SSM - frka

Evo trudin se povatat. ajedan od gostiju je i Jadran Marinkovic koji kaze da je navigava nesto malo...

Zato su se ova dva iznavigala.Pogotovo Magler.
@dado-st
Ti si nam usi i oci.Prinesi sta su sve rekli cim zavrsi.S obzirom da Jakovcevic kojemu je duzan 100 dolara zahvaljuje za stoju mislim da ce se dogovorit sa Bozicem da mu ovi na ime duga isplati 5%,a i to ce mu bit puno.

Last edited:
Aj Dado javi ??ta je bilo...
To ??ta je jadran naviga to je bilo u 70ima...
Ali dobro zna kako se navega danas... iz prve ruke... ;)

... Fali li se veliki gazda kako je svojim podanicima udjelo milostinju danas?

Kako vi nera prolazite s obzirom na ovo što moramo plaćati mirovinsko i zdravstveno...

Ne radi se o mojoj pukoj radoznalosti nego mi se naprosto nameće takvo pitanje. Npr. meni je glavni pošiljalac pošte i računa porezna uprava i HZZO. A evo nedavno mi je poslala dopis i Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga. Naime negdje su saznali da imam nešto siće ušteđeno pa su mi poslali upitnik da ispunim i vratim im ga o svom trošku.... Kažu mi da "sprečavaju pranje novca". Neumjesno bi bilo da im sada hebem po spisku sve... koji su to šupčine pokvarene!

Nego htio sam reći ovo: ako čovjeku ne dolazi plaća redovno onda ne može plaćati ovo što mora po sili zakona. Vremenom se tih uplatnica nakupi, kamate su 14% itd. To je posebno hebeno u ovakvim situacijama kad te ne plaća redovno a ugovori su 6 mjeseci ili duže, a ne da ti uteć doma da bi prekinuo takvu situaciju...

k5

k5

J... ga ode tema u 3 qurca. Poceli pricat o obrazovanju , smanjenju posade , kako je bilo za vrime jadroplova i inih kompanija ... Zaboravilo ljude u Africi prije nego su poceli pricat o njima. Strasno.
Evo sad su reklame.

Kako vi nera prolazite s obzirom na ovo ??to moramo plaćati mirovinsko i zdravstveno...

Ne radi se o mojoj pukoj radoznalosti nego mi se naprosto nameće takvo pitanje. Npr. meni je glavni po??iljalac po??te porezna uprava, HZZO. A evo nedavno mi je poslala dopis i Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga. Naime negdje su saznali da imam ne??to siće u??teđeno pa su mi poslali upitnik da ispunim i vratim im ga o svom tro??ku.... Ka?žu mi da "sprečavaju pranje novca". Neumjesno bi bilo da im sada hebem po spisku sve... koji su to ??upčine pokvarene!

Nego htio sam reći ovo: ako čovjeku ne dolazi plaća redovno onda ne mo?že plaćati ovo ??to mora po sili zakona. Vremenom se tih uplatnica nakupi, kamate su 14% itd. To je posebno hebeno u ovakvim situacijama kad te ne plaća redovno a ugovori su 6 mjeseci ili du?že, a ne da ti uteć doma da bi prekinuo takvu situaciju...

Ovo je prvi put da sam u ovoj situaciji, uz sve ostale uplatnice na " čekanju", o ovima za sada ne razmi??ljam. A strah me...

A evo nedavno mi je poslala dopis i Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga. Naime negdje su saznali da imam nešto siće ušteđeno pa su mi poslali upitnik da ispunim i vratim im ga o svom trošku.... Kažu mi da "sprečavaju pranje novca". Neumjesno bi bilo da im sada hebem po spisku sve... koji su to šupčine pokvarene!...

To negdje je ocito onda preko granice ili si imao nekakvu transakciju sa preko granice.Inace se kontroliraju sve uplate preko 200 kilo kuna kao i gotovina iznad 40 tisuca kuna prema pravilniklu o sprjecavanju pranja novca te pravilniku o iznosenju/unosenju gotovine u RH.
Inace kamata uredno ide na ono sta si napisa i ona je 14%,a s obzirom da je pomorac u medjunarodnoj plovidbi obveznik placanja kamata ide.On bi trebao poslodavca ili posrednika tuzit i to bi bilo rijeseno expresno znajuci nase pravosudje.Medjutim radi se o jos necem a to je kako su nase place u valuti zatezna kamata na valutu do 1.1.2007 . nije smjela biti veca od kamate na stednju po vidjenju u poslovnim bankama.Tako bi ti dobio 1,5%,a de facto platio drzavi 14%.Sva sreca da se ta nebuloza promjenila i zatezna kamata za devize i kune je izjednacena.
Evo kako mi ovdje iznosimo prave probleme u realnom sketoru,a onda ih ovjde pronadju Sindikalni odlikasi i predstavljaju kao da su ih oni detektirali. Ali nije bitno.

J... ga ode tema u 3 qurca. Poceli pricat o obrazovanju , smanjenju posade , kako je bilo za vrime jadroplova i inih kompanija ... Zaboravilo ljude u Africi prije nego su poceli pricat o njima. Strasno.
Evo sad su reklame.

A sta si ocekiva kad vidis koji glupan zastupa pomorce??? Poznati smo po tome da se uvik bavimo necim drugim,a ne aktualnim problemima.

