Brodski elektricari

Status
Not open for further replies.
pozdrav, tko to krca? mo?že?? mi dati neki kontakt.
već sam poludio, skoro 6 mjeseci ??aljem aplikacije i zovem, mislim da sam obi??ao sve agencije u rijeci. na?žalost imam samo jednu plovidbu iza sebe(5 mjeeci), a najjači su mi ovi agenti ??ta mi ka?žu da trebam imati debelog iskustva za asistenta ili drugog električara. i svi se pozivaju na krizu...

To ti je Bogdan u sinju,al tamo netribas niti zvat,ako nemas nekog kapetana na msc.Bogdan te sigurno nece ukrcat.

na korkyra ti traze ase struje sa visom

Je ja sam tamo bio ka asistentn i jos dva broda iza, znam da traze ase struje jer ma zvao dva puta jel znam koga da bi posao na brod a o ljudima u firmi sve pet, a i to je sigurno dobra firma za pocet i nauciti posao

Ne moraju imat visu,s menon je na brodu bija momak koji je zavrsija za elektromehanicara i to trogodisnju skolu,tako da nije to pravilo,vec ako imas vezu upadas bez greske i sa srednjon.

baš tako, no, bez veze ili s vezom, dosta je imati srednju za elektromehaničara za početi na brodu

a za sve ostalo, koliko imaš sreće ili veze...

ba?? tako, no, bez veze ili s vezom, dosta je imati srednju za elektromehaničara za početi na brodu

a za sve ostalo, koliko ima?? sreće ili veze...

Meni je susjed autoelektricar i elektricar je na brodu,i to jako cijenjen elektricar na jednoj stranoj kompaniji,i jos se kuzi dobro i u elektroniku.Tako da te price o visokoj skoli bas i ne drze vodu.Masu kompanija i trazi s visom skolom kadar, al kad je stani pani krca se svako.

sa vezom mozes svugdi ja sam napisao da nisu primali bez vise (jedino mozda ko je imao dobru vezu, toga ima svugdi) a ja ih znam cetvoricu koji su sa visom na korkyru isli za asistenta struje

Ja nemogu virovat di je oša ovaj thread o brodskim električarima.....
Mislija san da će se ode pričat o našim problemima na brodu, savjetima vas iskusnijih nama mlađim električarima i o stjecanju breveta za električare.
Sad će neki reć.....J... SE TEBI TI SI SE UKRCA... je ali i ja san se namučija i ne želim ode sad prodavat neku demagogiju o tome samo mislim da ima dosta drugih thredova na forumu di se može raspravljat o ovome šta se piše na zadnje 2-3 stranice.
Znam isto da ćete reć da je tema i otvorena zbog tih pitanj o zaposlenju i pomaganju ukrcaja električara koji još nisu uspili, je OK ali i ja sam se nada da ćemo raspravljat o drugim stvarima.
Svejedno da nebi ja tu puno dužija i da me se krivo ne shvati .....tija bi samo reć da san prije otprilike misec dana postavija pitanje o polaganju DP maintenance i NEMOGU VIROVAT DA MI NIKO NIJE JOŠ NA TO ODGOVORIJA.
HVALA VAM PUNO KOLEGE ELEKTRIČARI

POZDRAV IZ VRUĆE NAMIBIJE

Last edited:
Evo ja cu ti odgovorit i nadam se da neces ista zamirit jer ja sam samo obicni sporki strojar.Ja mislim da je taj brevet ka i svaki drugi gubitak vremena i novca.To je po meni lazna nada za nezaposlene da ce lakse nac posal jer kao imaju nesto vise nego drugi.Takvih glupih breveta ja imam preko glave,a iz kojeg razloga ako me pitas nemam pojma.

Svejedno da nebi ja tu puno du?žija i da me se krivo ne shvati .....tija bi samo reć da san prije otprilike misec dana postavija pitanje o polaganju DP maintenance i NEMOGU VIROVAT DA MI NIKO NIJE JO?  NA TO ODGOVORIJA.
HVALA VAM PUNO KOLEGE ELEKTRIČARI

POZDRAV IZ VRUĆE NAMIBIJE

U moje doba je taj tecaj TDW placa bez problema svim ETO-ima i to u Aberdeenu. Oli su zatvorili spinu?

