Status pomorca i porez na dohoak

Decki ovo mi je poslao jedan user koji nije htio javno

neovisno di živiÅ¡ ti, ako imaÅ¡ tzv primarni interes u HR( žena, dica, nekretnina) obavezan si podnijeti poreznu prijavu po osnovi worldwide income-a. Ponejad se ne mogu bačuditi koliko pomorci mogu lupetati po forumu, a sve lipo piÅ¡e u zakonu

Ali ti kolega nisi cuo za hit shemu; ''rastavis'' se od zene ali prije svega sve prebaci na nju i djecu ako ih imas i imas u njih povjerenje i onda te mogu uhvatit za k.... i lijepo odes vani radit ili navigavat vani sa CG ili SLO brevetima, a racun u BH ili CG.

malo si se pobrkao,ili ne zivis HR
tuzbe i sudstvo u HR???
jedan primjer samo,ista firma isto sve,prijavljuje agencija ukrcaj pomorca u Rijeci i u Splitu za odredeni rank,kapetan ovome iz ST pise u matrikulu drugi rank nego na sto je prijavljen,isto to radi i ovome iz Rijeke
U kapetaniji u ST normalno dobije potvrdu navigacije(sto je protivno zakonu) a u Rijeci to isto odbijaju
i to meni pricas o tuzbama,zakonu,IMO,...
ne budi smijesan,pa dok ti zavrsi proces bit ces debelo u penziji
mene plaća agencija i imam HR kolektivni ugovor koji je potpisao SPH iako nitko nije član vec agencija plaća sama sindikat
ima tu niz nepravilnosti koje nisu bas za javnost
a isto tako znam ,da tuzis li agenciju cisto sumnjam da ces se preko ijedne vise ukrcat u HR,to je CROSMA udruga i nebi se cudio da postoji crna lista pomoraca

Ovo sto ti pricas nema veze sa ovim sto ja govorim, nisi skuzio ono o cemu ja pricam.

Ali ti kolega nisi cuo za hit shemu; ''rastavis'' se od zene ali prije svega sve prebaci na nju i djecu ako ih imas i imas u njih povjerenje i onda te mogu uhvatit za k.... i lijepo odes vani radit ili navigavat vani sa CG ili SLO brevetima, a racun u BH ili CG.

Moj vuce malo ti je ''glupo'' razmisljanje. Pa da bi zivia u svojoj drzavi u kojoj imas dicu i zenu i radis posteno svoj posao da bi bia nepokraden ti savjetujes da se rastavim na papiru itd... MA Vuce bez uvride ali tvoji komentari su nekako ko da si mlad i zelen previse. Malo si nagal prijatelju.

Moj vuce malo ti je ''glupo'' razmisljanje. Pa da bi zivia u svojoj drzavi u kojoj imas dicu i zenu i radis posteno svoj posao da bi bia nepokraden ti savjetujes da se rastavim na papiru itd... MA Vuce bez uvride ali tvoji komentari su nekako ko da si mlad i zelen previse. Malo si nagal prijatelju.
On ti govori za situaciju kad posteno radis a osicas da te kradu i onda ti iskoristis rupu u zakonu. Mislin ako ti nije problem placati dadzbine, ove a i buduce onda je mozda drzava u pravu ako oce uzeti jos para pomorcima. Lipo das zeni ka sto ti kazes ona to plati i ti si miran. I opet imas dovoljno love za kupiti panameru, napraviti vilu ili dvi vile itd.

I bez uvrede sto ti je brak amigo ionako samo slovo na papiru a ako svojoj zeni ne virujes onda je to komad laznog papira.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

I opet imas dovoljno love za kupiti panameru, napraviti vilu ili dvi vile itd.

Ovdje ocito puno njih ne kuzi stvar
Ako i drzava uvede porez mozes ti prepisivat sta hoces i da nista nemas na sebi
Prva veca kupnja u HR i porezna kuca na vrata zbog porijekla novca i jesi li platio porez
Nema tu puno mudrovanja,pa tako je u svim uredenim drzavama

Ovdje ocito puno njih ne kuzi stvar
Ako i drzava uvede porez mozes ti prepisivat sta hoces i da nista nemas na sebi
Prva veca kupnja u HR i porezna kuca na vrata zbog porijekla novca i jesi li platio porez
Nema tu puno mudrovanja,pa tako je u svim uredenim drzavama
Ma kako je u svim uredjenim drzavama? Pa koliko ivan ljubicic ili marin cilic imaju nekretnina svugdi pa opet porez na svoju placu ne placaju u republici hrvatskoj ni u bosni i hercegovini? Pripisuju na babe striceve firme pizde materine. Rupa u zakonima imas millijun a malo san i reka. A tek da ne kazen sto se sve dade izvesti ako imas clansku iskaznicu [emoji16] [emoji16]

Placaju drzavi porez u koju su prijavljeni,znaci Monte Carlo,placaju porez na dohodak
Pa i ti mozes otic u Austriju i kupit nekretninu,platit ces njihov porez i to je to
Malo je ovdje zbrka oko ovoga
Ja govorim ako uvedu porez na dohodak pomoraca
Ili ces ga platit ili ces promijenit drzavu pa neces
Jel tebi netko brani da se prijavis u Monte Carlo i da imas nekretnine u HR?
Pa u tome je stvar porez na placu pomorca je vec uveden. Ali nemaju pravnu osnovu da uvedu fixni porez na placu jer da imaju vec bi uveli.

