Shell interwiew

je 4, ali je i "ugovor", imas negdi npr. 3-3 na dogovor pa izadje na isto na kraju.

Volija bi malo pojasniti ovaj dio oko "ugovora" na kompanijama di je ugovor permanent, znaci indefinite. Duzina boravka na brodu definirana je kao " intended tour of duty", i niposto ne znaci da je ugovorena, tj da pomorac ima ikakva prava zahtjevati iskrcaj zato jer je proslo 3 ili 4 miseca. Ovo je bitno sa pravne strane, jer mnogi misle da im je duzina trajanja boravka na brodu odredjena ugovorom i da se imaju pravo iskrcati, ili tko zna sta zahtjevati nakon isteka tog "tour of duty". Prije nego smo mi dosli na Shell-a, svi su bili na brodovima 9 i vise mjeseci jer jednostavno nije bilo smjene. Kompanija je slala supruge na brod, davala duple bonuse etc, ali pomorci nisu mogli napustiti brod osim u slucaju medivaca. Jedini pravno gledano opravdani rok kad se pomorac mora iskrcati je istek breveta kompetencije ili istek valjanosti ship's article. Ne daj boze da do toga dodje, ali da se zna, da se ne bi iznenadili.

Tu se po pojmom "ugovor" kolegi sugerira. da nije sve u ta 4mj tj 1 mj na brodu vise od "ostalih" odnosno da osim tog ajmo reci hendikepa postoje i odredene prednosti, tj boljeg uredenja nekih drugih pitanja a ne samo duzine " na brodu". U svakom slucaju uvazavam ovaj tvoj post koji jest pravno tocan i ok.

Volija bi malo pojasniti ovaj dio oko "ugovora" na kompanijama di je ugovor permanent, znaci indefinite. Duzina boravka na brodu definirana je kao " intended tour of duty", i niposto ne znaci da je ugovorena, tj da pomorac ima ikakva prava zahtjevati iskrcaj zato jer je proslo 3 ili 4 miseca. Ovo je bitno sa pravne strane, jer mnogi misle da im je duzina trajanja boravka na brodu odredjena ugovorom i da se imaju pravo iskrcati, ili tko zna sta zahtjevati nakon isteka tog "tour of duty". Prije nego smo mi dosli na Shell-a, svi su bili na brodovima 9 i vise mjeseci jer jednostavno nije bilo smjene. Kompanija je slala supruge na brod, davala duple bonuse etc, ali pomorci nisu mogli napustiti brod osim u slucaju medivaca. Jedini pravno gledano opravdani rok kad se pomorac mora iskrcati je istek breveta kompetencije ili istek valjanosti ship's article. Ne daj boze da do toga dodje, ali da se zna, da se ne bi iznenadili.

Znaci ja bi triba biti sritan sto imam priliku biti 4 miseca na brodu i zahvaliti se od sveg srca kompaniji sto me "pušta" doma nakon 4ipo ili koliko vec miseci?!

Tu se po pojmom "ugovor" kolegi sugerira. da nije sve u ta 4mj tj 1 mj na brodu vise od "ostalih" odnosno da osim tog ajmo reci hendikepa postoje i odredene prednosti, tj boljeg uredenja nekih drugih pitanja a ne samo duzine " na brodu". U svakom slucaju uvazavam ovaj tvoj post koji jest pravno tocan i ok.

Nevidim poantu tvog obijašnjavanja "ugovora" kad postoje kompanije sa kracim ugovorom i dobrim uvijetima...

Znaci ja bi triba biti sritan sto imam priliku biti 4 miseca na brodu i zahvaliti se od sveg srca kompaniji sto me "pušta" doma nakon 4ipo ili koliko vec miseci?!

Ne, to samo znaci pravno pojasnjenje statusa "ugovora". Ako je pomorac na permanentnom ugovoru, onda nema zakonskog limita oko duzine trajanja boravka na brodu (osim spomenutog). Ako je ugovor "voyage contract" onda je specificirana duzina trajanja boravka na brodu, a kod boljih ugovora je odredjen i nacin rijesavanja odnosa ukoliko je taj period zavrsen, a pomorac je jos uvijek na brodu. Namjera mi je bila pojasniti status pomorca koji ima permanentan ugovor, upravo zato da ne bi imali pogresan stav ukoliko do toga dodje. Imao sam takvih slucajeva u praksi i svaki put bez izuzetka bi se pokazalo da pomorci nisu svjesni sta su potpisali, niti kakva prava i obveze proistjecu iz takvog ugovora. Najvaznije od svega ovoga jest da se pomorac NE MOZE pozvati na cinjenicu da je prekoracio boravak na brodu na temelju ugovora, jer je duljina boravka na brodu odredjena formulacijom "intended tour of duty", a ne duljinom trajanja ugovora. Suma sumarum, ako je "dogovoreno 3 ili 4 mjeseca boravka na brodu, istekom tog perioda ne prestaje ugovorna obveza.

