SSM - frka

Nije Ratko jedini... ja sam u silnoj svojoj potrazi za poslom do?živio da mi ni manje ni vi??e nego jeda od direktora jedne na??e brodarske kompanije ka?že '' e onda mo?že?? pu??it kurac''.. Problem je bio u tome jer nisam iz njihove krajine...

Pa ka?ži o kome se radi, i dali je ovo bilo telefonski ili 'face to face'?!

Pa kaži o kome se radi, i dali je ovo bilo telefonski ili 'face to face'?!

Ma telefonski , ja sam zvao da vidim jel dobio CV i kakve su reakcije na CV. Kao ima mjesta za asistenta dok mu nisam rekao da sam iz Splita.. a onda sam dobio odgovor ni manje ni više '' e onda možeš pušit kurac '' :udriglavom
Ma neću imenovat nikoga jer ne želim probleme s nikim :uzdravlje

Last edited:
Ma telefonski , ja sam zvao da vidim jel dobio CV i kakve su reakcije na CV. Kao ima mjesta za asistenta dok mu nisam rekao da sam iz Splita.. a onda sam dobio odgovor ni manje ni vi??e '' e onda mo?že?? pu??it kurac '' :udriglavom
Ma neću imenovat nikoga jer ne ?želim probleme s nikim :uzdravlje

jebes zivot bez njegovih problema

Vako triba radit ka' drug Ratko i nebojse gladi!

Maritime News

Secure crew win back pay and repatriation

12 November 2010

Nine crew members from the Panama-flagged Secure have won 75% of wages due to them for more than a year and tickets to fly home after their ship was arrested in Miami, USA. The vessel is owned and managed by Split Ship Management, whose membership of the International Maritime Employers' Committee (IMEC) was withdrawn due to its failure to resolve these problems. The ITF assisted the crew, who were also helped by the Seafarers’ House in Everglades, the Apostleship of the Sea and the Women’s International Shipping and Trading Association.

The crew included Croatian, Bosnian, Filipino, Indian and Ukrainian seafarers. The Ukrainian chief engineer had died of a heart attack on board while the ship was in Kingston, Jamaica, and the return of his body and status of his back pay are outstanding issues.

PROBLEMS WITH PAY?
Are you having problems with getting your pay in full? If you are, this could be a sign that your company is in economic trouble. You should contact your union or the ITF directly as soon as possible to protect your wages and employment.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BTW,

Hrvatska je početkom ove godine ratificirala MARITIME LABOUR CONVENTION, 2006.
i time se obavezala na ono što piše u njoj.

Last edited:
a moj dobri i posteni profesore, najlakse potpisat i ratificirat!! aj se ti pridrzavaj onoga na sta si se obaveza u rvackoj! ovi su imali bar sricu sta su se zatekli u americi, a sta ce oni u gabonu ili sad kamerunu? zalit se upravi vodovoda?? banke sile na hipoteku....potrazivanja veca od vridnosti brodova...a kus sad majcin sine?? a vidje li cv - jak ka stina, kad tamo - suplja tikva.

... a vidje li cv - jak ka stina, kad tamo - suplja tikva.

Naj-jače mu je ono o udruzi Sv.Nikola, koliko sam razumio tamo ima status "onorevole", ako ne i blaženika.

BTW, ako nisi čitao ovu konvenciju iz 2006 nađi na internetu, vidjet ćeš kako sve jasno piše što bi potpisnice trebale poduzimati. Al' hebiga možda naši nisu čitali ni prije ni poslije potpisivanja.

a to od sv. nikole mu je jos ostalo iz dana slave, kad je bija sekretar partijske celije na jadroplova. mora bit da je malo nagluv, pa je krivo cuja onu titovu tudje necemo. svoje ne damo. u njega je: tudje uzmi, svoje sakrij!!
a za konvenciju - ma znan. to in je sto posto jaca privodila sta unutra pise, pa su malo pobrkali.

Lip pozdrav svima.
Taman smo se malo odmorili i priboravili sve kad opet nabasam u medijima na ratka.
Evo sam u ??oku kad sam pročitala da je barba jo?? na brodu i da su do??la nova trojica Hrvata.
Pa ima li kraja svemu ovome??!!

Lip pozdrav svima.
...Pa ima li kraja svemu ovome??!!

Nema još nera ...nema još!

