Brodski elektricari

Status
Not open for further replies.
OK, hvala i 'welcome' tebi,

Upravo mi je bio kolega s broda na pivce u kabini pa mi je razjasnio ovo ??to sam te pitao tamo.., O managementu Columbia nemam osobnog iskustva, no čuo sam da je to veliki management. Ne znam ??to bih ti rekao po pitanju karijere na brodu.., Sve zavisi od sreće. Dugo je pet godina ići u ??kolu da bi pravio karijeru na bilo kakvim kompanijama. Na ovoj poput moje domet je ogranicen i otprilike 80 % si fizički radnik koji mijenja kombinezon tri puta dnevno, a ostalih 20 posto posla i odgovornosti mora?? biti expert. Tj. expert za sve ??to ima veze s elektrikom. I bez obzira koliko bude?? marljiv i stručan uvijek će na brodu biti neki stručan debil, koji će sve 'znati' bolje od tebe.., Nadam se da si razumio ??to hoću reći.

Evo sad me zanima i kakav je bio program studija kvalitativno i kvantitativno.., ali ne smijem ??porkati thread ...

;) ubit će me Chorke, Frankie i ostala ekipa kada se pojave!

:D:D di će Chorke koga ubiti , jedino ??to je ubia u ?životu je ovo malo kila ribe a i to mi sve vi??e ?ža sa godinama:(
? jor Profe??ur apsolutno se sla?žem sa gore navedenim....jo?? bi doda jedan parametar naviganja North Sea , Biskay , Matapan , Pacific ....naravno od listopada do marta ..takozvano zimsko vrime....Hvali more dr?ž se O?žujske!!!
Veliki Naklon ? jor Profe??ur od moje malenkosti
Frankie na tebe je red :kafa

Dobro do??ao!!!
CSM Columbia Shipmanagment
Verdieva 6/7 Rijeka
Časnici stroja i električari na??i , većinom iz Rijeke , Grobnička i Ve?žica veza
Par kapetana i časnika palube na??i , i opet ista prića ka i gore Grobnik i Ve?žica pa čak i Bakrani .

A jel' pali kod njih ako ti je ?žena Grobničanka :hihi:hihi:hihi

....Hvali more drž se Ožujske!!!
Veliki Naklon Šjor Profešur od moje malenkosti
Frankie na tebe je red :kafa

Chorke Brate,
Ja se isto radje drzim karlovacke.A tesko je doc na red.Pritisnija me posal brate,a to mi ubiva kretivnost. Ka sta sam vec reka volim pare,a ne volim rad i odgovornost.
Sta drugo da ti kazem.Od kada smo apsolvirali thrustere ne vidim nista intrigantno da se umisam u raspravu.Ali promatram i cekam nazovi svojih 5 minuta mada ja osobno mislim da je mojih 5 minuta non stop.

Last edited:
Chorke Brate,
Ja se isto radje drzim karlovacke.A tesko je doc na red.Pritisnija me posal brate,a to mi ubiva kretivnost. Ka sta sam vec reka volim pare,a ne volim rad i odgovornost.
Sta drugo da ti kazem.Od kada smo apsolvirali thrustere ne vidim nista intrigantno da se umisam u raspravu.Ali promatram i cekam nazovi svojih 5 minuta mada ja osobno mislim da je mojih 5 minuta non stop.

Pa di si Ti , ja sam već mislia aktivirati izvidnicki vod Pauka da nadje tu pojatu:D
Doći će i nasih pet minuta slavicemo tada cijelu noc u baru preko puta!!
A nema fightera , nema thrustera....kriza nera:D
Ajde u?živaj Brate!!!

Ola High Voltage , long time no see you !!!
Pa ako ?žena zna ekipu sa Grobnika koju prati ona " u jednoj ruci rakija u drugoj ruci ćakija"....sve se mo?že pa i ukrcati na Columbiu....makar se mora pripremiti na krame i safety sastancima strojara u kabini sa jedno dvi-tri bakse pive zasoljene sa dvi tri boce ?žestice...:hihi:hihi:hihi

Ali ima jedna druga solucija tipa " Ako vas niko neće oće vas Alpex preduzeće ":hihi:hihi

A ima i treća ode?? na Ve?žicu udje?? u kafić pa lijepo sve isprovocira?? , pa se lijepo svi pobijete , pa kad se pobijete , onda na ??ank pa zalijete . Pa dok zalijevate uletiti broj od Capt.Dujmovića i on te ukrca na TMA Monaco ....

Lijep pozdrav !!!!

O pa to je općepoznata grobnička krilatica,he,he...Nisam ni znao da kod nas postoje ta kvartovska ukrcavanja,nikad nezna?? na koga će?? naletiti na brodu....zato se najbolje uvaliti na periferiju pa si miran,ha,ha.....
Evo odzvonilo je pomalo,spremanje je u điru i ponedjeljak pravac U.K.
Ne boj se da me nema,pratim ja pomalo.....:D

O pa to je općepoznata grobnička krilatica,he,he...Nisam ni znao da kod nas postoje ta kvartovska ukrcavanja,nikad neznaš na koga ćeš naletiti na brodu....zato se najbolje uvaliti na periferiju pa si miran,ha,ha.....
Evo odzvonilo je pomalo,spremanje je u điru i ponedjeljak pravac U.K.
Ne boj se da me nema,pratim ja pomalo.....:D

Statusni simbol Hrvatskog Pomorca je bila košulja , crveni Marlboro da se vidi kroz košulju , Lee traperice , eventualno kozne jakete made in Turkey , u stražnjem žepu razglednice , koje je kupio u alkoholnom delirijumu nikad poslane na nikoju adresu uslijed neinteresa nakon otrežnjenja , i Šake ka u lopate.....
I ja sam Hrvatski pomorac @Chorke :uzdravlje High Voltage

kvartovska ukrcavanja...welcome to the Croatia ....small country with big .....ABŽ-aj bok žurim :)

Je Boga mi odzvonilo ,,,,,007 James Bond...Norflok ....USA....:)

Last edited:
A ima i treća ode?? na Ve?žicu udje?? u kafić pa lijepo sve isprovocira?? , pa se lijepo svi pobijete , pa kad se pobijete , onda na ??ank pa zalijete . Pa dok zalijevate uletiti broj od Capt.Dujmovića i on te ukrca na TMA Monaco ....

