I ja ću reći Å¡ta mislim i isto tako izjasnit moje strahove u vezi nadolazećih promjena. I joÅ¡ usto ću postavit pitanje.
Ne želim pametovat, a pogotovo ne uvrijedit starije članove ovog foruma i svu ostalu ekipu.
I ja sam jedan od Električara sa SSS ne posebice previÅ¡e pametan i filozof u struci, ali bogami nisam baÅ¡ ni mutav.
U zadnje vrijeme počeo sam razmiÅ¡ljat o promjeni posla, naći neÅ¡to gdje nema veze sa ovim brevetima a da se može Å¡ta pristojno zaraditi.Za sada se ima Å¡ta radit,firma gdje jesam ne stoji bajno i sjajno jer puno ljudi je ostalo doma bez posla i sretan sam Å¡to nisam jedan od njih, govorim opet barem za sada.
Puno razmiÅ¡ljam o dizanju kredita za dovrÅ¡etak kuće ali situacija kao Å¡to svi znamo u svijetu ne stoji dobro Å¡teta Å¡to uvijek se sve vrti oko novca, ali jednoga dana mislim da ćemo doslovce brisat guzicu s njime jer neće imati nikakve vrijednosti a sva ostala bogatstva smo već uniÅ¡tili.
Da prijeđem malo na ove STCW sranja jer ipak je priča o tome ovdje.
Moje miÅ¡ljene da ovi kravataÅ¡i u odijelima koji odlučuju o tome da će SSS biti ETR a ljudi s viÅ¡om ETO s time da ETR će imati plaću nekakvu mizeriju i to će radit većinom oni tamo sa istoka. Meni je žao Å¡ta nisam prije upisao viÅ¡u, svaka čast kolegama Å¡ta jesu ja im zavidim. Situacija je bilo da sam ja iÅ¡ao zbilja za kruhom u početku, a sada kada sam bio na razgovoru s profesorom sa elektrotehničkog fakulteta koji mi kaže da i ako upiÅ¡em izvanredni faks da treba biti na predavanju kao i ovi Å¡ta idu redovno a kako to spojit kad treba i radit,kad po 4mj guram na brodu a nekad i viÅ¡e,volio bih da radim i mjesec ali nisam taj koji postavlja uvijete jbg.
Å to se tiče ekipe ovdje koji stalno piÅ¡u da nikoga od električara nije briga Å¡ta će se desit sa nama mislim da su totalno pogrijeÅ¡ili jer se bojim da tu neće moći nitko utjecat niti UPH ili netko drugi jer to nije pitalica? pa reci druže Å¡ta misliÅ¡ jer se radi o međunarodnoj konvenciji, jedini spas može biti naÅ¡a država gdje će postaviti nekakve uvijete za dobivanje toga breveta a kako stojimo svi već znamo.Jedino će mislit o parama normalno gdje bi moglo biti da puno električara sa sss zbog tih promjena izgubi posao,ili ga nemože naći a s time nema ni para u državnom proračunu mada nisam ekonomista pa nemogu ovo sa sigurnoÅ¡ću tvrdit.
Sada neka mi netko pojasni ovo sa 36 mjeseci. Jeli taj uvijet vrijedi do 01.01.2012 to mislim dali moram imati tih 36mj do toga datuma? ili to mogu derat do 01.01.2017 to mi ne iđe u glavu.Jer ja nemam kao struja 36mj do 2012 jer sam prije bio riferista i vazda neÅ¡to.
Hvala i nemojte šta zamjerit.