nisam pivas tj plinas

ali sam od pocetka na permanent ugovoru
iako o tom ugovoru se da pricat sta znaci permanent,ima permanenta i permanenta

jedno je pramanent da kuci dobivas placu tj godisnji koji si zaradio na brodu,pa se to nazove permanent a to je cuna
nesto drugo je da kad bi trebaio ic na brod a brod nije na lokaciji da si placen dok se ne u krcas e to je vec permanent....

nikad nisma ima taj intended tour of duty ugovor?
pisalo je 6 weeks on/off ili 4weeks on/off
ako ostajes duze onda je to definirano u ugovoru koliko max duze moras ostat i koliko si placen

kad sam davno na pocetku bio na skatulama onda je bio ugovor 5+/-1 i u slucaju ne dolaska smjene si trebao ostat do prvog dobrog porta
pa je navedeno u ugovoru ovisno koju si liniju imao koji su porti za firmu ok...

ocigledno postoji razno raznih variacija na ugovorene obaveze...

niti sam ja ikad vidio taj intendent tour..., i dok sam bio na tkz. permanent, a u biti je bio permanent jer sam stajao doma 5 mjeseci, cekao ukrcaj, i uredno dobivao placu, pisalo je 3 + 15 dana, i da te nakon 3 mj. firma duzna iskrcat prvi konvinient port, zato se uzimalo tih + 15 dana, osim ako se nisu obe strane dogovorile, to je ono kad te pitaju da produzis, ili ti trazis da produzis kako bi ulovio ljeto, pa bi sve poremetio, cijeli planing i sebi i drugima, dok i to firma nije sasjekla...zato je offshore zakon, imas rotaciju, ako se sto poremeti, imaju i talent pool pa ubace nekog privremeno. Istina treba uvjek citat sto potpisujes.

nisam pivas tj plinas

ali sam od pocetka na permanent ugovoru
iako o tom ugovoru se da pricat sta znaci permanent,ima permanenta i permanenta

jedno je pramanent da kuci dobivas placu tj godisnji koji si zaradio na brodu,pa se to nazove permanent a to je cuna
nesto drugo je da kad bi trebaio ic na brod a brod nije na lokaciji da si placen dok se ne u krcas e to je vec permanent....

nikad nisma ima taj intended tour of duty ugovor?
pisalo je 6 weeks on/off ili 4weeks on/off
ako ostajes duze onda je to definirano u ugovoru koliko max duze moras ostat i koliko si placen

kad sam davno na pocetku bio na skatulama onda je bio ugovor 5+/-1 i u slucaju ne dolaska smjene si trebao ostat do prvog dobrog porta
pa je navedeno u ugovoru ovisno koju si liniju imao koji su porti za firmu ok...

ocigledno postoji razno raznih variacija na ugovorene obaveze...

Na off-shore je drugacije, tu u ugovoru pise kolika je obaveza jer postoji b2b zamjena. No, ponovit cu, samo sam pojasnio pravno stanje stvari; ako si na permanentnom ugovoru, obaveza nije istekla samim istekom dogovorenog trajanja boravka na brodu. Na kraju krajeva, u tom ugocoru pise da je sklopljen na neodredjeno vrijeme, tj indefinite.

. No, ponovit cu, samo sam pojasnio pravno stanje stvari; ako si na permanentnom ugovoru, obaveza nije istekla samim istekom dogovorenog trajanja boravka na brodu. Na kraju krajeva, u tom ugocoru pise da je sklopljen na neodredjeno vrijeme, tj indefinite.

obicno pise negdi u T&C-u da je "normal tour lenght" 3 ili 4 mj ili sto vec i "max lenght of tour" 8,10 ili 12 mj... tako da to nije neograniceno, ali da moze biti produzeno do tog perioda moze, al da nebi isli u krajnost, svaka ozbiljna kompanija je svjesna da bi u tom slucaju pocela gubit ljude. ono sto se moze smatrati pravim (permanent) ugovorom jest da je regulirano pitanje "sto ako" (npr. ako te ne ukrca kad ti je vrime, ako te ukrca znatno ranije jel se leave pamti ili isplacuje, bonus u slucaju prekoracenja normal tour lenght itd itd)

ma zahebite te permanente ,sve ispadne varanje

nalipsi je ugovor ti gres doma a kompanija ti sve isplati,kad se spustas skalom doli nasa ljubav zavrsena

bila je s menom ekipa priko agencije dnevnica 500eur do 750eur koliko dana toliko nojaca
placen si od/do vrata...

