Brodski elektricari

Status
Not open for further replies.
hvala svima na odgovorima, evo moran priznat da se nisan nada ovolikin odgovorima...neka kritika,zna san da će se to tako shvatit,al nema veze, ne ljutin se.Samo vi napi??ite ono ??ta mislite, jer najvi??e od svih ljudskih vrlina cijenin iskrenost. Samo da napi??en za??to mi se treutno(jučer nije dalo vi??e čitat) pretpro??li tjedan san ima 7 dana gripu,pa me to iscrpilo,a pro??li tjedan slu??a D2, pa san malo bija pri kraju snaga.al evo već danas san za 5 i iman u planu pro?žvakat ??ta vi??e po forumu. evo samo da ne ispadnen linčina ili ne??to slično kako Mad Max reće, reću samo da san po zavr??etku srednje i??a na bau??telu da se naučin ??ta je te?žak ?život i radija cilo lito do početka faksa, diza se ujutro u 6 i zna doć često u 9 navečer doma, i da san radija ka vatrogasac 5 godina i znan kako je to radit npr. u 72 sata 60, i izgubit 5 kg za ti 60 sati, ogromne su to temperature...tako da ne tra?žin neki odmor na kruzeru, nego ne??to di ću ostat svoj ,da ne izgubin svoju osobnost, da me ne zamagijaju novci, pa da samo mislin kako letit za lovon,??ta nije dobro... kokolo koje bi bile bolje firme , a koje lo??ije u koji dio svita ić, emirate, afriku, australiju?

Samo citaj po forumu imaces informacija toliko ko da navigas vec godinama :D

@mariachi

nemoj da te ovo pogodi da samo znas kaj je meni sve izgovorio :D

A ti si onaj bit će,iz Zagreba...a ??teta,admini su mi izbrisali post pa se ne mo?že pročitati,ali stojim ja iza svega ??ta sam napisao,zbog takvih sam stvari jednom i baniran...sve ti to ide u rok slu?žbe.Gle ovako, ima ovdje dosta dečki kojima sam,nadam se,pomogao savjetima i bilo čime drugime. Jednome sam sredio ukrcaj i sad se je**m s njime danima jer nije u stanju sročiti jedan običan mail a kamoli ne??to drugo i iskreno,sad mi je malo ?žao da sam se upustio u to,a nije mu prvi put na putničkom brodu,ima iskustva....ja čitam ovdje va??e mailove i pitam se dali ste svjesni ??ta je sve pred vama dok se ukrcate? Većina vidim,puca na putničke....ja sam drljao po teretnjacima 9 godina dok sam do??ao do putničkog i samo da napomenem, NISAM IMAO VEZU za ukrcaj,tako da ja smatram da bi pojedinci trebali malo sići sa oblaka i prestati tra?žiti puste izgovore tipa : nemam vezu kao drugi pa me nitko neće ukrcati, ili ona najjača : ja sam iz zagreba i nisam s mora pa me neće........
Znam da gubit volju jer sam je i ja gubio davne 1997 i 1998 kad sam 3 puta tjedno zvao u agenciju i pitao ima li posla.......

A ti si onaj bit će,iz Zagreba...a ??teta,admini su mi izbrisali post pa se ne mo?že pročitati,ali stojim ja iza svega ??ta sam napisao,zbog takvih sam stvari jednom i baniran...sve ti to ide u rok slu?žbe.Gle ovako, ima ovdje dosta dečki kojima sam,nadam se,pomogao savjetima i bilo čime drugime. Jednome sam sredio ukrcaj i sad se je**m s njime danima jer nije u stanju sročiti jedan običan mail a kamoli ne??to drugo i iskreno,sad mi je malo ?žao da sam se upustio u to,a nije mu prvi put na putničkom brodu,ima iskustva....ja čitam ovdje va??e mailove i pitam se dali ste svjesni ??ta je sve pred vama dok se ukrcate? Većina vidim,puca na putničke....ja sam drljao po teretnjacima 9 godina dok sam do??ao do putničkog i samo da napomenem, NISAM IMAO VEZU za ukrcaj,tako da ja smatram da bi pojedinci trebali malo sići sa oblaka i prestati tra?žiti puste izgovore tipa : nemam vezu kao drugi pa me nitko neće ukrcati, ili ona najjača : ja sam iz zagreba i nisam s mora pa me neće........
Znam da gubit volju jer sam je i ja gubio davne 1997 i 1998 kad sam 3 puta tjedno zvao u agenciju i pitao ima li posla.......

