Ne ič čeÅ¡ na filipinske uvjete sve do pozicije čifa a nije isključeno bilo ni da ka čif pođeÅ¡ pod tin uvjetima jer je ka thome je izgubia povjerenje u evropljane i ti bi sad bia novi đir juniora evropljana koje su ponovno počeli uzimat jer su u međuvremenu sve juniore evropljane Å¡utnili zbog filipa.Sve brevete koje si navea ima san od prije plus dodatne tankerske.Nije mi bia prvi ukrcaj za terca a bia san kadet na thomea kad se tamo iÅ¡lo za ljudske uvijete plovit a ne životinjske.Prije su ti snosili troÅ¡kove lječničkog i vize i firma je bila odlična ali nastupom krize sve je otiÅ¡lo u kurac i tamo.Sam procjeni ako ti ponude ukrcaj a ako imaÅ¡ love plati te brevete i aj na brod i biži ča nakon iskustva a ako imaÅ¡ Å¡ta bolje ka Å¡ta san ja ima onda se drži toga.Uglavnom sritno.
Nemam trenutno ništa, ne biram, bitno da se ukrcam bilo di a na Thome-u imam neka poznanstva pa sam mislija tamo probati.
Mislija sam otici jednu kadeturu ako ce me uzeti posli za terca (jer sumnjam da bi me odma uzeli za trećeg). Nemam iskustva na tankerima uopće, kadeturu sam na bulku odradio. Za kadeturu treba tanker familiarization koliko znam. Plaća kadeta je prije bila 1600$, sad je oko 600$, tako neÅ¡to. No nije u parama stvar, nego ako me oni poslije ne uzmu za trećeg (jer koliko čujem kadetura kod njih ne garantira ostanak u firmi), koliko mi uopće vrijedi iskustvo kadeture na tankeru, kad svi traže iskustvo u svojstvu časnika? Onda sam i nakon te kadeture na istom pri daljnjem traženju posla...