Prosvjedni skup

Vijesti iz buducnosti

Vijesti iz buducnosti

Evo sam malo zakunja a ono sta sam sanja donosim svima vama jer nekad snovi znaju postati STVARNOST:D

Slobodna Dalmacija od 02.07.2009 na svojoj naslovnici donosi sljedeci naslov:

HRVATSKI POMORCI OSVOJILI RIVU!!!

Jucerasnjim skupom koji je odrzan pod inicjativom Udruge pomorac.net vise tisuca hrvatski pomoraca je izrazilo nezadovoljstvo svojim polozajem i novim zakonom o oporezivanju koji se primjenjuje od 01.01.2009. Skup je zapoceo u 09:00 sati i to zvukom brodskih sirena sa svih brodova koji su se tada nalazili u splitskoj luci a sve kao znak podrske svojim kolegama.Nakon raznih govornika koji su se redali u govorima i iznosili svoje primjedbe i prijedloge te izrazavali svoje nezadovoljstvo,moramo izdvojiti jednog govornika koji je izazvao salvu odusevljenja medu svima prisutnima i izmamio najveci pljesak na cijelom skupu a rijec je naravno o Kapetanu Laptalu! Ozarena lica svih prisutnih pomoraca su govorila i vise od rijeci a nekima se potekle i suze radosnice vidjevsi to radragano mnostvo.Svi pomorci prosvjednici su imali bijele majice sa natpisima Udruga pomorac.net a cak smo primjetili i grupicu Japanskih turista koja se pridruzila skupu i za to dobila bijele majice Udruge.....tko zna mozda je netko od ovih turista prepoznao nekog naseg pomorca jer svi dobro znamo da nema kuta kugle zemaljske gdje se nezna za nase pomorce.Skup je oko 12:00 sati priveden mirnom kraju a svi su se prosvjednici poslje uputili svojim kucama jer neki su dosli i iz najudaljenijih krajeva i nije bilo mjesta na Jadranu iz kojega nije bio barem po jedan predstavnik sto je najbolji pokazatelj o udruzenosti i slozi hrvatskih pomoraca u ovim za njih ne bas lijepim vremenima.Neka ovaj skup posluzi svim buducim prosvjednicima za primjer a sada je na potezu vlada republike jer kako smo culi od nasih sugovornika prosvjedi nece prestati sve dok se ne udovolji njihovim zahtjevima. Svima njima zelimo puno uspjeha i neka i dalje nastavu zastupati nasu zemlju kao su to radili i do sada....Pomorci svaka cast!!

Samo naprijed

Samo naprijed

Pozdrav svima. Slucajno sam nabasao na ovaj forum surfajuci po netu i odusevio se. Ideja o prosvjedu je super i, kako sad stvari stoje, ja dolazim sa zenom iako zivim u Sisacko-Moslavackoj zupaniji. Sa zadovoljstvom cu se uclaniti u udrugu kad se osnuje. Nesto se treba poceti raditi u ovoj drzavi jer voda dolazi do grla. :udriglavom. Slazem se da treba prosvjed organizirati mirno i dostojanstveno i mimo bilo kakvih politickih opcija. Iako cijenim trud gosp. Tadica, smatram da nijednom politicaru nije mjesto na tom prosvjedu da ne bi skupljali bodove na nasim ledjima, krvi i znoju (kao Sanader na skupu potpore hrv. generalima). Prije prosvjeda treba artikulirati razloge zbog kojih smo protiv zakona i protiv cega prosvjedujemo. Ne bi trebalo raditi potpunu blokadu trajektnih i katamaranskih pristanista ali usporiti ulaz i izlaz bi trebalo jer se u protivnom gospoda politicari nece uzbudjivati oko prosvjeda previse. Trebalo bi i smisliti par pametnih slogana za transparente:o:o. Predlazem da administratori naprave anketu sa prijedlozima za majice i da se onda po glasanju te majice i naprave ali bez nickova i avatara - njih svaki clan za sebe moze napraviti kao bedzeve. Osim Daleke Obale mozemo dovesti i Vajtu (Kruh sa sedam kora). U nedostatku live bandova mozemo pustati i pjesme preko razglasa. Prije prosvjeda se mozemo dogovoriti preko foruma ili mailova (ili kroz udrugu ako se osnuje) ako treba sto platiti za najam bine, razglasa, stampanja majica i sl.
Pozdrav svima, a onima na koji nisu doma mirno more.
Navigati se mora ....

