Shell

dobar taj shell, najskolovaniji kadar tamo. a bi li mene oni uzeli? di se to triba javit? ja bi negdi di ne valja i nema gusara i da nema puno za radit

sta mislite kad kazete na plinu? je li to znaci da cili ugovor triba sidit na boci od plina? je li to uopce isti plin ka ovi doma? je li ona narancasta boca ili ova nova aluminijska za brod di se moze vidit koliko je ostalo u njoj? idu li ti brodi kroz suez ili okolo? ako je okolo, okolo cega???

ajde pomagajte, nije meni to nista jasno

Shell way nije my way

Shell way nije my way

Turist, zaista ti želin iskreno odgovorit, ali neznan šta napisat. Ako okrenen na zajebanciju, nije dobro jer pokušavan priču zadržat na "levelu", a i Propuh će mi se krvi napit koliko mu posla dan svaku večer.. neznan bili te uzeli, nemaš magisterij, nisi dobar sa Žikicon, BMI ti je priko svih limita.. šanse su ti tu skoro pa nikakve, otprilike iste ka moje na BOG-a, ono moš uletit "na guzove".. brodi od QatarGasa ti ne valjaju, pogotovo liti, provedu jedno 6-7 miseci na sidro u Fujairahu, to zna bit dosadno za popizdit, da nije bilo neta i TV, ja bi bija podivlja prošli ugovor.. boce od plina su neke čudne, ja doma nisan vidija takve, a obiša san skoro sve pumpe u gradu, jedino nisan bija u Solinu u punionicu, možda ih tamo imaju.. dobra je stvar šta ostane plina posli iskrcaja pa posada zna prodat umisto slađa i podilit pare, i lakše ga je utržit, dođu ženske sa maštilima i bidunima i ukrcaš in tako, na siće.. a moš i doma ponit u kuferu.. ja otkad san se vratija, nisan plin kupija ni za astru, ni za kuvanje.. i mi prolazimo kroz suez, opašemo lađu sa žicon badavicon i ošini po prašini.. 22 čvora pa neka nas vataju kad su face.. to je jedini put od točke a do točke b koji prelaziš najkračin puten, zato smo tako brzi.. kaže Franula da ovi iz KOTC-a između točaka ubace još jednu da in putovanje bude zanimljivije, navodno su tako brži jer imaju jednađbu sa tri nepoznanice umisto dvi.. ko će ga znat, to je matematika za ove palubarce, mene to ne zanima, meni je jedina matematika ona u kojoj od jednog franklina učinin dva bez da se uznojin, kap znoja mi je 100 ojra, pa se trudin što manje nabijat račun firmi.. eto, nadan se da san ti pomoga sa savjeton, a ti ako oćeš bit kolegijalan, meni probaj objasnit bili me BOG uzeja za makinjistu.. :D

Last edited:
Pozdrav ekipa, sta se tice shella jedan kapo mi je pokusa sredit ukrcaj na shella priko prijatelja koji radi za shell u officu u Londonu ...

Pa sta ne provjeris kod toga prijatelja od kapa u Londonu direktno.
Nekome vridi internet 2000 dolara misecno.To vrijedi onima kojima nitko nije ponudija tih 2000 dolara mjesecno vise. Takvima da ponudis 20 dolara odrekli bi se matere,a kamoli interneta.A onde di je 2000 dolara veca placa budi siguran da firma ima i za platit taj jadni internet. Nemojmo se zavaravat ljudi trosak neta na brodu danas je posta zanemariv.
Idemo dalje. Teretana,stolni tenis,kosarka i slicne gluposti.Koji brod to danas nema.
Idemo dalje. Je li se tko zapita zasto ekipa sta je dosla sa NYK ne bi Shell minjala za nista??? Odgovor je vrlo jednostavan zato sta ni nemaju izbora.Njihov odlazak od tamo u 90% slucaja nije bio njihov izbor(za one koji ne razume hrvatski prevod na rvatski bi bio-dobili nogu u prkno).
I jedina istina u svemu ovome oko tog famoznog Shella je sto je velik broj ljudi dobio priliku.To je jedina istina i super sta je tako. Pa kad negdi ispusis posal i dobijes priliku ic negdi drugdi normalno da ti je to moj spas za mene.Razumin kadete i juniore jer stvarno dobili priliku skupit kakvo takvo iskustvo na plinu za ic dalje,ali Boga mi seniore ne razumin.Osim drvenog ali on je vec prosa nivo brodskog managemeta. On je ipak rang top managementa firme. CEO pa drveni.Bar to citam iz ovih zrelih postova jednog 12-ogodisnjaka.
A nitko ne pise kako je Globtik izgubija Golar i zasto??? Nitko ne spominje ovu firmu u kontekstu plinova.Sto je bio okidac da je izgubljen GOLAR???Ajmo kraljevi plina u tekucem stanju da vidimo ima li koji plin expert stariji od 5 minuta ovde ili su sve nedonoscad.Koliko je to bolja firma od Shella??? Ok nema onako dobar znak i logo,ali ima sve ostalo pocev od pravog managementa pa na dalje.Payscale dosta bolje postavljen.Malo se spominje Exmar.Kadar na Exmara sto sam ja vidio u odnosu na SHella nebo zemlja.