Moramo istražiti zašto. Nije mi u potpunosti jasno otkuda Ratku tolika drskost da krši međunarodne konvencije koje je R. Hrvatska ratificirala. Zbilja drskost! Već toliko godina pari da uživa rijetku privilegiju npr. kao da ima pravo nekažnjeno kršiti zakone RH. Ali ovo sada je prešao kršiti međunarodne odredbe koje je Hrvatska prihvatila i obavezala se ratificiranjem istih. Ratko nas je naružio međunarodno, u svjetskim razmjerima. Jer ta stigma koju je bacio će ostati itekako na obrazu Hrvatske, koja pripada svima nama.

Ako te zanima ILO konvencija o radu pomoraca imaš na internetu PDF verziju pa skini (preveo prof. Rudolf Capar). Imaš i na ITF sajtu nešto o Ratku, navedeno je explicite da je SSM vlasnik tih brodova. Zbog nepoštivanja i kršenja međunarodnih konvencija treba kažnjavati, oštro! Evo ti za Google, ključne riječi: "ILO konvencija o radu pomoraca" ili "Maritime labour convention, 2006"

:udriglavom

Last edited:
Evo npr, ja uopće nisam u šoku.
Ja san znala da će Ratko ukrcat ponovo Hrvate, mislim da sam to negdje i napisala. Ratko te iste Hrvate nije prisilija da dođu na brod. Dragovoljno su se ukrcali i to je jednako veliki apsurd kao i činjenica da pravna država ne funkcionira.
Da nije tragično bilo bi komićno.
Bože sačuvaj nas od nas samih.

Last edited:
Vako triba radit ka' drug Ratko i nebojse gladi!

Maritime News

Secure crew win back pay and repatriation

12 November 2010

Nine crew members from the Panama-flagged Secure have won 75% of wages due to them for more than a year and tickets to fly home after their ship was arrested in Miami, USA. The vessel is owned and managed by Split Ship Management, whose membership of the International Maritime Employers' Committee (IMEC) was withdrawn due to its failure to resolve these problems. The ITF assisted the crew, who were also helped by the Seafarersâ?? House in Everglades, the Apostleship of the Sea and the Womenâ??s International Shipping and Trading Association.

The crew included Croatian, Bosnian, Filipino, Indian and Ukrainian seafarers. The Ukrainian chief engineer had died of a heart attack on board while the ship was in Kingston, Jamaica, and the return of his body and status of his back pay are outstanding issues.

PROBLEMS WITH PAY?
Are you having problems with getting your pay in full? If you are, this could be a sign that your company is in economic trouble. You should contact your union or the ITF directly as soon as possible to protect your wages and employment.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BTW,

Hrvatska je početkom ove godine ratificirala MARITIME LABOUR CONVENTION, 2006.
i time se obavezala na ono ??to pi??e u njoj.

Očito neznanje: Konvencija stupa na snagu kada je ratificira dovoljan broj relevatnih pomorskih zemalja (pojednostavljeno), a s obzirom da se to jo?? nije dogodilo ...

Očito neznanje: Konvencija stupa na snagu kada je ratificira dovoljan broj relevatnih pomorskih zemalja (pojednostavljeno), a s obzirom da se to još nije dogodilo ...

:D he he he @dan,

Zato i jesmo ođe da naučimo.., Nije mi u potpunosti jasna ova vaša upadica?! Mora biti da ste državni uhljeb ili gajite simpatije prema SSM-u, to je moja pretpostavka. Iz takvog vašeg statusa potječe ova upadica koja sadrži samo besmislene konotacije. Jasno da konvencija nije još stupila na snagu u globalnom smislu, ali zemlja koja ju je već ratificirala se obavezala i u smislu da doprinese bržoj implementaciji pomenute konvencije.

MARITIME LABOUR CONVENTION, 2006. o kojoj govorimo nije pala s neba tada kada sam je ja spomenuo ovdje, nego ima background tj. proistekla je iz sličnih prethodnih, već važećih međunarodnih regulacija u istom smislu. ILO i slične organizacije nisu od jučer, a Lincoln je ostao zapamćen po tome što je davno abolirao ropstvo u Americi. Ova konvencija iz 2006 god. će ako sve bude išlo po planu, stupiti na snagu 2012 god. - no mora biti ratificirana od strane 30%, tries' posto međunarodnog subjekta.., etc.

