SSM - frka

zato i je tako moj dobri raule. struca u ladovini govoris? a meni ovo vise slici na ono...aj utirat cu ga samo malo...a onda, a jebi ga kad nema ramena. opet se meni ovo ne svidja nista, ljudi su umorni, tisina...a eno san dozna ko je i kapo tamo...a boga ti lipo si avanca pod stare dane, s azalee na bozica! a da, zaboravija san - kolege sa fakulteta.

al se ne moze zbog svih ovih propusta trazit preko ministarstva oduzimanje licence Bozicu/SSM-u ka agentima? :p

postoji li uopce takva mogucnost i ukoliko postoji, zasto ne bi sindikat/udruga pokrenili proceduru? :kafa

procitaj sve od pocetka do kraja. zbog razlicitih misljenja skoro je i krv pala;).
komisija je bila - gledali su sta su gledali, vidili sta vidili...i dali mu popravni na 3 miseca. on je u takvoj gabuli ne da ne moze nista napravit, jos dalje tone, a dokazi se gomilaju. aj proc ce i ta 3 miseca pa da vidimo. sindikat zuji, udruga se drzi na distanci...a jedan misec je prosa, jos 2 pa da vidimo.

al se ne moze zbog svih ovih propusta trazit preko ministarstva oduzimanje licence Bozicu/SSM-u ka agentima? :p

postoji li uopce takva mogucnost i ukoliko postoji, zasto ne bi sindikat/udruga pokrenili proceduru? :kafa

Aj daj ne budi naivan.Pa cije je to ministarstvo??? Maninjrogo i to ne bilo kakva krv nego nevina krv.

Aj daj ne budi naivan.Pa cije je to ministarstvo???

mislim da ne triba tako rezimirat

triba dokumentirat jer kad se crveni i plavi pocnu grist izmedju sebe, kad kaca dodje prid dno i nemaju odakle vise grabit, onda uvik ona suprotna strana gura zakonski utemeljene poteze

na nama bi samo bilo pokrenit, aktivirat i vodit racuna da ne ide u zastaru

procitaj sve od pocetka do kraja. zbog razlicitih misljenja skoro je i krv pala;).
komisija je bila - gledali su sta su gledali, vidili sta vidili...i dali mu popravni na 3 miseca. on je u takvoj gabuli ne da ne moze nista napravit, jos dalje tone, a dokazi se gomilaju. aj proc ce i ta 3 miseca pa da vidimo. sindikat zuji, udruga se drzi na distanci...a jedan misec je prosa, jos 2 pa da vidimo.

po mom skromnom misljenju, toliko smrdi da ce "sponzori" bizat od SSMa na sve strane

samo kako ce ti miseci cekanja proc kolegama koji su mu po brodovima?

Last edited:
...na nama bi samo bilo pokrenit, aktivirat i vodit racuna da ne ide u zastaru

Na nama??? Mislim da si ti malo pobrka loncice. Drzavno odvjetnistvo i sudstvo su za to placeni,a ja ne mislim radit posal za koji nisam placen.Pored toga vidim koliko im je stalo da kriminal ne ide u zastaru.Eno mu se za ono sa Jadroplovom i Croatia osiguranjem cekalo samo 15 godina. Đovaneliju je pravomocno 3 godine, ali valjda cekaju da izvrsenje zatvorske kazne ode u zastaru( u grubim crtama dupli vremenski rok od robije koju si dobija)

nama = pomorcima = udruga = sindikat

bar ja to tako vidim,
naravno da ce ostale institucije radit svoje ali zar nije i neko placen da zastupa interese pomoraca u HR?

Pa dobro reci mi sto si ti konkretno poduzeo od kada je ovaj slucaj ispliva na svjetlo dana.Kakvi su ti daljni planovi? Sto mislis da bi trebali poduzest svi zajedno??? I reci mi na koga mislis da je u Hrvatsko placen da zastupa hrvatske pomorce.

Pa dobro reci mi sto si ti konkretno poduzeo od kada je ovaj slucaj ispliva na svjetlo dana.Kakvi su ti daljni planovi? Sto mislis da bi trebali poduzest svi zajedno??? I reci mi na koga mislis da je u Hrvatsko placen da zastupa hrvatske pomorce.

recimo da sam ja, taj koji je neko od nas - kako me stavljas,
isa bi ovim redom

- predstavnik sindikata,
- izjave pomoraca,
- utvrdjivanje odgovornosti po pravilniku o posredovanju pri zapo??ljavanju pomoraca iz naprimjer NN 120/07
- pa bi ja onda dalje vidija moze li se na temelju clanka 24 i gore navedenih izjava trazit od inspekcije sigurnosti plovidbe i dr?žavnog inspektorata da se na temelju clanka 27 trazi od ministarstva da postupi po clanku 28 i oduzme "dopusnica" za obavljanje posredovanja na 5 godina

ali to sam ipak samo ja i pet minuta googlanja :hihi

vjerujem da financijski potpomognute udruge, placeni clanovi sindikata pomoraca i njihovi asistenti sigurno imaju pravno sposobne osobe koje mogu izac na kraj sa ovom legaslativom od 31 clanka i nepune 4 pisane strane texta sa zvucnim nazivom PRAVILNIK
O POSREDOVANJU PRI ZAPO? LJAVANJU POMORACA :kafa

...??to poduzeti...???

