Shell interwiew

Evo tacno za proslu godinu sto smo dobiki sada u drugome. Inace je tako zadnje 3-4 god sigirno
Merit allowance and Annual Performance Bonus

For the 2017 performance outcomes, Merit Allowances and Annual Performance Bonuses will be applied consistently across all officer ranks as set out below:
•Merit allowances: for all officers, subject to 2017 performance, a merit allowance of between 0% and 2.1% of 2017 basic pay.
•Annual Performance Bonus: the top level of bonus of 10% 2017. All officers will therefore, subject to 2017 performance, receive a discretionary bonus of between 0% and 10%.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Prominilo se dakle....jedno na bolje, drugo na gore...tipicno za uncle shell-a:-)...ovo oce reci da ti placa ne moze narasti vise od 2.1 % od basic pay. Buduci merit ide opet na basic pay, koji je uvik isti, dakle ne akumulira se kao kamata na kamatu, vec se samo dodaje na basic. Koji igraci, ne mos virovati....Triba isposlovati povecanje basic pay:-)

Last edited:
Pozdrav kolege, ima li ko od vas da je prosao interview za shell za cifa palube? Koliko traje interview i kojih pitanja se sjecate?
Hvala

Poslano sa mog EVA-AL10 koristeći Tapatalk

Pozdrav kolege, jeli ima ko od vas da je prosao interview za shell za 4/e? Koliko traje interview i koja su pitanja?
Bilo kakva pomoc je dobrodosla.
Hvala

Pozdrav kolege, jeli ima ko od vas da je prosao interview za shell za 4/e? Koliko traje interview i koja su pitanja?
Bilo kakva pomoc je dobrodosla.
Hvala

Ja San ima intervju.
Traja je oko 2 sata.
Obrati pozornost na safety,gašenje požara,zauljene vode,znači najjvaznije dobro nauci solas,marpol.
Mene je to najviše pita.

Poslano s ONEPLUS A3010 putem Pomorac.net

Ja sam ga odradio odavno...... ispitivao me dobrih uru ipo ..... doslovno sve.... čak i što sadržava pilot card :)

Heheheh...
Uru i 40 minuta me pila u mozak, raznorazna pitanja.. Ko si zašto si di si..zašto je shell za tebe zašto si ti za shella... sopep, marpol, enclosed space entry, drillovi, ecdis, safety settings, emcy steering, man overboard, msds, gas detection, ice navigation, framo, marflex, purging, ba set punjenje, risk assesments, permits to work, safety meetings, toolbox talk i prijasnja iskustva sa svim time ako si ih uopće i ima, kompasi, kontrole dev, gmdss, onda pravila, zvučni signali, distress signali, svitla, sve.. sve i bilo što na mostu, pa održavanje, pms, amos, safety svašta, bove one bove one, što ćeš kad barba stavi kadeta samog u gvardiju, što ćeš u ovoj situaciji, što ćeš u onoj situaciji..kako bi opisa sam sebe, kako bi te opisali tvoji bivši nadređeni, što ti prvo padne na pamet kad čuješ shell..koje si zvučne signale dava kad je bila magla a brod usidren.. i tako ja zvonin u zvona i gongove smijen se u sebi a gong prašinu skuplja ispod šufadina, niko i nezna di je točno.. i još brdo pitanja kojih se i ne moren sititi.. pravi britanski admirali, došlo mi je da mu rečen ma čuješ ako će me vako i na brodu pilati u mozak možda mi je bolje da stojin di jesan jer iman filing da bi posla nekog u neku stvar najrađe ako me pita opet što znači žuta bova. nabijen i njega i žutu bovu... iako ne čini se loš lik al ono..
skoro pitanja ko kad me vetting zadnji put pila da mu čitan visinu sa sekstanta, da mu ručno plotiranje na plotting sheetu napravin, da mu devijaciju računan, ponovo sva moguća pravila, politike konvencije ove one knjige, di je ovo di je ono,... ma dobro u što se ovaj posa pretvara ja neznan.. srića da me, da prostiš, boli ona stvar za ove neiživljene debile kojima je glavna radost u životu gledati u onaj matrix pranja tankova i gledati kako se buteri vrte..pa se i izdrži nekako ugovor.
još se i more odglumiti zainteresiranost ovih uru dvi vrimena, al cili ugovor,,neznan. možda san ja u krivu što ne volin pare dovoljno, al nekako sumnjan.
čini mi se da ima i pametnijih stvari u životu. nadan se eto možda ovaj tekst i pomogne nekome da se pripremi.
Sretno i lipi pozdrav

