SSM - frka

O koja dva prosvjeda Malger prica? Da nije mozda polupa loncice.Covik je jednom prosvjedova na Matejusci za Udrugu BIOS i sportske ribolovce ,a drugi put 19.6. na gatu Sv Petra. Jedino da po novome pomorci nisu sportski ribolovci.
Jadrane nemoj tako roditelje triba postivat i pazit.Skuvaj mu caj od oleandra.

Skuvat ću mu ja pa??ta??utu, ??ta Manjinjorgo ka?že... :hihi
Da vidin ko će mu ovo lito ve?živat primule za parangal... :mad:
Aj, ako je ko snimija ovo čudo od emisije, neka čuva, oću to pogledat... :kafa

ko god se bavi ili prati ovaj posal na bilo koji nacin... triba bi znat di i kako nac vozarine. medjutim, sta ce ti to, bubnes napamet pa ko ziv ko mrtav.
inace.... frenki da mi vidis rukavice, odusevija bi se. cilu ih je noc sila i rekamavala. za kocnice san prominija ulje pomisa 70% maslinovoga i 30% sojinoga, postole kopaju u mistu.

ko god se bavi ili prati ovaj posal na bilo koji nacin...
inace.... frenki da mi vidis rukavice, odusevija bi se. cilu ih je noc sila i rekamavala. za kocnice san prominija ulje pomisa 70% maslinovoga i 30% sojinoga, postole kopaju u mistu.

Ja pratin na kanalu 5. Ajme ako Tini nije problem neka sasije i meni jedne pa mi posalji po giliju molim te.Velicina ti je srednja prsti kratki batasti.
Ovo za ulje ti je odlicna kombinacija ja sam bija ulija UK2 ali se prigrijavalo i onda su mi popustale brenze.
@jadrane
Iman ti na Solti domaceg oleandra neprskanog.Recu materi da nabere i osusi i saljem ti.Vidit ces kako ce mu dobro cinit.

evo vec sije. taman ti je osta oni dil di si tetovira kokos! meni, kako su mi ruke vece, dopa me oni dil koze di pise: marica je jedina zena koju san volija!
za ulje...pa znas da mi je i shell i bp cinija analize dok nisan nasa miru! maslinovo ulje je iz tunisa. zurin druze, evo san uplatija course iz bon tona i drzanje jezika za zubima. prvi sat mi je pivanje, trenirat cemo pismu: lazi,lazi,lazi me (ispizdija san se nocas dok san je priveja na engleski)

...ceka se tebe da nam posolis mozak....

Da nisi zena, cija si, reka bi ti sad.....
Nemoj se osjecati prozvanom bez veze, to me ljuti, kad sam mislio na poduzimanje neceg, siguro nisam mislija zene gurnuti u prve redove, nisam tako reagira ni prije 20 godina pa nebi ni sad, Ja samo znam da sam ja doma, Frenki, Maninjorgo, Guc, Kokolo i jos neki, da bi ja siguro bija u Splitu, i da bi nesto napravili, ako ne, bar bi mu gume probuza, i ne prozivaj neke clanove UPH-a bez veze, ajde pozdravi muza i ne trci pred rudu :uzdravlje

Last edited:
nemoj tako caspere. sidi malo po turski, zatvori oci, spoji palce i kaziprste i ponavljaj u sebi ooooom.ooooom...vidit ces da ce ti meditacija dobro ucinit. ja otkako san ukoren jucer, skroz san se prominija, moje je srce otvoreno svakome. sta me vise tlaci, to ga vise cijenin i volin. a boga ti, pa jesmo li finci ili nismo!!!

k5

k5

@dado-st
Pa u biti problema nema.Napravili ovi pomorci cilu predstavu za kurac a sve je super njima je dobro slika jedna neopisiva reka bi Balasevic. Inace moja ladja je na 590 iljada dan plus klijent placa 40 tona dizela dnevno.I opet mi nije dobro. Sad ne znam mozda s menom nesto nije u redu?! Sta ti mislis? A iman i neki cudan pogled.

