Promjena mjesta boravka i troskovi zivota diljem kugle

Tako je Jose,

Ma pusti Kire ovo što gata Jose.., yebo Australiju.

Yebo stranu zemlju ispod nogu i stranu pivu u mijuru - đe nema Splita i Bosne u blizini, to je obični qrac od ovce! A evo, sad razmišljam gdje bih se mogao obiknuti i ne mogu se odlučiti.., sve je u qrcu, manje više, šta se tiče reda i poretka. Sviđa mi se Afrika kao podneblje - neke zemlje kao Kenya, Ivory Coast.., a šta ćeš dolje raditi? Rusija, vrime hladno, ne dolazi u obzir.

Za moj ukus gdje bih volio živiti, to su - Kuba, Vjetnam i Kina. Ali u svakom slučaju, triba imati dobre mošnje za donijeti odluku, dok si mlad.., ja nemam više force za takve experimente. Treba biti poduzetan i znati nešto raditi, ma gdje god živio. A mi stariji nismo poduzetni, zato jer nas je komunizam uspavao, odnosno nije nas odgojio u smislu poduzetnosti nego su nam naprotiv govorili - "drugovi, nema naš radnik šta da brine i da se misli.., ima tko misliti za njega" - doslovno tako!

BTW, pitam ja strica (živio u Parizu) - "Pa kako ste se vi usuđivali tada ići vani trbuhom za kruhom - niste znali jezik, niti ste imali ikakvu školu etc.?"

Odgovorio je, doslovno: "Nije nam bilo lako, ali mi smo imali jaku volju za živiti!"

Ne znam kakva im je bila volja - ali vladale su bolje okolnosti za naći posao.

Aaa, šta ja znam - može se i doma - ali triba ŽGADIJU maknuti ća sa scene!!!

Drukčije nikako na zelenu granu.

Last edited:
Yebo stranu zemlju ispod nogu i stranu pivu u mijuru

Slazem se za zemlju ali za pivu nikako. Blažena Belgija po tom pitanju! I ako mi pomorci nakon izvjesnog godina plovidbe nismo sposobni nesto love stavit sa strane ili ako se moramo selit onda nek sve ide u qurac.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Slazem se za zemlju ali za pivu nikako. Blažena Belgija po tom pitanju! I ako mi pomorci nakon izvjesnog godina plovidbe nismo sposobni nesto love stavit sa strane ili ako se moramo selit onda nek sve ide u qurac.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

exmar je oduvijek nudio dobar penzioni fond ;)

exmar je oduvijek nudio dobar penzioni fond ;)
Nudio..
Proslo svrseno vrijeme.
A) Ajde saznaj kad je zadnjeg naseg novog ukrcao?
B) Lagano novogradnje idu na banana zastave, znaci laj na mjesec

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mnogo skupe ove venecijanske poslasticarnice.
c567e58f0198915982afc0b30673e306.jpg

Poslano sa mog M7 koristeći Tapatalk

Pa venecija je to, ima i kod nas mjesta s troduplo vecim cijenama nego normalno. Inace po italiji ima mjesta gdje bi se zacudio kako su niske cijene.

Koga briga za Veneciju i kavu ;).
Odje razglabamo o potencijalnoj promjeni prebivalista zbog povoljnijih uvjeta zivota.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

zna li tko kako susjedi Slovenci prolaze po pitanju pomorstva ? imaju li poreze ka mi ili kako ?
Bija prije jedno 5 godina sa kapom slovencom na brodu. Otvorija je racun u hrvatskoj i tako prima placu e sad se nemogu sitit jeli kod nas bija i prijavljen. Kaze da u sloveniji nema 186 dana za bit oslobođen poreza...

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

meni je slovenac koji je bio samnom na brodu rekao da je isto kao kod nas, placas slicno staz i socijalno, isto za porez dani, to je bilo 2014. sad ne znam?

I Europi jedino jug Spanjolske ili Sardinija
Samo neznan koliko je tamo jeftino
Nesto cujen sa Albanija nije losa ali ko zna kakva je sigurnost

Sent from my internet mobile device

Koliko otprilike dodje smjestaj i troskovi gore u aberdeenu otprilike sada,za neko vrijeme kad se ide polagati...

Koliko otprilike dodje smjestaj i troskovi gore u aberdeenu otprilike sada,za neko vrijeme kad se ide polagati...
Letovi su skuplji jer vise lufthansa ne leti iz Frankfurta za Aberdeen. Sad moras ili priko amsterdama ili pariza, a moze i priko kopenhagena ili londona.
Ja ti iden krajem miseca gori i ovo su ti troskovi za nekih 5-6 dana tecaja:
Let - 865$
Hotel - 480£ (5 noci)
Rucak obicno imas u trening centru tako da imas samo veceru platit a to ti je nekih 15-20£
Ovo ti je za hotel u Westhillu a ako si negdi u centru onda je malo skuplji. Ali eto cisto da se znas ravnat...

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Back