SSM - frka

posla je bo?žić plaću za četvrti misec ?ženama,oče nam začepit usta s tim :mad:

Ka?že?? za četvrti mjesec tek???

Ima bit da majmun ima kalendar samo na digitalnom satu pa ga ne zna namjestiti i zabucao je koji je mjesec. Podsjetite ga da su zatezne kamate po zakonu oko 15%, a neki koji imaju lovu i kratkoročno posuđuju novce drugim ljudima za tu uslugu uzimaju kamate 100% - tako recite govnaru Ratku i ne pomirivati se s elemozinom!

To je samo način da zadr?ži posadu na brodu, jer zna da ako ovi odu neće mu se tamo vi??e niko ukrcati.

mala dišpetoža;75252 said:
posla je božić plaću za četvrti misec ženama,oče nam začepit usta s tim :mad:

Moga je to pametnije odigrat.Izvest Vas lipo vanka kupit Vam svakoj po 3-4 para postola,a njima dole nista ne poslat. Tako to rade pravi igraci. Jos ima vrimena naucit.

To je samo način da zadrži posadu na brodu, jer zna da ako ovi odu neće mu se tamo više niko ukrcati.
A ko bi mu se pametan više iša ukrcati u ime Isusovo :confused:
Ah da ići će oni koji se nisu javili da podrže i raskrinkaju onog lupeža, oni šta in je dužan 20 iljada itd.....

Last edited:
nece on jos! sad ceka zateznu kamatu od 15% misecno, i onda kad se popne na 190 iljada, nategnit ce ga za ferarija!!! je da ce do tada auto malo ostarit..a jebi ga , ferari je uvik ferari, a moze ga posli i prodat ka oldtimera!

Moga je to pametnije odigrat.Izvest Vas lipo vanka kupit Vam svakoj po 3-4 para postola,a njima dole nista ne poslat. Tako to rade pravi igraci. Jos ima vrimena naucit.

Nasmija si me sa ovim. Vidiš kako čovik zna ušto je igra. žene i postole, dobitna kombnacija

Last edited:
...o ssm-u...

...o ssm-u...

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Uprava pomorskog prometa, pomorskog dobra i luka
Prisavlje 14, 10 000 Zagreb

Predmet:easy poison - Prigovor na rad tvrtke â??Split Ship Managementâ??d.o.o., iz Splita,Boktuljin put bb, P.O. Box 305, Posrednika pri zapo??ljavanju pomoraca, Dopusnica Ur.Broj 530-04-07-6, izdana od Ministarstva mora, turizma i razvitka od 04.01.2008.
Na temelju odredbe čl.24 stavak 1 Pravilnika o posredovanju pri zapo??ljavanju pomoraca (â??NNâ??,broj 120/2007), podnosim prigovor Naslovu na rad tvrtke â??Split Ship Managementâ??d.o.o. iz Splita, Boktuljin put bb, P.O.Box 305, jer smatram da je spomenuta tvrtka prlikom posredovanja kod moga ukrcaja na brod m/b â??Thereseâ?? , luke upisa Panama, zastave panamske,IMO br.7206756, koji je u vlasni??tvu tvrtke â??Euro Shipmanagementâ?? iz Liberije, a čiji je brodar tvrtka â??Split Ship Management Ltd.â??,iz Splita, Boktuljin put bb, P.O.Box 305 ujedno i moj poslodavac, prekr??ila odredbe čl.15 st.3, čl.16 st.4 i čl.18 citiranog Pravilnika, stoga predla?žem da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provjeri osnovanost prigovora i donese rje??enje u skladu sa odredbom čl.28 st.1 citiranog Pravilnika.
Prigovor smatram osnovanim na temelju slijdećih dokaza:
Članak 15 stavak 3 je prekr??en time ??to mi je â??Split Ship Managementâ??d.o.o. naplatio polaganje online testa iz engleskog jezika, ??to nije zahtjev va?žećih zakona i propisa u Republici Hrvatskoj.Te tro??kove snosi Posrednik. Dokaz:Kopija uplatnice na iznos od 210,00 kuna, od 28.01.2010., u korist Posrednika.
Članak 16 stavak 4 je prekr??en odbijanjem Posrednika da mi organizira pravovremenu repatrijaciju iz luke Cagliari u Italiji. Repatrijacija mi je omogućena tek nakon intervencije na??ega Konzulata u Rimu i to sa 7 dana zaka??njenja. Dokaz:Kopija mojega dopisa upućenog na??em Konzulatu u Rimu i kopija potvrde o iskrcaju sa broda.
Članak 18 je u cijelosti prekr??en jer sam ukrcan na brod koji ne udovoljava ni minimumu standarda o sigurnosti plovidbe, za??tite mora od oneči??ćenja, te ?životnih i radnih uvjeta pomoraca: Dokaz:
-Kopija izvje??taja o pregledu broda od strane PSC-a u luci Cagliari od 14.03.2010.
-Kopija izvje??taja o pregledu broda od Panama flag surveyora od 26.03.2010.
-Izvje??taj tvrtke â??Operazioni Techniche Subacquee di Nicola Porcuâ??, o podvodnom pregledu trupa broda od 16.03.2010. i privremenoj sanaciji prodora vode u brod.
- Kopija primopredajnog zapisnika Upravitelja stroja na m/b â??Thereseâ?? od 14.05.2010.
-Kopija podataka o humanitarnim ustanovama koje su u vi??e navrata pomogle posadi broda.
-Niz slikovnih i video zapisa o stanju na brodu i komunikaciji brod-Posrednik-brod koji se nalaze na prilo?ženom DVD-ROM-u.
U Osijeku,19.05.2010. Podnosilac prigovora:easy poison

