Prosvjedni skup

Podrzavam ideju, datum odgovara, mjesto odgovara. Dapace, cak mislim da je Split kao najveca putnicka luka mozda i najbolje mjesto za takve stvari, odnosno prosvjed i sve oko njega moze najvise doci do izrazaja upravo tamo. Blokirati promet prema trajektima u spici sezone mora imati odjeka, ali s druge strane, nisam za to da se blokira grad, da se maltretiraju ljudi. Bolje bi bilo dobiti naklonost sugradjana i cjelokupne javnosti koji ce se prepoznati u prosvjedu. Nismo samo mi pomorci jebena stranka u ovoj drzavi, ali vjerujem da upravo mi mozemo potaknuti korijenite promjene u drustvu. Samo je pitanje hoce li ljudi to prepoznati ili ce i dalje upirati prstom u nas po onoj staroj, sta se mi bunimo, sta nama fali... :udriglavom

Tonci Tadic i opcenito politicari... Ne svidja mi se taj dio, no priznajem da kao nuzno zlo moramo dobiti naklonost neke politicke struje. Cudi me da dosad nitko od njih nije prepoznao svoj interes u svoj ovoj igri. Mozda je to dovoljan znak da su bar u ovom sve politicke struje ipak jednoglasne. A to nikako ne bi bilo dobro... :confused:

Uglavnom, vidimo se u Splitu ;)

mislim da kojoj god politichkoj struji se priklonili trenutachno neche valjati.bolje bez njih.

Blokirati promet prema trajektima u spici sezone mora imati odjeka, ali s druge strane, nisam za to da se blokira grad, da se maltretiraju ljudi. Bolje bi bilo dobiti naklonost sugradjana i cjelokupne javnosti koji ce se prepoznati u prosvjedu. Nismo samo mi pomorci jebena stranka u ovoj drzavi

Blokirati normalan zivot normanim ljudima bio bi autogol. Sa centra terena.

Tonci Tadic i opcenito politicari... Ne svidja mi se taj dio, no priznajem da kao nuzno zlo moramo dobiti naklonost neke politicke struje. Cudi me da dosad nitko od njih nije prepoznao svoj interes u svoj ovoj igri. Mozda je to dovoljan znak da su bar u ovom sve politicke struje ipak jednoglasne. A to nikako ne bi bilo dobro... :confused:

Naklonost bilo koje politicke struje; autogol- iz protivnickog sesnaesterca.
Do not be confused. Ovo nije igra niti politicki interes.

evo popija san kavu i uredno platija porez(bar tako pise na racunu).forum je revolucija stvorila se klima i pokrenilo se,cuja se glas naroda.triba brzo djelovat da nebi INSTANT SINDIKALAC b/durro ukra jos koju ideju ka ovu o povlacenju love iz banaka i proda je ka svoju.

osnivanje udruge i izbor rukovodstva nije jamstvo za uspjeh prosvjeda.
da li ce uspjeti prosvjed, prije svega ovisi o nasoj motiviranosti.
od 1390 clanova ovog foruma 180 je za novi sindikat.
ukoliko se na najavljeno prosvjedu skupi otprilike 150 ljudi, to je sasvim
zadovoljavajuce i dovoljan poticaj za daljnje korake.
iluzorno je ocekivati revoluciju

pokrenut je prosvjed facebook isto tako pa je sve skupa ispala teshka idiotarija.

prvo udruga,sa chlanstvom i rukovodstvom,onda mozhete ozbiljnije razmishljati o protestiranju na ulici.

a zashto ne bi recimo ukljuchili i ribare i sl.?

slazen se sa ovin za udrugu,neka dan prosvjeda bude i dan osnivanja udruge jer ce se svi clanovi i rukovodstvo taj dan okupit po prvi put!!!:uzdravlje

Evala, neznam bili bilo dobro da svatko prova preko svoje agencije (ako se ukrcaje preko nje) zatraziti da se posalju mailovi na sve brodove gdje ima nasih ljudi? Barem ove nase agencije i kompanije pod hrvatskom zastavom bi to vjerovatno ucinile,samo da se ne pojavi problem smjena prije 01.07?:D Mozda bi mogli sastaviti neki mail i onda neka ga svatko posalje na svoju stranu.....ono da izgledamo ozbiljni jer samo napisati da je prosvjed 01.07 mi je malo "tanko" Eto pozivam ove pismenije od mene da ako imaju volje i vrimena urade nesto po tom pitanju, naravno ako se svi slazu.

