Status pomorca i porez na dohoak

ma sve stoji ali vec pitaju one u irskoj da uplate majci domovini
ali nisi cuo za to??

Prekinia je sve sa domovinom.boraviste je tamo
Jos koju godinu i pasos tako da ce doc samo na godisnji vidit familji i spikat inglis how yes no

Sent from my internet mobile device

ma sve stoji ali vec pitaju one u irskoj da uplate majci domovini
ali nisi cuo za to??

I ja bi vec otisa ali me jebe voznja krivoj stranon
Hahahahaa
Mada mala pocinje u skolu ic.pocnu li katotalibani upirat sa sranjima nista nije nemoguce

ako ima ista na svoje ime onda ce ga teretit za porez,stan ,zemlju kucu
ne mozes se odjavit iz cro a u istom trenutku posjedovat u cro imovinu
tako to tumace nasi..

I ja bi vec otisa ali me jebe voznja krivoj stranon
Hahahahaa
Mada mala pocinje u skolu ic.pocnu li katotalibani upirat sa sranjima nista nije nemoguce

Nema apasalutno nista u domovini

Sve je moje

Decki ovo mi je poslao jedan user koji nije htio javno

neovisno di živiÅ¡ ti, ako imaÅ¡ tzv primarni interes u HR( žena, dica, nekretnina) obavezan si podnijeti poreznu prijavu po osnovi worldwide income-a. Ponejad se ne mogu bačuditi koliko pomorci mogu lupetati po forumu, a sve lipo piÅ¡e u zakonu
Odlicno.
Znaci da ekipa tipa Radja, Ivanisevic, Suker, Ljubicic i slicni sve prijavljuju i placaju poreze u rvackoj?
Koliko me sjecanje sluzi, sve sto vozu je na stranim tablama. I prijavljeni su u Monacu., Andorri i slicnim oazama.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Ovo je po meni jedna super vazna tema...lijepo je pricat "ko sta vozi", "gradnja kuce/vile"...ali vaznije je naci nacin kako prevarantima ne davat tesko zaradjene novce jer misle da se pomorci mrse muda na brodu i zaradjuju previse.
Pogotvo za oni koji tek krecu u pomorstvo...
Ima li itko info kako se u Njemackoj radi prijava i placanje?...jer dogodine bi trebao ici tamo zivjeti ,neki kazu da je lakse nego u RH rjesavat porez i mir/zdrav...da li je to istina ili myth?

Do sad su ovu temu citali useri ispod: A pogledajmo koliko nas samo komentira?
Znaci malo vise angaziranosti i mislim da ce svima biti bolje

Oton, Posejdon, sailor, gego, ALEN068, Dalmos*, Smisni, down22, edvin, motorman5, bulb32, Offshore*, Interceptor, propuhani, Groff*, srelec, drasko24, azo, muky23, m&m, juraj, lumi, rokatanski, siso*, ElectricalA, marinero, rover-zd, mladeno, Ico, Odisej, vbjelov1, sthooligan, Alenmrki, captainvuki, drydock, prijelazni, Shark, pingal, Foranin, Morski Vuk, Pirat, nexus-st, david, sizif, strojar, Lampara, dizalicar, Fico, bic, Jahre, pancho, Rav4, walk alone, Rakun, Pip, Panonski mornar, vlado, Peter.bp, Oring, nogica, mlagio, marinello, pikolo, cruise line, wolf11, gavro*, dado-st, Marlboro Light*, Vincent, Inka, Faust, 2/O_ri, baki1, electro_st, gigi-split, giligili, Kiko, Sijalica, xoox, lav22, trd mejt, spo, ivan.k*, vladimir, walterST, nautical1911, Oceansoul, vmozara, TomeG, to-ri, mali kapo, borislogozar, Dom, nkadija1, nikola_mtk, npk, mozah, sax*, Mike, upravotaj, antebatina, Perza, Duh, jafar, Brka, akac, tramper, penzija, Tiga, nocken, Dotur Luigi, djejms*, Strujakis, Bilich*, pyrat, ronald.ban, myro, peromotokultivator, croato91, igi, davor3, Disi, Ivan_ri, Snoopy, primorjecro, robinho, petar kovacic, ino26, Zub Vremena, Grmaj, rodrigo, BiliBrod, Mali od kuverte, damato, _commandos_, Pink Panther, Mahato, Jeronimo, Ante_St, miso, Stgti, nautica, dlali, Neophyte, bodul-ri, Ikard*, MrGreen*, chuck, toniks, Zoran_ST, per0, Centurion, rusinroni, stokrl, top_st, tarzanic, sikiriki, Heavy Lift, Elegance, nikolav, Povratnik2, Para, MALI RUZINAVI, bikan, tornado, Juznjak, mstefan, atreids5, Vbabic, natal, crni72, LANELA, Master Zg, durant23, sony911, Vis, kybe, lino lada, elecc, milagros, itomasi8, ZEC, fiorito, vedran1711, sipa75, fk74st, josip12, Bubich, Ivo Zubovic, terco ST, Rotondo, gambet, Jelena190, moki28, lucas, Dule, darko10, ansky, lajbot, josip.pavic1@zd.t-com.hr*, Hamingway, fukasve1, Lucija, vrapce, sofronijo, bombard, Gibson23, jakov123, Ciba, mandinko, MNE962, raja, nagual, Ajmmo, marijana87, orpat, Saleh, crash, zero9r, zlajo, Juric, JAKOV BUŽANČIĆ, Oberon, Ivan64, Marin_C, sugarfree22, struja1, jurassik, dam1986, delsey, TOM S, Coko, r0x0r, BoroZvijer, remedios, Marissamapia, niner.alpha, dujma90, karluci, Nautical, 8mr, matko_m, zorge, Goran Ck, gedor, MaroB, olimp, Plavac495, frostwire13, Mirko135, dakok, shaft, isostarec, kmica, Roko Pl, Blue Bay, toreta1, Abarth55, NeildeGrasseTyson, mal, bokan1984, P.K.4, arrow, buki, skiper777, Ivga, Rijecan, Bullet, paLada, Malo mora, kadet_, marmil, Pelagos, Karlob, muki385, Anapeica, Å ime Troskot, Geralt