@easy poison
Valjda ce se javit jos tko.Ja sam cuo jos davno da su uzimali 200 kuna za pecat na certificate of service.Zamisli posrednik ima pecate i jos ih naplacuje.Jasno ti ljudi nece to prijavit jer ih je straj zamirit se.

...o ssm-u...2.put

...o ssm-u...2.put

Dear Sir, don't worry. I have just known that you are now at home, and in this afternoon I will speake with the loyer the situation of crew member of Therese.
As soon as possible I give you new notice. Your e-mail and relative attachement has been sended to Italian and England ITF Coordinator, so I suppose that your situation will be considerate in the future contact with SSM.

All the best

Marcantonio

----Messaggio originale----
Da: easypoison@os.t-com.hr
Data: 17-mag-2010 11.44 AM
A: <marcantonio.t@tin.it>
Cc: <ssm-personnel@ssm.t-com.hr>
Ogg: easy poison, ex 2nd Engineer, m/v "Therese", Cagliari

To:Capt. Marcantonio Tuveri, I.T.F. representative at Cagliari

From:easy poison, ex 2nd Engineer on m/v â??Thereseâ?

Dear Sir,

Please find in the attachment the copy of an e-mail sent by Mr. Hrvoje Brkić, SSM Personnel Manager to Agency Efispau, and from which is clear that my legal right to contact diplomatic representative of my country a broad is treated as a â??crimenâ? (causing problems) for SSM. By doing so, my honor, reputation and dignity has been harmed and without any basis I am considered as a biggest problem on the ship Therese. Such distorted picture of me as a seaman could create difficulties upon my next boarding. Therefore, I am asking you kindly to bring SSMâ??s attention not to use such unacceptable methods in seaman assessments.

Sincerely,
easy poison

----- Original Message -----
From: easy poison
To: medjunarodnopravna.pomoc@mvpei.hr
Cc: ssm-personnel@ssm.t-com.hr
Sent: Monday, May 17, 2010 1:35 PM
Subject: easy poison, ex 2nd Engineer, m/v "Thereseâ??

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija
Uprava za konzularne poslove
Odjel za međunarodnopravnu pomoć

Predmet:easy poison, ex 2nd Engineer na brodu m/v "Therese"

Po??tovani,

dana 08.05.2010. obratio sam se e-mailom na??em Konzulatu
u Rimu, a u kojem sam ih zamolio da mi pomognu zbog pote??koća
sa repatrijacijom.
Gospođa Konzulica je promptno reagirala i upozorila moju
tvrtku "Split Ship Management" iz Splita da po??tuje svoju obvezu
repatrijacije članova posade koje je ukrcala na brod.
Ja sam se zahvalio Konzulatu na brzoj reakciji.
Nakon intervencije, SSM mi je omogućio povratak kući, ali
je direktor kadrovske slu?žbe SSM-a, gospodin Hrvoje Brkić,
u svom e-mailu Agenciji broda
"Efispau Shipping Agency" iz Cagliaria koja organizira repatrijaciju,
moje legalno pravo kontaktiranja sa na??im diplomatskim predstavni??tvom
u inozemstvu ocijenio kao "stvaranje neprilika" te me iz istog razloga
predstavio kao "najveći problem na brodu".
Predstavljajući me, bez ikakve osnove, kao "problematičnog pomorca",
povrijedio je moju čast, ugled, i dostojanstvo ne samo kao čovjeka
nego i kao profesionalnog pomorca, ??to mi mo?že na??koditi prilikom
novog ukrcaja na neki drugi brod.
Molim Vas da skrenete pozornost "Split Ship Management"-u da ne
koristi takve neprihvatljive metode ophođenja sa svojim pomorcima te
da im ubuduće omogući normalnu repatrijaciju bez intervencije
na??ih diplomatskih predstavni??tava.

Unaprijed se zahvaljujem.

easy poison

Last edited:
@Easy Poison

Bogami, mozda si Easy, ali ti siguro nema protuotrova :uzdravlje
Jel ti mozda imas kakve rodbine u Zadru? Nekako nam je nastup i misljenje slicno, pa samo da provjerim :D
e, i BTW, dobro je da san nasa jenog sa "mudima" a da nije zensko (nije vrag da si zensko?:confused: ) i da nije iz Vlade :uzdravlje

@Easy Poison

Bogami, mozda si Easy, ali ti siguro nema protuotrova ...

