• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Zamjena (unlimited) breveta

Evo pročita san cilu ovu temu od početka do kraja i vidim da vi ode o tim promjenama breveta raspravljate već skoro godinu dana a ja budala tek danas saznao tome jer sam iz svoje radoznalosti čisto onako i??a otvorit thread za pročitat i osta sam usupnut sa ovom informacijom.....
E sad kako ja ne radim priko nikakve agencije(domaće) nego direktno priko ureda u Engleskoj sumnjam da oni (mislim na moj ured) i??ta znaju o tome a nisam kao i neki dobija nikakvu obavijest od na??ih slu?žbi tako da san cilo ovo vrime "?živija u zabludi" pa me zanima da li bi triba minjat D2 (po??to ka električar iman samo taj brevet) ako moji iz firme ni??ta ne znaju o tome i ni??ta me ne pitaju u vezi toga, oću reć da li ih mogu "privest ?žedne priko vode" i izbjeći taj tramak sa na??om "vridnom" administracijom.....
Ne znam totalno sam zbunjen sad....nakon svih onih pi*darija sa 183 dana sad jo?? i ovo....mislim stra??nooooooo :udriglavom:udriglavom

Chorke prika HEEEEEEELP :D:D

@ortalano....prika d2 moras prominit do lipnja 2011 i tad će ti trajat 5 godina al neznam kako bi promjena utjecala na tvoje zaposlenje....

mene isto zanima za ARPU i radnu i upravljačku, oboje mi je unlimited, dali se to mijenja, nedavno sam bio doli i prominija sta je trebalo jedino mi je ovo dvoje unlimited pa pitam ako neko zna

@ortalano....prika d2 moras prominit do lipnja 2011 i tad će ti trajat 5 godina al neznam kako bi promjena utjecala na tvoje zaposlenje....

mene isto zanima za ARPU i radnu i upravljačku, oboje mi je unlimited, dali se to mijenja, nedavno sam bio doli i prominija sta je trebalo jedino mi je ovo dvoje unlimited pa pitam ako neko zna

ARPA ostaje unlimited, prema mojim saznanjima.

Velečasni Ortalano

Velečasni Ortalano

Svako dobro prijatelju Ortalano !
Nadam se da si se dobro ukrcao i da su ti pozitivni prvi dojmovi .
Bimbo ti je već opisao ,pa da to ne ponavljam .
Znaći do lipnja 2011 , postoji mogućnost naviganja sa unlimited brevetima .
Međutim neovisno od te obavijesti , neke kompanije već sad traže promjenu breveta na limited ( pet godina ) .
Ja bih ti preporučio ako ostaneš na toj kompaniji , pitaj ekipu na brodu šta se sprema .
Ja sam sad krenuo sa jednim , pa odlučio sa svim da završim , čak sam i odgodio ukrcaj !
Sad još i nije tolika navala , ali kako vrijeme ide prema lipnju 2011 , možeš zamisliti stiske i nervoze cura koje rade na kapetaniji .
Vidi , odlući kako ti dopušta vrijeme i financije , pa kreni .
Ne znam kolika ti je duljina ugovora , ali kad se vratiš doma na GO .
Pa riješi odredjeni dio , recimo Temeljnu Sigurnost ( za koju je već sada problem u LK RI jer nemaju formata ) , prebaci u limited .
I tako Step by Step.
Veliki pozdrav Ortalano !! a i Caponeu i Bimbi takodjer !!

P.S Danas pričam sa Dr.Sc. Vjekoslavom Koljatićom koji mi kaže da je u zadnjih osam godina iskrcano 40.000 filipinaca zbog nevažećih ili nepostojećih breveta , otkad su postrožili kontrole na brodovima !!!

Last edited:
ARPA ostaje unlimited, prema mojim saznanjima.