pa di vi zivite,ali nas dragi vepar nije reka da je kriza,a sta on kaze-zna se,morete pustit malo vitra ako se osjecate frustrirano radi takvih banalnih pizdarija,ili nesto napravit za se rjesit vepra i suradnika

posebno mi je drago da vidin da postoji i ova tema.
jer kako danas stvari stoje,sve veci je uteg na leđima električara na brodu.
jer ko te pita jesi li električar/elektroničar,zna?? li ili ne zna??.
svi očekuju da napravi??,i to u večini slučajeva sam,bez prave podr??ke,
posebno mislim na kompanije.
nadam se da postoje i bolje kompanije po tom pitanju,jer sam i je jo?? početnik,iako imam tri ugovora iza sebe.
nadam se da će ova tema ići u smjeru kao ??to je i naveo kolega ortalano,
i da ce se vi??e pisat o problemima i iskustvima u samom poslu.
pozdrav svima

Evala vam moji dragi pomorci i kolege električari
Mislija san kad san postavija ono pitanje gori da necu vidit interneta za dva miseca dok se ne vratim kuci i da neću vidit va??e odgovore a evo dospija san nakon 7 dana u Angolu i sad ode u guest house imam opet internet i puno mi je drago ??ta vidim ovo ??ta vidim....

@Frenkie
Hvala ti prika na brzom odgovoru ali ne znam bili se slo?žija sa tobom...po??tivam te ka strojara i mislim da si malo iskusniji manga i nimalo ??porak, ali isto bi volija ćut mi??ljenje kolega iskusnijih električara koji su mo?ždato polagali ili imaju namjeru, svejedno ti jedno VELIKO HVALA :uzdravlje:uzdravlje

@Offshore
A izgleda da jesu zatvorili ??pinu a ?ženska u uredu ode u Angoli me svaki put pita, a da iman li koji certificate za dat joj da foto kopira, a ja kazem da nemam a ona a kako nema??,...... e zato vas pitam da li je pametno to polagat

Na kraju pozdrav iz Angole i vjerovatno se čujemo tek uprvi misec jer sutra napokon idem na brod nakon 12 dana smucanja po hotelima Namibije i spavanja sa 4 ukrainca na brodu koji nas je doveja u Angolu:udriglavom:udriglavom

Na koji brod ides @Ortalano? Pozdravi mi ekipu doli, a onoga zbunjenoga Munroa udri nogom u guzicu, mozes i Instona samo malo jace:-)

Na koji brod ides @Ortalano? Pozdravi mi ekipu doli, a onoga zbunjenoga Munroa udri nogom u guzicu, mozes i Instona samo malo jace:-)

iden na neki novi ??ta je do??a iz indijskog ??kvera a zive se COUPER TIDE...
A ne vidin ti ja Instona samo Raja a di si ti bija ode, mislim na kojem brodu?
Sad je puno novih do??lo ode u Luandu brodova, ja mislim 4-5 novih ??ta ahts ??ta psv-a
? ta da in rečen ko ih je pozdravija?

iden na neki novi ??ta je do??a iz indijskog ??kvera a zive se COUPER TIDE...
A ne vidin ti ja Instona samo Raja a di si ti bija ode, mislim na kojem brodu?
Sad je puno novih do??lo ode u Luandu brodova, ja mislim 4-5 novih ??ta ahts ??ta psv-a
? ta da in rečen ko ih je pozdravija?

Nemoj im nista govorit jer ce im slabo doc kad cuju, nismo se rastali bas naj, naj:hihi

Sve san obasa u sedam godina, a najvise Malongo i Soyo, malo Luanda. Ma bizi kad se sitim muka me capa:confused:

Ako si to obiša ka šta govoriš a malo Luanda onda ti stvarno ne bi volija bit u koži...;))))
A jel primaju tu kod tebe šta električara??????

Primaju ka i svugdi, samo triba bit na pravom mistu u pravo vrime;)
Nemoj me krivo svatit imam ja i lipih momenata od tamo. Na koncu konca da nije bilo Tidewatera nikad ja offshora nebi vidija, ili bi ali tesko. Tu se onda uci posal, danas sve neki joystici, dp, krmeni trasteri i ostali bakraci, ne kazem da nam posal olaksalo nije, ali brate zato ovi mladi sta dolaze su totalne trube, oni se vise ni za rivu nemogu vezat bez joystica, a da ne govorim bez krmenih trustera...sporkali smo temu. Javi se na pm. Bit ce opet da sam pocea spamat :p

Status
Not open for further replies.
Back