Moram napista par besid jer vidim da sve i svasta oliti ga nista , cast izuzecima pise ovod , a tice se Magazina,Shella, itd.
Zasto je Magazin izgubia Golara , :
1.jer ga je stari Fredi ulovia koliko su mu on i ostal ekipa u Londonu officu kupe maslo a svi znamo koliku su Magazinovi apetiti kad je lova i pijaca u pitanju
2.zato sta je po ovancava svoje satelite (citaj sposobno podobni za obavjestajnu jedinicu) u par godina od 3 off do mastera ili kapa , sto ga je naravno skupo stajalo kod SIRE insp.i ostalog biznisa , svi su oni kad je preuzea Denis otpali iz igre i ostli kod starog Magazina na Pronava ili Shella neki se i pojavljuju po TV i pametuju a do prije par godina ka C/O su mazali buskainu od pilota sa grasom a o cargo necemo govorit.
Ima tu jos i drugih razlog ali i ova dva su vam i vise nego dovoljan za danas.
Sto se tice Shella i komentara - a sta to Magazin za njih osim avionskih karat jos radi ,a je da im prostorije za intrevju ali sigurno im uzme i za to zub , jer odvano su oni sa Shella procitali Magazin Dream Team i vidili di bi ih to odvelo da su im dali da oni vode Zikino kolo , isto sto se dogodilo i Golaru.
O safety na Shella ja bi ako mogu dodoa samo ovo da im jos samo fali chek lista za pustit vodu u kondutu kad se p....u , davno je to bilo kad smo imali sve na jednoj chek list i bilo je puno manje 'nezgoda na radu' isto se vrsi gas free i krcalo i iskrcavalo i ulazilo u dry dock . Kad je sve krenilo naopako , tamo krajem 80-tih kad su tkz english boys sa far easta poceli dolazit za seniore onda se i postotak nesereca naglo poveca i tada se poceli pista/printat puste chek liste a naravno Shell je uvik bija isprd svih ali jedino po tome , i u nicem drugom ,a kako stari ljudi kazu ko voli neka izvoli ali daleko su oni od 'boljih ' a da ne govorim najboljih firmi , jer u ovih blizu 25 godina na moru sam ih prosa veliki broj pa si uzimam za pravo dat takav komentar ali o 'ukusima ' i zenskim godinama se ne raspravlja . Je znam da vrimena se minjau ali se uvik pitam kako smo mi prije sa par chek lista drzali safety i,imali dobar score kod vettinga i mali % nesreca , a lipo jer su navigavali ljudi od zanata s par zrna soli u glavi i nije bilo toliko agencija za ukrcaj kao danas di svi smao grabe zub za sebe , prosla su ta lipa vrimena kad magazina i inih nije ni bilo , ili su tek poceloi po kaficiam trazit ljude , lipo, lipo je bilo onda navigat , a sada je sve iz potribe .
Neka mi oproste oni koji su se nasli uvrideni ali im ne mogu obecat da ih opet necu p....t.