A sta je sa panatikon i drustvenim aktivnostima? Meni to ne zvuci dobro.
Ja bi to sve skupa minja za " boziceve gradele" bez puno razmisljanja i tvojoj firmi priporucija da kontaktiraju SSM pa ce im oni pokazat kako se radi management.
Je , pogled ti je malo cudan. Da si kod bozica mislija bi da je od dima sa gradela.

nemoj tako caspere. sidi malo po turski, zatvori oci, spoji palce i kaziprste i ponavljaj u sebi ooooom.ooooom...vidit ces da ce ti meditacija dobro ucinit. ja otkako san ukoren jucer, skroz san se prominija, moje je srce otvoreno svakome. sta me vise tlaci, to ga vise cijenin i volin. a boga ti, pa jesmo li finci ili nismo!!!

Pa bas zato, samo zato sto znam cija je zena, zato san i se kalma, hebiga, uvik organiziraju prosvjede i okupljanja kad su doma Propuh, Dalmos, Splitski Kanal i jos neki clanovi UPH-a, nisan ja kriv da sam u suprotnoj smjeni, evo i ovo sad sa SSM-om, da sam doma, siguro bi potega u Split, potegnucu ja vjerojatno i u 8 misecu kad dodjen doma, a kad sam ja doma, onda budemo doma samo ja i Offshore1975 a Frenki, Kokolo i jos neki imaju po 4 ili 5 sedmica ugovore pa se uvatimo kad-kad, bija san u djiru sa Turistom, ali sad mi je i on isa u drugu smjenu, ispa san i ca od Dalmosa....:udriglavom

A sta je sa panatikon i drustvenim aktivnostima? Meni to ne zvuci dobro.
Ja bi to sve skupa minja za " boziceve gradele" bez puno razmisljanja i tvojoj firmi priporucija da kontaktiraju SSM pa ce im oni pokazat kako se radi management.
Je , pogled ti je malo cudan. Da si kod bozica mislija bi da je od dima sa gradela.

Panatika je 18 dolara imamo kolektivni ugovor priko samostalnog sindikata masinaca tako da moze stat nije lose.Jos nam po glavi ide 2 litre mlika koje ne ulaze u panatiku jer ove lokomotive strasno puno dime.A od drustvenih aktivnosti citamo Marxov Manifest komunisticke partije jer on ne stavlja teziste kao Mill na individualnu slobodu pojedinca od vanjskih stega, nego na konacno ukidanje otudjenja covjeka od samog sebe u okviru pravednog drustva. To mi jako pomaze u jacanju moga ja.

grez si ti sinko mza prosvjede! ti si vise za demostracijune!!!!

On je vise za klat i ubivat. Preekstreman je za moj pojam.Meni je to strasno o.Ja sam vise za suptilne metode nesto ala zveknit pistoljem po glavi i propucat kolina.

Last edited:
Da nisi zena, cija si, reka bi ti sad.....
Nemoj se osjecati prozvanom bez veze, to me ljuti, kad sam mislio na poduzimanje neceg, siguro nisam mislija zene gurnuti u prve redove, nisam tako reagira ni prije 20 godina pa nebi ni sad, Ja samo znam da sam ja doma, Frenki, Maninjorgo, Guc, Kokolo i jos neki, da bi ja siguro bija u Splitu, i da bi nesto napravili, ako ne, bar bi mu gume probuza, i ne prozivaj neke clanove UPH-a bez veze, ajde pozdravi muza i ne trci pred rudu :uzdravlje
...e pa mi sigurno necemo bit u Splitu,imamo prisnijeg posla.....

