ne vjerujem da ga pomorci na swifta uzimaju,a i cijena mu je 1500 kuna za mjesec dana),kako da odradi PR( i ovaj savjet je isto bio gratis).
Sad cinjenica da su se Rvati naviknili da ih neko vjecno hebe,a oni zabijaju glavu u pjesak i govore nije mi ga ciloga zavuka je vec normalna pojava????
Nadalje Vas dva sa tim fondovima niste izmislili nikakvu toplu vodu. O tome je vec i diskutirano i ponudjeno, te svojevremeno odbiveno jer ljudi zele svoje place. Nadalje ajmo to gledat i sa druge strane. Pa zasto bi bilo tko rjesavao problem iskrcaja pomoraca vlasniku tih brodova? Mislim da je to njegova duznost,a i stavka u ugovoru jel da??? To bi vjerujem vlasnik Swifta najvise i volija da mu netko drugi plati ljudima karte,a moze i place kad vec placaju zasto ne?? Tako to obicno i biva u Rvackoj. Obicno nastala steta padne na ledja nekom drugom,a ne onom tko je pocinio stetu.
A na kraju krajeva ovaj thread citaju i druga dva pomorca koji su bili tamo. Ne znam zasto ne prenesu svoja "iskustva"?

kalmajte malo

kalmajte malo

Ima nas svakakvih karaktera. Isto tako svi mi imamo različite ?životne situacije pa je neumjesno nekom dijeliti savjete. Reći ću vam moj primjer pa sami izvucite zaključak. Nikad u svojoj karijeri nisam prista produ?žiti ugovor preko onoga ??to sam potpisa, nikad . Uvik sam i??a doma ako triba ranije ali ni dana kasnije i nikad zbog toga nisam ima problema. Jednom davno plaća mi je kasnila 5 dana i istog trena sam zapritija kompaniji da ću zvati ITF i napustiti brod ako lova nebude uplaćena u roku 2 dana i to je bilo rije??eno. Nikad nakon toga plaća nije kasnila 1 dan. Nekad davno sam naviga preko jednog kod nas omra?ženog agenta o kojem sam čua da nekima nije plaća na vrime, da im je zakida ovo ili ono a ja ni??ta ru?žno za čovika nemogu reći. On je branija svoje interese ali sam ja bogami jo?? jače svoje. Na "njegovim" brodovima uvik sam ima največu plaću u ranku a avancava sam ko na traci iako sam jedini ima muda, javno ispred tridesetak drugih pomoraca koji su mučali ka zid, reći dotičnom gospodinu ??to mu zamjeram i ??to bi po mom mi??ljenju tribalo prominiti. Na brodu sam uvik branija interese posade i zamirija se puno kapetana ali me niti jedan nije ni poku??a iskrcati a i ocjene su mi uvijek bile visoke uz opasku "tvrdoglav". Mo?žda sam ja ima sriće neznam ali nedajte nikad nikom da vas je.e i to će vam se jednom dobrim vratiti.

