SSM - frka

Ja ne odustajem, niti ću dozvoliti da se za dva dana sve gurne pod tapet. Sama sam počela, sama guram svaki dan. Samo molim boga da mi jo?? koji dan ne i??tekaju struju, telefon i internet. Moram napisati da se MVP maksimalno anga?žiralo. Veleposlanik u Maroku tra?ži načina da im vrati putovnice i platiće im put doma. Mislim da će im danas biti i poslana neka lova za hranu. A bome je i tajnik mora zagriza. Previ??e je afera u zadnje vrime vezano za njegovo ministarstvo, mislim da ovo neće proći samo tako.

Misljenja sam, nakon sto sam procita izjavu pomorca (NN) sa Swifta i nakon sto sam procita od "nere" njezine postove, odnosno, dosao sam do zakljucka, da su ti Hrvatski pomorci koji plove na SSM-u, kod Dolinseka i Stiva i njima slicnima, ili bili stvarno prisiljeni na takav cin, jer im je voda bila do grla, i egzistencija familije ugrozena (imam osjecaj da je takavo stanje bilo kod nere), ili su ostaci Crvene Jugoslavije (imam osjecaj da je takav pomorac koji se nije htio predstaviti) odnosno da su daleko od profesionalaca i profesionalnih pomoraca, pa bi na kraju i podrzao ono sto je "noli" rekao, da nemaju pojima ili su neradnici. Kako drugacije objasniti da se tip kojemu su duzni 5 miseci placu nece predstavi?????:udriglavom, sto je on kriv ako nije dobio placu, tko ce ga za to imenovati i osuditi, osim ako on sam nije svjestan da tu placu u biti nije ni zasluzio. Meni je Dolinsek bio duzan lovu, ali je i vratio, obavjestio sam o tome kompaniju i kompanija me zvala i ja sam to potvrdio i ne samo to, rekao sam kompaniji i da pomorcima uzima lovu, nakon toga me zvalo par pomoraca i pitalo kako sam izvuka lovu, reka sam da cu i njima pomoci, kao i sebi, a znate sto su mi odgovorili, molim te nemoj da nebi imali problema, KAKVIH PROBLEMA, ja radim i svoju placu zaradim, a ako mi je ne isplate, MA KOJI BOZIC, SANADER, SUKER, MAKOJA GAMAD, MA SVE IH POBIJEM.
Ali tu se radi o pomorcima, a mi smo UPH svih i "svakakvih" pomoraca Hrvatske, bez obzira kakav tko bio, i poduzeti se mora nesto i to odmah. Tako da @Cruise Line" kuzim tebe, ali treba i kuziti te jadnike, oni su barem isli svoju placu zaraditi, pa kako bilo da bilo, nisu je ukrali ko sto to radi SVA GAMAD U VLADI, oni su ako nista, bar odvojeni od svoje familije i bili u neljudskim uvjetima, pustimo sad tko su i kakvi su, ipak su nasi, pa kakvi - takvi i treba im pomoci.

Ja ne odustajem, niti ću dozvoliti da se za dva dana sve gurne pod tapet. Sama sam počela, sama guram svaki dan. Samo molim boga da mi jo?? koji dan ne i??tekaju struju, telefon i internet. Moram napisati da se MVP maksimalno anga?žiralo. Veleposlanik u Maroku tra?ži načina da im vrati putovnice i platiće im put doma. Mislim da će im danas biti i poslana neka lova za hranu. A bome je i tajnik mora zagriza. Previ??e je afera u zadnje vrime vezano za njegovo ministarstvo, mislim da ovo neće proći samo tako.

Bravo Nera.Nije prvi put na ovim stranicama da zene pokazu da imaju veca muda od muskih.

evo cujem da je bozic

prdnija u potic

odnosno propa

odnosno finija je kurbin pir

gotovo je s njim i SSM-om...

:uzdravlje:D:uzdravlje:D:uzdravlje:D:uzdravlje:p:uzdravlje:p:uzdravlje:p:uzdravlje:D

Svaka ti cast,a za odaziv ostalih obitelji se nimalo ne cudim.Na to sam i mislija kad san reka da ce se 10-ak(obitelji+pomorci) njih skupit.
Ako bude jos uvik potriba za prosvjedom,triba ga svakako izvest prije 15.07.
Vi doma potegnite,a eto i mene za 5-6 dana doma,obrijat cu glavu za tu prigodu(ionako su vrucine),jos jedan celavac,ka sta kaze casper.