Mislim da volje ima. Do??la bi i ja u Split, nije to problem. Samo bi ipak to tribalo kvalitetno organizirati. Jedna od ?žena iz Splita je poku??ala individualno sa prijateljima svog mu?ža ne??to napraviti. Mogu se s njom sutra čuti pa viditi koliko bi ljudi do??lo. Ali samo da na kraju knjiga ne spadne na dva slova i ispadnemo redikuli.

računaj i na mene ;)

...e pa mi sigurno necemo bit u Splitu,imamo prisnijeg posla.....
ak
kad je bit u splitu tolika tlaka, dodjite u singapur pa cemo prosvijedovat (ne demostrirat) kontra ozonskih rupa i utjecaja gama zraka na smokve baba loncaruse

nego, ima puno lipih stvari, ma ne smin rec... cekajte jos malo, objavit ce brzo!

Last edited:
Pa bas zato, samo zato sto znam cija je zena, zato san i se kalma, hebiga, uvik organiziraju prosvjede i okupljanja kad su doma Propuh, Dalmos, Splitski Kanal i jos neki clanovi UPH-a, nisan ja kriv da sam u suprotnoj smjeni, evo i ovo sad sa SSM-om, da sam doma, siguro bi potega u Split, potegnucu ja vjerojatno i u 8 misecu kad dodjen doma, a kad sam ja doma, onda budemo doma samo ja i Offshore1975 a Frenki, Kokolo i jos neki imaju po 4 ili 5 sedmica ugovore pa se uvatimo kad-kad, bija san u djiru sa Turistom, ali sad mi je i on isa u drugu smjenu, ispa san i ca od Dalmosa....:udriglavom

Ja vise ne prosvjedujem, vrbova me SPH i sad radim kao tajni agent :)

ma ovo na kanal 5 je gadljivo i novinari i ovo govno od Bo?žića ... triba mu jebat majku .... la?že kad otvori usta ... ako organizirate kakve prosvjede računajte na mene ne mogu vi??e gledat kako jebu ljude , a niko ni??ta ne čini ....:mad:

