Promjena mjesta boravka i troskovi zivota diljem kugle

ma dobbro nebi se slozija sa svima vama da je zivot posta tako skup, nije zivot nego vrlo cesto musice nas pomoraca su skupe jer kad si zakinut za neke stvari 3 miseca na brodu onda razmisljas samo kako doma uzivat u sta vise ludosti, iskreno kad sam ja doma trosimo 15-20 t kuna misecno al kad su zena i mali sami to ide max misecno 7t kuna i u to je normalno ukljucen aiu koja krpica moje bolje polovice tako da moze se nije da mi sad izmisljamo toplu vodu

Dje ti zivis, u Slatini?
Kad sam doma cirka 20k, kad sam na brodu 10-13k.
Niti zivim na visokoj nozi niti kupujem pizdarije.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kad san doma zavisi kad san doma.hehehehe
Prvi,drugi,treci misec 3500 usd
Sedmi,osmi,deveti nebo je granica
Evo npr jucer san isa malo na kopnu u Trogir.nista spektakularno.sa parkingom sve skupa 195 kn.ono niti 2 ure.a da san tek isa nesto izist bilo bi 500 kn dobro jutro
I to mi je prvi odlazak u TG ovo lito
Bia jednom i do Slatina
Prije misec dana servis veliki servis na Kralju 2700 plus 1700 kn upgrade-a
Pare klize samo tako.kontajte samo 2 kutije Marlboro light na dan i 6 piva(hahaha da nije i duplo kad je bilo svjetsko)
Samo na to prosjecna placa u Konzuma,Spara,Tommya i slicno

Kad nisan doma 3000-3500 usd zavisi jer bilo kakvih izdataka.obicno kad nisan doma crkne masina za robu ili sude ili slicno

Sent from my internet mobile device

Dje ti zivis, u Slatini?
Kad sam doma cirka 20k, kad sam na brodu 10-13k.
Niti zivim na visokoj nozi niti kupujem pizdarije.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Evo ovo su i moje cifre. Kad sam na brodu njih dvoje trose manje to je istina. Nekidan u Slatine restoran Nevera (cini mi se) nas troje rucak 500kn. Popija 2 pive za obid pa jbt ili san ja lud ili sta al to je po meni previse da san bar izija ribu s gradela pa aj reka bi covik. Sta se tice prohtjeva nisan uopce zeljan di radin uvjeti i spiza su dobri tako da nije sad da sam zeljan pizdarija kad dodjen doma osim pive :)

Mogu sutra ic zivit u Irsku jer iman rodbinu tamo
I sta..... moja placa visestruko vise vridi u Hrvatskoj nego u Irskoj.a da ne zivin u Splitu ili Dubrovniku i nekretnine bi bile 3,4 puta skuplje
Ovako su samo 1,5 do 2 puta
U Australiji san bia nekoliko puta i nije to zemlja za mene.najgora kombinacija americkog zivota sa engleskim stavom.predaleko od iceg
Singapur- bia bi sa mojom placon siroce a o nekretnini niti sanjat plus klima ocajna
Tajland,Kamboda,Filipini i slicno niti u najvecem ludilu
Indija- hahahahahahajaja
Urugvaj i eventualno Cile kao jedine opcije u juznoj americi su takoder egzotika.to moras bit bas egzibicionist ic tamo zivit a da nemas nikoga tamo.Slicno ka i Costa Rica.plus spanjolski
Zemlje zaljeva tipa UAE,Qatar,Oman nula bodova
Skotska isti slucaj ka i Irska
Curacao isti slucaj ka i Irska.
Pretpostavljam da je tako svigdi di su Europljani glavni a di nisu tipa Dominikana ili Haiti niti u ludilu
Recimo Hawaii su mi se svidili ali takoder slicno ka i Irska.
Bosna - pogledaj pod Indija
Crna Gora -ipak ne
Grcka-ne
Engleska -ne
Eventualno Spanjolska mediteranski dio ili Sardinija ali iskreno ne da mi se ucit sad spanjolski ili talijanski
Francuska-naravno ne
Slovenija- dalo bi se razgovarat

Tako da Hrvatska do daljnjeg za mene
A dica ce na faks sigurno vani pa makar i Ljubljana
Ali ima do toga jos desetak godina
Nadan se da do tada HDZ nece potpuno unistit domovinu

Joze a Vancouver?

