Shokovi i troskovi nakon odradene vise pomorske sve do ukrcaja..

Elegance

New member
Evo da podjelim malo svoje iskustvo nakon odradene dvije godine pomorskog fakulteta kako sta di i koliko kosta, tako da cijenjene kolege ovdje unaprijed mogu vidit sto ih ocekuje (mislim da je jedan shok bolje nego jedan po jedan :D), jer ja sam trazia jedno po jedno po netu ali nije sve bilo na jednom mjestu pa mislim da bi nekom moglo pomoc..

Znaci prvo sto treba napravit je izvadit potvrde s fakulteta za brevete (x8) te potvrdu o zavrsene 2. god faxa => 50 kuna po komadu, sve skupa 450.Par dana potrebno.
Putovnica treba bit spremna => 450 sa slikavanjem(nek vam uradi barem 20 slika trebat ce vam 16 samo za brevete i matrikulu, ja san se slika 2 puta zbog toga :udriglavom), oko 10 dana izrada.
Ljecnicki uradit prije kapetanije jer vam je potreban za izradu GMDSS breveta => 450 kuna poliklinika Pablo u Mercatora(Split) jako brzo i fino odrade u 2 ure sve gotovo(eto malo reklame :o, ali ne znam da postoji neko jeftiniji)
S tim na kapetaniju po brevete, 7 breveta cete dobit za 1 je potrabno 3 mjeseca navigacije => svaki 90 kuna sto bi bilo 490 na kapetaniji..10-15 dana izrada.Odmah si kupite dnevnik kadeta 190 kuna.
Nakon sto vam izdaju brevete radite matrikulu => 60 kuna. Par dana izrada.
To bi bili neki osnovni uvjeti potrage za ukrcajem..

Nastavak sljedi kada pronadete firmu koja ce vas ukrcati..
Droga/alkohol test posebno za ukrcaj(ne znam zasto to ne odrade na ljecnickom al eto) => 350 kuna
Cijepljenje protiv zute groznice => 450 kuna u Splitu 250 u Zagrebu(ne kuzim sto tolika razlika u cijeni, mozda zato sto je Zg glavni grad:udriglavom )
Prijevod diplome ili ti ga potvrde na engleski te ovjera => 350 kuna

Uslucaju da se krcate na tankere a preporuca se kadetima tanker zbog iskustva i nauke morat cete polagat jos 1 brevet (Tanker familiarization) cijene => Diverso 2700 kuna + 200 kuna polaganje, Antipiros 2600 kuna + 200 kuna (Split) polaganje.(7 dana predavanja, 8 sati dnevno)

U slucaju da idete za USA trebat ce vam i Americka viza => 800 kuna (150 dolara, ali vecinom to refundiraju)

A da ne pricam koliko troskova usputnih dok to sve odradite..
Eto neki prikaz muke i zivaca novo pecenih kadeta prije ukrcaja.. To bi bilo neko moje iskustvo, mozda ce nekog malo vishe odrati nekog malo manje(ovisno o firmi i vrsti broda) :D, a ako uspijem samo pokrit ove dugove sa kadeturom ja sritan ko malo dite :D
Eto ako ima neko dobacit kakvu informaciju na ovo da kolege znaju sto ih ceka i kako se pripremit novcano i s papirima bilo bi fino.

U istim mukama bio do nedavno...evo sada mi jos fali samo droga/alkohol i zuta groznica...reci mi malo za prijevod diplome na eng...Gdje se to moze napraviti????na faksu ili???...

Ali nisi najvaznije napisao...gubljenje zivaca dok tražiš kadeturu...hebenije od svih para koje sam potrosio...:udriglavom

i ti se zalis ? ja sam potrosio preko 2500 eura na sve brevete i papire i cekam ukrcaj vec 6,7 mjeseci...(tko jos broji) o placanju studija ne zelim, to mi vise nije problem. veci je problem sto je sonny rekao, nitko mi dosad nije ni trazio papir od skole (osim globtika). ali srecom ide nova sezona, gosti, opet ce se nesto zaradit, pa ukrcaj kad bude ;);)

A znam ja to ali ja ne mogu ni za kadeta kad nas nitko nece...korak po korak...prvi čir za kadeturu, pa onda drugi čir za terca...

