• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Zamjena (unlimited) breveta

Majku im je... lopovsku stoka, ??ta smo mi jebeni dr?žavni bankomat samo upi??e?? pin tj zakon i sti?že lova...
E ludilo sada sve ponovo polagat a ja imam ,basic training ,advance fire fighting life boat, medical i basic tanker familiarization od unlimited breveta. I plus slike, taksene marke i sva ostala sranja skupi se lijepa svotica. Ne??to ljudi ovdje spominju i ponovno polaganje pa jesu li oni normalni pa hoću li pola svoga vacation-a provesti po jebenim tečajevima svakih 5 godina.
Kako je krenulo trebat ću platiti svaki puta kada odem u zahod.........

Zvao sam agenciju (Euros) i čovjek mi je lijepo objasnio da oni znaju za to ali da nisu primili nikakvu obavijest od ministarstva o mijenjanju unlimited breveta. Također sam bio na kapetaniji gdje mi je jedna jaaaaaaaaaaaako neugodna gospođa rekla da će se breveti mjenjati ali da imamo godinu dana i da će poslije biti potrebno ponovo polagati te brevete.:( Nakon toga me kuć.. izbacila iz sobe. ? to ti je pristojnost u Splitskoj kapetaniji. Bagra. Ma koji prosvjed treba ih izgađati trulim pomama jer samo to zaslu?žuju...........:mad:

Idem popit ??aku apaurina da se smirim.

Ma kakvo ponovno polaganje tečaja? Mo?žda samo ispit pri kapetaniji koji je ionako formalnost ako se ne uzmu u obzir razne naknade i takse. To bi bilo kao da tra?že svakih 5 god da mora?? ponovno polazit cijelu pomorsku ??kolu ili faks.

Dobar dan svima ako se to može nazvati nakon što sam primio ovo na mail...uglavnom breveti se moraju prominit do 06.lipnja 2010.

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE
Uprava za sigurnost plovidbe, zaštitu mora i unutarnjih voda
10000 Zagreb, Prisavlje 14
Telefon: 6169-250, Telefaks: 6169-069

U Zagrebu, 15. lipnja 2009.

PREDMET: Zamjena svjedodžbe izdane po ranijim propisima

OBAVIJEST POMORCIMA

Obavještavamo Vas da sukladno izmjenama i dopunama Pravilnika o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti pomoraca (Narodne Novine broj 62/2009), pomorci koji su do 6. lipnja 2009. godine odnosno stupanja na snagu izmjena i dopuna Pravilnika stekli:
• Svjedodžbu o dopunskoj osposobljenosti za temeljnu sigurnost na brodu
• Svjedodžbu o osposobljenosti za člana posade koji čini dio plovidbene straže
• Svjedodžbu o osposobljenosti za člana posade koji čini dio plovidbene straže u strojarnici
• Svjedodžbu o osposobljenosti za upravljanje gašenjem požara
• Svjedodžbu o osnovnoj osposobljenosti za rad na tankerima
• Svjedodžbu o osposobljenosti za rukovanje brodicom za spašavanje i spasilačkom brodicom osim brze spasilačke brodice
• Svjedodžbu o osposobljenosti za rukovanje brzom spasilačkom brodicom
• Svjedodžbu o osposobljenosti za pružanje medicinske prve pomoći
• Svjedodžbu o osposobljenosti za rad s opasnim teretima

moraju zamijeniti iste u roku od 5 godina od dana izdavanja, a najkasnije do 06. lipnja 2010. godine bez uvjeta. Pomorci koji ne zamijene svjedodžbe u roku morat će ponovno odslušati program izobrazbe i polagati ispit.

S poštovanjem,

RAVNATELJ UPRAVE

Kap. Joško Nikolić

Last edited by a moderator:
Pa ako ce tribat kasnije svaki put ponovo polagat onda sta bi minjali. Lipo ostavin ove kakvi jesu i kad me fermaju radi necega lipo oden i polozin, nema neke razlike. Ma necu in dat lovu za takvu pizdariju pa makar bija u krivu sto posto (platicu i vako i nako).

evo novo,ako ih ne prominis na novo do 1.6. dogodine10.,moraces ih ponovo polagat a sve to radi paname jer ne priznaju ni jedan brevet stariji od 5 god a ipak imaju najvecu tonazu na svitu pa ih moras respektirat

evo sam čuo da se gvineja bisao buni radi veličine slike na hrvatskim brevetima pa če se i to brzo mijenjat.........:udriglavom

evo jucer dobio mail iz ministarstva u vezi zamjene breveta
prenosim u cijelosti

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE
Uprava za sigurnost plovidbe, za??titu mora i unutarnjih voda
10000 Zagreb, Prisavlje 14
Telefon: 6169-250, Telefaks: 6169-069

U Zagrebu, 15. lipnja 2009.

