Sindikat Pomoraca Hrvatske

mudro zboris Rijeko ali tvoje ljubavi me zar opekao kad te na drugome forumu moj frend pitao da ga povezes na tecaj bosieta, a putem ce ti pricat viceve jer para nema da ti da za tekucinu u tvom rezervaru ali odgovorio mu nikad nisi pa ostao je kuci...smrc a sebe si odvezao na tecaj... tvoje jubavi bar kaaaap

Last edited:
prijatelju nemam pojma sto pricas, znas da smo na bosiet isli ja i jos jedan nas pajdo iz naseg mjesta, s njegovim autom, nisam se ja sa svojim autom odvezao na tecaj, nit odredjivao koga cu povest, a cekaj malo ako je to bio tvoj frend zasto me nisi nazvao ili ovog sto je vozio pa nam dao broj od tog tvog prijatelja i rekao da ima jos jedan, ili njemu dao nase brojeve? znaci nisi ni ti frendu pomogao! istina nisam savrsen nit je bitno tko koga vise ljubi, samo sam ti htio rec da ne koris stalno druge, i u vezi sindikata da ponudis ti rjesenje!
sto bi pelagic rekao da zna da imas smartphone i ostale puc pomade!

nisam ti nista govorio jer mi je to tek na brodu rekao i pokazao mi je poruku na forum.hr koju ti je poslao i kaze da si ga odj... znaci nisam mu mogao pomoci jer je to bila proslost inace bi te nazvao i rekao ti smrade uzmi sa sobom ovog momka... a moj smartphone je kostao prije dvije godine 60 eura na njuskalu i uzeo sam ga za slikanje po rigu i ti to dobro znas a moj auto ima 220 milja km i znas da sam trosio samo na vino koje su mi oni gadovi preskupo prodavali ali i to je za mene proslost, rehabilitirao sam se i zato pelagic moze mirno biti mrtav... a i napokon sam nesto ustedio sta cu potrosit na rezije i srdele kroz godinu dana od kad dobijem otkaz...

Obecajem da cu razmislit i dati svoj prijedlog za sindkat a ucini to i ti i ucinomo to svi koji imamo neku ideju pa makar mislili i da nije najpametnija, nesto ce se na kraju sloziti... Na kraju cemo se nekako morati okupiti i dati potpisom punomoc nekom provjerenom kao Dalmosu ili sl. ili nekome tko se bude htio i mogao time baviti...

Last edited:
Ja mislim da bi stranka pomoraca bila dobra stvar.
Kad je moga MOST sa ovim prdi ludi pizdarijama proc u sabor onda bi i mi mogli proc i imat nekog ko nas zastupa.
Potpisi ovise o jednom Cacicu ili Bandicu sa jednim dva zastupnika...pa mi bi sa 10.000 glasova usli u sabor.

a moj smartphone je kostao prije dvije godine 60 eura na njuskalu i uzeo sam ga za slikanje po rigu i ti to dobro znas a moj auto ima 220 milja km i znas da sam trosio samo na vino koje su mi oni gadovi preskupo prodavali ali i to je za mene proslost...

Znam to sve i ne govorim da si ti dvolican ili los tip, dapace! al nisi ni puno bolji od drugih ako sudis druge tako, koga boli briga na sto ce tko trosit lovu, svak ima svoje guste, neko potrosi na auto, neko na stan, neko na jedrilicu, a neko i zadnju paricu na otrovna alkoholna pica, to ja i ti dobro znamo, pa sta su oni za osudu? a sto se tice tog tvog navodnog frenda, njegovi postovi nisu djelovali ozbiljno, i ja sam mislio da se zajeb...i to je bilo prije 2 godine, i ja sam se dosta rehabilitirao od tada. ne cemo se vise prepirat ovdje, sta smo postali od pravih prijatelja virtualni? nastavit cemo diskusiju kad se javis za pice!