Da ja sam onaj iz Zagreba :hihi tj.okolica ali recimo zagreb , a ??teta ,nisu izbrisali ono sto si mi reko i iza cega stojis radi tebe nego radi mene i mojeg odgovora na to tvoje :hihi i sto se mene tice mogli su ostaviti jel nisam ČKAPI za kakvog me smatras :o
kod mene ti se kaze lako je sad sa ku..... po plotu (ograda) lupat kad si se situiro tu di vec jesi (bar pretpostavljam) a opet pises kako je i tabi bilo tesko kada si bio na nasem mjestu ,i onda kad netko napise nesto pizdavo tu na forum jel vise nezna di bi slao i zvao i onda tu ti nastupas i u vecini slucajeva pokopas tu osobu (nekog clana foruma) svojim pisanjem
umjesto da tu brodski elektricari napises nesto npr.neke dogodovstine sa broda vezene uz struju i te stvari koje bi mozda nekoga zanimale ,mene sigurno bi
a isto mislim da ovdje niko ne zica na nacin da salje drugima "ej daj me ukrcaj"
a sto se tice onoga tj.one najjače : ja sam iz zagreba i nisam s mora pa me neće........
nebi vjerovo islo je ovako : Dobar dan ,dobar dan i sad ide razgovor preko telefona i dolazimo do djela pa da znate kriza je ali moglo bi se nesto naci imamo sad nesto ,i mislim si ja nemoj me je.... hvala ti boze napokon nekaj bude i te seme kad ono a ot kuda zovete iz Rijeke ,pa reko ne zovem iz rijeke i sad je tu vec aha i sad vec mora pogledat u racunalo i sad on gleda i gleda :kafa i kad pa znate posaljite nam aplikaciju (jesam preije razgovora) i ima me u kompu) ali sad je vec i recesija i kriza tu pa vec i sumnja da ce biti ista tako brzo :o
ako lazem nek crknem

i da opet o zicanju ako mislis da ja zicam bilo sto ovdje u krivu si jer nisam reko daj me neko ukrcaj ,reko sam ako ima ko nek se javi platio bi za ukrcaj i stojim iza toga
to je to
ljepi pozdrav High Voltage :uzdravlje

E baš mi je žao da nisam taj tvoj odgovor pročitao,bili su admini brži od mene.
Slobodno ti meni pošalji na P.M. šta god želiš napisati,nema smisla kvariti thread.
Ako imaš volje i vremena,pogledaj malo na 10 stranu ovoga thread-a šta sam napisao....to je tebi pokopavanje ljudi ????? Znaš koliko mi se ljudi javilo da bi išlo na brod - niti jedan,a svi cmizdre da nema posla. Ako baš želiš,proslijedit ću ti poruke s mojeg inbox-a od dosta električara koji su me pitali masu pitanja i moje odgovore njima.
Samo još jednu stvar nemoj zaboraviti,kad sam ja počinjao raditi na brodu,nije bilo interneta,nije bilo ni mobitela kao danas,ja sam svoje C.V.- e slao običnom poštom...

... lupat kad si se situiro tu di vec jesi (bar pretpostavljam) a opet pises kako je i tabi bilo tesko kada si bio na nasem mjestu ...

Ma di se situira u kreditima je do grla.Jos malo pa ce mu i stan na bubanj.Nece ga ni ona njegova odvjetnica spasit.Ajde moj maco nije zlato sve sta sija.
Nadalje sta se tice price o vezi, jasno da je dobra i da nikad nije zgorega imat koju ali evo ti primjer.Ja vezu nikad ne koristim jer mislim da me moja usta puno bolje hvale nego tudja.Ovo ti najiskrenije govorim.Previse puta su mi u zivotu ljudi rekli razgovarali garantirali dicom za mene ali ne ide,a onda ja tamo dojdem bez icije pomoci(malo cudno zar ne??)
I tesko da ce danas netko garantirat za nekoga pogotovo netko tko je takorekuc company man i to je istina i razumin ljude.S obzirom da sam ja uglavnom ptica selica mene ta psiha ne jebe.

...Samo jo?? jednu stvar nemoj zaboraviti,kad sam ja počinjao raditi na brodu,nije bilo interneta,nije bilo ni mobitela kao danas,ja sam svoje C.V.- e slao običnom po??tom...

Ovo mi je poznato.Na jednoj kompaniji sam dobio warning letter jer se s broda mogla slat privatna posta o trosku kompanije.ja sam slao iz svakog porta 20-30 aplikacija za posal( ili se pise posa nisam siguran vise sa ovim rvackim pravopisom)

evo proša san već puuuuuno stvari po forumu i sad su mi neke stvari jasnije,al iman još puno toga proć, pa da tek onda mogu reć da nešto znan. Kokolo ne tribaš odgovorit na moje pitanje koje su off shore firme in, prožvaka san tamo sve o off shoru. Maco 89 hvala na podršci.

