• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Zamjena (unlimited) breveta

Evo moja iskustva s obnovom Svjedodzbe (Breveta) u Luckoj kapetaniji Split. Mozda nekome pomogne…

Za obnovu svjedodzbe potrebno je priloziti:
-preslik osobne iskaznice
-preslik svjedodzbe koja se obnavlja
-preslik potvrdjene plovidbene sluzbe- najmanje 1 godina tjekom zadnjih 5 godina
(ukoliko nemate godinu navigacije ovjerenu od Lucke kapetanije, morate imati preslik I Pomorske knjizice zastave pod kojom plovite)
-preslik svjedodzbe o zdravstvenoj sposobnosti ne starije od 2 godine
(ja sam predao preslik Lijecnicke svjedodzbe iz Pomorske knjizice (Matrikule))
-2 slike (potpisane na poledjini)
-70kn upravnih pristojbi
-20kn gotovine

Kad sve gore navedeno imate, idete u Lucku kapetaniju Split, soba 11, gdje vam udara pecate na sve te puste kopije, te dobivate “Zahtjev za izdavanje svjedodzbe o osposobljenosti”, kojeg treba ispuniti…
Kada ispunite Zahtjev predajete sve ovo skupa…

Za svaku Svjedodzbu morate imati sve kopije posebno.

Rade sa strankama od 0800-1200h (pauza od 1000-1030h).

Ajte ekipa pomozite ako mozete...
Evo kraj mene kolega sa palube, isto frustrirani srednjoskolac...
Porucnicki polozen 1997, nije nikad napravija brevet za prvoga kuverte...
Jeli i on pusi ka i mi ostali, ili on moze izvadit brevet na osnovu toga sta je porucnicki polozen prije 1999?...
Ajte vi sta bolje poznajete zakonodavstvo od nas dvojice, pomozite

@jadran74
Po??tovani kolega, nemoj me vatat za rić:o, ali koliko se sićan (kako je bilo onda nama koji smo onda minjali brevete), ako ti je kolega uspija uvatit 24 miseca+1 dan navigacije ka Oficir kuverte, bez obzira na čin, prije stupanja na snagu zakona iz 1999 godine, onda bi triba moć dobit brevet za 1. kuverte, bez obzira ća nije dosad pita.
Mada mi je nejasno za??to je čeka ovoliko dugo, pogotovo ako je ima ovoliku navigaciju:confused:, pogotovo jer ekipa iz L.K. neznam oće li bit ba?? ljubazna i uopće prihvatit tu njegovu zaboravljivost, premda je zakon na njegovoj strani (ako nisu u međuvremenu ne??to izminili, a da mi pomorci neznamo??).
??elin mu svu sriću da uspije:)

Da ne zaboravimo da se gleda da u zadnjih pet godina ima godinu dana navigacije u svojstvu drugoga casnika na brodovima iznad 3000 brt.Naglasavam zadnjih pet godina. To moze biti diskutabilno.Sto znaci da bi mu sve ono prije stupanja nova zakona o ovlastenjima za pomorce propalo.Trebao je odmah kada je mogao napraviti licencu III/2 STCW ali zbog njegove nesmotrenosti ili neznanja moglo bi ga sve to kostati.

Cekaj ja san sad na par piva i parim zbunjen. Dali triba imati za obnoviti brevet godinu navigacije u zadnjih dvi godine ili 2 godine navigacije u zadnjih 5.

JEbiga sad mi to sinilo a ja malo bija na babine pa popia :)

Cekaj ja san sad na par piva i parim zbunjen. Dali triba imati za obnoviti brevet godinu navigacije u zadnjih dvi godine ili 2 godine navigacije u zadnjih 5.

JEbiga sad mi to sinilo a ja malo bija na babine pa popia :)

Koliko sam ja čula od ovih mojih triba godinu dana u zadnjih 5 godina.:uzdravlje

zna li ko sta triba za produzit brevet od prvoga palube (veci od 3000GRT) a u zadnjih 5 godina sam bio prvi na brodovima manjim od 3000GRT:confused:
valda sam dobro postavio pitanje :)

Nemogu ti uplodati cjeli file pa ti evo dio koji tebe zanima.

