SSM - frka

postovane kolege,
Previse je agresije i nehtjenja kako komunicirat normalno medju ljudima na jednakoj razini, pogotovo medju kolegama. Neznam jeli to normalno i mora li bit uvik za svaku stvar bas tako. Mozda je to i neka zajebancija pojedinaca, ali onda je falivena tema.
Meni je puno drago ca nisan u niti jednoj forumskoj klapi i nisam sa mnogima "prijatelj" ili "prika" (jer ocito na nasem Forumu svaka tema zavrsi na principu tritranja istomisljenika i pljucanja po neistomisljenicima i slicne stvari!) i ca mnogima nisam simpatican sa svojin stavovima. Drago mi je da me postovane kolege (ako me uopce smatraju kolegom!) zovu raznim imenima: kukavica, pacifista, beskicmenjak i sl. (ne citam sve, jer neman vrimena) i jos mi je puno draze da mene te rici ne vridjaju. Nisan zlopamtilo i neman vrimena gubit vrime o tome pisat i razmisljat. To nije moj stil, ni nacin komunikacije. Ali nisam tip covika koji se povlaci tako lako kad znam da sam u pravu.
Ja sam u upravi UPH i trenutno sam doma i pretrpan svojim familijarnim i privatnim problemima i ne kukan zbog toga nikome od Vas. Pokusavan koliko mogu dat savjet ili neku ideju kako mi iz UPH mozemo nekako pokrenit sa mrtve tocke prema nekakvom rjesenju ovoga problema i da se vise ne ponavljaju (ako je to moguce). Pokusa sam animirat kolege iz uprave UPH, ali ljudi jednostavno nema i nema, a ja necu ulazit u to di su i ca rade. Svak ima svoj zivot!!
Ja neman ovlasti da donosim odluke u ime UPH niti nitko od nas u upravi, to triba donit cila uprava UPH ili Skupstina UPH. Zato neznam zasto se mene proziva samo zato jer sam doma?
Evo tu je kolega Frankie, potpredsjednik UPH. Ja mu ne zamjeram ca nije ni on uspija donit pametnu i izvedivu ideju kako risit ovaj problem, jer je tesko sam donit pametnu odluku u ime UPH u kratkom roku!
Sad dolazi do izrazaja ideja od nasih kolega prije 4 miseca kad smo razgovarali da je tribalo osnovat racun UPH za fond solidarnosti bas za ovakve situacije. Jos nije kasno za to!
Mislin da se netriba prepucavat, nego ako je moguce nac ljude, donit kvorum uprave UPH i donit konacnu odluku.

Last edited:
@Marinero i Raphaelus,

Evo reka sam da se necu vise obracat na ovu temu i nakon ovog necu,
Pustite tenzije, molim vas, nije ni mjesto ni vrijeme da blatimo jedne druge.
@Marinero
Ako ova tema bude aktualna 10.08 kad dolazim doma, ja idem u Split, a ti me mos samo slijediti da vidis dali imam muda, zao mije sto smo vecina nas iz udruge na brodu, pa ispada da mi je lako pizditi, ali viruj mi, volija bi da san sad doma, nego neznam sto, viruj mi da bi se culo za UPH. To sto spominjes jos neke clanove iz vodstva UPH, Dalmos ima velikih privatnih problema a Propuh je pretrpio obiteljsku tragediju, ali UPH nije samo vodstvo, UPH bi trebali biti svi pomorci Hrvatske, bez obzira uclanjeni ili ne.
Raphaelus je spomenuo da se skupi 100$, ja i svi koji smo u UPH smo ih dali, pa i za ovakve slucajeve, ali budala siguro nisam da cu dati 1000$ a da se ostali smiju i iskoristavaju UPH, ali dao bih i 1000$ kad bi vidio i uspio sloziti sve Hrvatske pomorce zajedno, dakle to od 100$ ovisi o onim ostalima koji nisu dali, ali pustimo sad to, za mene je jednak i onaj koji je platio i onaj koji nije, pa sto su ovi Gabonci mogli platiti udruzi i clanarinu, a od cega?, kad nemaju za kruh, a treba i to uzeti u obzir. Jadni li smo i sramimo se, svi mi i ja skupa sa sa svima, a to da bi isa i ako treba cu ici u Split, ne da ja dokazen ovo-ono, ja se dokazujem samo ui ringu a van njega trazim samo pravdu i nemam se kome dokazivati.

