Shell

Dobar je Shell kakvih ima! Razgovara san s Timom Downsom. Kriza brate. Ljudi se slabo griju, pa se i plin manje trosi. A novogradnje jos nisu isplacene. Dobro je da jos ukrcavaju!;)

Pozdrav,imam pitanje, malo citam ovo sve o shellu i cuo sam od kolege da su se place na lng-u i na productima izjednacile. Mozda je nesto vec pisano o tome ali nisam nasao, pa ako jesu kolike su sada za juniore? Jerbo su mi prvo rekli da je interview sredinom prvoga a zvali su me neki dan vezano za nesto drugo pa mi nisu nista znali reci, a trebao sam ici na taj sredinom prvoga, biti ce guzve u Globtika ako bude sta cini mi se...

Interview odradjen prije 2 mj, pa sva ta papirologija, kurs, sve savrseno i super...ali od ukrcaja jos niti u, nikakve priblizne naznake kad bi otprilike moglo se barem znati nesto vise, nema pa nema i nebi covjek nikome zamjerio da nije onda stalno bilo bombardiranje tipa; tomorrow/very,very,very soon/next week/at least two weeks...a sad jedno obicno nista, ni priblizno.
Da nisam slusao tamo hvalospjeve jednog kadrovnika nego umjesto toga paralelno trazio na drugim kompanijama vec onda, mozda bih sad imao negdje ukrcaj, bilo gdje...ovako cu to ipak morati ali sa velikim zakasnjenjem, a para nema...
Eto to je nazalost moje iskustvo sa Shell/Globtikom, i iz dana u dan sve se vise cini da je to sve sto cu ikad vidit od Shella.
Ima li netko sa slicnim iskustvima i da li je netko odustao i otisao na drugu stranu i kakve su bile posljedice razlaza.

Pozdrav,imam pitanje, malo citam ovo sve o shellu i cuo sam od kolege da su se place na lng-u i na productima izjednacile. Mozda je nesto vec pisano o tome ali nisam nasao, pa ako jesu kolike su sada za juniore? Jerbo su mi prvo rekli da je interview sredinom prvoga a zvali su me neki dan vezano za nesto drugo pa mi nisu nista znali reci, a trebao sam ici na taj sredinom prvoga, biti ce guzve u Globtika ako bude sta cini mi se...
Evo ti basic salaries, znači bez bonusa i performancea, Shell fleet

Master Total 116789 $
Chief Officer 93606 $
Second Officer 47587 $
Third Officer 35561 $
Chief Engineer 113776 $
Second Engineer 93606 $
Gas Engineer 71736 $
Third Engineer 47587 $
Fourth Engineer 35561 $
EEO 58436 $
Electrician 53451 $

Frenki, dosadan si sa tim svojim placama! Shell nije najbolji, ali je definitivno jedan od boljih. Bar svi imamo svoju kabinu za razliku od nekih koji se guzvaju i po 4 u istoj. Nedaj Boze da smo svi isti. Da dijelim gene sa Rumke-om...

Uglavnom, imamo mnogo bolje uvjete nego na slijedecim kompanijama:
MSC
SKS
PRONAV
K LINE
NYK
EXMAR
CARNIVAL
CELEBRITY
UASC
CMA CGM
MERSK
STENA
............

MSC
SKS
PRONAV
K LINE
NYK
EXMAR
CARNIVAL
CELEBRITY
UASC
CMA CGM
MERSK
STENA
............

Stari svaka ti čast, jedan si ugovor tamo a več si isprane glave, ja sam se trzao četiri-pet ugovora i basta, no more hehehe. Ma zajebavam se samo radi, uči i dr?ži se "Life saving rulsa" i nema gre??ke, ako hoče?? raditi Shell je stvarno dobra firma za naučiti posao.A ovo ??to se mi malo "stariji" preseravamo po forumu, to ti je drugi par postola.Svi smo mi "najpametniji":uzdravlje

MSC
SKS
PRONAV
K LINE
NYK
EXMAR
CARNIVAL
CELEBRITY
UASC
CMA CGM
MERSK
STENA
............
A jes ti spisak prijatelju, razmisli malo o svojoj tvrdnji, ??ta podrazumjeva?? pod uvjetima, a Al Debeel neka ti potom napi??e par riči, on je na Shella već nekoliko godina.. :kafa
Označija san namjerno Pronava i Exmara, raspitaj se malo kod ljudi koji navigaju tamo, bi li do??li na Shella, odgovor bi te mogao iznenaditi.. :uzdravlje