Tragikomicna situacija,
Mi iz UPH tako brzo i lako prozivamo jedne druge (kad se u necemu ne slazemo), ali kako pomoc kolegama pomorcima, organizirat prosvjed ili ne, da li bit kulturan i elokventan na prosvjedu ili pokazat svoju mracnu stranu osobnosti, a nitko da se zapita zeli li itko od ugrozenih pomoraca da mi organiziramo ikakav prosvjed u njihovo ime?
Sami smo vidili da gospodja Nera pokusava animirat clanove familija, kolega-pomoraca kojima je zivot, egzistencija i posal ugrozen, ali vrlo malo se njih uopce zeli odazvat. Vole zivit zivot NOJEVA, danas je ocito to moda.
Moje je misljenje da mi u UPH nismo niti opremljeni niti imamo toliku moralnu podrsku od ostalih pomoraca izvan UPH, da mozemo imat neku "SNAGU" u argumentiranju nasih trazenja i reakcija na nepravde prema nasim kolegama pomorcima.
U danasnje vrime, prosvjedovat u RH sa iti malo agresivnim ponasanjem na ulici, ne prolazi u javnosti i niti sa podrskom niti sa razumijevanjem. Nastetili bi samoj UPH, ali i nasim pregovarackim pozicijama sa MMPI-om i Vladom RH, a mislin da bi najvise nastetili samim ugrozenim pomorcima na ovakvim raminama od brodova koje drze robovlasnicki poslodavci. To je moje misljenje i siguran sam u to 100%.
Pogledajte samo kako su vlasti reagirale na najavljeni prosvjed obespravljenih radnika "SALONITA" prije 2 dana, poslali su puna 4 kombija specijalaca i normalno prosvjed je odgodjen. Tko ce preuzest takvu odgovornost da se kome ca zlo dogodi?
Za prosvjedovat u danasnje dane triba znat riskirat i zivot, a mislin da nitko na to nije spreman (pitanje da li je i potrebno kad nema kriticne mase?), pogotovo za nekoga za koga se prosvjeduje, a njega nije niti briga.
Zivot me je naucija da uvik u svakoj akciji, triba znat stat na balun, pa i onda kad ti momcad gubi, i vidit di ti je tvoj suigrac, makar ja osobno i ne postiga gol u slidecoj akciji.
Nekidan san cuja staru klapsku pismu na javnom mistu: "Kad smo digli crvene kape na sikire", (nakon dugo vrimena, skoro vise od 25 godina!!), koja je ovjekovjecila neku drugu Dalmaciju od prije 70-tak godina. Drugi govore da je uloga RNK Split u slidecoj nogometnoj sezoni, simbolika budjenja radnicke klase i obespravljenih ljudi Dalmacije.
Ja osobno mislin da je to ipak sve samo folklor i lazna nada.
Dokle god ovakvi lopovi hodaju ovom nasom drzavom ka ca su Bozic, Giovanelli, Magazinovic, Dolinsek, Sanader, Vidosevic, Kalmeta, Milinovic i ostali njihovi saveznici i poltroni, te ostali znani i neznani u ostalim gospodarstvenim granama; a drzavne sudbene institucije nemaju zelju ni znanja da im dokazu kriminalne radnje i nepostivanje zakona; nece bit pravde ni postenja, a interesantno da niti narod nije spreman na promjene ni na sprovodjenje ikakve pravde.
Moj konkretni prijedlog kako mozemo pomoc svim pomorcima u RH na demokratski nacin, na jedan civilizirani i konstruktivan nacin, bez zazivanja "ulice" i negativnih konotacija koje se mogu pretvorit iz toga, je dopuna i mijenjanje "Pravilnika o posredovanju pri zapošljavanju pomoraca (NN 120/2007)" u RH. Kroz ovaj pravilnik mozemo vidit da neki zakonski clanci i nisu losi. Medjutim njihova primjena i kontrola je upitna. To je i dokaz zasto inspekcija MMPI-a nije nasla nikakve nepravilnosti u SSM. Sumljam da nisu imali dovoljno negativnih materijala, ali to mozda znaci da su oni u istoj momcadi?!
Mi sa svoje strane, kao udruga pomoraca, mozemo dati i poslati svoju dopunu nekog clanka, a koji se odnosi na obvezu posrednika (pomorskog agenta za ukrcaj pomoraca) da u ime poslodavca isplati mjesecnu placu u roku, te da kontrola od strane MMPI-a ima ovlasti i oduzeti licencu agenciji za posredovanju pri zapošljavanju pomorac, ako utvrdi nepravilnosti.
Ako ovo mi iz UPH proguramo, opet cemo dokazat da je SPH samo "prilipak" ovakvih istih agencija i pojedinaca iz MMPI-a (jer i pri pisanju ovog pravilnika nisu imali zamjerke!) i da je njihova danasnja halabuka, samo licemjerno pustanje crnila.

