• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Zamjena (unlimited) breveta

Dobra večer,
@Mladeno meni dva breveta jedan s trajanjem jo?? godinu i drugi s dvije godine nisu htjeli promjeniti, a ostali petsto??ezdeset kunića:uzdravlje. Jedino neznaju jo?? za promjenu basic tankera jer da jo?? za sada nemaju informaciju iz Ministarstva:udriglavom.

Evo su stali na rep i elektricarima,elektronicarima,mehanicarima,konobarima,stewardima i ostalima koji nemoraju imat strucne brevete,ali moraju imat basic training...nece se ovin kurvinim sinovima lako skivat.

Meni jos nije jasno zasto minjaju stvari koje vanka vridu neograniceno. Necu nista minjat dok ne upadnen u probleme. Na brevetima pise neograniceno i ako je strancu to dosta onda je i meni. Eventualno prominit za lajbot jer to pitaju svaki put

Daj molim vas info iz prve ruke... Ovo sve prvi put čujem i šokantno mi je... Di se može o ovome čitat?

Ja iden sljedeći misec na brod, moran li to minjat i kako bi ja to mora znat da moran??? Zašto bi uopće minja, koje su to sheme???

Pa ja cu popizdit...

Danas sam bio u Diversa. Stvar je ovakva da svi braveti koji su vridili "unlimited" sad moraju bit prebaceni na rok trajanja od 5 godina, a navodno (nije jos sigurno) ce trebat i polagat svaki put pri obnovi braveta. Ja san danas ostavio za prominit Advance Medical Care i Dangerous Cargo. Navodno ce bit rok od godine dana da se braveti zamjene. Da nije tragicno bilo bi smisno......

UPIT Ministarstvu

UPIT Ministarstvu

@ Dalmos
@ Kolega

Mozda bi bilo dobro da u ime nase udruge posaljete mail u kojem bi trazili objasnjenje zasto se danas izdaju breveti UNLIMITED a do godinu dana cemo ih opet morati mijenjati, jeli ovo jos jedan vid haraca od pomoraca ili su se stvarno izgubili u neznanju.

Danas sam bio u Diversa. Stvar je ovakva da svi braveti koji su vridili "unlimited" sad moraju bit prebaceni na rok trajanja od 5 godina, a navodno (nije jos sigurno) ce trebat i polagat svaki put pri obnovi braveta. Ja san danas ostavio za prominit Advance Medical Care i Dangerous Cargo. Navodno ce bit rok od godine dana da se braveti zamjene. Da nije tragicno bilo bi smisno......

Bo?že sačuvaj... Al daj reci ti meni, a ko je nas obavjestia o tome i kako bi mi to tribali znat. Ja NN ne kupujem niti čitam, da nema ovog foruma ko zna kad bi za ovo sazna. Dobro virujen da bi mi u agenciji rekli za ovo, al moj dragi bo?že pa ovo je stvarno katastrofa... HARAČ i ni??ta drugo. Jebem im mamu, tretiraju nas gore od Filipinaca...

A danas vidim reklamu za POMORSKU ? KOLU U ZAGREBU i mogućnost prekvalifikacije te dobivanja SSS u roku od 4 miseca... Idemo ??tancanje pomoraca! A kad prvi od 10 godina iskustva ka?že da bi on za barbu sa SSS onda ovi počmu o dignitetu struke. Ma meni se di?že i bez struke... Znači imamo sad SSS od 4 miseca i V? S od 4 semestra po misec dana u roku dvi godine... Pa za koji san ja kurac i??a 6 godina u ??kolu... Ba?? san budala!

Ovo je jo?? jedna dobra tema za prosvjed. Ucjenjuju nas vlastitim brevetima....
Dajte pare pomorci kad imate vi??ka... Fali nam za gradit bespravne vile po otocima i kupnju BMW sedmice... Mamu im njihovu pljačka??ku... Uf!

@Propuh
To ti je tzv. Porez na budale
@Kolega
Vidili ovce pa hajde da ih sisamo.Vise citati zakone ako mislis nalazit rupe u istima.Narodne novine nek ti budu lektira i zvijezda vodilja.

Evo igra sam se malo sa NN i pronaša sve odgovore koji su me zanimali, a virujen da zanimaju i sve ostale...