sto se tice sindikata, ja nemam neko ideju, al imam neku slicnu ideju. Volio bi da se osnuje neka udruga sa zakladom ili fondom za pomoc pomorcima, kao zaklada ana rukavina! Primjer, tko zeli nek daje svaki mjesec 20 dolara kao clanarinu, i ako udes u neke problem, ostanes bez posla ili se razbolis, ili nesto slicno, dobivas pomoc od zaklade! naprimjer da ima 5000 clanova x 20 usd, to ti je 100000 usd. od tog novca se moze za taj mjesec isplatit pomoc onima koji su problemima, tipa ostali su bez posla i vec par mjeseci ne mogu nista nac, hitno trebaju neki specijalni medicinski pregled pa im se plati, ili pruzit pravnu pomoc ili savjet u slucaju da su u sporu sa firmom ili poreznom itd. naravno ako bi bilo viska love pruzila bi se pomoc i onima koji nisu clanovi, i jos bi se za neke specijalne slucajeve radile humanitarne akcije i prikupljala sredstva preko onih 060 brojeva, platilo bi se oglasavanje na radiju i slicno! opet to iziskuje da netko vodi i trosi svoje vrijeme, a to bi onda trebao bit netko tko si je osigurao zivot, da radi to za neku simbolicnu naknadu, ili volonterski. naravno u toj zakladi bi bilo sve transparentno, svak bi imao pravo na uvid uplate i splate! e kad bi to naraslo u nesto vise, pa s vremenom naraslo na jos par milja clanova, onda bi postali mocni i mogli bi se uplest u borbu s politicarima. sad neznam dal je ova prija udruga imala takvu ideju. nesto takvo ima u engleskoj, znam da pomazu pomorcima u penziji!

Otkad san ovo predlaga za stranku pa me popljuvala vecina ode po forumu.

Prije bilo cega nije da zelim nekoga obeshrabrit..ali nisan ni senilan da se me sjecam nekih stvari:

Na osnivanju udruge tj na rucku nas je bilo 20 od amo rec 150000.

Nakon sto se udruga osnovala mozda 20ljudi je uplatilo clanarinu od 100$ od 15000

Od 15000 pomoraca pola ih je bilo protiv da njihove kolege dobiju pravo skolovanja i kasnije polaganja za najvisa zvanja.

cunjenica da je zbog 20ljudi profitiralo veliki broj casnika.

Cinjenica da vecima pomoraca lino i sve necije napore svaca-ma sto me sad jebu sa ovin.

Cinjenica da je vecina pomoraca lajavo a za pokrenit nesto-sve in je glupo.

Cinjenica da vecin gleda svoju guzicu,i sutradan da se napravi neki strajk sidili bi u lokalu pijuckali kavu i smjeskali se 20'po njima'budala.

i puno puno puno jos cinjenica..

I sad pitanje,ako covik sve ovo zna a ima nacin sebi pomoc...zasto bi isa ginit za te debile????Pa prvi bi skocija za neke promjene...ali cemu,kad nas je malo,tj premalo da bi bilo sto prominili,a potporu nemamo ni mi od pomoraca...a smijemo se sindikatu...svi su protiv sindikata..a lajkaju se po fejsu..sheraju se po pomorac netu..komentiraju se itd itd..pametnom dosta!Neka me niko krivo ne svati ali ja san naucija lekciju,nakon masu puta sto san se razicara i spozna kako te lazu bas oni najblizi..i svaki put bi reka ma nema veze i opet i opet..sve do jednog dana kad pogledas familiju malo i skuzis ko je na prvon mistu.

sto se tice stranke pa sutradan ce se i taj neki predstavnik dobro uhljebit ka i svi ko god je ima iza sebe neku potporu...i brzo ce zaboravit ko ga je dovea na tu poziciju...ako se ocu promjene lipo se svi uclanite u sindikat pa onda rusite stvar iznutra.

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

Last edited:
Možemo osnovati udrugu/club na razini ovoga foruma, znači club forumaÅ¡a p.net-a, npr. "forum pomoraca". Ako ima npr. 100 aktivnih nickova i družimo se ovako virtualno, učlanimo se u taj club i tako bi bili organizirani i udruga/club imala bi pravni legitimitet djelovati prema bilo kojoj instituciji u HR ili vani, medijima itd..

Biti će joÅ¡ dosta nepovoljnih odluka u skorije vrijeme za nas, kako je sve ovo krenulo.

meni su recimo dok sam bio na prosloj kompaniji (stranoj preko naseg agenta) uzimali 30 eura svaki mjesec bez da me je itko ista pitao i to su cinili svima nasima jer imaju ugovor sa "sindikatom".
Mislim da nikome ne bi trebao biti problem uplacivati 20 ili 30 eura mjesecno u neku udrugu ili klub kao sta je predlozeno, pogotovo ako bi se znalo da to ima smisla. Dok recimo 100 dolara ipak mnogima predstavlja neku cifru... Kao udruga dobivali bi i sredstva od drzave... Mozda ima netko od aktivnih clanova da je u nekoj udruzi i razumije bolje problematiku registracije?

Uzdaj se u se i u svoje kljuse....sve je lipo i tako dok covik radi,..a kad dobije otkaz onda moli i crnog cigana za posa...

Gavro ja slavin jedino rodenje nasega dragoga vode Josipa Broza Tita...