Hvala

Last edited:
Evo sve citam citam...a draze mi je citati nego svasta pisati!!!Evo ovako lipo...nekidan je napisala Dalmacija da ko ce ici u split s njom...ma se niko bome nije javio ( lipo smo to prokomentirli)...ajmo lipo sad....KO BI TO ISA U SPLIT pa da se vidi sto i kako...normalno sve u dogovoru,zna se s kim....ajmo da vidimo ko bi isa...samo da ne bude ko i prije....PCELARSTVO smijer ZUJANJE!!! :) :) :uzdravlje razumimo se....

@Marinero i Raphaelus,

Evo reka sam da se necu vise obracat na ovu temu i nakon ovog necu,
Pustite tenzije, molim vas, nije ni mjesto ni vrijeme da blatimo jedne druge.
@Marinero
Ako ova tema bude aktualna 10.08 kad dolazim doma, ja idem u Split, a ti me mos samo slijediti da vidis dali imam muda, zao mije sto smo vecina nas iz udruge na brodu, pa ispada da mi je lako pizditi, ali viruj mi, volija bi da san sad doma, nego neznam sto, viruj mi da bi se culo za UPH. To sto spominjes jos neke clanove iz vodstva UPH, Dalmos ima velikih privatnih problema a Propuh je pretrpio obiteljsku tragediju, ali UPH nije samo vodstvo, UPH bi trebali biti svi pomorci Hrvatske, bez obzira uclanjeni ili ne.
Raphaelus je spomenuo da se skupi 100$, ja i svi koji smo u UPH smo ih dali, pa i za ovakve slucajeve, ali budala siguro nisam da cu dati 1000$ a da se ostali smiju i iskoristavaju UPH, ali dao bih i 1000$ kad bi vidio i uspio sloziti sve Hrvatske pomorce zajedno, dakle to od 100$ ovisi o onim ostalima koji nisu dali, ali pustimo sad to, za mene je jednak i onaj koji je platio i onaj koji nije, pa sto su ovi Gabonci mogli platiti udruzi i clanarinu, a od cega?, kad nemaju za kruh, a treba i to uzeti u obzir. Jadni li smo i sramimo se, svi mi i ja skupa sa sa svima, a to da bi isa i ako treba cu ici u Split, ne da ja dokazen ovo-ono, ja se dokazujem samo ui ringu a van njega trazim samo pravdu i nemam se kome dokazivati.

Hvala

Naravno da ce biti aktualno dok god bude SSM, to vam je valjda jasno.
Spomenija sam vodstvo udruge jer bi to tako tribalo biti, ako se varam ispravite me. Ja sam procita statut. A sad ako netko ima obiteljskih problema, Boze moj meni je zao, no to ne bi smilo kociti donosenje odluka unutar same udruge, zar ne?
Do nedavno je tu pojedincima bila glavna preokupacija nabijati na nos ljudima tih 100 $, sto je odobravano sa odusevljenjem.
Sad najednom drugi vitrovi pusu.
Ajmo ne biti licemjerni, jer nisam ni slip ni lud, a virujem nisu ni drugi.

Zivili

@ Raphaelus

A zasto ne bi trazija objasnjenje, da si reka SRAMIMO SE ja bi te podrza, al reka si SRAMITE SE pa me zanima zasto bi se recimo ja triba sramiti, a ti ne?
Ni najmanje se ja ne ostrim, nemam tih potreba. Jednostavno polemiziram sa tobom. Tome forum i sluzi.

Moj stav je jasan, mimo sluzbenog stava Udruge mi kao pojedinci ne bi tribali povlaciti poteze u ime Udruge. U vlastito ime svak nek radi po savjesti.
Pa nisam je kriv sto nemamo sluzbeni stav ili preciznije sluzbeni stav se pojedincima ne svidja.