Casperu, evo jamio si mi rič iz usta tj. preduhitrio me. Upravo sam ovo isto htio reći kolegi.., a šta ću sad -
skidam šešir i pozdravljam ga ma gdje bio!

Merita ga Ožujsko, ajde živili!

:uzdravlje

Last edited:
@casper2005

ne, nisam iz Zadra nego iz Osijeka...
suvereni sam vlasnik 2 uredna testisa...:)
lijep pozdrav iz Warri-a, Nigeria

...o sss-u 3.put

---------- Forwarded message ----------
From: easypoison <easypoison@gmail.com>
Date: 2010/5/13
Subject: 2nd Engineer, m/v "Therese", The last Offer - Moralna Ponuda
To: ssm-personnel@ssm.t-com.hr

attn:miss.Marija Tadin, miss.Sanja Gudelj
Subject:2nd Engineer, m/v "Therese", The Last Offer - Moralna Ponuda

dobar dan,
spreman sam ostati na brodu do Trogira uz uvjet da mi
vlasnica tamnoplavog mercedesa dvosjeda pokloni navedeni
automobil i faksira kopiju darovnog ugovora ovjerenog
kod javnog biljeznika...:)

lijep pozdrav, easy poison,2/E
m/v "Therese"

Last edited:
@all

zahvaljujem se na komplimentima...
& last but not least about ssm...

SINDIKAT POMORACA HRVATSKE
SREDI? NJI URED RIJEKA
Kre??imirova 4/II
51 000 Rijeka
Koordinatoru ITF-a za Hrvatsku, Capt. Predrag Brazzoduro

Po??tovani,

dajem Vam svoj pristanak i punomoć da me zastupate u
slučaju "easy poison vs. SSM iz Splita", tj. da poduzmete,
u moje ime, sve pravne radnje koje smatrate potrebnim protiv
gospodina Hrvoja Brkića i SSM-a, a da bi se uklonila nastala ??teta,
kao i ??teta koja bi mogla nastati zbog diskreditacije koju mi je
učinio gospodin Hrvoje Brkić u e-mailu upućenom Agenciji
"Efispau Shipping Agency S.r.l." iz Cagliaria, 14.svibnja 2010.
u 17.35h.

lijep pozdrav, easy poison

e sad si ga usra.nece taj ni prston maknit! bolje da si da kojemu advokatu a ne starome bencini. ipak, i nije svako zlo za zlo, triba igrat u rukavicama.

Dobro ti je maninjorgo napisa .Kad se ja dopisujem sa gubom priko interneta stavim obavezno kirurske rukavice da se slucajno ne infetan

@maninjorgo & Frankie

kako sam uputio e-mail predstavniku ITF-a u Italiji, isti je obavjestio
centralu u Londonu, a oni su obavjestili koordinatora ITF-a za Hrvatsku.
sindikat mi se obratio nudeći pomoć, nisam im se ja obraćao.
kako se radi isključivo o ??teti iz moralne domene a i relativno sam pristojno
odgojen to sam pristao da me zastupaju - free of charge...:)
odvjetnici su, po meni, daleko veće zlo od sindikata.
nisam član sindikata i poslednje moje članstvo je u pionirima ex SFRJ-e.

all the best!

e dobro je nas si covik onda. prvi skojevac.a je li se jos sicas zakletve?? nego, tome gosponu u rijeci (ne smin rec govnaru, jer san naglo posta fin) posla, ne posla, isto ti se pise. mozda te stavu u blog! teze njemu maknit straznjicu (ne smin rec prkno), nego zabi iscidit kap znoja. ja bi isto kojega advokata, po sistemu no cure no pay. i onako te nije briga oces dobit sta, samo da in ga malo popapris. reces mu 30% tvoje, ti sidi, a on nek se brkaci s brkicon. negooooo, da nisi slucajno elektricar, i da ti inicijali nisu s.b. ili m.g.??? nesto mi poznat stil....

nisam član sindikata i poslednje moje članstvo je u pionirima ex SFRJ-e.
all the best!

A vidija san ja da nisi iz Zadra, nego san te pita imas li rodbine doli :udriglavom
Imamo isti stil razmisljanja i obracanja, kad se radi o "analnim otvorima", da ne kazem "supcima" :D
Nego, ovo za ITF, ja sam im se isto obratio, zbog malo tezeg slucaja nego tvoj, isto sam se obratio doticnom Guzonjidurru (ili kako se vec zove), pa nije ni prstom maknuo, sad zbog njega, ode na Bourbona, moran navegati sa "odvratnim" STA-kavcima Splicanima, i da stvar bude jos gora, moran isti Jastoge, kavijar, francusku salatu, a moga san se topiti gori u Sjevernom moru i uzivati sa ljubaznim Englezima, Skotima i ostalom gamadi.
A mozda smo i isto godiste ja i ti moj poisone, ja san isto iz Serije 1960-tih, neman ABS, ESP, SIDU, CRT, MRG..... i sican se:
"Pioniri maleni, mi smo vojska prava, svakog dana rastemo, ko zelena trava"
Danas postajem pionir....:o

Back