Biti će ko Å¡to je i bilo, kako se ko snađe. U ničem se mi ne razlikujemo od ostalih naÅ¡ih sugrađana ili suseljana osim Å¡to smo pomorci i neki od nas imaju relativno veliku kesu.
Ali većina ima slične navike, čim se uđe u neku lovu odma se ziđa na dva - tri kata da se vidi raskoÅ¡ a i odma se kupuju kola Å¡to bisnija to bolja.
I onda na kraju priča o porezu na dohodak.

A svak iz mog sela ko nema veze sa morem i brodm čim proda didovu ili babinu njivu odma ili kupuje terenca ili ziđa kat.

Kao i pomorac čim uđe u neku lovicu. Tko misli o porezu i davanjima?

Ma znam, malo sam loÅ¡e volje, uvik je doma bilo rutavo ali ovi događaji zadnjih 5-6 miseci su mi ubili zadnje trunke optimizma za naÅ¡u "tamnicu" kako bi reka Gavro

zorge

nebi se slozio s tobom
da mi je ostalo sazidano budi siguran da nebi zidao,kao i vecina nas
terenac tj suv je puno lipsi za vozit od auta potleusica,izlazim iz tih auta ka simija ,barem ja, jer s godina kosti bole:confused:
znaci ovo rijeseno(odnosi se na sve tj vecinu ne samo na pomorce)

porez je normalno platit ali nije normalno bit oguljen do koze
u ovom trenutku porezna logika za pomorca je nelogicn ali nije nam omca oko vrata i mi to mozemo hendlat barem vecina nas

problem ce nastat kad ,ako uvedu fixni porez pa povrh toga jos davanja za mirovinsko i ostalo koje mi iovako necemo vidit
tad se skupi veoma interesantna cifra,koja postajke kriticna..

mislim da ne treba puno cackat ovu temu

jer povijest nas uci da sve sta ucine ,ucinit ce zbog sebe a ne nas..

tili smo bit u sistemu napravili prosvijed ,stavio nas kalmeta u sistem
i eto nas sad u njemu,ja kazem da mi je prije ovog sta imam sad bilo bolje
to sam tvrdio i onda,samo je demokracija vladavina budala,negdje sam procitaoa nazalost istina
liepa nasa je ociti primjer

niti sam ja sta trazio niti je ko od mene trazio ja i drzava bili 0 : 0

Å to se mene tiče nek radi svak Å¡to hoće sa svojim novcem, i poÅ¡teno zarađenim i nepoÅ¡teno zarađenim. Samo hoću reći da većina nas živi u malim sredinama i recimo ja dok bi bio sam na nekoj firmi niko živ u mom selu me ne bi pita za plaću jer ja naravno ne pričam s nikim o tome osim eventualno sa kolegom pomorcem ako hoće doći na stanovitu kompaniju. Ali čim bi se pojavija koji patriot cilo selo bi znalo i moju plaću bez da se usta otvore.

Ali nismo svi isti, ima dosta ljudi koji se vole pokazati da su uspili. Ok, nemam niÅ¡ta protiv ali ovi naÅ¡i rubači jedva čekaju za odstrel

Biti će ko Å¡to je i bilo, kako se ko snađe. U ničem se mi ne razlikujemo od ostalih naÅ¡ih sugrađana ili suseljana osim Å¡to smo pomorci i neki od nas imaju relativno veliku kesu...

Kad smo kod nikakvih razlika - plaća li većina pomoraca ikakav porez "tamnici naroda"?

Back