Last edited:
Glupost teska, to sam i ja rekao, pa tko ce sve to znat, pitaju kao da ides opet na porucnicki...a ovi vetinzi kad bi me ulovili ispitivat tako neke finte, lijepo bi im rekao da neznam ili da sam zaboravio, al da znam gdje cu to nac, i lijepo bi izvadio knjigu i pokazao mu, i nije bilo problema. pa zasto imamo te puste manuale i knjige na mostu, nego da se sluzimo njima, mene su uvjek ucili da se sluzim knjigama....a iste i vece novce mozes imat negdje gdje te skoro nista ne pitaju.
I ovo za bivse nadredene sto misle o tebi, pa zato imas reference, ne kuzim sta se ima puno ispitivat nekog tko je recimo 5 ugovora sekondo sa vrlo dobrim referencama sa dobre kompanije?

Last edited:
Nije on mene ni pita nikakve reference, a moga je, i da bi mu ih.. al mislin da ni to ne bi pomoglo, jer on ima brdo nekih pitanja kroz koje mora proci, sve zapisuje i bilježi, i onda na kraju kaže da ti ionako ne more rec jesi li prosa ili nisi nego ce te firma obavijestiti. Tako da i on samo igra svoju ulogu tu na kraju krajeva.

Ima tko da je prosa intervju da kaze kolko je trebalo nakon sta su javili da je intervju pozitivan da se dobije sluzbeni offer letter kako oni to zovu?

Ja san prosa intervju s nekim englezom na kraju mi je reka da san prosa intervju i da ce me on preporucit za posa, onda tribas cekat da te superintendent prihvati (kazu da je formalnost ako si prosa intervju). U biti ti jave neki tjedan dana posli rezultate ako si prosa za tjedan dana dobijes offer letter

Meni prosli cetvrtak javili da je intervju uspjesan i sada cekam taj offer letter, a naravno trenutna kompanija se sjetila javiti za ukrcaj. Meni je jedan nas kapo drzo intervju nekih 1:15h i moro je pozurit na dr interju.
U meduvremenu neki dan dobio od Globtika i aplikaciju za Nakilat da ju ispunim

Mene su zvali prije 20 min i poslali mi offer letter, isto tako su mi prije par dana poslali aplikaciju za nakilat tako da ce vjv i tebe zvat. Induction course je 3.5 u hotelu lav

Ma nemas se sta trest to ti je sad to samo je pitanje vrimena kad ce te zvat. Mene je isto stara firma zvala za ukrcaj ali sam im se zahvalia na suradnji cim mi je globtik javia da cekaju offer letter.

Ma ja im jos nisam, nego evo kad im je trebalo hitno za ukrcaj cekal sam ih misec i pol, a sada kada sam im reko da cu bit spreman iza 1.5 oni se javili da doslovno na taj dan putujem, nego odgodio eto najmanje 10 dana pa neka ipak ovi posalju taj offer i sluzbeno.

Ma nemas se sta trest to ti je sad to samo je pitanje vrimena kad ce te zvat. Mene je isto stara firma zvala za ukrcaj ali sam im se zahvalia na suradnji cim mi je globtik javia da cekaju offer letter.

Nadam se da te nece naguzit ka mene za JDN. Ista prica srica pa bivsa firma imala rzumljevanja pa me primili nazad.

Back