Situacija ide dalje. Osobno gospodin Bo?žić naziva obitelji pomoraca i kupuje mir. Do jučer u firmi do nikoga nije blo moguće doći osim neke jadne ?žene koja nije upućena u ni??ta. Danas su svi jako ljubazni i puni razumjevanja. A informacija koju su jučer dali ?ženama, da je uplaćeno pola plaće nije istinita.

Draga Nera, nažalost, poznavajući vrlo dobro šta je Pumpiljo napravija Jadroplovu, mislin da će bit "tresla se brda, rodija se miš", neka ti Maafia potvrdi, bija je na Bitumen Expressu, slična storija...
Najvjerojatnije će veliki gazda kad sve ovo prođe uzet malo odmora, Buljo mu može posudit "Malo Vitra" pa će krstarit po Jadranu, a za žuntu šta je pokra bidnim ljudima novce može i kupit zere stančića u nekoj od svjetskih metropola, sramota...
Pretpostavljan da imaš nažalost negog svog na tome brodu pa samo da znaš da san koliko je u mojoj mogućnosti pogura stvar da se malo pročuje u medijima, malo ćemo Božiću protrest granu na kojoj sidi...

Ima je Bozic svoga covika, dosa je doma inspektor od firme koji je bija na brodu (njegov pulen sa Jadroplova, opranog mozga) i izjavija da je brod samo malo u remontu i da je i on bija na brodu 20 dana sa posadom i da mu nista nije falilo (mozda ni ticjega mlika??).
Zaj mi je pomoraca i nasih ljudi, ali u danasnje vrime kad pomorske i ostale informacije "vriste" sa svih strana i na svim vrstama medija, neznam ca su trazili kod Bozica svih ovih godina? Svak se more snac i nac nesto bolje za sebe, nije sve tako crno "po strancima", kako se pricalo mladjoj ekipi na Jadroplova u godinama kad je propadala Juga!
Tuzno za danasnje vrime, vise lici na pricu od sredine 50-tih proslog stoljeca.

Last edited:
Jednostavno ne znan sto bi reka.
Da mi je samo znat di je sad onaj stari prdonja od novinara , ja mislin mateljan da se zove , ne znan , sto je snimi neki film o SSM-u , manje vise stalno ih je hvali SSM ovo SSM ono , kad su mu placali zderacinu i lokacinu:mad::mad:
Ako bude koji prosvjed , racunajte na mene , nisan iz st ali cu doc
:mad::mad::mad::mad:

Pari mi se da će mi mu?ž skoro na domaću spizu i toplu postelju :D. A i tribaće mu novi posa pa ću vas ja opet malo daviti

Danas sam pokušala stupiti u kontakt i sa ostalim članovima obitelji sa ostalih brodova i animirati ljude, žene, djecu na akciju. Duboko sam razočarana i rezignirana sa reakcijom i odazivom. Koliko ću biti vjerodostojna ja, još 5 žena i možda 10 ljudi tu sa foruma. Perfidna gamad će nas ismijati i proglasiti nas lažovima.
Pa što je stvarno samo nekolicini ljudi stalo do njihovih najbližih??!!:udriglavom:udriglavom

@Postovana gospodjo Nera,
Taj Bozic je, uz Govanellija (navodno skupa sa bivsim predsjednickim kandidatom Vidosevicem, ljubimcom hrvatskih zena; kandidatom za rektora pomorskog fakulteta u Splitu Mitrovicem, bivsim direktorom upropastene i opljkackane "Splitske banke", sudski proces je stopiran; bivsi veleposlanik RH Markovic u Beogradu; uzgred kod njegovog brata zubara ste jedino mogli proc pregled zubi, a u njegove neviste lijecnicki pregled za brod, di su ZDRAVI ljudi morali davat kuvertu i nakon pregleda za brod) upropastija i opljacka jednog brodara "Jadroplov", firmu koja je bila medju prvih 5 brodarskih flota u bivsoj Jugi i 70-tih godina medju prvih 50 u tadasnjoj Europi.
Sve policijske inspekcije, DORH i ostale saborske komisije za kriminalana djela i nedjela su vijecali godinama i nisu im mogli stat na kraj da im dokazu da su krivi i "zreli" za barenko 30 godina robije uz moderne i sposobne ministre i gospodarstvenike Polacenca i Protegu!
Da li mislite da nakon svega, a protestrirajuci tim ljudima ispred ociju, mozete nesto postic na ulici, ako iza vas ne stoji barenko pola milijuna ljudi, hrvatskih gradjana?
Po mom skromnom misljenju, to je borba sa vjetrenjacama i u danasnje vrime nepotrebno izlaganje opasnosti, jer takvu "mafiju" sigurno netko stiti, kad im nikakve kriminalne radnje nisu uspili dokazat. Bilo kakvi neredi na ulicama od strane pomoraca nece biti spomenuti u medijima sa simpatijama, pogotovo u danasnje vrime teske ekonomske krize u RH. To bi samo srozalo zanimanje pomorac i ugrozilo nas UPH pregovaracki polozaj naspram MMPI-a i Vlade RH!!
Moj savjet je da date intervju novinarima i dopustite svoju fotografiju Vaseg muza i vase familije (ka ca je to moja zena ka predstavnica UPH napravila u zadnjoj epizodi Latinice prije naseg prosvjeda u Splitu 01.07., prosle godine) i kazete svoju istinu i problem vaseg muza!!