Ka sto je sto puta vec receno po medjunarodnom pravu ako si pola godine u siera leoneu ili solomonskim otocima ti ne ulazis vise u definiciju rezidenta za tekucu godinu i tvoja primanja podlijezu poreznom zakonu drzave u kojoj si ostvarija tu placu.
Drzava nas vec riba jer nan ne prizna ako odemo na godisnji u zimbabve nego samo ono sto si zaradija vanka ili eventualno odslusa tecajeve.

Naravno, teoretski sve se moze prominiti i svasta se more uvesti pa tako i nezakoniti zakoni ali tako i sutra ja mogu dobiti na lotu ili moze asteroid pasti na zemlju.

Ali nemaju pravnu osnovu

Svi koji pricate pricu u HR da nema pravne osnove,pogledajte nebuloze od zakona
Uzmite narodne novine pa citajte,pa to veze s vezom nema
Tako i ovo,kad se njima bude htjelo uvest ce porez kakav budu htjeli
A ti se zali kome hoces i kako hoces?
Jedina udruga koja je uspjela nesto napravit tj srusit zakon je udruga Franak
I ta do daljnjega moze u Guinisovu knjigu

Citam danas,kad vec spominjes pravnu osnovu
Bivsi nogometas u Zg pijan ubio autom dvoje ljudi,4 i pol godine zatvora i 7 god zabrane voznje
Koliko citam,Horvatincic je jos uvijek vani?
Toliko o pravu

Svi koji pricate pricu u HR da nema pravne osnove,pogledajte nebuloze od zakona
Uzmite narodne novine pa citajte,pa to veze s vezom nema
Tako i ovo,kad se njima bude htjelo uvest ce porez kakav budu htjeli
A ti se zali kome hoces i kako hoces?
Jedina udruga koja je uspjela nesto napravit tj srusit zakon je udruga Franak
I ta do daljnjega moze u Guinisovu knjigu
Nije uopce za nikakvu knjigu nego je realno kad se kriticna masa ljudi skupi i relativno organizira. S time da je njihov slucaj puno punooo kompliciraniji nego ovo o cemu mi pricamo kod nas sto jednostavno nigdi na svitu nema pravnog osnova
Nas ce vise ribati na obaveznim davanjima tj na mirovinskom i zdravstvenom to je 1 kroz 1.

A sto se tog tipa tice ako procitas kazneni zakon republike hrvatske on spada u te gabarite kazne za to sto je napravija jer nan je nazalost takav pravni okvir kaznenog zakona koji najmanje podlijeze medjunarodnom pravu tj dat je na svijest svakoj drzavi za razliku od puno kompliciranijih poreznih odnosa izmedju vise zemalja.

Dok je samo mirov i zdravstveno je ok
Samo se pitam do kada
Nadam se da smo mi zadnji na redu
Sad ce po ovim jadnicima kuci koji rade za nista,pocinju sa zdravstvom,pa ce malo na penzije,a nije ni dugo neki krizni porez,pa porez na nekretnine,...
Sve cemo uzet iz EU osim minimalnih plaća i mirovina,to nas ne zanima
Nije IN

Ne kuzim sta se tu imate prepirati, ako uvedu nekakav obavezan porez, prva i prava opcija je preseljenje u neku drugu drzavu, prodat sve i cao,pocet zivot drugdje, nes ti hrvatske. a rupa u zakonu ima i uvjek ce ih bit. postoje razne opcije i s firmom...

Ne kuzim sta se tu imate prepirati, ako uvedu nekakav obavezan porez, prva i prava opcija je preseljenje u neku drugu drzavu, prodat sve i cao,pocet zivot drugdje, nes ti hrvatske. a rupa u zakonu ima i uvjek ce ih bit. postoje razne opcije i s firmom...
Ma to je rasprava uvik triba raspravljati.
A naravno da je sve jasno ka dan i ja se s tobon slazen samo sto se tu na forumu svako malo opet potegne ta tema pa da zasto niko ne komentira. I to zasto niko ne komentira uvik povuku oni koji su svoj zivot vec "sredili" i zene in ionako vode financije pa ih zaboli ona stvar oni malo krstare malo rade itd.

A ja san se osobno danas ukljucija jer me jako smeta kad se nekoga naziva zelenim nakon sto napise argumentirano svoj stav i jos mu se napise bez uvrede.

to je ka ono jeben te ali nemoj se naci uvridjen.

Ako mu je netko napisao da je zelen nek argumentira sve kako treba pa ce bit svima jasnije
Nema ovdje uvrede
Osim Gavre kad poludi :) ;)

Ako mu je netko napisao da je zelen nek argumentira sve kako treba pa ce bit svima jasnije
Nema ovdje uvrede
Osim Gavre kad poludi :) ;)
Ma da to je sad zacarani krug.

Ja san skuzija sto je covik tija reci neko nije, a necija vise vridi od tudje u utvrdjivanju razine i kvalitete argumenta.

Blah blah

a uvik mozes rec da se bavis najstarijim zanatom na svitu:hihi

svaki pout kad gres na brod ides se da oprostis prostituirat
tj cinit pizdu od sebe za posteno prezivit

mislim da javnim radnicama jos uvijek ne uzimaju porez?

Back