Last edited by a moderator:
Brane, ovin svojin poston si taka u osinje gnizdo, nebi ti tija bit u ko?ži sad kad Drveni i ostali iveričari udru iz svih oru?žja.. :hihi Sve si napisa kako je, samo istina boli ( da ne rečen, če??e, pa se svakodnevno svrbe, na svekoliku radost pučanstva) ;) Exmar je za Shella firma nad firmama, da ??koljkica imalo vridi na??i Kolega, Marlboro, Bodul i ostali bi bili na njoj a ne na novome RVju, Exmar ima flotu i kadar o kojima ovi prepotentni englezići mogu samo sanjat.. trefija san Denisa u Ras Laffanu, reka mi je da je Nakilat do??a do zaključka da su napravili gre??ku stoljeća kad su Shelju dali QG flotu, ali nakon hebanja nema kajanja.. Evo gledan na Novoj, Theo M Ljubić ukrcava na Shella, zvati na 060 60 90 90, lokal 435.. :p:p:p

@Branko

Bravo kolega valjda će sad svatit neki jer ocito neznaju citat između redaka.. Ono za balun,teretanu i slicno san napisa iz zajebancije jer naravno da nisu oti??li svojom voljom ali to nije bitno...O Exmaru se ne isplati ni pričati tu je sve jasno...

Brane, ovin svojin poston si taka u osinje gnizdo, nebi ti tija bit u ko?ži sad kad Drveni i ostali iveričari udru iz svih oru?žja.. :hihi Sve si napisa kako je, samo istina boli ( da ne rečen, če??e, pa se svakodnevno svrbe, na svekoliku radost pučanstva) ;) Exmar je za Shella firma nad firmama, da ??koljkica imalo vridi na??i Kolega, Marlboro, Bodul i ostali bi bili na njoj a ne na novome RVju, Exmar ima flotu i kadar o kojima ovi prepotentni englezići mogu samo sanjat.. trefija san Denisa u Ras Laffanu, reka mi je da je Nakilat do??a do zaključka da su napravili gre??ku stoljeća kad su Shelju dali QG flotu, ali nakon hebanja nema kajanja.. Evo gledan na Novoj, Theo M Ljubić ukrcava na Shella, zvati na 060 60 90 90, lokal 435.. :p:p:p

Netijace, ti bi bar triba mucat sto se tice shella. Tvoj kapacitet smo uspili dokucit s tvojim komentarima o shellu nakon par dana sto si se ukrca kao trening oficir. Za takve ko ti svaka firma je losa, jer takav kapacitet se nemoze snac sa prosjecnim kadrom koji se danas nalzi na trzistu.
Exmar, Golar te ostale firme za tebe nece bit nista bolje od Shella zbog gore navedenih razloga.