@dalmos i ostale kolege iz uprave UPH
Molim Vas da gospodji posaljete telefonske brojeve nasih pocasnih clanova UPH (naravno tko ih zna), novinara hrvatskih tiskovina i da stupe u kontakt sa gospodjom Nerom!!

Last edited:
Barem se čuje za ovo ??to radi bo?žić(namjerno malim slovom).Dva puta na dvevinku Nove Tv (prvo u 7 i 15 a onda u oko 23 00). Nitko nije spomenuo da jučer tokom cilog dana Radio Dalmacija izvje??avala oko događaja i donosila i izjave gore spomenutih bo?žića i tajnika sph.

@Splitski

Ne bi se slozija s tobom da bi eventualni prosvjed ugrozio polozaj i ugled nas pomoraca u ocima ostalog puka pa ni ugrozija nase pregovore i nastojanja sa MMPI.
Jedno je prosvjedovati i traziti nasa prava(na koja svakako imamo pravo) u danasnjem trenutku,kada je puno ljudi bez posla,u besparici....
Drugo je prosvjedovati protiv covika,njegove firme i lopovluka,imenom i prezimenom i to sasvim opravdano.
Prosvjedovati protiv izrabljavanja ljudi,ugrozavanja njihova zdravlja i igranja sa zdravljem i egzistencijom njihovih obitelji.
Protiv necega i nekoga tko ima ime,prezime i OIB.

Ne bih da ispadne da huskam na nesto,a ja lipo u Barceloni,samo moj osvrt i pogled na situaciju.

Postovanje,

Vidim da nam je Predsjednik isto na forumu i vjerojatno u toku ove problematike, red bi bija da, ako se sto ima poduzeti, da i on da svoj blagoslov, da ne ispadnemo ka ovce.

@Nera

Ne gnjavite vi gospodjo nikoga, zato mi i jesmo tu, trebala se UPH dogoditi pocetkom 1990-ih, mislim da bi danas bilo malo drugacije. Samo vi gnjavite, ne mozete nas udaviti vise od Frenkija i Kokola. :mad:

tocno tako da se razumimo i da se ogradim ja nista ne tvrdim samo mogu prinit neke info sta sam cuja...

ovo sta sam cuja kako sam vec napisa je doslo od osobe koja je jako ozbiljna dugo vrimena u pomorskom poslu zna sve i svakog i ne bi davala svakakve izjave da to nije istina ili ce postat istina u kratko vrimena...

cuja sam da je bozic propa, da ne koristim ric bankrotira... jer je upotrebljena ric propa...

a od izvora bliskih bozicu koji su s njim amo rec u dobrim odnosima sam cuja da je situacija jako losa vec neko vrime i prije ove situacije sa swiftom... pa sad kad se to sve poveze... mislim da se moze doc do jednostavnog zakljucka da bozic nema vise u sta svirat ni puvat... izdusija je.... i daj Boze da je tako...

@casper
Pita me maninjorgo na PM kako si njega zaboravija.

tocno tako da se razumimo i da se ogradim ja nista ne tvrdim samo mogu prinit neke info sta sam cuja...

ovo sta sam cuja kako sam vec napisa je doslo od osobe koja je jako ozbiljna dugo vrimena u pomorskom poslu zna sve i svakog i ne bi davala svakakve izjave da to nije istina ili ce postat istina u kratko vrimena...

cuja sam da je bozic propa, da ne koristim ric bankrotira... jer je upotrebljena ric propa...

a od izvora bliskih bozicu koji su s njim amo rec u dobrim odnosima sam cuja da je situacija jako losa vec neko vrime i prije ove situacije sa swiftom... pa sad kad se to sve poveze... mislim da se moze doc do jednostavnog zakljucka da bozic nema vise u sta svirat ni puvat... izdusija je.... i daj Boze da je tako...

Ivane nikome ne zeli ono sto sebi ne zelis.Tu pricu o kojoj pricas znaju vec i splitski bankari dugo vremena.Nista novo nisi otkrija. Izgubija je sve ljude vise manje i svima je osta duzan.

Last edited:
Back