Mogla sam tu napisati kilometaraske postove i opisati u njima razgovore sa dotičnom gospođicom. Ali nisam, jer razumin ljude koji rade za 4000kn i imaju kredite i napraviće sve da zadr?že svoje radno misto. Niti joj previ??e toga zamjeram. Zamjeram joj be??ćutnost, hladnoću u ophođenju kad sam je preklinjala da po??alju novce ljudima na brod jer su danima bili na jednoj jabuci i ruzinavoj vodi iz tanka. I kad me uvjeravala da moj mu?ž nepotrebno dramatizira i da je ona sigurna da imaju zalihe hrane za barem 7 dana. Ne zamjeram joj ni muljanje oko plaće, morala je. Zamjeram joj ??to je od mene tra?žila da izvr??im pritisak na mu?ža da ide raditi u makinu i nagovori svoje ljude na isto. Iako no??tromo kuverte i kormilari nemaju nikakve veze sa generatorima. Za??to nije osobno zvala ljude i pojedinačno ih nagovarala. Isto je radila sa suprugama ukrajinaca koje nisu vidile dolara mjesecima.
Koja normalna kompanija tako radi? Ajmo ljudi, na koliko ste kompanija navigali, zna li itko za takav primjer? Jeli joj to u opisu radnog mista? Ucjene, poku??aji kupovanja ??utnje i sl?
Bilo je sutuacija kad je bila jako susretljiva i ljubazna, ne mogu reći da nije. Čak sam joj se u takvoj situaciji osobno zahvalila mailom. Pogotovo na dan leta mog supruga doma, kad mi je ujutro javila da su mu izgubili rezervaciju. A ba?? taj dan je jedna druga supruga dala u novine novi apel za spas tih ljudi. Ali gđica Tadin je mislila valjda da sam to opet ja, pa se i??la malo poigrati sa na??im ?živcima. Tek nakon mojih uvjeravanja da nemam ni??ta s tim istupom u medijima me nazvala i rekla da će ga staviti na listu čekanja.
A onda sam ja nazvala ratka i zaklela se svojom djecom da ne stojim iza tog članka. Sva??ta mi je izgovorio, da mi ?žene sramotimo na??e pomorstvo i sl. Tri puta sam ponovila, da se kunem da nemam ni??ta s tim i da jedino ?želim mu?ža ?živoga doma. 10 min iza toga razgovora,mu?ž je dobio slu?žbeni tlx da ide navečer doma.
Koja ozbiljna kompanija tako radi?
Koji respekt da ja osjećam prema tim ljudima tamo? Kakvo razumjevanje očekujete?
Ja sam jedan od onih sretnika koji su navigali na Split Swifta i koji su 80 dana imali priliku da uzivaju u Gabonu,nista nismo radili osim gradelali po cili dan i izlezavali se.plovim priko 20 god i ovako nesto nikad nisam dozivio ni blizu onog sta se nama dogadjalo SSM nam je servirao toliko lazi i obmana da to jednostavno vriđa covikov zdrav razum,
mogu vam rec da su tamo svi isti,od portira do direktora i nemaju nikakve osjecaje prema ljudima na brodu i njihovim potrebama,koje su na ovom brodu bile stvarno minimalne.Od prvog dana smo samo trazili minimalne uvjete za zivot i rad i da nam posalju koji dolar kuci da nam obitelji imaju za zivot,ali ocigledno su nasa ocekivanja bila previse za njih,jer ko je vidija trazit placu? tribali smo bit sritni sta imamo posao,hranu,krevet a kad smo zatrazili ono sta je nase onda smo proglaseni neradnicima,pobunjenicima,problematicnim pomorcima itd,Da ne govorim da su stalno vrsili pritisak na nase obitelji da nas nagovore da ne idemo sa pricom u medije,jer ih je pored svih nasih muka to najvise brinulo.Imao sam sricu da upoznam supruga gosp.Nere i za mene je on krasan covik i vrhunski pomorac,znam dobro cemu su sve bili izlozeni u zadnja 3 miseca i svaka im cast

Ni??ta od bonusa. Situacija svaki dan sve gora. I gđica Tadin odustala od puta doli. A ratko svaki dan ??alje doli novu dozu nade i optimizma. Biće plaća sutra, a ako ne sutra onda za dva dana. Ali najvjerojatnije u petak popodne. I tako novi krugovi la?ži i obmana. Ka?že, mo?žete doma ali plaću će te dobiti po iskrcaju. Tako stoji u ugovoru, koji je btw, neva?žeći. I za njega je dobio 15 dana rok da ga ispravi. Rok je odavno istekao. Ko je ikada dobio zaostale plaće kad se iskrca? Znaju ljudi to. Zato stoje tamo i polako pucaju po ??avovima.

Ni??ta od bonusa. .... I gđica Tadin odustala od puta doli. A ratko svaki dan ??alje doli novu dozu nade i optimizma. ... Ka?že, mo?žete doma ali plaću će te dobiti po iskrcaju. Tako stoji u ugovoru, koji je btw, neva?žeći..... Zato stoje tamo i polako pucaju po ??avovima.

Ma bice se jos dvoumi da li da im da 25 ili 30%,ali bice bonus sigurno.
Kako sam ja cuja ona ce dole ic tek na zimu kad malo kala vrucina.
Ovi ljudi i zive od nade i optimizma,pa nije to materijalisticka stoka poput vecine nas.
A znaci kod njega se placa dobiva tek nakon sta se odradi ugovor. Sreca ugovori su mu poput praznika.
I na kraju mogu jedino rec od tvrdih nekih savova su napravljeni ovi dole. Da su meni takvi bar.

Ma bice se jos dvoumi da li da im da 25 ili 30%,ali bice bonus sigurno.
Kako sam ja cuja ona ce dole ic tek na zimu kad malo kala vrucina.
Ovi ljudi i zive od nade i optimizma,pa nije to materijalisticka stoka poput vecine nas.
A znaci kod njega se placa dobiva tek nakon sta se odradi ugovor. Sreca ugovori su mu poput praznika.
I na kraju mogu jedino rec od tvrdih nekih savova su napravljeni ovi dole. Da su meni takvi bar.

Kad se uopće očekuje partenca iz Afrike?