nikad lipse nesto nisam vidia

kakvi company man ,permanent i bonusi...

srelec i meni je tako najbolje...koliko para toliko muzike...ja mislim da je meni najnevjerovatniji ugovor na svitu....placem sam door to door...imam godisnji tj permanent ugovor di pise da radim 6-6 tjedana a radim 5-5 s b2b....luda kuca ali dok ide ide

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

nikola dok je tako ,ljubi gazdu i konja vezat di kaze
cestiram na ugovoru!!

taj 5 ,5 ugovor je dosta dobar

Molio bih refreshanu informaciju,ako netko zna, koliko se otprilike kreće payslip sada za CO na lng floti,zahvaljujem

Molio bih refreshanu informaciju,ako netko zna, koliko se otprilike kreće payslip sada za CO na lng floti,zahvaljujem

93606 $ godišnje je za ChOff,lng i oil su isti iznosi.To je osnovni iznos i nebi ti zna reci koliko iznosi godišnji bonus jer ovisi od dosta toga.

bravo to su dobri sold za tu vrstu posla...
na dp drill chief mate/barge master je cc 110 max 120tusd plus stednja 15-20tusd ali varira od fime do firme

puno normalni je i kulturnije je radit na cargu u ovom trenutku...

To je osnovna, tj najmanja lova. ono šta se ne tu ne vidi je povišica, takozvani merit koji predstavlja iznos povišice u postotku. To znači da pojedinac može imati i do 20% veca primanja ovisno o performancu (oni najbolji i više).

To je osnovna, tj najmanja lova. ono šta se ne tu ne vidi je povišica, takozvani merit koji predstavlja iznos povišice u postotku. To znači da pojedinac može imati i do 20% veca primanja ovisno o performancu (oni najbolji i više).
Merit bonis je maximum 2.1% stim sto se akomulira svake godine dok god si u istome ranku.

Performance bonus je kako te zapadne, rijetko reflektuje prave zasluge on je od 2-10%

I LNG flota za razliku od Oil ima dodatni bonus koji je fiksni i iznosi 6%

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Merit bonis je maximum 2.1% stim sto se akomulira svake godine dok god si u istome ranku.

Performance bonus je kako te zapadne, rijetko reflektuje prave zasluge on je od 2-10%

I LNG flota za razliku od Oil ima dodatni bonus koji je fiksni i iznosi 6%

Merit je povisica koju je pojedinac zasluzio nakon performance assessmenta i ne moze biti limitirana na 2.1 %(barem nije bilo kad sam ja bio tamo). Recimo da imas povisicu od 3% na 10000$ to je 300$, onda sljedece godine itd. Ja sam za 6 godina u ranku dosao na 1650$ merita na osnovicu od 9900$. Ostanes par dana duze na brodu(namjerno ili ne) i ukrcas se par dana ranije(nije problem poslije recimo 3 i po mjeseca doma) i uzmes 150 k$ godisnje......nije to bas tako lose. Na plinu jos i tih 6% dodatnog bonusa.

Merit je povisica koju je pojedinac zasluzio nakon performance assessmenta i ne moze biti limitirana na 2.1 %(barem nije bilo kad sam ja bio tamo). Recimo da imas povisicu od 3% na 10000$ to je 300$, onda sljedece godine itd. Ja sam za 6 godina u ranku dosao na 1650$ merita na osnovicu od 9900$. Ostanes par dana duze na brodu(namjerno ili ne) i ukrcas se par dana ranije(nije problem poslije recimo 3 i po mjeseca doma) i uzmes 150 k$ godisnje......nije to bas tako lose. Na plinu jos i tih 6% dodatnog bonusa.
Evo tacno za proslu godinu sto smo dobiki sada u drugome. Inace je tako zadnje 3-4 god sigirno
Merit allowance and Annual Performance Bonus

For the 2017 performance outcomes, Merit Allowances and Annual Performance Bonuses will be applied consistently across all officer ranks as set out below:
•Merit allowances: for all officers, subject to 2017 performance, a merit allowance of between 0% and 2.1% of 2017 basic pay.
•Annual Performance Bonus: the top level of bonus of 10% 2017. All officers will therefore, subject to 2017 performance, receive a discretionary bonus of between 0% and 10%.

Back