Prosa jednom kroz tamo
Ne hvala.sta tsmo ima zanimljivo
Slicno ka i Seattle.uzas.bia bi na drogama konstantno
I Torontu san bia i ajde de
Uglavnom USA samo istocna obala tipa Boston.di ima europskog utjecaja
Florida mi je prevruca a Mexicsn Gulf tipa new orleans,mobile,Charleston ne hvala
Takoder i Houston.vez veze.nema tu niceg
I Long Beach mi je takoder bez veze.sta tu ima.klima nije ka nasa a setas i zapravo razmisljas kakva selendra
San Francisco neznan sta bi reka.kineska cetvrt ono ima zivosti
Grad je zivopisan ali promet i ceste uzas.uzbrdice,nizbrdice ajme.
Moras imat brdo love za zivit uredan zivot

Sta se tice Hrvatske moga bi zivit naravno iskljuciovo u Splitu ,Istri i eventualno na Bracu,Hvaru mada otocki zivot za dicu nije bas najsretniji
Svi gradovi osim Splita i Zagreba su mi manje vise ajme.mada i Split sa ovim porastom turizma postaje katastrofa
Em su manji i nije to to a Zagreb jedini koji je infrastrukturno i sadrzajno vise od Splita nije na moru i meni osobno klima ne odgovara
Istra sa druge strane je zakon.kao da nije dio Hrvatske.Nema krkana i HDZ-a.
Uredena maksimalno.jedino klima nije na razini srednje Dalmacije ali to je problem koji nas na potezu Trogir-Omis ceka bilo di u svitu

Zagreb je jos najjeftiniji za zivot barem... i to dosta od Splita, VAN ima nekako svjezu klimu i miran je,dosadan,ko i seattle, al da je skup to stoji,omanji stan je 800k$, za razliku od Irelanda ja imam tamo rodbinu sta se davno odselila

Nebi nigdje na svijetu zivio osim Zlatnog Otoka Krka. Rijeka mi je na 20min,ZG na uru i pol. Trst i Ljubljana su tu isto. Na otoku sam, a nisam. Osim tih par dana zimi kad je most zatvoren zbog bure. Novi Zeland mi se jedino sviđa, ali je na kraju svijeta i sve je skupo.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Bili smo svi po kugli zemaljskoj ali dali je netko konkretno ista poduzeo ili se raspitivao o promjeni mjesta boravka i kakva su mu islustva.

briški-friški slicna racunica mjeseno kao ti ,al to je ono normalan zivot, nista ekstra, al nista ne fali, i bez iznenadnih troskova tipa kvar auta, limar i slicno. Al mislim da se ne moze gledat opcenito, svi smo mi jedinke za sebe, netko ce popit toceno vino, netko ce butelju, netko ce za marendu rio mare pastetu, netko ce onu argetu il slicno.

@ Jose sve stoji sto si napisao, jedino meni je californija zapela za oko, nisam se lose tamo osjecao, imam 2 sestricne sto zive tamo, one su prezadovoljne zivotom tamo.

kire808 i meni rijeka najbolje za sad, sve mi je dosta blizu,italija, slovenija, austrija, zagreb, a grad ima sve sto treba za taj broj stanovnika i nekretnine su povoljnije nego dalmacija, eventualno bi se mogao preselit u istru, ili krk.