Prvi časnik palube na brodu do 3000 BT (STCW II/2)
Vremensko ograničenje 5 godina
Uvjeti
• Udovoljavanje uvjetima za stjecanje svjedodžbe o osposobljenosti za časnika plovidbene
straže na brodovima od 500 BT ili većima
• Najmanje 12 mjeseci plovidbene službe na brodovima od 500 BT ili većima u svojstvu
časnika plovidbene straže
• Zdravstveni uvjeti, posebice vid i sluh
Zapovjednik broda do 3000 BT (STCW II/2)
Uvjeti
• Udovoljavanje uvjetima za stjecanje svjedodžbe o osposobljenosti za časnika plovidbene
straže na brodovima od 500 BT ili većima
• Najmanje 12 mjeseci plovidbene službe u svojstvu prvoga časnika palube na brodovima od
500 BT ili većima ili 36 mjeseci plovidbene službe u svojstvu časnika plovidbene straže na
brodu od 500 BT ili većem
Prvi časnik palube na brodu od 3000 BT ili većem (STCW II/2)
Uvjeti
• Odslušani i položeni svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučilišnog studija nautičkog
smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadržaji dijela A-II/2 STCW Pravilnika, ili
• Završen preddiplomski studij nautičkog smjera u trajanju od tri godine u kojima su
obuhvaćeni najmanje sadržaji sukladno programu A-II/2 STCW Pravilnika
• Završena posebna izobrazba za motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i korištenje ARPA
uređaja na upravljačkoj razini, sukladno programu iz Priloga D6C
• Završena izobrazba sukladno programu iz Priloga D20
• Položen ispit sukladno programu iz Priloga C7
• Najmanje 12 mjeseci plovidbene službe u svojstvu časnika plovidbene straže na brodovima
od 3000 BT ili većima

zna li ko sta triba za produzit brevet od prvoga palube (veci od 3000GRT) a u zadnjih 5 godina sam bio prvi na brodovima manjim od 3000GRT:confused:
valda sam dobro postavio pitanje :)

Ako si ga nekada imao spusio si ga s obzirom da si bio na brodovima manjim od 3000 u zadnjih 5 godina. Meni se desilo.

hvala na info
ma imam ga jos,istice mi pocetkom 2010
treba odlucit ili ponovo polagat(najezim se na samu pomisao rucnog racunanja loksodrome i ortodrome,astronomije i stabiliteta:udriglavom
plovim cilu karijeru na tankerima i ne mislim minjat. a onda me biseri iz kapetanije tlace pitanjima o krcanju zita.:udriglavom
nema druge ili ostat na malim brodima
ili se prijavit na biro za nezaposlene:)
pozdrav iz seamansa immingham

natiraj nekoga da te ukrca ili upise da si bija,triba priko 3000 u zadjih 5 god a ostalo mos bit i cistac,ali moras imat godinu i nisan siguran jeli 3 miseca mora bit u zadnjoj godini

Alo ekipa!

Jel zna neko možda koliko treba imat navigacije za dobiti brevet mazaća. Ja imam 5 miseci i 8 dana (valjda mi treba 6 miseci). Zanima me jer bi me ovaj ostali dio asistenture ukrcali za mazaća.

Unaprijed zahvaljujem!

nije istina,mora ic na refreshment ispit i dobije ga nazad

kokolo i meni se isto dogodilo, pet godina manje od 3000kw i izgubio 2nd unlimited, nemozes polagat refreshment, nego na visu i tek onda polagat brevet. mozes jedino kapo do 3000

raspitaj se bolje,to mi je svjeze jer san zamalo sam to ima zadnje produzenje,ali tako mi je vinka rekla u st kapetaniji,a ka sta znas,svaka nasa kapetanija ima svoju politiku

hvala na info
ma imam ga jos,istice mi pocetkom 2010
treba odlucit ili ponovo polagat(najezim se na samu pomisao rucnog racunanja loksodrome i ortodrome,astronomije i stabiliteta:udriglavom
plovim cilu karijeru na tankerima i ne mislim minjat. a onda me biseri iz kapetanije tlace pitanjima o krcanju zita.:udriglavom
nema druge ili ostat na malim brodima
ili se prijavit na biro za nezaposlene:)
pozdrav iz seamansa immingham