PREDMET: Zamjena svjedod?žbe izdane po ranijim propisima

OBAVIJEST POMORCIMA

Obavje??tavamo Vas da sukladno izmjenama i dopunama Pravilnika o zvanjima i svjedod?žbama o osposobljenosti pomoraca (Narodne Novine broj 62/2009), pomorci koji su do 6. lipnja 2009. godine odnosno stupanja na snagu izmjena i dopuna Pravilnika stekli:
â?? Svjedod?žbu o dopunskoj osposobljenosti za temeljnu sigurnost na brodu
â?? Svjedod?žbu o osposobljenosti za člana posade koji čini dio plovidbene stra?že
â?? Svjedod?žbu o osposobljenosti za člana posade koji čini dio plovidbene stra?že u strojarnici
â?? Svjedod?žbu o osposobljenosti za upravljanje ga??enjem po?žara
â?? Svjedod?žbu o osnovnoj osposobljenosti za rad na tankerima
â?? Svjedod?žbu o osposobljenosti za rukovanje brodicom za spa??avanje i spasilačkom brodicom osim brze spasilačke brodice
â?? Svjedod?žbu o osposobljenosti za rukovanje brzom spasilačkom brodicom
â?? Svjedod?žbu o osposobljenosti za pru?žanje medicinske prve pomoći
â?? Svjedod?žbu o osposobljenosti za rad s opasnim teretima

moraju zamijeniti iste u roku od 5 godina od dana izdavanja, a najkasnije do 06. lipnja 2010. godine bez uvjeta. Pomorci koji ne zamijene svjedod?žbe u roku morat će ponovno odslu??ati program izobrazbe i polagati ispit.

S po??tovanjem,

RAVNATELJ UPRAVE

Kap. Jo??ko Nikolić

:uzdravlje

Da li je puni naziv "GMDSS radio operater s OPĆIM ovla??tenjem" ono ??to treba ch.off na brodovomia do 3000 bt-a i ??to ko??ta 4200 kn uglavnom?:udriglavom

Da li je puni naziv "GMDSS radio operater s OPĆIM ovla??tenjem" ono ??to treba ch.off na brodovomia do 3000 bt-a i ??to ko??ta 4200 kn uglavnom?:udriglavom

mislim da je na eng. general radio operater, pa bi to trebalo biti to , mislim opci na hrv

Fala jake,i meni se para da je to to.Sutra u Splitu kreće Ship's security officer,Diverso,1100 kn ,2 dana tečaj,preslik osobne,godina navigacije,2 slike.Ne mogu stić,ali slijedeći put dohodim.U Dubrovniku nema ništa prije 9-og mjeseca.
Aha, još nešto:GMDSS tečaj 10 dana,4200 kn,ne znam kad starta.

Ako netko zna jer i u Kapetanijama dobijam različite odgovore. U NN za izmjenu kaže:
izmijena breveta za pružanje medicinske prve pomoći, ali nigdje ne navodi da treba zamijeniti brevet za pružanje medicinske skrbi na brodu (Advanced medical care certificate). Realno gledajući ako imaš brevet za skrb ovaj za prvu pomoć ne treba (treba njima 100 kn) ali to je druga priča.

A hebiga ljudi, lipo je Bruno Bušić govorija:"... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?“
Tili smo državu, imamo je!Ali također-bili smo uvik pichke a i ostali smo!...jer neznamo dići glas na pravi način bilo da se radilo o pomorcima, seljacima, škveranima...svi smo poznati da puno zujimo a malo meda dajemo.a kada ga damo malčice više, e taj skorup obrste oni o kojima Bruno lipo piše.dakle, nije problem u njima (Šukeru, Kalmeti i sličnima...) već u nama, u svakom pojedincu.Naviga san od 1993 ka makinista, zadnje ka primo ali više neću jer ne želim sebe i svoju familiju žrtvovati za one koji nam kruv uzimaju a daju VELIKO I PREVELIKO NIŠTA dok sebe namiruju i premiruju našom mukom i našim jadom!Zadnji iskrcaj mi je bija 2 i sedme u maju i snalazim se dosta dobro.Doduše uz dosta truda ali tu san uz svoje svaki dan!Plaćan harač i ovako jer, plaća ga svako tko diše ali...grlim dite svaki dan a oni što ih Bruno spominje ne zarađuju na meni ka što bi da san nastavija tamo di san sta prije dvi i kusur godina.Svejedno, uvik ću podržati ljude koji zarađuju "kruv sa sedam kora" (zato i jesam tu!) iako taj više nisan ali jako dobro znam kakav je kruv taj..."još mi kora njegova viri iz zazubica"

Last edited:
Back