@pancho
Eto van na, pa vi sad vidite šta stoji, a di triba malo kozmetike nabacit`?

JAVNI PROSVJED POMORACA I SVIH ONIH ŠTA OD MORA I UZ MORE ŽIVE

Ne! Mi ne želimo takav zakon!
Nismo mi protiv zakona, ali smo protiv zakona koji doista nije pripremljen.
Kad već vi neznate gospodo iz sindikata, da vam mi pokažemo kako se mogu, bez
demagoških pizdarija, organizirati pravi javni prosvjed.
Zato pitajte nas što da radite kad se organiziraju opravdani javni prosvjedi.
Mi smo uvik protiv ulice, ali gdjekad se drukčije i ne može.
Ne trebaju nam sindikalni rukovodioci, s basnoslovnim plaćama za nerad, treba nam samo internet. Pomorci će vam pokazati kako.
Triba imati muda i priznati grešku, a to od njih bojin se nećeš doživiti, kao što triba imati muda i izaći na ulice onako organizirano kako ćemo mi pokazati gospodo štovana.
I za kraj, moramo pohvaliti sve buntovnike, koji pokazuju kako se bori za svoja prava.

UDRUGA POMORAC vas poziva da u dobrom društvu, malo galamite i zabavimo se zajedno isprid lučke kapetanije u Splitu i zgrade sindikata, 01.07.2009 u 09:00h.

P.S. Nemojte doći nespremni, pripremite pitanja, jer očekujemo odgovore.
Naime sam zakon je pokaza da u Ministarstvu i SPH ne side baš pametni ljudi, pa se očekuje da će mnogi od njih dobiti nogaru.

Evala keke i hvala na trudu jer ima tu dobrog materijala a pogotovo mi se svidija ovi naslov JAVNI PROSVJED POMORACA I SVIH ONIH ? TA OD MORA I UZ MORE ??IVE. Ja sam to vise zamislj kao jedan sluzbeni poziv ili mail ali naravno kako se svi skupa dogovorimo jer bit cemo parlamentarni.....evo kako bi ja krenija:

Postovane kolege i prijatelji Pomorci

Koristimo ovu nesvakidasnju prigodu da vas po prvi puta u samostalnoj Republici Hrvatskoj pozovemo na javni prosvjed svih pomoraca i ljudi od mora koji se ne slazu sa primjenom novog zakona o pomorcima koji je stupio na snagu od ove godine.Zbog pasivnosti i ne ucinkovitoti Sindikata Pomoraca Hrvatske pozivamo vas da nam se svi skupa pridruzite na prosvjedu koji ce se odrzati u Splitu 01.07.2007 u 09:00 ispred zgrade Lucke Kapetanije.Izadimo svi skupa na ulice i pokazimo svoje nezadovoljstvo novo nastalom situacijom i dajmo svima do znanja da nismo samo brojevi u necijim racunima nego obicni ljudi koji imaju pravo da iznesu svoje stavove pa taman i ovim putem!
Zajedno smo jaci i zato izborimo se za svoja prava svi skupa!
Neka se 01.07.2009 u Splitu zapocne pisati prva stranica neke svjetlije buducnosti a ostalo neka bude povijest.

Mirno more i vidimo se na skupu....

ODREDISTE SVIH POMORACA
www.pomorac.net

p.s. Bijela majica bi bila preporucljiva

Evo ja sam to zamislja nekako ovako....neka to bude pravi poziv iz petnih zila da vide ljudi da nam je stalo ali kako sam vec reka ima ovde puno boljih govornika i pismeniji ljudi od mene pa samo naprid!Znam da ima vrimena do skupa ali ja mislim da bi svima bilo lakse da imamo isti tekst mail i to sirimo dalje. Bili ovo stavrno bija PRVI VECI PROSVJED POMORACA U DRZAVI??? koliko mene pamcenje i agilnost naseg sindikata sluzi ja mislim da bi:uzdravlje:uzdravlje

Evo sa nestrpljenjem cemo pricekati osnivanje udruge pa da se na kraju maila mozemo potpisati sa "pravim potpisom" mislim da za one koji neznaju i nisu u tijeku puno zvucnije i ozbiljnije zvuci UDRUGA nego goli potpis pomorac.net
Koliko po vasem sudu mozemo ocekivati da ce se sve skupa odazvati ljudi? (tu mislim i na prijatelje,poznanike,rodbinu,punice i ostale....) Pozdrav.