A ljudino moja. Sve te razumin jer san i sam to sve proÅ¡a. Mogu reć da san među sritnijima Å¡ta su čekali na ukrcaj oko godinu dana... Onda su me zvali i Atlantska i Shell u isti dan. Tako da nemate Å¡ta gubit nadu! Najgore je čekat skrÅ¡tenih ruku. Upri, upri i samo upri za ukrcaj. Ma nać će se neÅ¡to sigurno!

Vidit ćeÅ¡ kad krenu uplatnice.

Danas mi došla kartiza ZO-a i to nakon godinu i pol :rolleyes:
Sva srića pa sam zdrav ko Frenki inače bi crka ko Mosor uz ovo ZO. :rolleyes:

Zeznija san se za brevete malo 490 kuna takseni maraka + 20 po brevetu za izradu => 630 sve skupa za kapetaniju.

U istim mukama bio do nedavno...evo sada mi jos fali samo droga/alkohol i zuta groznica...reci mi malo za prijevod diplome na eng...Gdje se to moze napraviti????na faksu ili???...

Ali nisi najvaznije napisao...gubljenje zivaca dok tražiš kadeturu...hebenije od svih para koje sam potrosio...:udriglavom

Ne na faksu, treba bit neki ovlasteni sudski tumac, 150 kuna uzimaju po stranici za prijevod i to se lipo u javnog biljeznika ovjeri samo mu das josh 200 kuna..
WWW.HR - Web-katalog : Gospodarstvo : Usluge : Jezi -> pogledaj tu mozda nades nekog iz rijeke ako ti bash zatreba..

A ljudino moja. Sve te razumin jer san i sam to sve proÅ¡a. Mogu reć da san među sritnijima Å¡ta su čekali na ukrcaj oko godinu dana... Onda su me zvali i Atlantska i Shell u isti dan. Tako da nemate Å¡ta gubit nadu! Najgore je čekat skrÅ¡tenih ruku. Upri, upri i samo upri za ukrcaj. Ma nać će se neÅ¡to sigurno!

Ma udaram ja po svim frontama, domacim, inozemnim, pa cak i grčkim...:D...ugl poslana hrpa mailova, zvao ih za sad 30%, nije bash obecavajuce, ali dobro neki su mi cak i dali tracak nade pa cemo vidjeti...
Bit ce nesto ne gubim ja nadu, pa zato sam se j... na faksu 5 godina za 3 zavrsene...:D...ali vrijedilo je makar ovih 8 breveta sta sam dobio...

Većinom ti refundiraju i droga i alkohol test, jer te i sami Å¡alju na to. Isto tako, ako ides na tankere i zahtijeva ti firma tanker familiariztion refundiraju ti i to, sacuvaj racn i odnesi ga u office.

Većinom ti refundiraju i droga i alkohol test, jer te i sami Å¡alju na to. Isto tako, ako ides na tankere i zahtijeva ti firma tanker familiariztion refundiraju ti i to, sacuvaj racn i odnesi ga u office.

Vrate li mi to tuc cu se petom u mali mozak od srice :D !!
Jel zna neko mozda u zadnje vrime jel traze potvrdu o nekaznjavanju za USA vizu?Neko mi je natuknija da nekad traze nekad ne.. wtf

Pusti bradu i slikaj se gdje paliÅ¡ američku zastavu. Možda pomogne.