...??to poduzeti...???

@Rigel

...pogledaj postove na stranicama 15 i 16....
...svaki pomorac koji smatra da je posrednik povrijedio odredbe Pravilnika o posredovanju pri zapo??ljavanju ima pravo uputiti prigovor Ministarstvu mora itd.
...osaba u citiranom ministarstvu zadu?žena za prigivore je Branimir Farka??.
...prigovor sa dokazima se po??alje po??tom i svako malo pita?? Farka??a ??ta je Ministarstvo poduzelo i ??ta misli poduzeti; x 100 prigovora = oduzimanje licence...:D

lijep pozdrav,
easy poison

recimo da sam ja, taj koji je neko od nas - kako me stavljas,

vjerujem da financijski potpomognute udruge, placeni clanovi sindikata pomoraca i njihovi asistenti sigurno imaju pravno sposobne osobe koje mogu izac na kraj sa ovom legaslativom od 31 clanka i nepune 4 pisane strane texta sa zvucnim nazivom PRAVILNIK
O POSREDOVANJU PRI ZAPO? LJAVANJU POMORACA :kafa

A s obzirom da nisi poduzeja si nista. Posteno. A da nase ministarstvo zna sta ce trazit mogli su mu dopusnicu uzest cim su prvi put provirili nosom u SSMa. ALi nekome ocito to nije u interesu.

Sad me interesira koje su to financijski potpomognute Udruge,placeni clanovi sindikata(sto bi ovo trebalo bit?;Ako si clan sindikata ti placas clanarinu ne placa tebe nitko ili si mozda mislija na profesionalne sindikaliste parazite sa 11 iljada kuna place,a ocekivat nesto od njih ludom radovanje. Do jucera su surovali sa tim istim Bozicem temeljem kolektivnih ugovora i tukli reket kome??? jasno opet hrvatskom pomorcu i sve je bilo bajno u SSMu.Kad je nestalo suske,ruckova i marendi sad nista vise ne valja i sad ajmo pila naopako.)

Pa mo?žda bi se udruga ipak trebala uhvatiti posla oko ovoga.Npr kontaktirati ove ??ta su do??li sa Split Swifta,pa se sa njima dogovoriti da skupe potrebne potpisana svjedočanstva o nepodop??tinama Bo?žića od svijih kolega sa SSM a i onda poslati ministarstvu.Ja znam kakvi su na??i ljudi,tj da su mnogi kao magarci radje puste da ga tuče onaj koji ga hrani nego da ga ritne kad prevr??i mjeru,pa ne očekujem veliki odaziv,ali bilo bi to ipak interesanno organizirati.

...pogledaj postove na stranicama 15 i 16....
easy poison

svaka cast ali izgubit jednu bitku ne znaci izgubit i rat, sad se poteze po televiziji, novinama i sve je skupa dobilo novu dimenziju

dojucerasnji visoki pokrovitelji ce se jako brzo povuc kad se digne barufa

a na koncu, uvik nam ostaje ulica i palica

mislim da je najgore stufat se, slegnit ramenima i dozvolit da sve padne na pojedince

A s obzirom da nisi poduzeja si nista. Posteno. A da nase ministarstvo zna sta ce trazit mogli su mu dopusnicu uzest cim su prvi put provirili nosom u SSMa. ALi nekome ocito to nije u interesu.

Sad me interesira koje su to financijski potpomognute Udruge,placeni clanovi sindikata(sto bi ovo trebalo bit?;Ako si clan sindikata ti placas clanarinu ne placa tebe nitko ili si mozda mislija na profesionalne sindikaliste parazite sa 11 iljada kuna place,a ocekivat nesto od njih ludom radovanje. Do jucera su surovali sa tim istim Bozicem temeljem kolektivnih ugovora i tukli reket kome??? jasno opet hrvatskom pomorcu i sve je bilo bajno u SSMu.Kad je nestalo suske,ruckova i marendi sad nista vise ne valja i sad ajmo pila naopako.)

pa nego kako? sad kad je sve exponirano, potrudice se opravdat tih 11000kn

dopis je dopis na cije ocitovanje moraju sluzbeno odgovorit

financijski potpomognute udruge u pomorstvu su na listi onih koih primaju potporu, ja listu nemam a ne vjerujem da ih nema
malo Googlea i odma pocne izbacivat na trazeno "udruga pomoraca"...