Molim sve clanove da se iskreno organiziraju,da povedu familje i poznanike,da pronesu glas da je prosvjed 01.07. u 9:00 ispred LK Split.Ova akcija mora uspjeti i imati odjeka u javnosti.Ovo nam je zadnji vlak ljudi trgnite se.Ovo nije 5 do 12 nama je podne davno odzvonilo.Ne ocekujte da ce netko drugi rijesit ovo umjesto Vas zato je najbtnije da se pojavimo u sto vecem broju.Zaboravite na vrucinu i kupanje 01.07.
Hvala

Molim sve clanove da se iskreno organiziraju,da povedu familje i poznanike,da pronesu glas da je prosvjed 01.07. u 9:00 ispred LK Split.Ova akcija mora uspjeti i imati odjeka u javnosti.Ovo nam je zadnji vlak ljudi trgnite se.Ovo nije 5 do 12 nama je podne davno odzvonilo.Ne ocekujte da ce netko drugi rijesit ovo umjesto Vas zato je najbtnije da se pojavimo u sto vecem broju.Zaboravite na vrucinu i kupanje 01.07.
Hvala

Tako je...veoma je bitno da se pojavimo u sto vecem broju...kontaktirajte svoje poznanike/kolege, obavijestite sve da se prosvjed odrzava 01.07. u 09:00 isprid LK Split...prosvjed je radi svih nas i svi moramo bit ukljuceni...

Tako je...veoma je bitno da se pojavimo u sto vecem broju...kontaktirajte svoje poznanike/kolege, obavijestite sve da se prosvjed odrzava 01.07. u 09:00 isprid LK Split...prosvjed je radi svih nas i svi moramo bit ukljuceni...

U jednom postu sam vec prije to napisao ali cu sada ponoviti jer vidimo da se dosta novih clanova pridruzilo u zadnjih par dana pa ljudi znaju sta se desava.
Znaci bitno je da svatko od nas (ovo se pogotovo odnosi na moje Splicane) pokusa aktivirati sto vise ljudi i nagovoriti ih da dodzu na ovaj prosvjed.....ljudi ne moraju biti samo Pomorci jer svatko nam je dobro dosao!!Nce netko iz Rijeke povesti svojih 10 poznanika ili prijatelja ali onaj tko je iz Splita to sigurno moze....RADIMO SVI SKUPA NA MASOVNOSTI JER TO JE POKAZATELJ NASE SNAGE!!!

Svaka cast svima na volji. Ja mislim da ce nas biti dosta, ali prije svega da cemo se mi lipo upoznat i druzit bar na par uri. Sve u svemu nemoze biti promasaj nikako.

@kokolo
Bravo majstore svaka cast,skidam kapu do poda!! Tebi ce trebati mini-bus za sve to pokrcati,ha ha

:pma jebate docemo sa mojin karavanon i to u 4 ujutro da uvatin misto na parkingu jer san lin hodat,sad san se odusevija jer brod ima lift

samo nemoj ga parkirati kraj kapetanije jer kad "razularena masa krene" bit ce svasta, ha ha......ako dovedes punicu ja je castim cugom!!

Veliki pozdrav i Sjeverozapadnoj hrvatskoj i hvala na podrzci.....ako ne mozete doci posaljite nam koji Kulen pa cemo mi prosvjedovati i za vas jer kad udremo po kulenu i pivi a vanka vruce bit ce svasta:D:D:,Zivili:uzdravlje

Evala ljudi ja san poceja malo kopat po svemu i svacemu u vezi naseg problema i dobija san potvrdu od dvoje saborskih zastupnika da ce nas problem iznit na sljedecoj sjednici sad pa cemo vidit sta ce bit ja san za prosvjed i bit cu doma ali tribamo naci par ¸¸faca¸¸da budu uz nas jedino tako mozemo nesto napravit i obavezno tv i novinari

Evala ljudi ja san poceja malo kopat po svemu i svacemu u vezi naseg problema i dobija san potvrdu od dvoje saborskih zastupnika da ce nas problem iznit na sljedecoj sjednici sad pa cemo vidit sta ce bit ja san za prosvjed i bit cu doma ali tribamo naci par ¸¸faca¸¸da budu uz nas jedino tako mozemo nesto napravit i obavezno tv i novinari

Svaka cast na informaciji prika. Ujedno sta se tice faca svi smo mi face a pod drugo kad osnujemo udrugu i vidimokoliko cemo novaca skupit i to raspodiliti onda cemo znati mozemo li platit nekg da piva. Najvise san do sad dobija glas za Marijana Bana od ljudi koji mi javljaju na PM. eto

ja se slazen sa svime sta se ucini za nas ali moramo postavit pitanje oce li porez placat i oni koji radu u njemackoj i zene koje idu cuvat dicu i starce po drugim drzavama oni su na teret drzavi jer su nezaposleni i primaju sa biroa a mi sve placamo i jos im moramo dat sta je s njima glavno da nas oderu

Back