Ja san cili forum procita i na sto vrata pokuca i na sto adresa posla CV pa san svagdi dobija negativan odgovor,i jednu stvar san zakljucija triba imat vezu i to je bit cile price.Svaka cast vama starijima,al kad ste se vi krcali mozda i nije bilo toliko zanimanja za pomorskim zvanje pa je bilo lakse doc do posla.

neny, evo san prije 15 minuti čuja na radio dalmaciji(čini mi se) da se traže električari i elektroničari za brod. Nisan uvatija broj, provaj zvat radio dalmaciju pa pitat za taj oglas.Javi šta si učinija.(pretpostavljan da si i ti elektro).

neny, evo san prije 15 minuti čuja na radio dalmaciji(čini mi se) da se tra?že električari i elektroničari za brod. Nisan uvatija broj, provaj zvat radio dalmaciju pa pitat za taj oglas.Javi ??ta si učinija.(pretpostavljan da si i ti elektro).

Stari hvala na informaciji,al to je oglas dala ova marina u Segetu i traze brodskog elektricara(znaci nekog tko ima iskustvo),a ja trazin ukrcaj za asistenta,posjedujem brevet ship electrician HRIII/2,tako da je uzalud al hvala jos jednom na informaciji.Koliki me ocaj vata radija bi tu asistenturu i mukte samo da naucin posa.J....o je vrime doslo.:udriglavom

neny...daj mi reci šta ti je bilo potrebno od dokumenata za izdavanje tog breveta. Pitam jer me zanimaju današnji kriteriji za izdavanje istog,s obzirom da se smjer Brodski Električar u srednjim školama odavno ugasio.....

neny...daj mi reci ??ta ti je bilo potrebno od dokumenata za izdavanje tog breveta. Pitam jer me zanimaju dana??nji kriteriji za izdavanje istog,s obzirom da se smjer Brodski Električar u srednjim ??kolama odavno ugasio.....

6miseci navigacije,valjana matrikula,lijecnicki,elektro skola minimalno 3godine,dvi slike i 70kn taksenih maraka.Imas u narodne novine zakon o uvjetima za stjecanje pomorskih svjedozbi i breveta.Ja san mislija upisat na visoj pomorskoj smjer za brodsku elektroniku al nisan moga jer iman trogodisnju elektro skolu,zato sad trazin ukrcaj s tim brevetom za asistenta i ima par dana san upisa prekvalifikaciju u pomorskoj skoli u splitu smjer brodostojar.Posla san milion aplikacija al zakljucak je triba imat vezu.Vezu neman al iman volju,pa makar mukte radija na asistenturi.

6miseci navigacije,valjana matrikula,lijecnicki,elektro skola minimalno 3godine,dvi slike i 70kn taksenih maraka.Imas u narodne novine zakon o uvjetima za stjecanje pomorskih svjedozbi i breveta.Ja san mislija upisat na visoj pomorskoj smjer za brodsku elektroniku al nisan moga jer iman trogodisnju elektro skolu,zato sad trazin ukrcaj s tim brevetom za asistenta i ima par dana san upisa prekvalifikaciju u pomorskoj skoli u splitu smjer brodostojar.Posla san milion aplikacija al zakljucak je triba imat vezu.Vezu neman al iman volju,pa makar mukte radija na asistenturi.

Kolega i ja san upisa za strojara,valjda ćemo se vidit na predavanjima.:uzdravlje

Zna li neko sta je sa elektronicarima na MSC kruzerima. Koja lova, posada i isplati li se pocet tamo?

Poz

Pitaj Bogdana on ce ti rec da je nemoguce se ukrcat,sad mu je glavna da je kriza,taj covik je pravi papagaj,cuje od nekoga nesto i onda samo ponavlja istu pricu.

Ma zanima me koja je tamo situacija (place, ugovori...) a ako i buden isa necu priko njega a nevirujen da on krca na kruzere.

Ma zanima me koja je tamo situacija (place, ugovori...) a ako i buden isa necu priko njega a nevirujen da on krca na kruzere.

Krca on i na crusere i kontejnere,ugovori su 6 miseci,al to ti oni malo cudno gledaju pa ako si novi na kompaniji valja i malo produzit.Place za asistenta su ja mislin oko 2000e,a elektronicari i elektricari imaju oko 4500e.

Krca on i na crusere i kontejnere,ugovori su 6 miseci,al to ti oni malo cudno gledaju pa ako si novi na kompaniji valja i malo produzit.Place za asistenta su ja mislin oko 2000e,a elektronicari i elektricari imaju oko 4500e.

pozdrav, tko to krca? možeš mi dati neki kontakt.
već sam poludio, skoro 6 mjeseci šaljem aplikacije i zovem, mislim da sam obišao sve agencije u rijeci. nažalost imam samo jednu plovidbu iza sebe(5 mjeeci), a najjači su mi ovi agenti šta mi kažu da trebam imati debelog iskustva za asistenta ili drugog električara. i svi se pozivaju na krizu...

pozdrav svima.... evo ja san nedavno diplomira ka elektronicar i zanima me ima li kakvih prijedloga di da saljen molbe za kadeta? koja firma bi bila dobra za poocetak?

Status
Not open for further replies.
Back