Odat ti ću vam tajnu , subota 22.00
Frankie plus , plus , plus.......Srelec minus,minus,minus
Pozdrav Braći!!
evo mali info onima koje zanima,da vide ako nisu kako izgleda trenutak sinhronizacije dva generatora
sl 1 prije sinhronizacije
sl 2 ukljucivanje sklopke
sl 3 neposledno poslje
sl4 izjednacenje snaga na oba generatora
nije simulacija,mjereno u realnim uvjetima za test PMS.
evala Drydock , sinusoida izmjenične struje , okretaji pari polova , iz gornje plus u nulu (to je ona ravna linija ) pa onda otklon identičan pozitivonom u negativ ( izmjenična struja ),,,,i kad zbrojiš taj proces u jedinici vremena dolazi do šta????

ide me spavanje , generator 1 već u mreži trofazni naravno , sihroniziraš sa generatorom 2 koji nije u mreži....svijetli spoj ..jednu fazu generatora poistovjetiš sa identičnom fazom generatora koji nastojiš ubaciti u paralelu , ako su istih napona nema potencijala pa na toj fazi nema svijetla ...recimo da je to faza R..ostaju nam S i T..ako ubacimo lampu od ovisno transformatorima 220 Volti kad se pojavi najjači indecitet svjetlosti ubacuješ ih u paralelu...normalno pratiš i brojeve okretaje motora..frekvenciju....ma Vikend...Ožujska i penzioneri...gušta-...Drydock ajde sad oslikaj istosmjernu struju na identičnom dijagramu..

..ee i koliko ima volti od nule do kranje gornje točke , i koliko ima volti do donje točke sinusoide...
P.S. Snaga nema veze sa sinhronizacijom , ona tek dolazi nakon paralele ...LOAD SHARING !!
ako generator koji radi na mreži sa 300 kw ti se prilagodljavaš njemu...poslije se dijeli na 2x150KW
ono...nas dva uzbrdo ja sve nosim..pa ja na po puta moga bi i ti malo....sinhronizacija!!!
I mogu ti reći sa pogledom na tvoje diagrame vi nemate problema uopće na tom plovnom objektu...sve OK..možda malo Jalovu Struju da sredite ..imali bi ste perfekciju,,,onaj cos fi , 0.8....ali sve OK