Ja sam prije 2.5 godine bio u sličnoj situaciji,u Rijeci mi nisu htjeli produ?žiti,oti??ao sam u Zadar,i tamo su mi to učinili bez problema,poku??aj i ti.:hihi

Uvjeti za stjecanje pomorskih svjedod??bi - slu??ba palube

Uvjeti za stjecanje pomorskih svjedod??bi - slu??ba palube

Prvi časnik palube na brodu do 3000 BT (STCW II/2)

Uvjeti
  • Udovoljavanje uvjetima za stjecanje svjedod?žbe o osposobljenosti za časnika plovidbene stra?že na brodovima od 500 BT ili većima
  • Zavr??eno srednjo??kolsko obrazovanje nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od najmanje 4 godine u kejom su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno prilagođenom programu iz dijela A-II/2 STCW Pravilnika za prve časnike i zapovjednike na brodovima do 3000 BT, ili
  • Odslu??ani i polo?ženi svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučili??nog studija nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno prilagođenom programu iz Dijela A-II/2 STCW Pravilnika za prve časnike i zapovjednike na brodovima do 3000 BT, ili
  • Zavr??en preddiplomski studij nautičkoj smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno prilagođenom programu iz Dijela A-II/2 STCW Pravilnika za prve časnike i zapovjednike na brodovima do 3000 BT
  • Najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe na brodovima od 500 BT ili većima u svojstvu časnika plovidbene stra?že
  • Udovoljavanje zdravstvenim uvjetima
Napomena: - Pristupnik koji u tijeku obrazovanja nije ovladao programom iz točke 2., 3. i 4., du?žan je zavr??iti poseban program izobrazbe čiji sadr?žaj obuhvaća najmanje zahtjeve iz Dijela A-II/2 STCW Pravilnika prilagođene za prve časnike i zapovjednike na brodovima do 3000 BT, te polo?žiti odgovarajući ispit.
- Pristupnik koji tijekom obrazovanja nije ovladao programima iz Priloga D6C i D20 du?žan je prije pristupanja ispit, savladati odnosne programe.

Zapovjednik broda do 3000 BT (STCW II/2)

Uvjeti
  • Udovoljavanje uvjetima za stjecanje svjedod?žbe o osposobljenosti za prvog časnika palube na brodu do 3000 BT u odnosu na obrazovanje i izobrazbu
  • Najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe u svojstvu prvoga časnika palube na brodovima od 500 BT ili većima ili 36 mjeseci plovidbene slu?žbe u svojstvu časnika plovidbene stra?že na brodu od 500 BT ili većem

Prvi časnik palube na brodu od 3000 BT ili većem (STCW II/2)

Uvjeti
  • Odslu??ani i polo?ženi svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučili??nog studija nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji dijela A-II/2 STCW Pravilnika, ili
  • Zavr??en preddiplomski studij nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu A-II/2 STCW Pravilnika
  • Zavr??ena posebna izobrazba za motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i kori??tenje ARPA uređaja na upravljačkoj razini, sukladno programu iz Priloga D6C
  • Zavr??ena izobrazba sukladno programu iz Priloga D20
  • Polo?žen ispit sukladno programu iz Priloga C7
  • Najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe u svojstvu časnika plovidbene stra?že na brodovima od 3000 BT ili većima

Zapovjednika broda od 3000 BT ili većeg (STCW II/2)

Uvjeti
  • Odslu??ani i polo?ženi svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučili??nog studija nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji dijela A-II/2 STCW Pravilnika, ili
  • Zavr??en preddiplomski studij nautičkog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz A-II/2 STCW Pravilnika
  • Zavr??ena posebna izobrazba za motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i kori??tenje ARPA uređaja na upravljačkoj razini, sukladno programu iz Priloga D6C
  • Zavr??ena izobrazba sukladno programu iz Priloga D20
  • Polo?žen ispit sukladno programu iz Priloga C7
  • Najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe u svojstvu prvog časnika palube na brodovima od 3000 BT ili većima, ili
  • Najmanje 36 mjeseci plovidbene slu?žbe u svojstvu časnika plovidbene stra?že na brodovima od 3000 BT ili većima

