Meni sad ovdje nista nije jasno. Citam taj tekst prenesen iz Slobodne iz kojeg se pozivaju na ministarstvo, koje pak nigdje na svojim stranicama nije objavilo tu vijest. I ne samo da nije objavilo vijest nego i dalje u uvjetima stjecanja svjedodzbi postoje radna i upravljacka razina za koje su navedeni razliciti uvjeti stjecanja (razliciti tecajevi, D6B i D6C). Dakle, kao prvo nije mi jasno to iznenandno izjednacavanje breveta, zatim da to kapetanije tu zamjenu vrse besplatno, da se pomorce o tome ne obavjestava sluzbenim putem te na kraju krajeva da unatoc tvrdnji navedene glasnogovornice, gdje.Haluzan i njene navodne naknadne reakcije, da i dalje svaka kapetanija radi po svome. Mislim da se ovdje radi o gadnim propustima ako je sve ovo sto pisete istina.
Btw, ovo sto pisete, je li sigurno rijec o zamjeni radne razine za upravljacku, a ne o zamjeni starog breveta iste razine za novi (ja recimo imam onu staru potvrdu na hrvatskom, a kolege mi imaju i na Hrv i Eng)? Pitam jer se ne zelim zaletjeti sa zahtjevom za ocitovanjem iz MMPI pa dobiti odgovor da je netko nesto pogresno protumacio.
I jos nesto vrlo bitno, kako bi pokusali maksimalno izbjeci sve moguce nesporazume. Na stranicama ministarstva u pogledu uvjeta za izdavanje navedenog breveta (ARPA, upravljacka razina) stoji i sljedece:
Zahtjeve u pogledu izobrazbe i polaganja ispita nisu du?žne ispuniti osobe koje su tijekom srednjo??kolskog ili visoko??kolskog obrazovanja savladale program koji obuhvaća sve sadr?žaje programa D6C i polo?žile ispit sukladno programu iz Priloga C32
...sto ce reci da netko tko je imao radnu razinu a u toku skolovanja je savladao taj program, moze zamjeniti brevet za onaj upravljacke razine. Vi kojima je brevet izdan, postoji li mogucnost da vam je izdan zbog ovoga iznad, odnosno da su pojedinci odbijeni jer ne zadovoljavaju ove uvjete? To bi mi zvucalo logicno u cijeloj ovoj prici i ne bi se cudio da je ovaj novinski tekst samo jos jedna rekla-kazala prica s ulice, prenesena od novinara koji sa svime ovime nema veze.
Ajmo to rascistiti prije nego sluzbeno pitamo MMPI.