Nemas sto provjeravat.Nije nikakav zajeb,nego onako ka sto ti kazes,uz jednu napomenu.
Ko je napravija brevet za vrime Juge,dobit ce Master unlimited bez obzira nakojoj je tonazi navigava,ali kao Ch.Off.
Isto vridi i za strojare.Provjereno.
Uostalom,koji je problem napravit tih 12 miseci navigacije,ili bi neki tili od trecega odma za Mastera?
Nemas sto provjeravat.Nije nikakav zajeb,nego onako ka sto ti kazes,uz jednu napomenu.
Ko je napravija brevet za vrime Juge,dobit ce Master unlimited bez obzira nakojoj je tonazi navigava,ali kao Ch.Off.
Isto vridi i za strojare.Provjereno.
Uostalom,koji je problem napravit tih 12 miseci navigacije,ili bi neki tili od trecega odma za Mastera?
Tako je druze Guc. Nevjerojatno je da poslije toliko napisanih stranica na ovu temu neki jos uvijek ne razumiju poantu PPOPa. Ajmo natanane ponoviti jos jednom za gospara i sve one koji se jos uvijek misle, upisati PPOP ili ne.
1) To vam gospodo NIJE TECAJ, dakle jos jednom, NIJE TECAJ! To vam je gospodo program prve dvije godine pomorskog dodiplomskog studija koji je predvidjen STCW konvencijom. Tocno propisan program i satnica. Razlika izmedju redovnog studija i PPOPa je u tome sto tu istu satnicu redovni studenti imaju razvucenu na 4 semestra a polaznicima PPOPa ta je satnica sabita u 6 mjeseci pa su zato od 0800 do 2000 na faksu. Bitnija razlika je jedino u matematici, nema matematike1 i matematike2 nego pomalo iz jedne i druge zapakirano u kolegij "primjenjena matematika".
2) Polaznici PPOPa kao i redovni studenti za svaki kolegij dobivaju ECTS bodove, i ako zele nastaviti redovan studij ti ce im se ECTS bodovi priznati.
3) Polaznici PPOPa dobivaju isto kao i redovni studenti koji zavrse prve dvije godine pomorskog fakulteta UVJERENJE da su zavrsili izobrazbu po STCW konvenciji i time stjecu pravo izlaska na tzv. kapetanski ispit.
4) Sve ostalo nakon toga u nadleznosti je Lucke Kapetanije a ne fakulteta. To znaci slijedece: casnik na strazi polaze za prvog casnika (ili 2/E), a prvi casnici palube i 2/E polazu za zapovjednika ili upravitelja. Da bi dobili bravet zapovjednika preko 3000 BT ili upravitelja preko 3000 KW morate imati najmanje 12 mjeseci navigacije na brodovima vecim od 3000 BT ili 3000 KW u svojstvu prvog casnika palube ili 2/E. Bez obzira zavrsili vi dvije, tri ili pet godina pomorskog fakulteta ili PPOP pravilo vam je uvijek isto. Nema braveta bez navigacije. Valjda je to i logicno.
5) Savjet svima koji imaju uvjete za upis (36 mjeseci navigacije kao casnik), neka upisu i iskoriste pogodnost da uz navigavanje mogu zavrsiti PPOP i steci uvjete za polaganje kapetanskog.
Kad zavrsite PPOP zahvalite se UPH bez koje bi se isti tesko ostvario![]()
Mora bit 12 mj Ch.Off na brodovima većim od 3000 bt
Jesam,sve to imam,ali ako nemam navigacije kao ch.off na brodovima preko 3000 bt onda pušiona
Nista ti ne slusas.Ne mora,ako je steka tzv porucnicki(koji je sada "casnik na strazi")i ako ima navigacije ka Ch.Off.
Drugo;sto na off shoru nepostoje brodi od 3000 und more?
mozes imat brevet zapovjednika preko 3000 TT ako nemas navigacije na brodu vecem od 3000 BT u svojstvu prvog kuvertePrijatelju vidim da imas problem i razumljivo je da si frustriran. Tvoje razmisljanje zasto 2999 BT ne moze, a 3001 BT moze ima smisla ali to nema veze sa PPOP. Otvorio si thread koji nema veze sa tvojim problemom. Poantu PPOPa sam ti lipo opisa u zadnjem postu, i sve se to znalo od pocetka, znaci nema nikakvog zajeba.
Na kraju za tvoju informaciju ima nas jos nekih ovdje sto su bili i u ratu i na prvim linijama i na malim brodovima i na velikim brodovima i na Atlantiku i u nordu i zavrsili fakultete i za sve nas kao i za tebe vrijedi isto pravilo, a to je da nema braveta za zapovjednika preko 3000 BT bez 12 mjeseci navigacije na brodu vecem od 3000 BT u svojstvu prvog casnika. S tim PPOP nema nikakve veze!
Ajde zivija![]()
Prijatelju vidim da imas problem i razumljivo je da si frustriran. Tvoje razmisljanje zasto 2999 BT ne moze, a 3001 BT moze ima smisla ali to nema veze sa PPOP. Otvorio si thread koji nema veze sa tvojim problemom. Poantu PPOPa sam ti lipo opisa u zadnjem postu, i sve se to znalo od pocetka, znaci nema nikakvog zajeba.