A jes ti spisak prijatelju, razmisli malo o svojoj tvrdnji, ??ta podrazumjeva?? pod uvjetima, a Al Debeel neka ti potom napi??e par riči, on je na Shella već nekoliko godina.. :kafa
Označija san namjerno Pronava i Exmara, raspitaj se malo kod ljudi koji navigaju tamo, bi li do??li na Shella, odgovor bi te mogao iznenaditi.. :uzdravlje

Vidi, razlika u placi je u nijansama. CCA 500$
Plinasi Qatargasa do sada nikada nisu "driftali" puni po par miseci u nadi da ce im teret poskupjeti. Sto se tice buducnosti kompanije, mi imamo i svoje brodove i svoj teret. Dugorocno gledajuc, Shell nece dovijeka imati management nad nasim brodovima. Kad Qatarci preuzmu za 8 do 9 godina svoje brodove pod Nakilat, definitivno ce biti mnogo lakse sto se tice papirologije, a bogami kad se usemis u birokraciju, ne predstavlja ti nikakav problem. Uglavnom, moras biti pismen i znat ispunit formulare. Kome je to tesko, Atlantska plovidba jos prima solidan kadar!

Vidi, razlika u placi je u nijansama. CCA 500$
Plinasi Qatargasa do sada nikada nisu "driftali" puni po par miseci u nadi da ce im teret poskupjeti. Sto se tice buducnosti kompanije, mi imamo i svoje brodove i svoj teret. Dugorocno gledajuc, Shell nece dovijeka imati management nad nasim brodovima. Kad Qatarci preuzmu za 8 do 9 godina svoje brodove pod Nakilat, definitivno ce biti mnogo lakse sto se tice papirologije, a bogami kad se usemis u birokraciju, ne predstavlja ti nikakav problem. Uglavnom, moras biti pismen i znat ispunit formulare. Kome je to tesko, Atlantska plovidba jos prima solidan kadar!
Sad kad tako postavi?? stvari sve mi je jasnije, izgleda da sam bio u zabludi sve ovo vrijeme, a vjerojatno sam i prospavao sve ono ??ta je Dave Stone trabunjao na inductionu jer mi se nije dalo slu??at onu priču za djecu iz vrtića. Ipak moram ti reć jednu veliku istinu, nadam se da ti neće te??ko past na ?želučić. Kad bi Shell imao kvalitetu i stručnost kadra kao Atlantska ili Tankerska plovidba, zaista bi bio najjači igrač na svitu, ovako je samo "srednja ?žalost", kompanija koja očajnički poku??ava skupit ostatke na marketu kako bi popunila crew liste. Po??tujem tvoje mi??ljenje o Shellu, nadam se da će ostat ovakvo i nakon tvog sljedećeg ugovora. Doka?ži da sam bio u krivu kad sam s osobitim u?žitkom dao otkaz i oti??ao na drugu firmu koja se, gle čuda, nalazi na tvom maloprija??njem spisku.
Buona suerte :uzdravlje

Interview odradjen prije 2 mj, pa sva ta .....

ima san slično iskustvo..razočara se u oboma...sad tra?žin svugdi di mogu,a globtik ako se javi... nisan ja tu neki iskusni,al očito je vrime da triba gristi na sve strane...tako da tra?žin di god mogu....
:uzdravlje

Sad kad tako postaviš stvari sve mi je jasnije, izgleda da sam bio u zabludi sve ovo vrijeme, a vjerojatno sam i prospavao sve ono šta je Dave Stone trabunjao na inductionu jer mi se nije dalo slušat onu priču za djecu iz vrtića. Ipak moram ti reć jednu veliku istinu, nadam se da ti neće teško past na želučić. Kad bi Shell imao kvalitetu i stručnost kadra kao Atlantska ili Tankerska plovidba, zaista bi bio najjači igrač na svitu, ovako je samo "srednja žalost", kompanija koja očajnički pokušava skupit ostatke na marketu kako bi popunila crew liste. Poštujem tvoje mišljenje o Shellu, nadam se da će ostat ovakvo i nakon tvog sljedećeg ugovora. Dokaži da sam bio u krivu kad sam s osobitim užitkom dao otkaz i otišao na drugu firmu koja se, gle čuda, nalazi na tvom maloprijašnjem spisku.
Buona suerte :uzdravlje

Upravo si naveo najveci i jedini problem Shella. Nemaju kadra. Idealna prilika za nase pomorce koji ipak nisu "ostatak na marketu"! S vremenom ce se situacija iskristalizirati. Kolega, ne znam kada ste Vi poceli navegati za Shell. Ne znam sto Vi konkretno trazite od kompanije. Sve u skladu s Vasim ambicijama i mogucnostima, naravno. Ja nisam mogao izabrati bolju kompaniju. Meni i ostatku od cca 100 Hrvata je vise nego dobro.
3/O - 36 000$
2/O - 46 800$
C/O - 96 000$
MASTER - 110 000$
Kome je malo, neka pita Jadranku za misto u Vladi....