Sve receno ucinjeno, a broja nema?

Sve receno ucinjeno, a broja nema?

Nenad Dujmović TMA contact +377 9310 4371
mobile + 33 664 207557
Pozzdrav Capone!!!

A moj Frenkie ka?že?? nema se vi??e o čemu .....a ima bi ja jo?? pitanja o struci ali mi bed da ne reću vid' ovog ni??ta ne zna :udriglavom:udriglavom

Chorke LEGENDOOOOOOO :uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

POZZZZZZ i High-u nakon dugo vrimena:uzdravlje:uzdravlje

Trsatski Marijini Dani

Trsatski Marijini Dani

U sklopu Trsatskih Marijinih dana , danas je zavjetno hodoča??će pomoraca Gospi Trsatskoj -kraljici Jadrana .
Evo vam mladjani di ćete naći ljude od pomoći , jedino ako se niste zapili jučer na nekom od Riječkih narodnjaka pa jo?? krmeljite .
Na Trsat!!!

A moj Frenkie ka?že?? nema se vi??e o čemu .....a ima bi ja jo?? pitanja o struci ali mi bed da ne reću vid' ovog ni??ta ne zna

Samo pitaj. Mislim da ću i ja uskoro počet s glupim pitanjima ali jedino se tako mo?že ne??to naučit. Zna?? kako ka?žu "bolje ispast glup na 5 minuta nego bit glup cijeli ?život" Pozdrav!

Evo onda kad ste navalili ali nemojte da posli bude:ALA OVOG TUPINE !!!:p:p:p

A sad ozbiljno, naime radi se o sljedećem:
Ne mogu naći nigdi manualse od Propulsion motora a kapo me pita da jel znam u kojim se intervalima podmazuju le?žajevi na istima i koja količina...???
Radi se o istosmjernim motorima EPD (Electric Power Design) a jo?? moran sutra pogledat detelje na natpisnoj pločici ako vam triba vi??e informacija.
Inače oni koji su radili na TDW ili jo?? rade znat će o kojim se motorima radi ako ka?žem da sam na Richardu M Currencu koji je sister ship sa Aldenom, JPL-om, O'Malley.....
Dakle pomagajte i to ??ta hitnije :uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Hvala na informacijama.

Profesore gavrane, studij ko studij, kad izadjes s faksa opet onaj osjecaj ko da nis neznas... (sta nije daleko od istine) :)

A od svih tih predmeta tokom pet godina, mo?žda 7, 8 njih imaju smisla i veze sa bilo kakvim poslom... a od tih 7, 8, mo?žda 4 da sam stvarno ne?? naučio, jer masu profesora boli ona stvar za tvoje znanje, nego samo da izdiktira svoje, neki glupi sistem kolokvija i pro??ao si... al nekom i to pa??e, pasalo je i meni jer je lak??e, al opet... nije to u redu...
Ionako se sve nauči tek kad pođe?? radit...

Znači niko ni??ta jo?? ne zna o ovome????
Motori su General Electric, 2230A DC, 750V DC, a ako triba broj le?žaja nabavit ću i to.....:udriglavom:udriglavom:udriglavom

CHORKEEEEEEEE??????

Znači niko ništa još ne zna o ovome????
Motori su General Electric, 2230A DC, 750V DC, a ako triba broj ležaja nabavit ću i to.....:udriglavom:udriglavom:udriglavom

CHORKEEEEEEEE??????

Probaj naci u TM Masteru...Trebao bi biti uveden taj posao kao i intervali podmazivanja.Ako se ne varam to smo radili svakih 6 mj.Barem je tako bilo na AJL-u...

Pozdrav ekipa i vama a i tebi "fratre" :p:p:p:p

Ovako Shark, problem je u tome šta u TM masteru nema ni rič o tome,pogleda san ja prika već tamo:hihi:hihi, i moran ti reć da je na AJL-u puno bolje vođena evidencija o svemu i electician log i ostale stvari....Tamo san moga nać handovere od prije tri godine a ode ima od zadnja dva miseca, oću reć ugovora.:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Chorke dragi "fratre", nema ništa takvo na brodu ni blizu, ja ne znam koji je qurac ovin ljudima šta su bili prije mene, pari da je brod star četri miseca pa nema nikakve dokumentacije na brodu....doduše i ekipa je laganini , boli ih đon....hahahaha.....e da "dušo" draga bija je ortalano i na internetu na stranici od EPD-a koji je proizvođač i ne daju nikakve informacije( ako ne viruješ evo ti link pa se uvjeri http://www.epdltd.com/siteContent.asp?nvc=87&page=217&topic=Motors)

Hvala vam na pomoći ali nije dovoljno, svejedno hvala :uzdravlje:uzdravlje

ajde boga ti sta filozofirate oko podmazivanja motora.Ako vrte non stop podmazuj svakih 6 miseci.Pripazi da ne stavis puno masti i svrsila predstava. Nece mu bit ni qrac.

Status
Not open for further replies.
Back