i evo sad se vidi zasto ljudi kod nas bize od malo odgovornosti ko od kuge, cim se malo exponiras, postavis dva pitanja previse, odma dobijes etiketu - ajde ti ovo, ajde ti ono, sta TI nisi ovo, sta TI nisi ono, sta si mislija s ovim, sta si mislija s onim...

i onda se lipo poklopis usima, gledas svoja posla i puca ti korjen za pomorce, Bozica, ministarstvo, inspekcije, uderuge, SSM i sta ce bit sa drugima - a to je bas ono sta razni Bozici vole

divide et impera...

ako smo spremni pokrenit nesto i poduprit financijski, tu sam kao pojedinac
ako cemo i dalje samo lajat
ja bi zacepija i gleda svoj posal
a koga svrbi nek se cese :(

samo necemo onda vise o nekim skupovima, podrskama..itd
jer nasa solidarnost u slucaju da nista ne napravimo ne ide dalje od po kila janjetine po glavi i po litre domaceg bilog pa udri slije i balalajka
"...vidi me svitu koliko mogu izist..." :uzdravlje

nikad prije pomorci nisu mogli bit okupljeni na jednom mistu zbog prirode svog posla, danas nam internet pruza mogucnost da se povezemo i podupiremo nukleus spreman za povuc prave poteze od zajednickog interesa

istina je kako nam @easy poison kaze, ne mozemo uticat na vitar sta nam puse
ali zato mozemo namistit bolje jidra ;)

Last edited:
eno, kad san ja spomenija jaja i pome...ubili ovi iz predsjednistva.
sad lipo kupit dva kasuna poma, dovest bracu i nek onin stapon trenira golf - meta nssm ponistre!

...ako smo spremni pokrenit nesto i poduprit financijski, tu sam kao pojedinac
ako cemo i dalje samo lajat
ja bi zacepija i gleda svoj posal
a koga svrbi nek se cese :(

samo necemo onda vise o nekim skupovima, podrskama..itd
jer nasa solidarnost u slucaju da nista ne napravimo ne ide dalje od po kila janjetine po glavi i po litre domaceg bilog pa udri slije i balalajka
"...vidi me svitu koliko mogu izist..." :uzdravlje...

Ma kakvo etiketiranje ovo je cista diskusija.U principu ako procitas ovaj thread od pocetka do kraja pa ako procitas cijeli forum od pocetka do kraja na to se sve i svodi.Ljudi pocmu zazivat solidarnost u svih 16 tek kad ih zacese,ali onda jeobicno kasno. To ti je ka ona sa nacistima.Prvo su odveli zidove. Sutio sam, nisam bio zidov. Zatim su odveli komuniste, nisam bio komunist pa sam sutio. Nakon toga su odvodili sve protivnike rezima, nisam bio protivnik rezima pa sam i dalje sutio. Kad su dosli po mene vise nikog nije bilo tko bi se pobunio.
Solidarnost ce nastupit valjda ako i kada ovi opletu svim pomorcima porez,ali straj me da onda vise nece bit nikoga da se buni.

Komisija MMPI mu je dala 3 mjeseca grace period dok se ne slegne medijska prasina i onda ce opet biti sve po starom ako u medjuvremenu ne pukne jos koja afera na nekom od njihovih brodova. Ljudi moji pa jeli vi vidite u kojoj drzavi mi zivimo sto niste vidili na primjerima Podravke, HEP-a i drugih da drzavna tijela nesto "rade" dok traje interes javnosti a poslije ujeo vuk magare. Ono sto mi mozemo je nastojati pobrinuti se da to ne padne u zastaru npr. poslati dopis nekom od nezavisnih medija sa obavjestenjem da je proslo 3 mjeseca i da SSM i dalje radi a da MMPI nije objavilo rezultate nalaza druge inspekcije, cisto da ih malo podsjetimo a u formi naseg formalnog upita MMPI sa redakcijama doticnih medija u cc. Osim poma i jaja svako od nas bi mogao preko poznanika koji rade na SSM-ovim brodovima pokusati doznati kakvo je stanje na tim brodovima pa onda to napisati ovdje a odavde ce te informacije valjda naci put do medija. :o

Mora se mijenjat cijeli zakon. U Hrvatskoj Bozica ima koliko hoces, jer niti jedan obrtnik, vlasnik firme (pravna osoba) ne odgovara svom svojom osobnom imovinom, za dugove doticne firme prema radnicima, dobavljacima i sl. Protiv tvrtke radnici i dobavljaci mogu pokrenuti stecajni postupak ili blokirati racun te firme za ne isplacene usluge. Medjutim koliko vidim svim pomorcima su isplaceni zaostaci, zato doticni i ne odgovara, niti ce odgovarati....

Back