Evo sam procita ovaj cili thread i umorija sam se,a cila prepiska se u biti vodi oko jedne stvari,a to je nesporazum. Naime onome kome je Shell pruzija utociste kad nitko drugi nije tija ili moga je Shell najbolja firma .Razumin i da nismo svi isti i skloni promjenama.Netko ce ostat i za manje na istoj firmi jer se vec uvjetno receno usemija.Drugima je pruzena prilika za kadeta.Super zasto ne prihvatit.
I sad imas 100 ljudi,100 cudi.Ni ne zadovoljavaju nas sve ni isti ciljevi.Neciji su targeti znatno nizi.Neko je zadovoljan sa 3 iljade dolara nekome je i 20 malo.
Ali svatko na ovome threadu je u pravu.Barem mislim na one koji su ipak odradili pokoji ugovor u zivotu i imaju sa cim usporedit.Ali sad nakon jednog ugovora dizat kompaniju u nebesa,ono grist ka pit bull za firmu na kojoj si diga u 4 miseca 2 soma,a nemas je s cim drugim usporedit mi je nekako preslano,a to ni maski nije drago.
Opet bi se vratija na internet.Kaze vridi 2 iljade dolara misecno.Pa meni je to izjava glupost godine.Po tome bi znaci svaki kadet za doc na Shella treba placat otprilike soma misecno firmi jer mu firma vec samo u internetu ili robi daje 2 place misecno.

Evo sam procita ovaj cili thread i umorija sam se,a cila prepiska se u biti vodi oko jedne stvari,a to je nesporazum. Naime onome kome je Shell pruzija utociste kad nitko drugi nije tija ili moga je Shell najbolja firma .Razumin i da nismo svi isti i skloni promjenama.Netko ce ostat i za manje na istoj firmi jer se vec uvjetno receno usemija.Drugima je pruzena prilika za kadeta.Super zasto ne prihvatit.
I sad imas 100 ljudi,100 cudi.Ni ne zadovoljavaju nas sve ni isti ciljevi.Neciji su targeti znatno nizi.Neko je zadovoljan sa 3 iljade dolara nekome je i 20 malo.
Ali svatko na ovome threadu je u pravu.Barem mislim na one koji su ipak odradili pokoji ugovor u zivotu i imaju sa cim usporedit.Ali sad nakon jednog ugovora dizat kompaniju u nebesa,ono grist ka pit bull za firmu na kojoj si diga u 4 miseca 2 soma,a nemas je s cim drugim usporedit mi je nekako preslano,a to ni maski nije drago.
Opet bi se vratija na internet.Kaze vridi 2 iljade dolara misecno.Pa meni je to izjava glupost godine.Po tome bi znaci svaki kadet za doc na Shella treba placat otprilike soma misecno firmi jer mu firma vec samo u internetu ili robi daje 2 place misecno.

Bravo Branko, tako je, mi bi trebali placati firmi, jer nas je ukrcala, dala internet, PPE, i đeparac za duvan i dvi pive dnevno. Koja smo mi nezahvalna "stoka" i još se tu na forumima bunimo da firma nevalja.
Sad ću citirati jednog poznanika inače "kapetana": "Smeta me što nam svaki qurac smeta i što širimo dezinformacije, da, nevalja neradnicima, tvrdoglavima i onima koji bi navegali po svom sistemu":uzdravlje

evo da se javi onaj kome nije virovat ni kad je dida mraz. pa da krenemo ovako:
shell nije najgora ni najbolja firma - ajmo redon:
nyk - shell: par ljudi s nyk crude su prisla na lng kod shella. jedan od razloga su bile kasne smjene...kad tamo...puf, jos gore. jedan od mojih prijatelja, j.v. sto posto nije dobija nogu, nema covik macu u skoro tries godina na brodu. ne zelin govorit da ih nema boysova plinasa koji su pedalirani, pa se smistili...ma nisu svi.
golar - shell : golar je prominija managera pa tako i crewing. osin toga, za cudo ni magazinovic nije uspija dobit vece place jer je dude obeca i uspija napravit posal s istin placama.....i oslo sve u oslo. osin toga, to je strateski potez golara a citaj frontlinea, di su uzeli wilhelmsena ka partnera zbog unitora. ako ne virujes, zovi oskar spielera, eno ga sidi kat ispod mene.
i sad sta te vjerojatno pogodilo...nenadano u bradu... ide moja prica o um laqabu i bu sidri. dok su bili u maerska, koliki in je bija vetting rate? koliki off hire? a onda se shell usra da nakilat ne docuka, pa uzeli nazad. zasto se pitalo da moji ljudi ostanu za iskrcaj, iako je top four bija na brodu vec jedan iskrcaj i ukrcaj? tri setemane. a barba dosa direktno iz office-a, veliki macak??? da nisi bija ti medju tih osan velicanstvenih? ostavi ovaj record, ostavi onaj...ostavi oil record book....pa nisan ja pa s marsa momci...posli da perete svoje sporke mudante na stare papire....aloooooo. i onda pankaj mohan ne da oil record book? a ima li pankaj koga isprid sebe, ima..druga mene. onda...kako iman svugdi svoje ljude...uspija san doznat da su laqab i sidra vozili iljadu ipo na dan jeftinije od shellovih sistera, ja s gavranima, a tamo nasi , englezi..moji rezultati duplo bolji. i za kraj...javi se za godinu dvi, kad vas nakilat papi ka krempitu...napisat cu ti preporuku.