Last edited:
Kolega, Vama i cca 400 Hrvata, tako da vas uputim u brojnost na ??koljkici.. Problem koji sam naveo nije ni jedini, a ni najveći, stvar je u gomili takvih "problema" koji su od jedne respektabilne kompanije stvorili ovo ??to Shell danas jest. Na?žalost ispali su iz top quarter oil majora, uz svu papirologiju i inzistiranje na safetyu, prebacili su sve moguće targete za LTI i TRC.. samo da se malo pohvalim, kompanija za koju trenutno radim ima LTI 0 (nula) u posljednjih 7 godina, bez ovih pustih izmi??ljotina tipa BBS i 512.. bez da mi cabin boy čisti accomodation sa ??ljemon i oćalama.. na??i časnici nisu "ostatak na marketu" da razjasnimo, nego Shell krca one koji nisu imali sreću da nađu bolje, Shell nema kadra jer jednostavno nije htio ulo?žiti u stvaranje vlastitog, sve dosad dok im nije do??la voda do grla, a sad daju ??akom i kapom, na?žalost malo prekasno.. usporedimo ga s Hajdukom, dakle nema omladinsku ??kolu pa rezultati izostaju jer su igrači dovedeni odasvuda i nemogu se uigrat, a recimo Exmar usporedimo s Ajaxom, od??kolovali su "svoje" časnike, imaju stabilan pool i jako malo turnovera.. opet ću ponovit na kraju priče, jako mi je drago da si zadovoljan s poslom i firmom, vrijeme će pokazat ostalo.. :uzdravlje

Upravo si naveo najveci i jedini problem Shella. Nemaju kadra. Idealna prilika za nase pomorce koji ipak nisu "ostatak na marketu"! S vremenom ce se situacija iskristalizirati. Kolega, ne znam kada ste Vi poceli navegati za Shell. Ne znam sto Vi konkretno trazite od kompanije. Sve u skladu s Vasim ambicijama i mogucnostima, naravno. Ja nisam mogao izabrati bolju kompaniju. Meni i ostatku od cca 100 Hrvata je vise nego dobro.
3/O - 36 000$
2/O - 46 800$
C/O - 96 000$
MASTER - 110 000$
Kome je malo, neka pita Jadranku za misto u Vladi....

Slu??aj tebi ko kadetu ili asistentu je upala sjekira u med, nisi mogao izabrati bolju kompaniju za start, jer će te naučiti nečemu veoma va?žnome, a to je da ne srlja?? ko mutav na posao. Mo?žda to nekima starijima ide na neku stvar, sve te check liste i ostale pizdarije jer imaju neku rutinu ali tebi će definitivno biti od koristi dok ne stekne?? tu rutinu, kad osjeti?? da si to sve prerastao i naučio svoj posao, onda kume moj ide?? dalje tj tra?ži?? drugu firmu, a do tada ostavi se pizdarija i polemika sa starijima, jer su sve oni to pro??li po nekoliko puta i na nekoliko firmi ??to ti tek sada prolazi??, , snimaj, uči(nemoj na svojim gre??kama) i dokazuj se radom, nedaj da te jebu ali nebudi bezobrazan i nema zime.