Last edited:
Ima već dosta vremena da se ne javljan, ne komentiran i ne uključujen u rasprave na forumu. To je od vremena kad se izvjesna osoba vratila natrag u UPH, pa ponovno pobigla. Svi su joj skidali kapu, a ja san ,s obziron da je moje mi??ljenje bilo drugačije, odlučila da se jednostavno povučen, ostala san član UPH, i bit ću i dalje. Mislila san da ako drugi misle drugačije od mene, a moje mi??ljenje je bilo usamljeno, da san ja ta koja je situaciju procjenila krivo.
Sad čitan ovo ??to se događa s SSM-on i s ovin sirotin ljudin, i vidin koliko smo svi mi različiti. Mislin da ja pripadan onoj opciji koja bi već bila u Gabonu, nepitajte kako, ali ja bi ovako sitna i dinamitna sigurno na??la način. Pred puno godina san i jednog ministra financija stisla da ispravi svoju krivu Drinu, pa bi i sad na??la način da svoga mu?ža nekako izbavin ili da nađen onoga ko će pomoć da se to napravi.
? to napravit? Neznan, ali mislin da mi ko udruga jednostavno nemo?žemo ostat sa strane. Predstavljamo se ko udruga svih hrvatskih pomoraca, bez obzira na onih 100 $, i zato je moje mi??ljenje da pomoć treba. Na vodstvu je da donese odluku kako. Pomidori nisu rje??enje, ali ajmo pomoć ljudima koji su tamo, ajmo skupit koji dinar, kad neće lopov od Bo?žića, a vidite da neće. Fond solidarnosti definitivno treba osnovat, jer i sami vidite da nan to treba, mislin da neće uplatit samo članovi UPH, da će uplata bit i od strane foruma??a, koliko ko mo?že.
Samo lajemo ko bisni psi, ujidamo jedni drugoga i tra?žimo krivce. ??elimo menjat druge, a niko nije spreman promenit malo sebe i krenut od sebe. Stavimo se u ko?žu tih ljudi, tih familija, ja osobno mislin da su jin sad plaće zadnje na misli, da svaka ?žena, mater ili dite samo ?želi svoga mu?ža, sina ili oca vidit u ovoj na??oj smrdljivoj i truloj dr?žavi, zagrlit ga i skupa s njin proplakat da olak??a du??u i skine tu silnu brigu s leđa. Ma nisu bitni soldi, samo da ti ljudi dođu kući. A kad dođu, e onda treba ulovit Bo?žića i svitu, pa jin istrest i zadnju lipu iz prepunih d?žepova, i skinut zadnji cent s njihovih poskrivanih računa. Ako treba i kosti polomit, pa neka se neko zapita za??to.
Svjesna san di ?živimo, da nema pravde, pravosuđa, da misle da smo stoka sitnog zuba, da nan je dosta feta kruha i ča??a vode dnevno...Isto ko i velika većina vas pomislin da nismo ni zaslu?žili bolje kad dozvolimo da nan ovo rade evo skoro pa dva desetljeća. Neznan ??to napravit, ali jednostavno neč moramo. Ljudima u Gabonu TREBA pomoć.
Ovo je moje mi??ljenej, moje viđenje, bez prozivanja, samo sa ?željon da se ne??to pokrene.
P.S. i molin Maninjorga da se vrati, dr?žin da je on jedan od onih koji morda ima neku ideju, viziju i verujen da zna puno bolje nega ja kako dalje naprvo...

ja san zapoceja pa bi i zavrsija.dokazalo se da svak gleda svoju guzicu. i ja. ja san na neke stvari o kojima vecina ovde ni ne zna sta je i kako i posla vrlima duznosnicima ministarstva. sta me boli? nema solidarnosti, to se njemu dogodilo,nije pazija di ide...ok. sad cu rec i ovo, ovaj slucaj otvorija mi je oci...borite se vi moji koliko ocete i za srednjoskolske visoke brevete (sad ih vise ne bi da, diteta mi) i za porez (aj tu bi popustija). ja iman svoj posal , kojim bi u principu treba radit kontra pomoraca ka i bozic, i od sada me se jebe. znan, daleko san,kaze dalmos..lako tebi pizdit...e, pa necu vise pizdit, od sada cu samo citat i smijat se hrvatskoj nevolji. sa 400 kila godisnje, to mogu. sva van srica. sad gasi ovo!