Pozdrav kolege. Evo prije nekoliko dana odjavio sam prebivalište iz RH. Sad mi je sve u BH, naravno putovnica je RH sa BH prebivalistem. Pitam ja gospodina Pisca sto ce mi biti sa brevetima i porucnickim, a on mi onako posteno odgovori; napravit cemo ti HR matrikulu sa BH prebivalistem, brevete ces bez ikakvih problema obnavljat kao i vadit nove , naravno isto vrijedi i za porucnicki, samo sto vise nisi duzan ovdje placati doprinose ni porez, ti si HR drzavljanin i imas pravo na HR brevete i obnovu porucnickog i jos mi je rekao da se nisam ni trebao prijavljivat fiktivno u RH jer sam kao HR drzavljanin imao pravo na HR matrikulu i brevete samo sam bez veze placao doprinose. Eto, ono sto sam vam govorio, da mozete izbjeci placanje poreza i doprinosa u RH je istina, samo je bitno da nemate prebivaliste u RH. LP, i ako imate pitanja pisite u inbox.

Pa to ja govorim od pocetka, normalno da nemoras placat nista ako imas prebivaliste u drugoj drzavi i nitko ti ne moze oduzet brevete, pisao sam vec, plovio sam s nasim iz cg, imao dvojno drzavljastvo, i nasu matrikulu i i crnogorsku, drugi slucaj sto znam libijci koji su kod nas zavrsili pomorski faks imaju nase brevete, uredno ih dolaze obnavljat, mozete ic bilo gdje po evropi i zavrsit skole i dobit strane brevete, ili ako se nastanite izvan hrvatske dolazit obnavljat nase bez problema.

strojar pitao si kakve su place officirima kad su posadi onolike, misljenja sam da je ovo papreno placeno mozes poslat upit,pa dobit direktan info, za cable layer

ORSI
Offshore Recruiting Services Inc. is looking for a 2nd and a 4th class engineer for a two week cable laying assignment in beautiful Vancouver!
Please get in touch if you are interested in more details.
Catherine Pritchett
HR Manager
OFFSHORE RECRUITING SERVICES INC
30 Queens Rd
St. John's, NL A1C2A5
Tel: 709-576-8560 ext. 233
Email: cpritchett@orsi.ca

Nedavno sam prica s jednim frendom tu s Kvarnera kupio je stan gore na nekom malo boljem mistu i stan je po dimenzijama luksuzan.
Za one pare sto je on dao za njega u Dalmaciji mos kupiti 3 takva stana na top poziciji ili kupiti teren i napraviti villu s bazenom.Iznenadilo me kako je skupo sve mjega izaslo.

Cuj neznam sta je taj i gdje kupio, istina ima nekih luksuznih piz...koje su skupe kao i svuda, ja sam mislio na prosjecne stvari koje gleda prosjecni hrvat, nemoj mi rec da u splitu i dubrovniku nije skup kvadrat, ajde mozda sam za zadar i sibenik falio

Kupi nekretninu, prijavi se na nju i nakon 5 godina dobijes drzavljanstvo, a ako podmazes ''nekome u SA'' mozes i za pola godine. Drugi nacin da si roden u BiH, onda imas izravno, ili ako ti je zena iz BH.

Pa to ja govorim od pocetka, normalno da nemoras placat nista ako imas prebivaliste u drugoj drzavi i nitko ti ne moze oduzet brevete, pisao sam vec, plovio sam s nasim iz cg, imao dvojno drzavljastvo, i nasu matrikulu i i crnogorsku, drugi slucaj sto znam libijci koji su kod nas zavrsili pomorski faks imaju nase brevete, uredno ih dolaze obnavljat, mozete ic bilo gdje po evropi i zavrsit skole i dobit strane brevete, ili ako se nastanite izvan hrvatske dolazit obnavljat nase bez problema.

Samo ne smijes imati prebivaliste u RH, ja sam imao dva prebivalista i morao sam placati, pa su mi u kapetaniji rekli da se odjavim iz RH i nece me teretiti za doprinose i poreze, sto sam i napravio.

Back