Moj drveni mozes ti na komad drva napisat da je zlato,ali neminovno je da ce drvo uvik ostat drvo ma kako ga ti zva.Sto se tice Shella to je ime,brand i to je to. Medju najboljim kompanijama sigurno nije.Ja cu ti iz glave ispucat bar 10 boljih.Nadalje kad nesto komentiras onda dojdi sa argumentima ko pravi predstavnik akademske zajednice ,a ne glupostima i pricama rekla kazala ko nezreli pubertetlija.
Netjace meni je ta brojka 100 isto upala u oci jer mi je prije godinu dana jedan glavonja sa Shella s kojim sam razgovara u skveru u Singapuru spominja brojku od cca 400njak ljudi. Sad Al Debeel kad vec spominjes ovo zaglupljivanje sa tim safetijem ja mislim da to ide preko svake razumne granice(npr meni je razumno logika ili ti ga common sence) mada sam gorljivi zagovornik prirodne selekcije i u tu svrhu bi cijeli taj safety maka jer ga smatram nepotrebnim.Naime time se pokusava spasiti ljude koji ionako svojom gluposcu(sad ce ovo zazvucat grozno ali evo iskren sam pa me nastavite osudjivat radi toga) ne zasluzuju zivjeti. Sa tim safetijem je toliko iskompliciran zivot normalnim ljudima da oni gube zivce ispunjajuci raznorazne pizdarije koje im kompanija namece. Ali ta glupost je ocito bezgranicna.Stalno se izmislja nesto sigurnije.Vise nije na safety harnessu dovoljan jedan lineyard vec 2 .Do skora ce bit 3 dok se neko ne siti da je 4 ili 5 jos bolje. I tako unedogled.Samo nebo je granica. Ja za te gluposti nemam zivaca.Check liste.Pa to ka da je radjeno za osobe sa posebnim potrebama.Meni moj ponos jednostavno ne dozvoljava da ispunim ni jednu check listu.Da zadovoljim firmu to obavi neko drugi. To je nivo vojnog zaglupljivanja.Znajuci da se sa tim necu moc nosit ja u vojsku nisam isa.I s ponosom danas nosim vojnu knjizicu na kojoj stoji nesposoban za vojnu sluzbu.A moga bi i avion vozit da mi ga daju koliko sam nesposoban,ali nema veze. Nego di smo stali. Bilo kako bilo moja firma je napravila jednu interesantnu stvar te zatrazila da svi moramo proc tzv equilibria test i trening(stvarno interesantno preporucam svakom da provjeri osobnost putem ovoga ima online test).Pokazalo se da sam ja konkretno osoba kojoj treba minimalan broj informacija za donit zakljucak i odluku.Da reagiram brzo i precizno ali to ima i svojih nedostataka.Kao takav nemam strpljenja za nebitne detalje(papirologija i sl. pizdarije). I ja se savrseno uklapam u onaj postotak ljudi koji zavrse na tim LTIjevima jer se pri samoj pomisli papirologije iznerviram i tada takav sjeban i nadrkan idem radit posal.Sva srica eto Bog mi je da pamet pa se ne penjem na visinu visu od katrige.Patim od klaustrofobije pa eto ne radim ni zatvorene i neventilirane prostore i slicno.A posal a naci ce se vec neko ko ce ga obavit.

Last edited:
Sla?žem se u potpunosti sa Frankiem! Shell je osta jedino brand i ni??ta vi??e i ka ??ta je napisa Netijak ''srednja ?žalost''. Drveni razumin te u jednu ruku,prvi ti je ugovor i sve,ali brani?? Shella ka da si ga ti osnova,ka da je tvoja kompanija... Ok razumin da si,ajmo reć impresioniran pogotovo jer si upa na novi brod od 300 milja dolara,moran priznat da je i meni izgleda na prvi pogled ka space shuttle ali onda kad vidi?? brod ka brod. Neman ni ja previ??e kompanija iza sebe,Shell mi je treća ali ovo ovde ??ta san vidija u misec ipo dana je ni??ta nego zaglupljivanje i jednom kad ode?? na drugu kompaniju će?? svatit koliko si bija u pravu ili krivu,kako god ?želi??.. Moga bi ovde napisat jedan podu?ži tekst na temu onoga da su na shellu svi isti i sličnih stvari,a o nelogičnostima i ostalim stvarima da i ne govorim,a ti si dobro upoznat sa nekim stvarima. Netijače malo san ljubomoran na tebe,nisan u mogućnosti dat otkaz iako dolazin u napast svaki dan ali jbg vi??e sile u pitanju :udriglavom

MSC
SKS
PRONAV
K LINE
NYK
EXMAR
CARNIVAL
CELEBRITY
UASC
CMA CGM
MERSK
STENA
............

Koliko sam sku?žio ovo ti je prvi ugovor. Ok odakle tebi informacije o tome koja je firma bolja ili lo??ija kakvi su uvjeti i sve ostalo.:confused: To ??to si pročitao negdje ili čuo od nekoga nema veze i ne mo?že?? po tome pisati ovakve stvari. :rolleyes:Vidim da si stavio i dvije cruise kompanije od kojih je jedna moja pa me čisto zanima za??to ti misli?? da je Shell bolji od Carnivala. Osobno me Shell ne zanima ali daj molim te prosvijetli me..............

Kolege koje su bile samnom na brodu su navegali i na NYK-a, i PRONAVA i masu drugih. Naravno, nitko nebi minja Shell nizasta na svitu. Ne zele se uplitati u ikakve polemike, kao npr., ovaj forum. Zadovoljni su. Meni je mozda uletila jako dobra ekipa, pa nemam nikakvih negativnosti.
Sto je safety problem??? Klasicni PPE, risk assesment, permiti.... I polupisnemi pomorac ih moze ispuniti!
Ali dobro. Uvaziti cu vase globalno misljenje. Iskustvo se cijeni.

Back