SSM - frka

@ gobic
nisu samo nasi poletarci takvi. Ja sam nedavno dobija Poljaka za sekonda koji je prvi puta za oficira uopce i ne zna se posteno okrenit na brodu, a covik meni ide prodavat price o svojim avanturama na skolskom brodu sa kojim je 2 puta zaplovija po Zatoki Gdanjskoj. :udriglavom

@maninjorgo
ponekad se ne slazemo u svakoj temi ali ovi put svaka na mistu. Biljezim se sa stovanjem. ;-)

@ svi
Ljudi moji jeli Ratko prikrsija zakon? - Je. Jeli prikrsija ugovore koje je potpisa sa ljudima? - Je. E onda treba odgovarati. Svi smo bisni kad nas neko osteti i svi psujemo majku kad nasa familija pati i kad nas bankovni racun ne prima redovne injekcije posteno zasluzenih soldi. Svi psujemo mater lopovima u drzavi koji sve pokradose. Ako Ratko nakon ovoga prodje nekaznjeno onda treba pustiti iz zatvora i prekinuti procese protiv Kutle, Zagorca i ostalih, zatvoriti oci pred aferama kao sto su Hypo, HPB itd. (previse ih je da bi ih nabrojio) i skinuti gace i naguziti se pa kome se svidja nek zajase. O minulim zaslugama: ako je taj SSM nekad i poslovao dobro i otvorio trzista rada tamo di ih nije bilo to ne znaci automatski da do kraja svijeta i vijeka imaju carte blanche za cinit sto ih je volja. Problem je velike vecine hrvatskih "poduzetnika" sto cim malo zagazde odmah pocnu obuvat vece cipele nego sto im trebaju, pocnu se kupovat ferariji, mercedesi, audiji, humvee-ji od nekoliko stotina tisuca eura, puste jahte i slicno pa se za to dizu krediti od banaka a ne za unapredjenje poslovanja, zaposljavaju se rodjaci i prijatelji koji o poslu koji trebaju raditi nemaju blage veze pa posao vise ne ide tako dobro i kad lupi kriza kao sto se to desilo prosle godine evo sto se desi. Ja sam radio za Svabu koji je imao 9 brodova od kojih su 7 bili potpuno otplaceni on je vozio golfa 4 godine starog a sin mu je vozio polovnog cryslera voyagera da bi u njemu mogao tramakati rezervne dijelove i ljude sa aerodroma na smjene, nije im padalo napamet kupovati ferarije iako su bili puni love ko brod.
Po meni je SSM slican Pevecu krenulo je dobro pa se zagrizao komad kolaca veci nego sto se moglo prozvakati pa im se malo zaletilo. Samo sto na kraju plate i nadrapaju oni koji rade za njih a najmanje oni sami. Pevec je naletio jer je bio bedast pa ostao u zemlji i nije si ostavio nesto "crkavice" u nekoj banci vani (npr. Hypo) pa da moze uteci kroz straznja vrata kad policija pokuca na vrata. Mislim da se u slucaju SSM-a to nece desiti bas tako.
Kalmeta bi vjerovatno bio najsretniji da ne mora djelovati ali je pritisnut javnosti pa bar nesto mora pokazati da radi. Pa jeli vidite koliko oni rastezu to sankcioniranje SSM-a. Pitam se koliko bi nekome od nas bili spremni dati drugih sansa da nas ulove sa rukama u vrici (vjerovatno bi ovisilo od toga kolika je vrica bila).

bell, slagali se mi ili ne ponekad, znas i sam da niko ovde nema informacija i ne poznaje trziste bolje od mene. na brodu, dobijete koliko van daju iz kancelarije.
a sad o vrici, teretanama...i inim stvarima... triba stat na balun, posebno ovi mladji. hrvati nisu izmislili pomorstvo, niti bogom dani. moramo bit sritni sta smo jos uvik skuplji od rumunja, bugara, poljaka. a oni u zajednici. i ko je tu sad izborija sve...ovi sta sad imaju sedan banki pa do nas...ili ova mladjarija?ocigledno, nekima to ne ide u glavu. kad je nyk dosa u milu nan domovinu, svi su se cudili za mene. kucica izgradjena, a lesi se ne vraca. iako san dobija poziv na badnji dan....taman san bija na kasi i placa... odbija san odma. ne zelin imat posla sa crewingon. to je najgori posal. pukne makinja, rascipi se brod...popravi i goni. aj ti sredi ljudske duse. poljubis ga u guzicu, nikad zadovoljan. zato kazen...ratka su stvorili pomorci. da je bilo muda ranije..do ovoga ne bi doslo.

zbog ovakvih "gromada" od ljudi, poput manija i postova poput belboya, jo?? uvik čitam ovaj forum................;);)

Maninjorgo.......svaka čast :uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje svaka ti je zaista na mistu;);)

...moga je radit sto godina. ali< poc prodavat skuldu ili britaniji trikove s croatia osiguranjen...to moras bit debil.[/QUOTE]

Maninjorgo, cini se da znas puno toga o poslovanju SSM-a.
Daj malo interesantnih stvari...