SSM izbačen iz IMEC-a

Odluka je u Londonu donijeta nakon ??to je 25. kolovoza u Rijeci odr?žan sastanak (gen. sekretar IMEC-a, predstavnici SPH, predstavnici sindikata pomoraca iz Ukrajine i predstavnici MMPI dok predstavnik sindikata pomoraca Mianmara nije doputovao) na kojem je potpisan ugovor prema kojem je SSM prihvatio obvezu da će sva dugovanja prema pomorcima biti isplaćena odmah.

U to doba je SSM priznavao dugovanja prema pomorcima u iznosu od gotovo 300.000 dolara. No, u međuvremenu ta su dugovanja, prijavljena SPH, narasla na gotovo 500.000 dolara.

Na dana??njoj konferenciji za novinare koja je odr?žana u Sredi??njem uredu SPH u Rijeci, jo?? jednom je javnost upoznata s prijevarama SSM-a (npr. prema ugovoru SSM-a mazač je dobivao 750 dolara plaće, a prema IMEC ugovoru trebao je dobivati gotovo dvostruko) i stanjem posada na brodovima u managementu SSM-a.

U ovom trenutku stanje s brodovima i dugovanja su slijedeće:

Calipso I - broj je prodan, SSM ne navodi nikakva dugovanja, a SPH ima prijavljena dugovanja preko 11.000 dolara ukrajinskoj posadi.

Therese - brod u rezali??tu, SSM priznaje dug od 26.000 dolara, SPH ima prijavljen dug od jo?? 7.000 dolara.

Swift Split - zavr??io iskrcaj u Ovendu, brod na sidri??tu, SSM priznaje 40.000 dolara duga, a SPH ima prijavljeno dodatnih 50.000 dolara duga. Brod nesposoban za plovidbu i bez dokumenata.

Poseidon V - prema SSM-u dug iznosi preko 32.000 dolara, a SPH ima prijavljen dodatni dug od 42.000 dolara.

Navision Logger - prema SSM dug iznosi 24.000 dolara, a SPH ima prijavljen dodatni dug od 34.000 dolara.

Bitumen Express - vi??e nije u managementu SSM-a, SSM priznaje dug od 15.000 dolara, a SPH ima prijavljeno dodatnih 17.000 dolara duga.

Swift Cro - nalazi se već 9 mjeseci u Indiji u vrlo lo??im uvjetima, SSM duguje biv??im posadama preko 80.000 dolara, a SPH ima prijavljeno dodatnih 12.000 dolara duga.

Secure - jo?? uvijek je u Kingstonu (Jamajka), posada neisplaćena, upravitelj stroja iz Ukrajine umro na brodu, SSM priznaje dug od 55.000 dolara, a SPH ima prijavljeno jo?? 57.000 dolara duga.

Glory I - brod u Indiji, trenutno je vezan, posada u ??trajku, SSM duguje plaće za srpanj i kolovoz, a SPH ima prijavljeno dodatno dugovanje od 6.600 dolara hrvatskom pomorcu.

eno mu gavrani jamil glory. sta ce sad bit? ovi ne gradelaju nego drmaju sushi i sashimi??? e pa da ga ne bi zadavija!

Ka?že ratko, tra?žimo podobnog inspektora koji će izdati certifikate. Svi su neva?žeći, uključujući i osiguranje koje je isteklo jo?? 17.6.
Nek se javi u MUPa , ima inspektora koliko oces! on se jos mozda more izvuc pa da stavi bandiru sjeverne koreje ili mongolije, i da registar ISR -u, koji i onako izda papir koji puno ni ne vazi! ali, indijci ga nece lako pustit. jebeni su, jos ako je koji njihov na brodu....a ima bit da je....

Kaže ratko, tražimo podobnog inspektora koji će izdati certifikate. Svi su nevažeći, uključujući i osiguranje koje je isteklo još 17.6.

Pa sta ne potrazi u hrvatskom registru brodova. Tu su ziher svi podobni.Nije tu nitko dosa svojim znanjem. A i u istoj su partiji pretpostavljam i govore "istim jezikom"

vidi ovih supaka iz slobodne dalmacije. eno novi list objavija... a njima ovi mali pizdek prid noson...i ne mogu objavit prvi. pa sad ratko nema bas puno matrijala za podmazivat u takuinu. a da...ovi se prodaju za pjat gulasa i dva gemista! jeftine fufice!!

Evo na vjestima radio Dalmacije sad bilo, posada tankera Ruby Star stupa u ??trajk čim se ve?žu u Rijeci...
Ajmo barba Bo?žiću, ??ta sad...

aj bas da vidimo sta ce sad nasi mudrijasi izmazinat tamo. ako mu se ko napije krvi, to ce bit indijci prvi, oni su maher za napravit frku i di je nema...a kamo li ovo.

Back