Evo da podjelim malo svoje iskustvo nakon odradene dvije godine pomorskog fakulteta kako sta di i koliko kosta, tako da cijenjene kolege ovdje unaprijed mogu vidit sto ih ocekuje (mislim da je jedan shok bolje nego jedan po jedan :D), jer ja sam trazia jedno po jedno po netu ali nije sve bilo na jednom mjestu pa mislim da bi nekom moglo pomoc..

Znaci prvo sto treba napravit je izvadit potvrde s fakulteta za brevete (x8) te potvrdu o zavrsene 2. god faxa => 50 kuna po komadu, sve skupa 450.Par dana potrebno.
Putovnica treba bit spremna => 450 sa slikavanjem(nek vam uradi barem 20 slika trebat ce vam 16 samo za brevete i matrikulu, ja san se slika 2 puta zbog toga :udriglavom), oko 10 dana izrada.
Ljecnicki uradit prije kapetanije jer vam je potreban za izradu GMDSS breveta => 450 kuna poliklinika Pablo u Mercatora(Split) jako brzo i fino odrade u 2 ure sve gotovo(eto malo reklame :o, ali ne znam da postoji neko jeftiniji)
S tim na kapetaniju po brevete, 7 breveta cete dobit za 1 je potrabno 3 mjeseca navigacije => svaki 90 kuna sto bi bilo 490 na kapetaniji..10-15 dana izrada.Odmah si kupite dnevnik kadeta 190 kuna.
Nakon sto vam izdaju brevete radite matrikulu => 60 kuna. Par dana izrada.
To bi bili neki osnovni uvjeti potrage za ukrcajem..

Nastavak sljedi kada pronadete firmu koja ce vas ukrcati..
Droga/alkohol test posebno za ukrcaj(ne znam zasto to ne odrade na ljecnickom al eto) => 350 kuna
Cijepljenje protiv zute groznice => 450 kuna u Splitu 250 u Zagrebu(ne kuzim sto tolika razlika u cijeni, mozda zato sto je Zg glavni grad:udriglavom )
Prijevod diplome ili ti ga potvrde na engleski te ovjera => 350 kuna

Uslucaju da se krcate na tankere a preporuca se kadetima tanker zbog iskustva i nauke morat cete polagat jos 1 brevet (Tanker familiarization) cijene => Diverso 2700 kuna + 200 kuna polaganje, Antipiros 2600 kuna + 200 kuna (Split) polaganje.(7 dana predavanja, 8 sati dnevno)

U slucaju da idete za USA trebat ce vam i Americka viza => 800 kuna (150 dolara, ali vecinom to refundiraju)

A da ne pricam koliko troskova usputnih dok to sve odradite..
Eto neki prikaz muke i zivaca novo pecenih kadeta prije ukrcaja.. To bi bilo neko moje iskustvo, mozda ce nekog malo vishe odrati nekog malo manje(ovisno o firmi i vrsti broda) :D, a ako uspijem samo pokrit ove dugove sa kadeturom ja sritan ko malo dite :D
Eto ako ima neko dobacit kakvu informaciju na ovo da kolege znaju sto ih ceka i kako se pripremit novcano i s papirima bilo bi fino.

zaboravia si dnevnik vjezbenika palube ( 200 kn ) i ovjerit ga u kapetaniji :)

Pozdrav, evo da se i ja uključim u ovu temu, s obzirom da sam i ja nedavno zavrÅ¡io 2 god faksa, izvukao sve bravete i ostalo... tražim ukrcaj od 10. mjeseca i trenutno mi se niti ne nadzire ukrcaj...

Kad se sjetim da je, kad sam krenuo u srednju pomorsku, Zorović dolazio u Å¡kolu i tražio buduće kadete...

Bilo bi interesantno da se nekako skupimo mi kadeti, stvarno me zanima koliko nas je trenutno bez ukrcaja.

k,i,f

k,i,f

:kafa
Na tone stari .. Na tone ..Da bilo bi interesantno a i žalosno ..Da se skupimo i da odemo do banskih dvora :P

Back