Uvjeti za stjecanje pomorskih svjedod??bi â?? slu??ba stroja

Uvjeti za stjecanje pomorskih svjedod??bi â?? slu??ba stroja

Drugi časnik stroja na brodu sa strojem porivne snage do 3000 kW (STCW III/3)

Uvjeti
  • Udovoljavanje uvjetima za stjecanje svjedod?žbe o osposobljenosti za časnika stroja odgovornog za stra?žu u strojarnici sa strojem porivne snage od 750 kW ili jačim (STCW III/1)
  • Zavr??eno srednjo??kolsko obrazovanje brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od najmanje 4 godine u kejom su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno prilagođenom programu iz dijela A-III/2 STCW Pravilnika za druge časnike stroja i upravitelje stroja na brodu između 750 kW i 3000 kW, ili
  • Odslu??ani i polo?ženi svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučili??nog studija brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno prilagođenom programu iz Dijela A-III/2 STCW Pravilnika za druge časnike stroja i upravitelje stroja na brodu između 750 kW i 3000 kW, ili
  • Zavr??en preddiplomski studij brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno prilagođenom programu iz Dijela A-III/2 STCW Pravilnika za druge časnike stroja i upravitelje stroja na brodu između 750 kW i 3000 kW
  • Najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe u svojstvu časnika stroja na brodu sa strojem porivne snage 750 kW ili jačim
Napomena: - Pristupnik koji u tijeku obrazovanja nije ovladao programom iz točke 2., 3. i 4., du?žan je zavr??iti poseban program izobrazbe čiji sadr?žaj obuhvaća najmanje zahtjeve iz Dijela A-III/2 STCW Pravilnika prilagođene za druge časnike stroja i upravitelje stroja na brodovima do 3000 BT, te polo?žiti odgovarajući ispit.

Upravitelj stroja na brodu sa strojem porivne snage do 3000 kW (STCW III/3)

Uvjeti
  • Udovoljavanje uvjetima za stjecanje svjedod?žbe o osposobljenosti za drugog časnika stroja na brodu sa strojem porivne snage do 3000 kW (STCW III/3)
  • Najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe u svojstvu drugog časnika stroja odgovornog za stra?žu u strojarnici na brodu sa strojem porivne snage do 3000 kW na brodovima čija je snaga pogonskog stroja veća od 750 kW ili 36 mjeseci plovidbene slu?žbe u svojstvu časnika odgovornog za strojarsku stra?žu na brodovima sa strojem porivne snage do 3000 kW na brodovima čija je snaga pogonskog stroja veća od 750 kW

Drugi časnik stroja na brodu sa strojem porivne snage od 3000 kW ili jačim (STCW III/2)

Uvjeti
  • Odslu??ao i polo?ženi svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučili??nog studija brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji dijela A-III/2 STCW Pravilnika, ili
  • Zavr??en preddiplomski studij brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz dijela A-III/2 STCW Pravilnika
  • Polo?žen ispit sukladno programu iz Priloga C11
  • Najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe u svojstvu časnika stroja odgovornog za stra?žu u strojarnici na brodovima sa strojem porivne snage od 3000 kW ili jačim

Upravitelj stroja na brodu sa strojem porivne snage od 3000 kW ili jačim (STCW III/2)

Uvjeti
  • Odslu??ani i polo?ženi svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučili??nog studija brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji iz dijela A-III/2 STCW Pravilnika, ili
  • Zavr??en preddiplomski studij brodostrojarskog smjera ili drugog odgovarajućeg smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz dijela A-III/2 STCW Pravilnika
  • Udovoljavanje uvjetima za stjecanje svjedod?žbe o osposobljenosti za drugog časnika stroja na brodu sa strojem porivne snage od 3000 kW ili jačim (STCW III/2)
  • Najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe nakon stjecanja svjedod?žbe o osposobljenosti za drugog časnika stroja na brodu sa strojem porivne snage od 3000 kW ili jačim (STCW III/2) ovoga Pravilnika najmanje u svojstvu časnika stroja na brodovima sa strojem porivne snage od 3000 kW ili jačima

Back