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

Ja mislim da bi stranka pomoraca bila dobra stvar.
Kad je moga MOST sa ovim prdi ludi pizdarijama proc u sabor onda bi i mi mogli proc i imat nekog ko nas zastupa.
Potpisi ovise o jednom Cacicu ili Bandicu sa jednim dva zastupnika...pa mi bi sa 10.000 glasova usli u sabor.

Stranka bi bila odlicna stvar kad bi se vratilo glasovanje na brodu
Do tada ne znacimo nista ovoj drzavi osim da nam uzima pare

SAX,nisam mislija na konkretno SPH...ja sam im reka i istraca ih na facebooku i primili su dobro na znanje sta sam im reka.
Mislija sam konkretno da svakog boli mistrija dok radi i dok je na brodu...kao zaradujem,lova dolazi i muci suti...ali kad se ostane bez posla onda bi svak nesto...
Bila je udruga...nije islo...a ja garantiram da mi kao pomorci plus nase familije mozemo racunat na prilican broj glasova...ko prati malo politiku lako kuzi o cemu govorim...
Nas se legalno i zakonski prisiljava i za koju godinu cemo radit samo da nam obitelj zivi normalno...za sta ustedit i ostvarit zaboravimo svi...tako da ne gine do penzije bit na brodu,sta nekima psihicki nije lako.

Ja san prije dvi i po godine počeja ovu temu o Sph pa su me iz Pomorca net-a poklopili,a sad se javljaju.
Meni nema dlake na jeziku.Taj Å¡ta predstavlja Sindikat on predstavlja samo mlade i oficire i dalje ne ide.....zna on kuda i kako tuć,niÅ¡ta nije napravija.Ja iman crno na bilo sve Å¡ta san doživljava u zadnjih tri godine sa livin kompanijama,iÅ¡a san svugdi,i Ambasade i Sindikate i
Ministarstvo i zero point i sad se mogu sa vama natizat da dokažen kako san u pravu.....
Morate svatit da zakoni nisu za sve isti......ČISTA DISKRIMINACIJA
Njima triba pokazat zube.....Ako postoje Udruge i pokreti za pede
re mogu posojat i naše.....ajmo

Da ja san 2012 pa mu je tribalo šest miseci da ode do Pavlaka u Rijeci koji i dan danas radi a triba je bit u zatvoru.....po zakonu

Ja san prije dvi i po godine počeja ovu temu o Sph pa su me iz Pomorca net-a poklopili,a sad se javljaju.

dear friend,podrzavam sve sto pises samo bi te malo ispravio jer sam tu malo duze nego ti a koliko vidim slabo se koristi opcija search.po sph-u se udaralo i udara zbog nemara i nebrige za hr pomorca i prije tebe i tvoje teme i to malo zesce a pogotovo dok je tu dolazio i prvi pomo(q)rac u hrvata,nazalost cini mi se i da ce se poslije nas udarati po njima jer tvrd je to bunker,to je kumrovacka skola a ti zive duuuugooo.
samo istine radi i na znanje....

Ja san prije dvi i po godine počeja ovu temu o Sph pa su me iz Pomorca net-a poklopili,

Postovani kolega molim vas da ode stavite link ili sliku toga di vas je pomorac.net poklopio? Jer sami ste rekli da imate sve napismeno. Zapamtite da razor medu pomorcima i medusobno prepucavanje je najjace oruzje gospode u SPH.
Napomena: Ova tema je pokrenuta 2008 dragi kolega :uzdravlje

dear friend,podrzavam sve sto pises samo bi te malo ispravio jer sam tu malo duze nego ti a koliko vidim slabo se koristi opcija search.po sph-u se udaralo i udara zbog nemara i nebrige za hr pomorca i prije tebe i tvoje teme i to malo zesce a pogotovo dok je tu dolazio i prvi pomo(q)rac u hrvata,nazalost cini mi se i da ce se poslije nas udarati po njima jer tvrd je to bunker,to je kumrovacka skola a ti zive duuuugooo.
samo istine radi i na znanje....

Kolega Mladeno potpisivam sve od rici do rici svaka cast

Po meni, kad je vec propala ideja o osnivanju stranke kontra SPH (taj famozni UPH), mislim da nove nece biti.. Vec imamo SPH, trebalo bi samo tu uhljebopartijsku garnituru skinit s cice i da se taj sindikat restrukturira i pocne radit za pomorce, inace cemu onda Sindikat Pomoraca..ovako sluzi samo za uhljebljivanje, za nista drugo

A kako će ih to skinit???, pitat ih hoće li napustit dobrovoljno položaje :rolleyes: , možda da im poÅ¡aljemo Gavru gore (neće izdržati 5min)

I ovako ćemo samo laprdat bezveze i vrtiti se u krug, gori smo od indijaca.

Back