Dakle točno je! Sve šta je bilo neograničeno ide na rok od 5 godina, al baš sve:

Basic safety training, Adv FF, svi Medical breveti, Tanker Familiarization, brodica i brza brodica...

GMDSS se minja jer prije je pisalo radiooperater, a sad će pisat GMDSS radiooperater...

Jedna koliko-toliko pozitivna vijest, je da sada više ne triba bit 6 miseci za dobit advance brevet, nego tri (mislim na chemical,gas i oil tankere)...

Eto ljudi moji, opet nas guzi, i naguzilo nas opet... Šta da van kažen. Katastrofa.

Heben in m.... pohlepnu, njima, krizi, Šukeru, kreditima i svakome onome koji smatra da pomorcu nije problem odvojit svako malo par iljada kuna za muktaše u ovoj državi...

Last edited by a moderator:
Meni su prije misec dana zaminili "ship sec off",također unlimited.
Nista mi nisu rekli za ovo očemu diskutiramo,a nema ni reakcije od strane kompanije,a inače su revni kod takvih stvari.
Ovo mi smrdi samo na papilovu.:mad:

Pa ako ce tribat kasnije svaki put ponovo polagat onda sta bi minjali. Lipo ostavin ove kakvi jesu i kad me fermaju radi necega lipo oden i polozin, nema neke razlike. Ma necu in dat lovu za takvu pizdariju pa makar bija u krivu sto posto (platicu i vako i nako).

Dobar dan ekipa,
Meni su na kapetaniji jučer kad sam bio rekli da je ta promjena gotova u roku od deset dana kada se preda. Šta je kod vas u kapetaniji duži rok?

Do kad se brevet mora promijeniti? Npr. ako si ga napravio 8 mj. 2008. Za mjesec, godinu dana? Ili mo?žda 2013 kad prođe tih 5 godina bez obzira ??to je unlimited i mora?? li ići ba?? u luč.kap. koja ga je izdala?:confused:

uf ni dobrega onda,bice mane prevarili.kako cu ja onda na ukrcaj ako budem toliko cekao a vec san tri mjeseca doma,izgleda da cu ih u medjuvremenu jos jedanput mijenjat morat

Dobar dan ekipa,
Meni su na kapetaniji jučer kad sam bio rekli da je ta promjena gotova u roku od deset dana kada se preda. ? ta je kod vas u kapetaniji du?ži rok?

Ma nije stvar u trajanju promjene,u Zadru je to nekih tjedan dana,ako nema navale,jer obično svi čekamo zadnji čas.Na brodu(sutra) ću vidit kako s time stoje moji norve?žani i poljaci.
Ako je to na međunarodnom nivou,Ok,a ako je to izmi??ljotina na??ih mudraca ne minjan ni??ta pa me ba?? zanima ??to će biti.:kafa

Ako se dobro sican u zadarskoj kapetaniji je u 12 misec bilo izviseno da se medical brevet triba zaminit do 05.2013. Znaci to se prominilo u samo par miseci!

Ako se dobro sican u zadarskoj kapetaniji je u 12 misec bilo izviseno da se medical brevet triba zaminit do 05.2013. Znaci to se prominilo u samo par miseci!

Istina stari.Valjda su u međuvremenu neki od nas specijalizirali picologiju pa moraju imat i odgovarajući brevet.Ne?? ti nas dotura,nabijen ih.:udriglavom

Ja cu lipo otvorit podruznice za plastificiranje breveta isprid kapetanija i ne triba mi navigat. 5 kn po brevetu i eto ti lipe dnevnice. Jedino ce doc teska vrimena kad svit svati da ih toliko brzo triba minjat da se nemaju kad raspast od upotrebe

ja san vec prije dvi godine minja adv.medical,b2,dangerous cargo i jos 1 jer su mi trazili,mora san prijavit da san izgubija u nn i onda molba za nove,bilo gotovo u par dana,ne znan vise o tome,uglavnom oni su mi sad na 5 god.za adv.med i dc san siguran,b2 i ovi drugi se ne sican,nisan doma pa ne mogu provjerit koji su ali bila su 4 i znan da su mi to trazili u agenciji za ukrcaj,ssm ili losinjska

Back