Eto. Zavrsija i ovi rat protiv vjetrenjaca. Zapuva drugi vitar i je... ga.
Covik koji je bija jedan od prvoboraca , koji nas je uveseljava svojim duhovitim postovima ( bar mene ), obrazova na svoj nacin , ukaziva na propuste , greske, manjkavosti ,dilija savjete sakon i kapon, kojem se u datom momentu nije islo " niz dlaku" dize ruke. Pridaje se? Steta?? Ostavicu ovo pitanje otvoreno?!!
Kako se lako covik slomi , kolika je donja granica loma ??? Postoji li gornja?? Izgleda da to nije vezano za strucnu spremu, iskustvo ili posao koji obavljas. Egotrip? Mozda...
Podsijeca me na odredjene profe sa pomorskog faxa u splitu.
Smijite se hrvatskoj nevolji sa Vasim "kilima", od kila raste tlak a to vuce druge bolesti koje Vam ne zelim, ali , ostavite dicu na miru. Ne kunite se u njih. Nemojte stavljat dicu u isti red sa postovima na forumu ,molim Vas.

Quote:
Originally Posted by anterosko
Svojevrimeno san bija na nekakvom tecaju u SSM ili interview za princess nesican se vise i tribalo je uplatit 200kn ... Jad i tuga sta rec vise.

Antune reci mi da li zna?? mo?žda - čuo sam da na tim njegovim brodovima ima rusa, ukrajinaca itd. a ne znam da li je to točno?

Naime, imaju i rusi i ostali isto ovakav svoj forum, pa ako je točno da prasac Ratko Bo?žić zapo??ljava ruse, onda ću ga staviti na njihov forum tako da znadu ??to ih čeka ako se ukrcaju kod njega. Pa neka đubre tra?ži posadu na Marsu!

ka sta si isam vidija ukrajinaca ima, za ruse neznan jer ja priko njega nikad nisan sva srica naviga. Smenon ima rusa na brodu pa cu ih propitat za ovaj forum i ako ima koja opcija za informirat ljude recu da napisu da bize ka vrag od tamjana od SSM-a!
Drago mi je da se udruga javila za pomoc pri iducem ukrcaju u suradnji sa Maritime Conectorom.
Ako triba nesto konkretno doma san za dva dana i stojin na raspolaganju ker pamtne ideje jednostano neman. Pa ako ima ko konkretno sta napravit tu san.
Ono sta mi smeta je da se samo Nera ako se nevaran javila za pomoc i objavila sve info u vezi ovog slucaja. Di su drugi clanovi obitelji prijatelja od ekipe sta je nabrodu? Koji se K nejave i oni?
Iz zivotnog iskustva znan da nije dobro oprastat onima koji se ne kaju ni davat pomoc onima koji je netraze.

pozdrav svima a posebno Gaboncima!
Nera obavezno ovo prinesi neka ljudi vide da nisu sami dok nenapravimo sta konkretno u vidu pomoci

