gavro
Korabljoni Sekretar
Tako je Jose,
Ma pusti Kire ovo što gata Jose.., yebo Australiju.
Yebo stranu zemlju ispod nogu i stranu pivu u mijuru - Ä‘e nema Splita i Bosne u blizini, to je obiÄni qrac od ovce! A evo, sad razmiÅ¡ljam gdje bih se mogao obiknuti i ne mogu se odluÄiti.., sve je u qrcu, manje viÅ¡e, Å¡ta se tiÄe reda i poretka. SviÄ‘a mi se Afrika kao podneblje - neke zemlje kao Kenya, Ivory Coast.., a Å¡ta ćeÅ¡ dolje raditi? Rusija, vrime hladno, ne dolazi u obzir.
Za moj ukus gdje bih volio živiti, to su - Kuba, Vjetnam i Kina. Ali u svakom sluÄaju, triba imati dobre moÅ¡nje za donijeti odluku, dok si mlad.., ja nemam viÅ¡e force za takve experimente. Treba biti poduzetan i znati neÅ¡to raditi, ma gdje god živio. A mi stariji nismo poduzetni, zato jer nas je komunizam uspavao, odnosno nije nas odgojio u smislu poduzetnosti nego su nam naprotiv govorili - "drugovi, nema naÅ¡ radnik Å¡ta da brine i da se misli.., ima tko misliti za njega" - doslovno tako!
BTW, pitam ja strica (živio u Parizu) - "Pa kako ste se vi usuđivali tada ići vani trbuhom za kruhom - niste znali jezik, niti ste imali ikakvu školu etc.?"
Odgovorio je, doslovno: "Nije nam bilo lako, ali mi smo imali jaku volju za živiti!"
Ne znam kakva im je bila volja - ali vladale su bolje okolnosti za naći posao.
Aaa, šta ja znam - može se i doma - ali triba ŽGADIJU maknuti ća sa scene!!!
DrukÄije nikako na zelenu granu.
Last edited: