SSM - frka

Jako,jako ?žalosno nije ni??ta čudno u ovoj lipoj na??oj tko sve hoda,i di bi na??i tzv.milijuna??i,biznismeni ala Bo?žić,Todorić-cvjećar,Rajić-vozać,Kerum,itd...
tribali biti...ali...:mad:

dok ih mi ne stavimo di in je misto,bice prisutni,toga je uvik bilo,ali ovo u zadnje vrime je malo pretjeralo,sta nisan ka manji otisa zivit u sredjenu drzavu nego me cili zivot jebu krize,mozda nisan bija spreman jer san se nada da u ovakvoj divoti postoji neki kurac koji ce mi dat normalan zivot bez stresa(a i malo ih je ka on,more se ali bi puno vise platija zivoton,ne more to svako),jesan naivan,nes vise,nije prvi,ali je zadnji put da san ovo reka

Last edited:
dok ih mi ne stavimo di in je misto,bice prisutni,toga je uvik bilo,ali ovo u zadnje vrime je malo pretjeralo,sta nisan ka manji otisa zivit u sredjenu drzavu nego me cili zivot jebu krize,mozda nisan bija spreman jer san se nada da u ovakvoj divoti postoji neki kurac koji ce mi dat normalan zivot bez stresa(a i malo ih je ka on,more se ali bi puno vise platija zivoton,ne more to svako),jesan naivan,nes vise,nije prvi,ali je zadnji put da san ovo reka

a red bi bija ovome stat na kraj.oduzimanje licence malo ce ga uzdrmat, jos moze radit training (a kakvi je...) i flying squads...i jos par pizdarija. na njega triba sad udrit financijska policija, di su pare, kako se placalo, sta je s porezon...a to povlaci bajbuk.
koki moj...sta nisi bija ka ja...pusti ti to. niti mi je ovo caca ostavija niti mi namistija barba luka...znas ti dobro kako je sve doslo...a krvi se prolilo i jos se proliva.

teze mi je aplicirat nego radit,a i dobro mi je di jesan,ne uzbudjujen se,a ove x noge su cuda radila na mali balun,niko nije zna di ce noga a di ce balun,a tuka san sure sistem,udri po krilu nezaustavljivo i zaseri na kraju nenadjebivo

Pratin ova dogadjanja oko SSM i sranja na njegovin brodovima i onda smo se dobacivali di su ti pusti pomorci koji tamo navigavaju tesko in je i kukaju, ali gle cuda nita jednog jedinog slova od istih.
Neko je napa udrugu da moramo organizirat prosvjed ponit pome jaja itd.
Mislin u sebi cekaj pa sta ja znan sta su ti ljudi potpisali s Bozicen.
Pa nemogu se ja ic tuc za njihova prava. Dok nekazu jasno i glasno to je i to je problem onda bi sve bilo jasnije a samin tim i daljnje akcije od strane udruge.

A onda u slobodnoj jedan zanimljiv pasus:

Isto tako znaju vrlo dobro uvjete svog ukrcaja te ih u SSM-u upoznamo s mogućno??ću ka??njenja plaća. Čak ??tovi??e, pomorci potpisuju suglasnost o uvjetima ukrcaja. Od pet stotina hrvatskih pomoraca trenutačno ukrcanih preko SSM-a, â??problematičneâ? su plaće za njih pedesetak. Upravo za one koji su ukrcani na brodove za rasuti teret, koji su u ovoj krizi pomorstva podnijeli najveću ??tetu - veli Bo?žić.

pametnom dosta!

Zivili!

Zaboravija san dodat a lola je napisa da dici daje darove!
Ma zamisli koji dobrotvor!
oni su potpisali da ce navigavat dici za darove!

kad ce vise taj TSUNAMI!

Ajme majko di zivimo!
Tribamo skinit sahovnicu i stavit bananu oguljenu do pola sa kaisen opasanin

Last edited:
Pratin ova dogadjanja oko SSM i sranja na njegovin brodovima i onda smo se dobacivali di su ti pusti pomorci koji tamo navigavaju tesko in je i kukaju, ali gle cuda nita jednog jedinog slova od istih.
Neko je napa udrugu da moramo organizirat prosvjed ponit pome jaja itd.
Mislin u sebi cekaj pa sta ja znan sta su ti ljudi potpisali s Bozicen.
Pa nemogu se ja ic tuc za njihova prava. Dok nekazu jasno i glasno to je i to je problem onda bi sve bilo jasnije a samin tim i daljnje akcije od strane udruge.

po??tovani kolega,

nije istina da se pomorci sa brodova SSM-a nisu očitovali na ovome forumu.
...pogledaj stranicu br.15.
od udruge ne očekujem nikakvu akciju, za takvo ??to postoje nadle?žne institucije pravne dr?žave.
udruga je učinila ono ??to je i trebala učiniti: omogućiti pomorcima da iznesu u javnost svoje probleme i na taj način senzibiliziraju i javnost i nadle?žne institucije.
reakcije institucija su i uslijedile ->:Slobodna Dalmacija, 10.09.2010.

Kalmeta oduzima Bo?žiću licenciju

Splitska pomorska tvrtka Ship Management mogla bi već do kraja ovog tjedna ostati bez licencije za posredovanje pri zapo??ljavanju pomoraca. Naime, iduća dva dana sastat će se Povjerenstvo za posredovanje pri zapo??ljavanju pomoraca kojega sačinjavaju predstavnici sindikata, udruga brodara, posrednika pri zapo??ljavanju, Dr?žavnog inspektorata i drugi, koje je du?žno ministru dati mi??ljenje o slučaju Split Ship Managementa.

"- Ministarstvo mora jo?? je prije ljeta - kazao nam je Kalmeta - zaprimilo prve prigovore protiv te splitske kompanije, i to vezane uz posredovanje za zapo??ljavanje. Ministarstvo je zbog toga nalo?žilo ispravljanje niza nedostataka prilikom zapo??ljavanja pomoraca koje je Split Ship Management radio potpisujući ugovore s pomorcima koji nisu valjani."

...potpisivali smo normalne ugovore o ukrcaju, a na pitanje koliko realno kasne plaće dobio sam odgovor - ne vi??e od 1 do 2 mjeseca, meni se je to učinilo prihvatljivim...nisam znao da mi grubo la?žu...ubrzo sam saznao.

...odmah sam napustio SSM i sredinom svibnja uputio prigovor MMPI-u koji u cijelosti mo?že?? pročitati na stranici br.15 ovoga foruma.

...konkretnu pomoć u inozemstvu dr?žavljanima RH pru?žaju Diplomatsko Konzularna predstavni??tva RH...ovo je odgovor koji sam dobio od na??ega Ministarstva vanjskih poslova:

"Pravo obraćanja dr?žavljana DKP-ima svoje dr?žave u inozemstvu regulirano je odredbama Bečke konvencije o konzularnim odnosima. Republika Hrvatska stranka je spomenute konvencije. U tom smislu DKPRH su du?žni pru?žiti pomoć svojim dr?žavljanima.
S po??tovanjem,
Jasminka Lončarević, načelnica"

...meni je pomogao na?? Kozulat u Rimu.

lijep pozdrav,
easy poison

po??tovani kolega,

nije istina da se pomorci sa brodova SSM-a nisu očitovali na ovome forumu.
od udruge ne očekujem nikakvu akciju, za takvo ??to postoje nadle?žne institucije pravne dr?žave.

Zahvaljujuci Bozidaru Kalmeti i PRAVNIM INSTITUCIJAMA ove drzave likovi kao Bozic i egzistiraju......ustvari oni su njihov produkt!Daj ljudi nemojte se zajebavati i nazivati Kalmetu i Vladu INSTITUCIJAMA PRAVNE DRZAVE.Sto se tice pomoci konzulata to nudi i Banglades svojim drzavljanima samo sto nasi sluzbenici imaju po 30 000 kn plus beneficije.....
Uvije je bitno dno price.....tj. sto kazu nasi "dragi" englezi ROOT CAUSE ANALYSIS, a pomoc konzulata i oduzimanje licence su pizdarije na kraju price;);

Dozvljavam da je ovaj komentar na onom clanku u Slobodnoj laz,ali ako je istina onda je Freud za ove iz SSMa pickin dim,ali doslovce tako.
Glory 1:
Danas je Bozic poslao hitan email u kojem moli kapetana da napi??e email direktno na Ministarstvo Pomorstva i potvrdi svojim potpisom(da stavi potpis na laz) da je situacija na brodu od luke Kreme-Togo(gdje je brod ukrcao zadnji teret-Rock Phospate)bila slijedeca:-Da su place posadi redovno uplacivane.bez zakasnjenja.-Da je na brodu bilo hrane i vode u dovoljnim kolicinama.-Da nije bilo problema na brodu! I da stavi svoj telefon na rasplaganje-da ga mo?že pozvati Ministarstvo Pomorstva.Kapetan je odbio taj Bozicev zahtjev. Zatim ga je djelatnica SSM-a Tadin Marija u sms poruci molila- â??Kapetane vi svojom izjavom mozete spasiti 40 radnih mjesta u SSM-uâ?!
Tako to radi veliki menager!

Ne virujem da je la?ž. Ne??to slično je poku??ao i sa barbom na Swift Splita. A vidi Marije kako se sada brine za 40 ljudi u firmi. Nije bila tako bri?žna kad smo mi ?žene molile za svoje mu?ževe. I sada ?žene ovih ??to su ostali mogu svjedočiti o velikoj Marijinoj skrbi.

Zahvaljujuci Bozidaru Kalmeti i PRAVNIM INSTITUCIJAMA ove drzave likovi kao Bozic i egzistiraju......ustvari oni su njihov produkt!Daj ljudi nemojte se zajebavati i nazivati Kalmetu i Vladu INSTITUCIJAMA PRAVNE DRZAVE.Sto se tice pomoci konzulata to nudi i Banglades svojim drzavljanima samo sto nasi sluzbenici imaju po 30 000 kn plus beneficije.....
Uvije je bitno dno price.....tj. sto kazu nasi "dragi" englezi ROOT CAUSE ANALYSIS, a pomoc konzulata i oduzimanje licence su pizdarije na kraju price;);

po??tovani kolega,

...narod obično ima upravo onakvu vlast kakvu i zaslu?žuje.
Bo?židar Kalmeta se nije sam inaugurirao na poziciju koju zauzima.
Vladu smo izabrali mi, građani RH, na demokratskim izborima i ona
ima legalitet i legitimitet do slijedećih izbora ili revolucije ili pak dr?žavnog
udara, a mo?že i sama odstupiti.
...dok je tome tako, oni su dio pravnog poretka RH.
...na slijedećim izborima mo?žemo izabrati neku drugu vlast.
...ne znam kolika su primanja diplomatskih predstavnika, ali znam da su mi
u nezavidnoj situaciji pomogli.
...nitko me nije tjerao na brod SSM-a, oti??ao sam svojom voljom i vidjev??i
o čemu se tu radi prvom prilikom sam se iskrcao i slučaj prijavio MMPI-u.
...egzistenciju hrvatskim tajkunima smo omogućili mi i oni su produkt na??ih
mudrih promi??ljaja i postupaka.

lijep pozdrav,
easy poison

po??tovani kolega,

...narod obično ima upravo onakvu vlast kakvu i zaslu?žuje.
Bo?židar Kalmeta se nije sam inaugurirao na poziciju koju zauzima.
Vladu smo izabrali mi, građani RH, na demokratskim izborima i ona
ima legalitet i legitimitet do slijedećih izbora ili revolucije ili pak dr?žavnog
udara, a mo?že i sama odstupiti.
...dok je tome tako, oni su dio pravnog poretka RH.
...na slijedećim izborima mo?žemo izabrati neku drugu vlast.
...ne znam kolika su primanja diplomatskih predstavnika, ali znam da su mi
u nezavidnoj situaciji pomogli.
...nitko me nije tjerao na brod SSM-a, oti??ao sam svojom voljom i vidjev??i
o čemu se tu radi prvom prilikom sam se iskrcao i slučaj prijavio MMPI-u.
...egzistenciju hrvatskim tajkunima smo omogućili mi i oni su produkt na??ih
mudrih promi??ljaja i postupaka.

Necemo sad dublje ulaziti u politicke teme.......ne vidim sebe u ono MI smo ih izabrali, jer ako 40% blentavih vec 20 godina bira kriminalce da im vode drzavu onda to ne znaci da cu ih ja postovati kao PRAVNE INSTITUCIJE.Ali to nije sad bitno bitan je ROOT CAUSE:)

Dozvljavam da je ovaj komentar na onom clanku u Slobodnoj laz,ali ako je istina onda je Freud za ove iz SSMa pickin dim,ali doslovce tako.
Glory 1:
Danas je Bozic poslao hitan email u kojem moli kapetana da napi??e email direktno na Ministarstvo Pomorstva i potvrdi svojim potpisom(da stavi potpis na laz) da je situacija na brodu od luke Kreme-Togo(gdje je brod ukrcao zadnji teret-Rock Phospate)bila slijedeca:-Da su place posadi redovno uplacivane.bez zakasnjenja.-Da je na brodu bilo hrane i vode u dovoljnim kolicinama.-Da nije bilo problema na brodu! I da stavi svoj telefon na rasplaganje-da ga mo?že pozvati Ministarstvo Pomorstva.Kapetan je odbio taj Bozicev zahtjev. Zatim ga je djelatnica SSM-a Tadin Marija u sms poruci molila- â??Kapetane vi svojom izjavom mozete spasiti 40 radnih mjesta u SSM-uâ?!
Tako to radi veliki menager!

Frenkie SVAKA CAST! Jak si! Koja CIA i FSB (KGB) su nista za tebe. he he he

NERA: Ne virujem da je la?ž. Ne??to slično je poku??ao i sa barbom na Swift Splita. A vidi Marije kako se sada brine za 40 ljudi u firmi. Nije bila tako bri?žna kad smo mi ?žene molile za svoje mu?ževe. I sada ?žene ovih ??to su ostali mogu svjedočiti o velikoj Marijinoj skrbi.

Sve to mozda i stoji Nera ali ja cu ti rec i ovo... Kad bi moja zena pokraj mene zivoga tribala radit to sta si ti radila za svog supruga ja bi se zapita koiko san onda ja sposoban,jer sam ja do sada svaki svoj problem rjesava sam i nikad nije ona tribala ista napraviti.Ocigledno je ko nosi gace.. Znas da mi ga je i malo zao ali samo zato jer otisa je sa SSM-a ali kod tebe mu je ugovor na neodredjeno :-)

Evo odma cu se skuzat..... Ispricavam se.. :-)

:o hehe

Last edited:
Nakon vi??esatne rasprave povjerenstvo MMPI (dva predstavnika MMPI, predstavnik ministarstva nadle?žnog za rad, predstavnik udruge brodara i predstavnik sindikata pomoraca) donijelo je preglasavanjem odluku da se SSM-u oduzme dopusnica za rad - posredovanje u zapo??ljavanju pomoraca.

Predstavnici Udruge brodara Mare Nostrum i posrednika pri zapo??ljavanju pomoraca ogradili su se od zaključka s obrazlo?ženjem da nemaju dovoljno saznanja, dok predstavnici MMPI, SPH i Hrvatskog zavoda za zapo??ljavanje nisu imali dvojbi.
@ Maaafia, nedao ti Bog da se nađe?? ikada u ovakvoj situaciji i da onda provjerava?? svoje sposobnosti.

@ Maaafia, nedao ti Bog da se nađe?? ikada u ovakvoj situaciji i da onda provjerava?? svoje sposobnosti.

Bija ,vidija,osjetija,najeba,SAM SE IZBORIJA i sritno dosa doma.Bez ikakvih extra para kako su mi neki imputirali.Sve u svemu sam svoj majstor.Nisan tija nikog uvridit samo se malo nasalit... Kad moze Frenkie mogu i ja hehehehe:o

ssm

ssm

vidim da svi navijaju za propast firme

kruha i igara sta narod oce to i dobije

pola ljudi s foruma koji su na putnickima isli su preko ratka
uostalom i ssm je uvea putnicke na velika vrata u ljepu nasu

Citam da zaposljava 500 pomoraca mjesecno(iako virujem da je manje). Poznato je da prva i druga liga pomoraca ne stanuje tu,ali stanuje treca liga koja u prvu i drugu ne moze ili jednostavno nema srice/veze.Ko ce zaposlit te ljude?
Pa nije ih se 500 javilo na pomorac net da kasne place,znaci neki i dobijaju neku kunu?

koliko je assistenata ukrca od ER i slicnih firmi
(di ce ti assistenti danas???)
Da nece slucajno sjor Maminjorgo se izborit na Maerska za nase assistente ili ce Franki i Nera slatkorijecivo objasnit nekoj firmi da smo bas mi bogom dani i da bi tribali uzest nasu mladost?

Svaka strana ima dvi medalje

Dali bi se ratko blatia ponovinam da ima te pineze i da moze to isfinancirat?
Pa nije valjda to pokupia stavia u dzep i pravi se lud i stavlja cilu firmu na kocku.?

Ono sta je on radia (od Calmara s putovanjem u busu zakljucavanja kuzine i sl gluposti)
Pa kasnjenja placa i 100 drugih gluposti NIKAKO NIJE UREDU i ja ne branim tog covika.
Jadroplov marcapija ko je kriv nagadam medutim nije se uzelo rasprodalo zatvorilo i objasnilo to nama ne triba ,nastavilo se radit i zaposljavat ljude (za razliku od cile nase poznate privatizacije)
Gledan sa strane i glasno razmisljam a kad sve zbrojim racunica mi ispada ovo gore napisano.

Sad kad zatvorimo SSM onda objasnite ljudima koji ostanu bez posla da imamo nesto puno bolje za njih .:o

Ovo sta se desilo doli je katastrofa(Swift) i nema se opravdanja za to:(

Nikad nisam radia na SSM ni trazia posal kod njih

Back