ja ne znan ??ta ste se svi uvatili toga ??ta san napisa, meni ne vridi ali vridi mome chifu makinje jer san njega citira, da li me la?že i bi li za 200$ vi??e pobiga na drugu firmu - ne znam ;) cila poanta za??to san to napisa je da neki shvate da nemaju svi iste prioritete i da ne gledaju svi samo lovu. isto kao ??to vi govorite negativno o checklistama i "lo??em kadru" na shellu a niste ni svjesni koliko ljudi to do?življava kao spas jer vi??e ne moraju mislit svojom glavom i nisu vi??e oni u koje se na firmi upre prstom :D svako ima svoje razloge, ponavljam, nama kadetima je shell bia spas u vrime kad niko drugi ne krca kadete i kada su liste čekanja na jadroplovu i atlantskoj 6 mjeseci, tako da morate razumit drvenoga koji bi istetovira ??koljkicu na čelu. :) ja sam siguran da ću tu bit barem jo?? koji ugovor za terca pa ćemo vidit kako će se stvari odvijat, dovoljno sam pametan da ne di?žem u nebo firmu u kojoj radim jer nisam tamo radi ljubavi nego para, al isto toliko pametan da ne serem po ruci koja me trenutno hrani. eto toliko od mene na ovu temu, pozdrav! :kafa

Ma ja vam kazem, Shell vam ne valja. Ovi sto su dobili priliku na LNG-u su ociti promasaji po vama. Nisu imali gdje, pa ih je Shell primija. Ma dasta.
Nadjite mi jedan jedini razlog zasto Shell ne valja? Ima vas tu par konstantnih ledolomaca koji navegate za druge kompanije, pa "vucete vodu na svoj mlin". To je normalno.
Vise je Shell ucinija za jednog hrvatskog kadeta nego cila hrvatska skupa s vama zajedno...

Sapienti sat!

Alo drveni,prika smiri se malo hebemu mi??a... Ja te razumin u jednu ruku jer velika vecina kad ode na brod za kadeta misli vjerojatno kako bi on moga radit posa barbe kad ga gleda onako z avrime manovre i slično,a niko ne gleda koliko barba ima ''utakmica u nogama tj.operacija''..Jbg ti si se ukrca na Shella kad za na??e kadete nije ba?? bilo najbolje i sad je odma Shell napravija vi??e nego svi skupa?!?! Nemo?? tako pričat,ukrca bi Shell malo sutra i vas kadete i nas juniore bez dana na LNG-u da im ne fali ljudi... Da se razumimo,ja u svome postu nisan gadija i sta ja znan kad san napisa da je ovo ovde zaglupljivanje safetyem niti san otkrija time toplu vodu,ali trenutno mi ovde i nije ne??to ali ne radi Shella ka kompanije nego nekih drugih stvari/pojedinaca,sistem ka sitem,ali nigdi nisan vidija manje posla za juniore tako da se na posa nema pravo niko bunit....Tako da necu bit glup i licemjeran pa da seren po Shellu koji mi je uz ovakvu situaciju ne samo meni nego i drugima pruzija priliku da dođen na LNG.

Pozdrav

Muki di bi ja to ka kadet triba stec LNG iskustvo prije nego dodjen na brod? Mozda u INI?
Ajde, pomogli ste mi oko opstipacije.