Evo da i ja napisem sta mislim, iako uvik kad nesto napisem budem izresetan sa svih starana, uvik sam negativan itd.ka prvo prije dan dva sam postavija pitanje @neri kad joj se muz ukrca na brod pa nisam dobija odgovor. ????Pretpostavljam da je par miseci.
Tija bi rec da sam ja prije godinu i nesto bija u "slicnoj" situaciji kao i ovi pomorci u Gabonu.(Nije SSM) Dosa sam na brod i u roku sat vremena sam mora odlucit, ocu li ostat ili idem doma, situacija je bila ocajna, ali odlucija sam ostat cu jer je to dobro za mene u tome momentu bilo, bila je kriza, tija sam na offshore itd. Zahod mi je @ Nera bija pet puta u goremu stanju nego sta je onaj na slici u vasemu postu plus bija je izasran(brod star 35 godina),ali posto sam odlucija ostat na brodu, sve sam pocistija i dan nakon lipo ga pitura i sredija kabinu,tribalo mi je par dana,ali sam nakon toga dva miseca zivija kako tako u normalnim uvjetima. Sta sam tija rec, svi su oni koji su doli u Gabonu potpisali ugovor i kad su se ukrcali mogli su odlucit vratit se doma kad su vidili kakvi su uvjeti, ali ostali su, jesu odmah mogli pitat smjene jel dolazi placa na vrime, ako ne jos razlog vise da se vrate nazad,opet nisu i zato su sad u situaciji kojoj jesu,a one slike od zahoda su po meni sramotne jer ako su vec tamo misecima mogli su to i uredit, nemojte me krivo shvatit i opet rec da sam negativan samo uporedjujem svoje iskustvo sa ovom situacijom, ni pod koju cijenu ne branin SSM.
Sta se tice ovoga da svak gleda svoju guzicu,to je istina i tako ce uvik bit zbog prirode nasega posla. Ma ljudi niko ne moze zivit na brodu,ni pas ni maska,samo covik. Lako je stjuardesama i pilotima,oni u strajk i za par dana poslodavac mora udovoljit jer gube dnevno miljune, pa seljaci izvade traktore pa blokiraju ceste,a sta cemo mi kolege? Ocemo mi zaustavit brod ako nam kompanija smanji placu 1000USD? Necemo!!!Jer bi nas svih potiralo doma i dovelo drugu posadu,Ocemo zakrcit negdi promet pa ce nas u przun strpat i nikad se vise ukrcat necemo. Zato jer na trzistu rada pomoraca svak gleda svoju guzicu.Kako da mi ostvarimo svoja prava????Nikako,jednostavno nikako, ja ne vidim nacina,vama ljudi svaka cast sta se trudite,stvarno vam svaka cast,ali ja ne vidim nacina za pomoc hrvatskom pomorcu danas, pozdrav i mirno more,zivili...

@colina i ostali
Solidarnost ne trpi proslost,usporedbu,velicanje,negaciju,prozivanje i slicno. Nera je dosla tu zato sto nas treba.Netko ce pomoc netko nece.Bilo kako bilo svaki post ovdje i za i protiv ja smatram pomoci jer se iz njega ipak daju izvuc zakljucci.
Sto se mene tice neka posta broj racuna ovdje.Na taj nacin novci ce najbrze do pomoraca u Gabonu.Neka da broj svog privatnog kunskog racuna pa da krenemo.
@zujac
Zasto mislis da bi netko trebao otkupit dugove. Treba postavit pitanje ciji su to dugovi i tko ih je napravio.Ta odgovornost nije sigurno individualna,a pogotovo nije moja tako da shodno tome nemam namjeru vracat tudje dugove.Sta se tice izjave da su oni jaci to mi je isto diskutabilno.Nekoliko puta sam represivnom poreznom sustavu RH pokazao da su u krivu i to ih je kostalo. Imam nekoliko tuzbi prema pravosudnom sistemu RH radi cije sporosti, neucinkovitosti i neznanja ce mi isplatit solidne odstete. Treba samo znat igrat po pravilima koja su oni napisali. I uglavnom gradom idem poput bojnih kola naoruzan do zuba.NNNI mi je ostalo usadjeno od djetinjstva.

Last edited:
Do nedavno je tu pojedincima bila glavna preokupacija nabijati na nos ljudima tih 100 $, sto je odobravano sa odusevljenjem.
Sad najednom drugi vitrovi pusu.
Ajmo ne biti licemjerni, jer nisam ni slip ni lud, a virujem nisu ni drugi.
Zivili

Dule Savic.....Dule Savic......Dule Savic....

PS. Brisi, Brisi, hi hi hi, Brisi, Brisi, hi hi hi

a moj Dule Savicu cuja sam da si nakon 3 i po miseca dobija necastan otpust radi nekog satorskog krila.Ne znam je li to istina???

Evo i mene da dopisem koju, nikako da stignem sve procitat a kamoli da jos i ovdje se ukljucim ( trenutno privatizacija u igri).

Necu puno filozofirat jer od toga nema nista , zasukat rukave i dalje.
Mare je lijepo napisala ako treba pomoc treba pomoc, prosvjedi - izlasci
( meni osobno ih je dosta), nekako mi vi??e pa??e "uzdaj se use i u svoje kljuse",zato ako znate i imate volje ajmo se dogovorit.
putovnice nemaju oduzete.

