Sto se UPH-a tice triba bi neko iz rukovodstva poslat dopis nadleznim drzavnim institucijama u kojem bi se inzistiralo da se preispita licencija dana SSM da se bavi poslom kojim se bavi. I taj isti dopis poslati novinarima sa kojima suradjujemo. Sve ostale akcije koje naginju nasilju bi tribale biti u privatnom aranzmanu, nikako pod zastavom UPH.
Nemojmo zaboravit da su pomorci koji su se nasli u nezgodnoj situaciji u velikoj mjeri za istu i krivi. Prvo nakon svega na ovom forumu napisano o Ratku Bozicu i SSM-u ici tamo raditi??? I onda je nekima puno dati 100 dolara clanarine. Ne primiti jednu placu, pa dvi, pa tri...??? Ej ko je tu lud? I dalje ostajati na brodu, i virovati obecanjima. Sve mi je to nespojivo sa zdravim razumom. No dobro sad triba spasavati sto se spasit da, tj. zivu glavu i cudi me da obitelji i prijatelji tih istih nisu poduzeli neke konkretnije mjere, nego se obracaju raznim novinama i forumima. Znam da je Gabon daleko i da im je to van ruke, ali ljudi pa nije problem u Gabonu, problem je tu u Splitu, ima ime i prezime RATKO BOZIC Mr.sc. Sto se ceka?
Jos da se dotaknem Bitumen Expressa, tu su po forumu kukali i plakali, ajme zajeba nas Bozic, a kad je tribalo zajebati Bozica onda su isti ti lagano odustali. A bogami Filipinci nisu. Sramota!!! Takovi i zaskuzuju Bozica za sefa jer su isti ka i on. I ima Maninjorgo pravo, filipi su ljudine u usporedbi sa nekim nasima...
E moj marinero jos samo da si bija tamo pa bi bija najpametniji na svitu kad vec sve znas ovako izdaleka.Ako te sta zanima ja cu ti objasnit i samo da znas da su svi sa bitumena isplaceni na kraju i da je istina malo drukcija od one koju ti zamisljas.
Pozdrav Maaafia
Poruka pomoraca sa Swift Splita:
Hvala UPH i njezinom vodstvu na svekolikoj pomoći koju nam pru?ža u rje??avanju problema sa kompanijom Ssm kao i stalnoj brizi te konstantnom raspolo?živo??ću vodstva UPH pomorcima u Gabonu
13:35:16
Najbitnije je da si ti zadovoljan di si bija. Sve drugo je nevazno.
E moj marinero jos samo da si bija tamo pa bi bija najpametniji na svitu kad vec sve znas ovako izdaleka.Ako te sta zanima ja cu ti objasnit i samo da znas da su svi sa bitumena isplaceni na kraju i da je istina malo drukcija od one koju ti zamisljas.
Pozdrav Maaafia
E moj maaafia cinjenica da nisam bija tamo dovoljno govori da sam izrazito pametan. A tek da vidis koliko sam lip i zgodan!!!
I fala Bogu da te situacije gledam "izdaleka" kako ti kazes, to isto zahvaljujem svojoj pameti.
Pa zato si ti tu da nam kazes pravu istinu, svi cekamo!!! Podili sa "gaboncima" kako ste to uskopili Bozica i natirali ga da vam isplati place. Sigurno ce im te informacije puno pomoci. Jer nitko se nije javija sa Bitumena i otkrija svrsetak price, ili je to dio deala, silencio di stampa pa cete dobiti lovicu?
Zivili!!!
Moramo se ja i ti nac negdi na picu da ti sve isprican a placam ja sa svin soldima sta san extra dobija... Moze?
Hvala na pozivu, al neki drugi put.
Extra soldi koje si izvuka od Ratka ovaj put mozes recimo utrositi za placanje clanarine UPH-a, jer nisam te uspija najti na listi clanova. Ni u crna ni u crvena slova.
I znas, osjeca bi griznju savjesti ako bi zapili te tvoje extra solde koje si eventualno dobija. Jer ako je tome tako, onda su to isti soldi zbog kojih tamo neki drugi pomorci "gradelavaju" u Gabonu.
I naravno da olaksam Casperu....
Dule Savic....Dule Savic....Dule Savic.....
Naravno da su to njihovi novci jer ja d.... k.... na brodu pa mi placaju bezveze.A clanstvo cu platit u UPH onog momenta kada bude netko u upravi ko nije oficir ako razumis sta ocu rec?Ili mozda kad ti zamijenis Dalmosa onda cu dotrcat da uplatim jer jedva cekam da me takvi cinici kao ti pocmu vodit priko bila svita.Javi kad uvatis vrimena za pice pa da se vise ne ganjamo ovako priko neta... Moze?

Casper jesi na brodu ili si doma u Arbanasima??
http://www.slobodnadalmacija.hr/Crn...ype/ArticleView/articleId/109402/Default.aspx
@Maaafia
Ako te smetaju oficiri, evo ja se povlacim a ti uskoci umisto mene, moze?
U Udruzi se glasovalo tko ce preuzeti odgovornost, a logicki, glasovalo se medju onima koji su uplatili, zar je trebalo postavit nekog izvana?
Da si ti u clanstvu, pitalo bi se i tebe, a koliko znam, u vodstvu je i ccyp (zena), pitalo se i Zrilu (zena) pa je odustala isto kao i Dalmaciju (zena) a trenutno smo dobili i Turistkinju (zena), niti jedna nije oficir, ako me kuzis sto hocu reci, i niti jedna nije pomorac, kuzis?
Dakle, ispeci pa reci, a ja bih prije rekao, COBRA
@Marinero-TK
Pa je, zasluzilo je dosta njih, nije da nisi u pravu, i sam si vidio, svi se prave Gluhi i Slijepi a kad treba, onda UPH pomagaj, ja sam i za to, da se ljudima pomogne, ali prednost je u brojnosti, sto nas nekolicina mozemo napraviti vise od ovog sto radimo, neki daju i 200%, ka Dalmos, Propuh, Splitski Kanal, Maninjorgo, (budaletina) Frenki i jos neki, dosta smo i napravili koliko smo u mogucnosti i s obzirom da svi Volontiramo, a i jos cemo vise, bez obzira na te skeptike.
@Frenki
Bingo i Nera su mi sve rekli za tebe, dakle.....KUCO![]()
... ja sam zadovoljan kada mogu zaraditi novac posteno.
Casper
pitaj dalmosa da san ja bija na prvoj veceri kada se biralo po prvi put i niko nije uplatija do tada nista jer se jos dogovaralo koliko bi tribala bit clanarina tako da ja sam pitanje oficira postavija vec tada a to ti moze potvrditi i Kolega i svi koji su bili nazocni tada.Sta se tice promjena koje su nastale u medjuvrimenu smatran da su pozitivne ali isto mislin da se nije odmaklo od pocetka.Posebno sta se odnosi na trazenje pomoci od UPH mogu ti reci da je nikad nisan ni trazija a ako mi bude tribala suzdrzat cu se jer ako ce mi pomagat marineroTK onda san stvarno dotaka dno i mozda je bolje da prominim profesiju a to sta ti marineroTK imas 3000 eura je dobro za tebe i nadan se da ces imat za misec duplo vise jer niti me ti hrans mene ni moju obitelj a pobrini se za svoje stvari jer ja sam zadovoljan kada mogu zaraditi novac posteno.