Eto, još samo da sublimiram, :mad: - grebo te Sv. Ilija!

Last edited:
Lip pozdrav svima.
Taman smo se malo odmorili i priboravili sve kad opet nabasam u medijima na ratka.
Evo sam u ??oku kad sam pročitala da je barba jo?? na brodu i da su do??la nova trojica Hrvata.

Evo tebe nama nakon dva i ne??to miseca. Nema te, di je zapelo? Prije nekog vrimena si nas če??će posječivala. A dodu??e ti si svoje probleme s Ratkom rije??ila. Pita?? ima li kraja ovome? Nema , jer svak gleda samo sebe i svak misli da je njegov problem največi na svitu. Nema kraja jer oni koji tribaju govorit,oni ??ute ka zaliveni.

Lip pozdrav svima.

je li to znaci da niko od vas sa nikin vise ne komunicira. raspala se ratna druzba ili je pala zakletva na sutnju. ko moze bolje reagirat od ljudi koji su bili tamo?? kraja nece bit dok je god zavjet sutnje u igri, kad se pita nakon nekoga vrimena koga je to ratko zaheba onda se niko vise ne javlja.

Taj SSM mi se čini jedna od luđih institucija u Državi. Lik koji je tamo već godinama busa se u prsa kako mu je super , divno i krasno. S druge strane ovi se žale da im ne daju plaće. Lik koji nema 3 čiste u glavi je već 3ći put ukrcan za stwarda i kaže da mu plaća nikad nije kasnila ni dana. Brazzoduro isto se žali da je katastrofa. Žena od lika koji je isto na SSM-a super zadovoljna već dugi niz godina. Pa onda opet na raznim portalima Ratko ovakav onakav :D

Upravo ću sada Brazzoduro-u napisati jedan mail o problemima asistenata i kadete te ukrcaju preko veza i vezica a ne po tome koliko si prikladan za poziciju na kojoj se nalaziš , agencijama koje neće da imaju posla s asistentima ali ti nude da im se javiš kad to riješiš i raznim lapanima koji ne gledaju ko si i što si ako imaš europsku valutu kod sebe. Isto tako upitat ću ga i za savjet kako da postanem član Sindikata pomoraca s ovoliko puno mogućnosti da zaradim ti članarinu..

Pa ako dobijem ikakav odgovor javim vam..

Moja priča s Ratkom je zavr??ila u ovome trenu:

Ako ćete raditi za Burmansku plaću ukrcati ćemo Vas
- Hoću,nema problema
E ,ali ćete onda biti sami s Burmancima
- Nema problema
E ,ali oni slabo znaju Engleski
- Nema problema , kupim riječnik Burmanskog
E, ali oni ne vole strance
- Nema problema,ja ću odmah segati glavu kad uđem na brod i raditi ??to treba

Ni??ta , ne mo?žemo Vas ukrcati trenutno.
- Ni za Burmansku plaću ? :hihi
Niste Vi Burmanac. Do viđenja
- ??ivili :kafa

Razgovor s SSM.-ovim agentom.

je li to znaci da niko od vas sa nikin vise ne komunicira. raspala se ratna druzba ili je pala zakletva na sutnju. ko moze bolje reagirat od ljudi koji su bili tamo?? kraja nece bit dok je god zavjet sutnje u igri, kad se pita nakon nekoga vrimena koga je to ratko zaheba onda se niko vise ne javlja.

Najprije ću uputiti apel SVIMA, udrugama, sindikatima, bilo kome, neka ne??to naprave da se pomogne tim ljudima tamo.
@Turist, neki ljudi koji su do??li iz Gabona su se ponovno ukrcali na razne kompanije. Ponekad razmjene poneki mail. Nema zavjeta ??utnje. Jasno i glasno se sve reklo u medijima i dok je trajalo sve, a i nakon povratka doma.
Zahvaljujući tome njemu je i oduzeta dopusnica.
Ne znam vi??e ??to bi se moglo napraviti, barem sa na??e strane.
Barba je jo?? tamo, kapo je nakon dolaska izjavio da u ?životu nije naviga na boljem brodu.
Jo?? tri broda su u istoj situaciji kao i Swift Split. Bili su i tada, pa se niko od familija nije javija, niti stao iza nas.

Back