Last edited:
k5

k5

Kaze bozic da je 2010 godina , godina pomorca ????
Lipo je obrijan , nasmijan i svi skupa mu glade jaja i slusaju ga sta pametno
divani. Prekid prijenosa , nemogu vise , gadljivo je. Iden u WC.

Kaze bozic da je 2010 godina , godina pomorca ????
Lipo je obrijan , nasmijan i svi skupa mu glade jaja i slusaju ga sta pametno
divani. Prekid prijenosa , nemogu vise , gadljivo je. Iden u WC.

:udriglavom:udriglavom Jadrane di si?! Ali je nestalo uja u svići? Ili to nije onaj Jadran od prije 10-ak godina? Prosvjetlite me, kakva je to tv?

Tocno da je godina pomorca.Sve spine su prisusile i sad su sve oci javnosti uprte u nas.Mi cemo Rvacku izvadit iz krize. Mi cemo podnit nas teret i dat obol domovini.Zamislili su to otprilike ovako. Oni ce nas derat,a mi cemo mucat. Plus zasto samo domovini tribamo pomoc i agente nema veze ne moraju dat svaku placu.Neka daju svaku trecu krizna je godina razumimo mi to.Pa i ti pomorci u Gabonu su u kurcu i jednostavno ne kuze. Pari da oni znaju sta ce sa tom lovom 10 iljada dolara ili ti kapo kojemu su duzni 60.Ionako covik ne zna uzivat u lovi pa sta ce mu. Ljudi su sritni i s onim sta imaju.Lipo dole gradejalu i dobro im je.Vidis kako Bozic zna.Lipo kupija covik jahte,ferarije,porseje i neka ima kad zna i zna uzivat. To je najbitnije.Meni nije zaj da takav ima.Steta bi bilo ovima dole dat to sice ionako bi ih raspickali u par dana.

Evo Bo?žić je lipo rekao da pomorci na brodu nemaju di i kad potro??it novce pa im iz tog razloga ni ne ??alje..:udriglavoma ovaj novinar Marković lupeta o pustim zaradama pomoraca,o svemu pričaju,a ni??ta nisu rekli:mad:i emisija gotova s obećanjem da će pomorcima iz Gabona biti sve isplaćeno,neznam kad..

:D Tako sam to otprilike i zamislila.

Nera mi smo jedna velika obitelj i tako se trebamo drzat. Uvatit se lipo za ruke sa obitelji Bozic i zaposlenicima SSMa i zajedno zapjevat.Zajedno smo jaci.Zajendo sve mozemo

@ uxor
Pogledaj moj prethodni post.Dobro je reka Bozic. On im je to orocija.Kad se iskrcaju moci ce zivit od kamate ovako bi sve potrosili.

Last edited:
k5

k5

Je i reka je da sa putnickin brodovima nemaju nikakvih problema. Normalno ,kad on ne dili place , ne radi detalje leta i smjene nego ih dobivas direktno od firme ( Princess ).

Evo Bo?žić je lipo rekao da pomorci na brodu nemaju di i kad potro??it novce pa im iz tog razloga ni ne ??alje..:udriglavoma ovaj novinar Marković lupeta o pustim zaradama pomoraca,o svemu pričaju,a ni??ta nisu rekli:mad:i emisija gotova s obećanjem da će pomorcima iz Gabona biti sve isplaćeno,neznam kad..
dobro jutro, moj naklon. laku noc! isplatit ce u bronhijima, da se lakse dise.

Nera mi smo jedna velika obitelj i tako se trebamo drzat. Uvatit se lipo za ruke sa obitelji Bozic i zaposlenicima SSMa i zajedno zapjevat.Zajedno smo jaci.Zajendo sve mozemo

@ uxor
Pogledaj moj prethodni post.Dobro je reka Bozic. On im je to orocija.Kad se iskrcaju moci ce zivit od kamate ovako bi sve potrosili.

Oćemo Frenki. Čim se ovi vrate iz Gabona. Ima ih koji jedva čekaju dru?žiti se sa obitelji. I tako sad dok ni??ta ne rade , treniraju malo bicepse, tricepse i zdravo se hrane. Pr??ta će od force.

k5 - sazetak

k5 - sazetak

Rezime teske i mukotrpne debate:

Ivica Markovic novinar SD : " Kad san ja bija 1987 na stare heroje od Jadroplova bilo nas je 32 clana posade... Moj prijatelj zapovjednik na shella ima 15 000 eura place ..... "

Ratko Bozic : " 2010 je godina pomorca ... "

Anton Malger : " mi smo u dva prethodna prosvjeda pokazali da sa statusom pomorca nismo zadovoljni. Ako se to ne popravi mi cemo blokirati luke ... "

Jadran Marinkovic : " Kad vozarine skoce na 17 000 USD svima ce bit bolje.."

Sasa Ljubicic : " Gledajte K5 program , citajte Slobodnu Dalmaciju i saznajte vise o sudbinama pomoraca u Gabonu ... "

Eto , to bi bilo to.

@dado-st
Pa u biti problema nema.Napravili ovi pomorci cilu predstavu za kurac a sve je super njima je dobro slika jedna neopisiva reka bi Balasevic. Inace moja ladja je na 590 iljada dan plus klijent placa 40 tona dizela dnevno.I opet mi nije dobro. Sad ne znam mozda s menom nesto nije u redu?! Sta ti mislis? A iman i neki cudan pogled.

Last edited:
Back