a ne znan ti bas. sa gospodinon nisan nikad ima cast radit, to mi je sigurno najveca greska u zivotu. ali eto, izgleda ka da nesto znan....iman velike usi pa bolje cujen. ka vuk u crvenkapici. ne triba prisit, sad ce ovi rato popizdit, pa ce dat par otkaza....onda ce se spina otvorit i bit ce jos prica.strpljen spasen. ali...straj me da jos ima ovaca za sisanje, da nisu jos otvorili oci... jos ce bit zajebanih. dabogda sve sta san napisa falija..ali straj me.

a ne znan ti bas. sa gospodinon nisan nikad ima cast radit, to mi je sigurno najveca greska u zivotu. ali eto, izgleda ka da nesto znan....iman velike usi pa bolje cujen. ka vuk u crvenkapici. ne triba prisit, sad ce ovi rato popizdit, pa ce dat par otkaza....onda ce se spina otvorit i bit ce jos prica.strpljen spasen. ali...straj me da jos ima ovaca za sisanje, da nisu jos otvorili oci... jos ce bit zajebanih. dabogda sve sta san napisa falija..ali straj me.

Steta, mislio sam da se moze cuti nesto novih pianterija

24.9.2010. 15:10
Ministarstvo mora RH / Ministarstvo oduzelo dopusnicu "Split Ship Managementu"
Ministar mora, prometa i infrastrukture Bo?židar Kalmeta potpisao je danas rje??enje kojim se tvrtki Split Ship Management oduzima dopusnica za obavljanje poslova posredovanja pri zapo??ljavanju pomoraca.

SSM je du?žan nastaviti ispunjavati sve obveze koje ima kao posrednik pri zapo??ljavanju pomoraca u odnosu na sve pomorce koji su na dan dono??enja rje??enja zaposleni posredovanjem te tvrtke i ukrcani na brodu, sve do iskrcaja tih pomoraca s broda i njihove repatrijacije, uključujući obvezu dostave lučkoj kapetaniji podataka za potrebe odjave s obveznog mirovinskog i obveznog zdravstvenog osiguranja.

Ministarstvo je utvrdilo da je SSM posredovao pri zapo??ljavanju pomoraca na brodove na kojima je bilo i jo?? ima problema i ka??njenja s isplatom plaća te koji nisu udovoljavali standardima sigurnosti plovidbe, za??titi mora od oneči??ćenja te ?životnih i radnih uvjeta pomoraca.

Protiv ovog rje??enja ne mo?že se izjaviti ?žalba, ali SSM ima mogućnost da u roku od 30 dana pokrene upravni spor pred Upravnim sudom RH.

PREUZETO SA WWW.SPH.HR

Aj dobro kad nitko ne zna kakvo je vrime u Gabonu. Ali za sve ljubitelje SSMa i likova i djela dinastije Bozic evo breaking news. Trenutno se uzurbano radi na otvaranju nove agencije velikog majstora kuhinje koji ce ga vratit na stare staze slave i revolucije,a sto bi u prevodu znacilo isto sranje drugo pakovanje. Jos se ne zna ime agencije ali pretpostavljam da ce brojevi telefoni biti kao i za SSM.Tako pocmite vec sa predbiljezbama.Imaju odlicne aranzmane za Gabon,Indiju...
Mirno more.

Last edited:
Lagano zamire tema, nije vise zanimljiva medijima.

A nekako opet mislim da mu nece ni dlaka s glave past, da ce iz svega ovoga proc li??o :mad:

evo jos jedan, ne izgleda najbolje http://www.shipspotting.com/modules/myalbum/photo-216976-Lundenes

Prema pisanju Lloyd s Lista brod Secure (vlasnik Taurus Shipholding, Split, izgrađen 1972., 2499 tona nosivosti) arestiran je u američkoj luci Miami po treći put od prosinca 2009. godine. Osim zbog duga od 55.000 dolara za gorivo, arestiran je i zbog ?žalbe najmanje dva pomorca koji nisu plaćeni 10 odnosno 12 mjeseci.

Jo?? uvijek je otvoren i slučaj smrti upravitelja stroja iz Ukrajine dok je brod bio u Kingstonu (Jamajka). Naime, obitelj je javila ITF-u da jo?? uvijek njegovo tijelo nije repatrirano niti su isplaćene zaostale plaće u visini od 36.000 dolara.

Inspektor ITF-a Hans Saurenmann radi na tome da posada bude isplaćena prije repatrijacije.

Čuo sam od ekipe koja je i??la na neke interviewe u zgradu SSM-a da su postro?žili kontrolu kod portira na ulazu, navodno se Ratko boji batina??a...E,Ratko,Ratko, puno si se uglibio, vrime je da preuzme?? odgovornost i moguće konzekvence, jer si puno pomoraca doveo do ruba egzistencije...

Mene je danas ??okirala jedna druga informacija. Moja biv??a firma KGJS, je preko Ta-Na agencije poslala na tečaj u SSM nemali broj senior časnika na STS course. Nakon ??to je Bo?žić izbačen iz CROSME i oduzeta mu je licenca od MMPI, norve?žani mu pune blagajnu uz blagoslov drugog Bo?žića. Gadljivo. :rolleyes:

Back