Ok sve to razumin a jel mi mo?žete objasnit za??to ARPA ostaje unlimited a D2 se mora minjat.....mislim D2....HALOOOOOO....to valjda polo?ži?? jednom i ??ta sad?
Ako se triba minjat jel to znači opet polaganje i tečaj, a ako ne onda ??ta ova hebena dr?žava izmi??lja toplu vodu ????? :udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

@Chorke....legendo...nisan se jo?? ukrca, jo?? godim po hotelu ali evo ka?žu mi sutra će valjda brod doć u porat pa ćemo sutra vidit ??ta je i kako je
Veliki pozzzzz Prijatelju:uzdravlje:uzdravlje

Last edited:
Brevet se samo treba produ?žiti, znači dvije slike i markice, jedino ako u 5 godina trajanja breveta nema?? minimalno 1 god. navigacije, tada ide?? na tečaj. ? ta se tiče ARPA - e, ja to gledam ovako, taj radar koristi?? svakodnevno u poslu i to je na jedan način refreshment, dok recimo ne gasi?? po?žar svaki dan ili ne pru?ža?? prvu pomoć svaki dan itd. Ali to je samo moje mi??ljenje.

Velčasnom

Velčasnom

Ok sve to razumin a jel mi mo?žete objasnit za??to ARPA ostaje unlimited a D2 se mora minjat.....mislim D2....HALOOOOOO....to valjda polo?ži?? jednom i ??ta sad?
Ako se triba minjat jel to znači opet polaganje i tečaj, a ako ne onda ??ta ova hebena dr?žava izmi??lja toplu vodu ????? :udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

@Chorke....legendo...nisan se jo?? ukrca, jo?? godim po hotelu ali evo ka?žu mi sutra će valjda brod doć u porat pa ćemo sutra vidit ??ta je i kako je
Veliki pozzzzz Prijatelju:uzdravlje:uzdravlje

Ortalano , svi smo u istoj ka??i !!
Jedni trčimo za 183 dana , drugi ovo , treći ono....
? ta nam je činiti , ....spustiti glavu dole , kucati na sto vrata , lijepo se obući , biti kulturan , paziti na sve parametre birokracije( ??to je volimmore spomeuo gore) , tra?žiti rupe u sistemu , UREDNO PLAĆATI , ...ako hoče?? po??teno raditi i navigati...
Ovi iz EU ne hebu pr??ute i sirove , a Ameri jo?? i manje ...
Ni??ta , preporuka od moje malenkosti počni pomalo sa prvim GO , doće?? u situaciju da če?? moći ići na brod , a ne če?? moći....od čekanja kadidata , nedostatka formata , ....sigurno ti ovi prosvjedi neće pomoći..:)
Ovi na??i protektori jedva pojedu 183 večera na račun poreznih obveznika ,....a di će stvoriti imaginaciju ukrcaja , rada , smanjenja posade....
Ortalano Legendo...sve najbolje !!!

Da ne otvaran novi thread, a tice se unlimited breveta, evo novi input... :hihi
Za one frustrirane srednjoskolce koji plove na NOR/NIS zastavi...
Ako imate nacionalni brevet za zapovjednika ili upravitelja do 3000kw i nenam kolko tona, hebiga... NMD izdaje norveski brevet za choff/2nd eng unlimited... provjereno... :D

Brevet se samo treba produ?žiti, znači dvije slike i markice, jedino ako u 5 godina trajanja breveta nema?? minimalno 1 god. navigacije, tada ide?? na tečaj. ? ta se tiče ARPA - e, ja to gledam ovako, taj radar koristi?? svakodnevno u poslu i to je na jedan način refreshment, dok recimo ne gasi?? po?žar svaki dan ili ne pru?ža?? prvu pomoć svaki dan itd. Ali to je samo moje mi??ljenje.
Ne mogu virovati koji si razlog naveo, jel se ovo salis?????

Po??tovani kolege

evo imam jedno pitanje i molio bih da mi netko objasni iz prve ruke... (mo?že i na PM) malo du?že vremena nisam bio na brodu, pa me zanima koji mi sve papiri osim licence trebaju za ukrcaj na bulkove, kontejnera??e ili putničke.... jesu li to jo?? uvijek samo: basic training, advanced FF, medical first aid, survival craft i rescue boat... ili ima ne??to novo...inače sam makinista s brevetom 2nd eng iznad 3000 kw i zanima me ukrcaj za 3rd eng. hvala unaprijed

hebe lud zbunjenoga :udriglavom

bas tako

meni je security osta unlimited, a sve ostalo na 5 godina

ARPA uopce ni nemam pravi brevet nego ono uvjerenje, za BASIC i naprednu ARPA-u, jesi li mozda poceli izdavat pravi brevet pa da moram zaminit to uvjerenje za brevet ili...??????

:uzdravlje

Back