Ma bit ce nas i viska,pa nego di ce stat ona pusta svitina(penzici,neradnici :o ...)
nego s nama kad vide da smo se okupili,bit ce to zanimljivo,ma triba ponit sirene,baklje,
sve sta se ima samo da nas cuju,da vide sta je bojkot,a usto bit ce lito,sunce grije piva klizi. :uzdravlje :uzdravlje.

ja mislim da nam boce,pive,vino i slicno ne trebaju jer ne zelimo negativnu sliku o sebi u novinama niti dati neprijatelju povoda da nas diskreditira naslovom tipa okupila se skupina alkoholicara ispred kapetanije.Zato pivu i ostale pizdarije ostavite za nakon porosvjeda.

Mislim da je Frankie u pravu i da se triba pokazati u pravom svitlu kao i dosad na ovom forumu. Da pokazemo svima da smo ljudi koji kad triba potegniti potegnu a kad triba festati festaju. Ali isto mislim da Walk alone nije mislija nista krivo nego samo da malo podgrije atmosveru. Inace vidiceo kad se skupimo pa bi mogli clanovi udruge i na koje pice posli jer ce nam tribati i sastanak o daljnim akcijama udruge.

Najbolje bi bilo dovesti one kucice sa cevapima pa da zadimimo cilu rivu a mogli bi i kojega janjcica okreniti na mulu kad vec ima zere a kad skup zavrsi ide i vatromet jer dok se svi govornici izredaju past ce i noc:D:p Ma nema zime za razinu dostojanstva i ponasanja....ja sam vec u prijasnjim postovima stavija dress code i nadam se da ce se svi toga pridrzavati a jos kad krenemo sa izradom majica!!Mene puno vise brine koliko ce nas biti jer po mojoj procjeni isprid kapetanije ne moze stati puno ljudi,znam da ima i mula u produzetku ali mene od samoga pocetka privlaci ona bina na sredini rive sta sam je vec spominja.Igrom slucaja sam bija u gradu kad su prosvjedovali srednjoskolci i njima je itekako dobro posluzila....sada dali je opcija prvo se okupiti ispred kapetanije pa se pribaciti tamo (ako bude te bine ali mislim da se ljeti tu i odrzavaju neki dogadaji) ako nam bude tisno to triba viditi jer RIVA je RIVA! Naravno mi kao pomorci moramo razmisljati i o podrzci sa mora jer to bi bija jedan dodatni efekt cilom ovom dogadaju ali o tome vise u buducim postovima!

@pancho
ma ako Riva bude tisna triba zauzest i Prokurative:).A uvik mozemo i rentat Spaldium Arenu ako i to bude malo:)

Najbolje bi bilo dovesti one kucice sa cevapima pa da zadimimo cilu rivu a mogli bi i kojega janjcica okreniti na mulu kad vec ima zere a kad skup zavrsi ide i vatromet jer dok se svi govornici izredaju past ce i noc:D:p Ma nema zime za razinu dostojanstva i ponasanja....ja sam vec u prijasnjim postovima stavija dress code i nadam se da ce se svi toga pridrzavati a jos kad krenemo sa izradom majica!!Mene puno vise brine koliko ce nas biti jer po mojoj procjeni isprid kapetanije ne moze stati puno ljudi,znam da ima i mula u produzetku ali mene od samoga pocetka privlaci ona bina na sredini rive sta sam je vec spominja.Igrom slucaja sam bija u gradu kad su prosvjedovali srednjoskolci i njima je itekako dobro posluzila....sada dali je opcija prvo se okupiti ispred kapetanije pa se pribaciti tamo (ako bude te bine ali mislim da se ljeti tu i odrzavaju neki dogadaji) ako nam bude tisno to triba viditi jer RIVA je RIVA! Naravno mi kao pomorci moramo razmisljati i o podrzci sa mora jer to bi bija jedan dodatni efekt cilom ovom dogadaju ali o tome vise u buducim postovima!

Eto Panco ti ako zelis budi zaduzen za organizaciju samog protesta a svu pomoc sta ti triba pitaj mene na Pm. Ja i Sonny cemo napraviti majice a ti napravi neki dnevni red i tako sta imas na pameti. Ako si slobodan i voljan naravno

Back