Hvala Vam, rekla bi vam Vesna Pusić...

Pa sta ne provjeris kod toga prijatelja od kapa u Londonu direktno.
Nekome vridi internet 2000 dolara misecno.To vrijedi onima kojima nitko nije ponudija tih 2000 dolara mjesecno vise. Takvima da ponudis 20 dolara odrekli bi se matere,a kamoli interneta.A onde di je 2000 dolara veca placa budi siguran da firma ima i za platit taj jadni internet. Nemojmo se zavaravat ljudi trosak neta na brodu danas je posta zanemariv.
Idemo dalje. Teretana,stolni tenis,kosarka i slicne gluposti.Koji brod to danas nema.
Idemo dalje. Je li se tko zapita zasto ekipa sta je dosla sa NYK ne bi Shell minjala za nista??? Odgovor je vrlo jednostavan zato sta ni nemaju izbora.Njihov odlazak od tamo u 90% slucaja nije bio njihov izbor(za one koji ne razume hrvatski prevod na rvatski bi bio-dobili nogu u prkno).
I jedina istina u svemu ovome oko tog famoznog Shella je sto je velik broj ljudi dobio priliku.To je jedina istina i super sta je tako. Pa kad negdi ispusis posal i dobijes priliku ic negdi drugdi normalno da ti je to moj spas za mene.Razumin kadete i juniore jer stvarno dobili priliku skupit kakvo takvo iskustvo na plinu za ic dalje,ali Boga mi seniore ne razumin.Osim drvenog ali on je vec prosa nivo brodskog managemeta. On je ipak rang top managementa firme. CEO pa drveni.Bar to citam iz ovih zrelih postova jednog 12-ogodisnjaka.
A nitko ne pise kako je Globtik izgubija Golar i zasto??? Nitko ne spominje ovu firmu u kontekstu plinova.Sto je bio okidac da je izgubljen GOLAR???Ajmo kraljevi plina u tekucem stanju da vidimo ima li koji plin expert stariji od 5 minuta ovde ili su sve nedonoscad.Koliko je to bolja firma od Shella??? Ok nema onako dobar znak i logo,ali ima sve ostalo pocev od pravog managementa pa na dalje.Payscale dosta bolje postavljen.Malo se spominje Exmar.Kadar na Exmara sto sam ja vidio u odnosu na SHella nebo zemlja.

Moram napista par besid jer vidim da sve i svasta oliti ga nista , cast izuzecima pise ovod , a tice se Magazina,Shella, itd.
Zasto je Magazin izgubia Golara , :

1.jer ga je stari Fredi ulovia koliko su mu on i ostal ekipa u Londonu officu kupe maslo a svi znamo koliku su Magazinovi apetiti kad je lova i pijaca u pitanju
2.zato sta je po ovancava svoje satelite (citaj sposobno podobni za obavjestajnu jedinicu) u par godina od 3 off do mastera ili kapa , sto ga je naravno skupo stajalo kod SIRE insp.i ostalog biznisa , svi su oni kad je preuzea Denis otpali iz igre i ostli kod starog Magazina na Pronava ili Shella neki se i pojavljuju po TV i pametuju a do prije par godina ka C/O su mazali buskainu od pilota sa grasom a o cargo necemo govorit.

Ima tu jos i drugih razlog ali i ova dva su vam i vise nego dovoljan za danas.

Sto se tice Shella i komentara - a sta to Magazin za njih osim avionskih karat jos radi ,a je da im prostorije za intrevju ali sigurno im uzme i za to zub , jer odvano su oni sa Shella procitali Magazin Dream Team i vidili di bi ih to odvelo da su im dali da oni vode Zikino kolo , isto sto se dogodilo i Golaru.