Na kraju za tvoju informaciju ima nas jos nekih ovdje sto su bili i u ratu i na prvim linijama i na malim brodovima i na velikim brodovima i na Atlantiku i u nordu i zavrsili fakultete i za sve nas kao i za tebe vrijedi isto pravilo, a to je da nema braveta za zapovjednika preko 3000 BT bez 12 mjeseci navigacije na brodu vecem od 3000 BT u svojstvu prvog casnika. S tim PPOP nema nikakve veze!
Ajde zivija![]()
Ne mogu reć da je ovo neki veliki uspjeh borbe naÅ¡ih pomoraca.Uglavnom administracija zajebe sve.Uvijek je pjeÅ¡adija pisala zakone u pomorstvu te tako svaćajuć realnost i meni bi lakÅ¡e!
Sa zavrÅ¡enom ViÅ¡om dovoljna je stara navigacija na brodovima većim od 500 BT.ZaÅ¡to tako nije i sa zavrÅ¡enim PPOP-N tečajem nego zajebivaju sa ćifovstvom preko 3000.Ja doista nevidim neki izrazito velik uspjeh.
Sa zavrÅ¡enom ViÅ¡om dovoljna je stara navigacija na brodovima većim od 500 BT.ZaÅ¡to tako nije i sa zavrÅ¡enim PPOP-N tečajem nego zajebivaju sa ćifovstvom preko 3000.Ja doista nevidim neki izrazito velik uspjeh.

Majke mi, jel se ti zajebavas? Lipo Ti ljudi objasne, Ti opet...Ako Ti se zajebava, ajde citaj net.hr
![]()
Janjetina,odojci,privjesci,kobase i slicno su za Guca aorist.Mogu razne kasice,variva i mekinje.
Postovanje,
Najprije da se ispricam svima kojima sam falio i da objasnim zasto me nije bilo ovako dugo.
Postoje 2 razloga.
1.) Zato sto sam kratko nakon ukrcaja (08.11.2011) izgubio internet i cijeli svoj ugovor (do 28.01.2012) nisu ga popravili.
2.) Ovo je jedan od najbitnijih razloga zasto ovo pisem i zasto me nije bilo na forumu i nakon sto sam dosao doma.
Naime, meni je ostao jos samo jedan modul (1 modul) pa da zavrsim ovaj PPOP, u tom prvom modulu su slijedeci predmeti:
-Primjena racunala
-Ekonomika brodarstva
-Engleski I (Gramatika)
-Matematika
Prva tri predmeta, mogu reci, pa skoro da sa lakocom svladavam, no MATEMATIKA mi nikad nije isla, nije da neznam ali jednostavno mi se jezi koza na spomen matematike, a drugi razlog zasto mi se koza jezila jest Prof. Mate Kosor, naime o spomenutom profesoru sam cuo razno razne price i pricice, skoro pa da jede malu djecu, no ja vam direktno i iz vlastitog iskustva prenosim slijedece.
Istina je, da je on mlad (28 god.) i jednostavno nema iskustva u radu sa nama starijim pomorcima, u dosta navrata nas je tretira ka malu dicu, na sto smo mi i te kako burno reagirali (posebno ja), a Prof. je to stojicki podnosio i nekoliko puta nam se i ispricao, svi mi znamo sto znaci biti neiskusan, pa mu stoga to oprastamo.
No takodjer je istina da je fer i korektan, ako bi se nekom dogodilo da bi pao kolokvij, Prof. je svima izlazio u susret, tako da je znao dolaziti i u 06:30 ujutro samo da bi nam dao priliku da polozimo a da ipak ne zakasnimo na slijedece predavanje, kako sa pismenim tako i sa usmenim, bilo nas je dosta koji smo ponavljali kolokvije (i ja jednom), ali od svih koji smo izasli na ispit i bili na predavanjima (nas 16), prosli su svi osim jednog a taj nije prosao samo zato sto nikad nije ni bio na predavanjima.
Da finaliziram, dakle sve sto ste culi o spomenutom covjeku, ima jako malo istine, ali vjerujem da je bit svega da na kraju ipak dobijete pozitivnu ocijenu, a Prof. Kosor od vas trazi da pokazete samo malo volje i malo znanja, virujte mi, nista razlicito nije ni sa drugim predmetima, dakle ipak treba pokazati neko znanje, ni ja se nebi slozio da nam se daju ocijene samo na racun toga sto smo ovo platili 65000 kuna, ipak smo mi buduci kapetani i ovaj refreshment ce nam i te kako dobro doci.
Dakle, tvrdim, da je Zadar i dalje ostao dosljedan sebi i svom visokom nivou profesionalizma a ostalo su samo bablje price oko kojih se ja nebi bas previse uzbudjivao.
Eto ja sam sebi dozvolio kao Potpredsjednik UPH, da napisem istinu i da kazem svima pravo stanje stvari iz prve ruke, kako je u Zadru i sa spomenutim Profesorom.