Last edited:
Tragikomicna situacija,
Mi iz UPH tako brzo prozivamo jedne druge, kako pomoc kolegama pomorcima, organizirat prosvjed ili ne, da li bit kulturan i elokventan na prosvjedu ili pokazat svoju mracnu stranu osobnosti, a nitko da se zapita zeli li itko od ugrozenih pomoraca da mi organiziramo ikakav prosvjed u njihovo ime?
Sami smo vidili da gospodja Nera pokusava animirat clanove familija, kolega-pomoraca kojima je zivot, egzistencija i posal ugrozen, ali vrlo malo se njih uopce zeli odazvat. Vole zivit zivot NOJEVA, danas je ocito to moda.
Moje je misljenje da mi u UPH nismo niti opremljeni niti imamo toliku moralnu podrsku od ostalih pomoraca izvan UPH, da mozemo imat neku "SNAGU" u argumentiranju nasih trazenja i reakcija na nepravde prema nasim kolegama pomorcima.
U danasnje vrime, prosvjedovat u RH sa iti malo agresivnim ponasanjem na ulici, ne prolazi u javnosti i niti sa podrskom niti sa razumijevanjem. Nastetili bi samoj UPH, ali i nasim pregovarackim pozicijama sa MMPI-om i Vladom RH, a mislin da bi najvise nastetili samim ugrozenim pomorcima na ovakvim raminama od brodova koje drze robovlasnicki poslodavci. To je moje misljenje i siguran sam u to 100%.
Pogledajte samo kako su vlasti reagirale na najavljeni prosvjed obespravljenih radnika "SALONITA" prije 2 dana, poslali su puna 4 kombija specijalaca i normalno prosvjed je odgodjen. Tko ce preuzest takvu odgovornost da se kome ca zlo dogodi?
Za prosvjedovat u danasnje dane triba znat riskirat i zivot, a mislin da nitko na to nije spreman (pitanje da li je i potrebno kad nema kriticne mase?), pogotovo za nekoga za koga se prosvjeduje, a njega nije niti briga.
Zivot me je naucija da uvik u svakoj akciji, triba znat stat na balun, pa i onda kad ti momcad gubi, i vidit di ti je tvoj suigrac, makar ja osobno i ne postiga gol u slidecoj akciji.
Nekidan san cuja staru klapsku pismu na javnom mistu: "Kad smo digli crvene kape na sikire", (nakon dugo vrimena, skoro vise od 25 godina!!), koja je ovjekovjecila neku drugu Dalmaciju od prije 70-tak godina. Drugi govore da je uloga RNK Split u slidecoj nogometnoj sezoni, simbolika budjenja radnicke klase i obespravljenih ljudi Dalmacije.
Ja osobno mislin da je to ipak sve samo folklor i lazna nada.
Dokle god ovakvi lopovi hodaju ovom nasom drzavom ka ca su Bozic, Giovanelli, Magazinovic, Dolinsek, Sanader, Vidosevic, Kalmeta, Milinovic i ostali njihovi saveznici i poltroni, te ostali znani i neznani u ostalim gospodarstvenim granama; a drzavne sudbene institucije nemaju zelju ni znanja da im dokazu kriminalne radnje i nepostivanje zakona; nece bit pravde ni postenja, a interesantno da niti narod nije spreman na promjene ni na sprovodjenje ikakve pravde.
Moj konkretni prijedlog kako mozemo pomoc svim pomorcima u RH na demokratski nacin, na jedan civilizirani i konstruktivan nacin, bez zazivanja "ulice" i negativnih konotacija koje se mogu pretvorit iz toga, je dopuna i mijenjanje "Pravilnika o posredovanju pri zapo??ljavanju pomoraca (NN 120/2007)" u RH. Kroz ovaj pravilnik mozemo vidit da neki zakonski clanci i nisu losi. Medjutim njihova primjena i kontrola je upitna. To je i dokaz zasto inspekcija MMPI-a nije nasla nikakve nepravilnosti u SSM. Sumljam da nisu imali dovoljno negativnih materijala, ali to mozda znaci da su oni u istoj momcadi?!
Mi sa svoje strane, kao udruga pomoraca, mozemo dati i poslati svoju dopunu nekog clanka, a koji se odnosi na obvezu posrednika (pomorskog agenta za ukrcaj pomoraca) da u ime poslodavca isplati mjesecnu placu u roku, te da kontrola od strane MMPI-a ima ovlasti i oduzeti licencu agenciji za posredovanju pri zapo??ljavanju pomorac, ako utvrdi nepravilnosti.
Ako ovo mi iz UPH proguramo, opet cemo dokazat da je SPH samo "prilipak" ovakvih istih agencija i pojedinaca iz MMPI-a (jer i pri pisanju ovog pravilnika nisu imali zamjerke!) i da je njihova danasnja halabuka, samo licemjerno pustanje crnila.

Svaka cast sve si reka i 100% se slazem sa tobom mada nisam clan UPH al cu bit uskoro kad platim clanarinu, a SPH, za one novine sta salju kad se sjete, sam platio i nista vise tj dobili su od dvije kompanije na kojima sam bio jer su s njima imali nekakav ugovor:uzdravlje:uzdravlje

Back