O safety na Shella ja bi ako mogu dodoa samo ovo da im jos samo fali chek lista za pustit vodu u kondutu kad se p....u , davno je to bilo kad smo imali sve na jednoj chek list i bilo je puno manje 'nezgoda na radu' isto se vrsi gas free i krcalo i iskrcavalo i ulazilo u dry dock . Kad je sve krenilo naopako , tamo krajem 80-tih kad su tkz english boys sa far easta poceli dolazit za seniore onda se i postotak nesereca naglo poveca i tada se poceli pista/printat puste chek liste a naravno Shell je uvik bija isprd svih ali jedino po tome , i u nicem drugom ,a kako stari ljudi kazu ko voli neka izvoli ali daleko su oni od 'boljih ' a da ne govorim najboljih firmi , jer u ovih blizu 25 godina na moru sam ih prosa veliki broj pa si uzimam za pravo dat takav komentar ali o 'ukusima ' i zenskim godinama se ne raspravlja . Je znam da vrimena se minjau ali se uvik pitam kako smo mi prije sa par chek lista drzali safety i,imali dobar score kod vettinga i mali % nesreca , a lipo jer su navigavali ljudi od zanata s par zrna soli u glavi i nije bilo toliko agencija za ukrcaj kao danas di svi smao grabe zub za sebe , prosla su ta lipa vrimena kad magazina i inih nije ni bilo , ili su tek poceloi po kaficiam trazit ljude , lipo, lipo je bilo onda navigat , a sada je sve iz potribe .

Neka mi oproste oni koji su se nasli uvrideni ali im ne mogu obecat da ih opet necu p....t.

Moram napista par besid jer vidim da sve i svasta oliti ga nista , cast izuzecima pise ovod , a tice se Magazina,Shella, itd.
Zasto je Magazin izgubia Golara , :

1.jer ga je stari Fredi ulovia koliko su mu on i ostal ekipa u Londonu officu kupe maslo a svi znamo koliku su Magazinovi apetiti kad je lova i pijaca u pitanju
2.zato sta je po ovancava svoje satelite (citaj sposobno podobni za obavjestajnu jedinicu) u par godina od 3 off do mastera ili kapa , sto ga je naravno skupo stajalo kod SIRE insp.i ostalog biznisa , svi su oni kad je preuzea Denis otpali iz igre i ostli kod starog Magazina na Pronava ili Shella neki se i pojavljuju po TV i pametuju a do prije par godina ka C/O su mazali buskainu od pilota sa grasom a o cargo necemo govorit.

Ima tu jos i drugih razlog ali i ova dva su vam i vise nego dovoljan za danas.

Sto se tice Shella i komentara - a sta to Magazin za njih osim avionskih karat jos radi ,a je da im prostorije za intrevju ali sigurno im uzme i za to zub , jer odvano su oni sa Shella procitali Magazin Dream Team i vidili di bi ih to odvelo da su im dali da oni vode Zikino kolo , isto sto se dogodilo i Golaru.

O safety na Shella ja bi ako mogu dodoa samo ovo da im jos samo fali chek lista za pustit vodu u kondutu kad se p....u , davno je to bilo kad smo imali sve na jednoj chek list i bilo je puno manje 'nezgoda na radu' isto se vrsi gas free i krcalo i iskrcavalo i ulazilo u dry dock . Kad je sve krenilo naopako , tamo krajem 80-tih kad su tkz english boys sa far easta poceli dolazit za seniore onda se i postotak nesereca naglo poveca i tada se poceli pista/printat puste chek liste a naravno Shell je uvik bija isprd svih ali jedino po tome , i u nicem drugom ,a kako stari ljudi kazu ko voli neka izvoli ali daleko su oni od 'boljih ' a da ne govorim najboljih firmi , jer u ovih blizu 25 godina na moru sam ih prosa veliki broj pa si uzimam za pravo dat takav komentar ali o 'ukusima ' i zenskim godinama se ne raspravlja . Je znam da vrimena se minjau ali se uvik pitam kako smo mi prije sa par chek lista drzali safety i,imali dobar score kod vettinga i mali % nesreca , a lipo jer su navigavali ljudi od zanata s par zrna soli u glavi i nije bilo toliko agencija za ukrcaj kao danas di svi smao grabe zub za sebe , prosla su ta lipa vrimena kad magazina i inih nije ni bilo , ili su tek poceloi po kaficiam trazit ljude , lipo, lipo je bilo onda navigat , a sada je sve iz potribe .

Neka mi oproste oni koji su se nasli uvrideni ali im ne mogu obecat da ih opet necu p....t.

Bravo, i ja sam bio preko 12 god. preko Magazina & Family, nisam se usrecio!

Back