Znaci treba kontaktirat Min.unutarnjih Poslova RH i to počet rje??avat diplomatskim putem, da li je neko to pokrenuo, mislim na članove njihovih obitelji/ supruge????? ( sorry ako sam predvidjela ako je - sve u brzini)

U međuvremenu je/nije pokrenuto skupiti količinu novaca koja će barem biti dovoljna da ljudima se kupe karte i dopremi natrag u drzavu.
Sad ce te me pitati kako, pa lijepo, ja se stavljam u ko?žu "tih supruga", svaka pomoć i svaki dolar bi bio dobrodo??ao, jer na kraju nikad ne zna?? kad se Ti, Mi, ONI i INI mogu naći u istoj (nedajBO??E) situaciji.

Ja drugo ne znam.
Ili uci u to pokrenut i pomoci ili sve ovo sto se pisalo bacimo u vjetar.:kafa

Evo jedna mala sugestija.Moglo bi se na portalu napraviti crnu listu agencija,koje su imale ili će imati ovakve slučajaeve.To bi bila dobra informacija za mlade pomorce da se tamo ne zapo??ljavaju,i na taj način bi
takve agencije gubile ljude.

a moj Dule Savicu cuja sam da si nakon 3 i po miseca dobija necastan otpust radi nekog satorskog krila.Ne znam je li to istina???

Nije nakon 3 miseca, nego nakon 1 godine i 3 miseca, i nije bilo satorsko krilo, nego......usisivac :udriglavom
Puca san zapovjedniku (koji je sad u bjegu negdje u USA, po posljednjoj informaciji) izmedju nogu :o

Dule Savic....Dule Savic.....Dule Savic :D

Nije nakon 3 miseca, nego nakon 1 godine i 3 miseca, i nije bilo satorsko krilo, nego......usisivac :udriglavom
Puca san zapovjedniku (koji je sad u bjegu negdje u USA, po posljednjoj informaciji) izmedju nogu :o

Dule Savic....Dule Savic.....Dule Savic :D

lako je vama provocirat caspera priko tipkovnice ma ja snjin moran zivit ovdi...za one sta ga neznaju, on van izgleda tocno kakvi mu je avatar pa se sad vi mislite kako je nama snjime na brodu :udriglavom

Last edited:
Ja bi vas stvarno svih molila da ne padate u vatru. Nisam tu do??la tra?žiti financijsku pomoć. Opet nagla??avam, tu sam zbog toga da se čuje o ovoj situaciji, da ljudi daju neki pametan savjet i na kraju krajeva, ko ih mo?že najvi??e razumi, nego oni ??to tuku more i znaju kako je to te??ko i u normalnim uvjetima, a kamoli ovako.
@skembo. Mu?ž mi je tamo 3 miseca i 2 dana. Kao i svi ostali Hrvati osim barbe.
Čitaju oni svakodnevno ovaj forum.

@nera odi se ne govori o financijskoj pomoci nego dovodjenju ljudi doma i pomaganju ... za to ce nam trebati novci

po meni bi definitivno trebalo ucinit taj fond vise jer je glavno ljude dovuc doma, na ovaj ili onaj nacin, a o ostalome se brinut poslije...

a sto se crne liste tice, mozemo stavit, samo svi smo mi znali tko je i sto je ssm i prije nego sto se ovo dogodilo ... meni je trebalo doslovno 5 sekundi da im recem sto imam kad mi je rekla zenska sto radit tamo da bi trebo malo za timunjera otic pa onda za terca, ako bude...

slazem se sa ccyp

@marinero ... ajde procitaj jos jednom sto ja pisem, meni se pravo da ti kazem neda polemizirat na takav nacin :) zivio

@colina i ostali
Solidarnost ne trpi proslost,usporedbu,velicanje,negaciju,prozivanje i slicno. Nera je dosla tu zato sto nas treba.Netko ce pomoc netko nece.Bilo kako bilo svaki post ovdje i za i protiv ja smatram pomoci jer se iz njega ipak daju izvuc zakljucci.
Sto se mene tice neka posta broj racuna ovdje.Na taj nacin novci ce najbrze do pomoraca u Gabonu.Neka da broj svog privatnog kunskog racuna pa da krenemo.

Sla?žem se, ljude se mo?že izvuć ali za to treba novaca. Neka postave broj računa i vide na netu koliko bi ko??tale karte, mislim da ima dosta nas koji smo to do?živili
i spremni smo pomoć.

Back