Ja sam ga odradio odavno...... ispitivao me dobrih uru ipo ..... doslovno sve.... Äak i Å¡to sadržava pilot card
Heheheh...
Uru i 40 minuta me pila u mozak, raznorazna pitanja.. Ko si zaÅ¡to si di si..zaÅ¡to je shell za tebe zaÅ¡to si ti za shella... sopep, marpol, enclosed space entry, drillovi, ecdis, safety settings, emcy steering, man overboard, msds, gas detection, ice navigation, framo, marflex, purging, ba set punjenje, risk assesments, permits to work, safety meetings, toolbox talk i prijasnja iskustva sa svim time ako si ih uopće i ima, kompasi, kontrole dev, gmdss, onda pravila, zvuÄni signali, distress signali, svitla, sve.. sve i bilo Å¡to na mostu, pa održavanje, pms, amos, safety svaÅ¡ta, bove one bove one, Å¡to ćeÅ¡ kad barba stavi kadeta samog u gvardiju, Å¡to ćeÅ¡ u ovoj situaciji, Å¡to ćeÅ¡ u onoj situaciji..kako bi opisa sam sebe, kako bi te opisali tvoji bivÅ¡i nadreÄ‘eni, Å¡to ti prvo padne na pamet kad ÄujeÅ¡ shell..koje si zvuÄne signale dava kad je bila magla a brod usidren.. i tako ja zvonin u zvona i gongove smijen se u sebi a gong praÅ¡inu skuplja ispod Å¡ufadina, niko i nezna di je toÄno.. i joÅ¡ brdo pitanja kojih se i ne moren sititi.. pravi britanski admirali, doÅ¡lo mi je da mu reÄen ma ÄujeÅ¡ ako će me vako i na brodu pilati u mozak možda mi je bolje da stojin di jesan jer iman filing da bi posla nekog u neku stvar najraÄ‘e ako me pita opet Å¡to znaÄi žuta bova. nabijen i njega i žutu bovu... iako ne Äini se loÅ¡ lik al ono..
skoro pitanja ko kad me vetting zadnji put pila da mu Äitan visinu sa sekstanta, da mu ruÄno plotiranje na plotting sheetu napravin, da mu devijaciju raÄunan, ponovo sva moguća pravila, politike konvencije ove one knjige, di je ovo di je ono,... ma dobro u Å¡to se ovaj posa pretvara ja neznan.. srića da me, da prostiÅ¡, boli ona stvar za ove neiživljene debile kojima je glavna radost u životu gledati u onaj matrix pranja tankova i gledati kako se buteri vrte..pa se i izdrži nekako ugovor.
još se i more odglumiti zainteresiranost ovih uru dvi vrimena, al cili ugovor,,neznan. možda san ja u krivu što ne volin pare dovoljno, al nekako sumnjan.
Äini mi se da ima i pametnijih stvari u životu. nadan se eto možda ovaj tekst i pomogne nekome da se pripremi.
Sretno i lipi pozdrav