a moj smartphone je kostao prije dvije godine 60 eura na njuskalu i uzeo sam ga za slikanje po rigu i ti to dobro znas a moj auto ima 220 milja km i znas da sam trosio samo na vino koje su mi oni gadovi preskupo prodavali ali i to je za mene proslost...
Znam to sve i ne govorim da si ti dvolican ili los tip, dapace! al nisi ni puno bolji od drugih ako sudis druge tako, koga boli briga na sto ce tko trosit lovu, svak ima svoje guste, neko potrosi na auto, neko na stan, neko na jedrilicu, a neko i zadnju paricu na otrovna alkoholna pica, to ja i ti dobro znamo, pa sta su oni za osudu? a sto se tice tog tvog navodnog frenda, njegovi postovi nisu djelovali ozbiljno, i ja sam mislio da se zajeb...i to je bilo prije 2 godine, i ja sam se dosta rehabilitirao od tada. ne cemo se vise prepirat ovdje, sta smo postali od pravih prijatelja virtualni? nastavit cemo diskusiju kad se javis za pice!
sto se tice sindikata, ja nemam neko ideju, al imam neku slicnu ideju. Volio bi da se osnuje neka udruga sa zakladom ili fondom za pomoc pomorcima, kao zaklada ana rukavina! Primjer, tko zeli nek daje svaki mjesec 20 dolara kao clanarinu, i ako udes u neke problem, ostanes bez posla ili se razbolis, ili nesto slicno, dobivas pomoc od zaklade! naprimjer da ima 5000 clanova x 20 usd, to ti je 100000 usd. od tog novca se moze za taj mjesec isplatit pomoc onima koji su problemima, tipa ostali su bez posla i vec par mjeseci ne mogu nista nac, hitno trebaju neki specijalni medicinski pregled pa im se plati, ili pruzit pravnu pomoc ili savjet u slucaju da su u sporu sa firmom ili poreznom itd. naravno ako bi bilo viska love pruzila bi se pomoc i onima koji nisu clanovi, i jos bi se za neke specijalne slucajeve radile humanitarne akcije i prikupljala sredstva preko onih 060 brojeva, platilo bi se oglasavanje na radiju i slicno! opet to iziskuje da netko vodi i trosi svoje vrijeme, a to bi onda trebao bit netko tko si je osigurao zivot, da radi to za neku simbolicnu naknadu, ili volonterski. naravno u toj zakladi bi bilo sve transparentno, svak bi imao pravo na uvid uplate i splate! e kad bi to naraslo u nesto vise, pa s vremenom naraslo na jos par milja clanova, onda bi postali mocni i mogli bi se uplest u borbu s politicarima. sad neznam dal je ova prija udruga imala takvu ideju. nesto takvo ima u engleskoj, znam da pomazu pomorcima u penziji!