Posebni program obrazovanja pomoraca PPOP

posebni prog. obrazovanja

posebni prog. obrazovanja

dragi kolege-
sta se desava ako ja zavrsim takav ili slican tecaj u nekoj drugoj drzavi - npr Engleskoj, Holandiji, Belgiji ili Crnoj Gori? I dobijem nekakav certifikat ili
direktno Masters Licence iz te drzave u kojoj to sve polozim?da li se to onda moze prepisati na hrvatske dokumente ili ne i koja je procedura.
puno hvala

dragi kolege-
sta se desava ako ja zavrsim takav ili slican tecaj u nekoj drugoj drzavi - npr Engleskoj, Holandiji, Belgiji ili Crnoj Gori? I dobijem nekakav certifikat ili
direktno Masters Licence iz te drzave u kojoj to sve polozim?da li se to onda moze prepisati na hrvatske dokumente ili ne i koja je procedura.
puno hvala

dragi kolega postujte pravila foruma Odrediste svih Pomoraca - Najave u Forumu : Konoba to vam je isto kao da ulazite u neciju kucu bez kucanja :kafa

Last edited:
Postovanje,

Evo samo da kazem par stvari:

- PPOP u Zadru, koliko cujem, za sad jedini ide po programu i po planu
- Na Zadarskom sveucilistu svi polaznici PPOP dobivaju indekse i upisuju im se ocijene u te indekse kao i ECTS bodovi (pravi studenti ;) )
- Na Zadarskom sveucilistu, ako ste se razbolili ili odustali zbog nekog razloga, pare vam se vracaju ili mozete opet nastaviti skolovanje, izbor i novci su VASI
- Na Zadarskom sveucilistu ne postoji vremenski period do kojeg vi morate zavrsiti PPOP (bilo to 1,2,3 ili vise godina)
- Na PPOP u Zadru, svi polaznici moraju biti na nastavi i svoje prisustvo dokazuju potpisom u za to predvidjeni formular (da da, nema varanja)
- Satnica za PPOP u Zadru je regulirana ustavom i zakonom i profesori a i ucenici se toga pridrzavaju (dakle nema da se nastava skracuje ili ne odrzava)
- Sveuciliste Zadar se u potpunosti pridrzava onog sto je regulirano ustavom i zakonom, nitko nikom nista ne poklanja niti oduzima, tocno onako kako se i dogovorilo na zadnjem sastanku u MMPI, na kojem sam i osobno nazocio u Zagrebu.
- Profesori koji predaju u sklopu PPOP u Zadru, su apsolutno profesionalci, jako se trude znanje preniti na nas (je da nam dosta toga nikad i nece trebati) i vjerujte, ne popustaju nikom, ali i ne trebaju, jer se istinski trude da shvatimo ono sto nam predaju, a mi to pokazano nam znanje znamo i preniti na ispite (kolokvije) :uzdravlje

****Ovo gore sam napisao jer cujem razno-razna iskustva sa drugih sveucilista, ukoliko neceg od ovog gore na sveucilistu na kojem ste vi, NEMA, mislim da bi bilo pametno da se zapitate dali je sa tim sveucilistem sve u redu.
Cujem da se ne izdaju indeksi, da se odredjuje rok do kjojeg se mora zavrsiti ili ostajete bez love, cujem da su neki u zaostatku jer se profesori nisu mogli dogovoriti oko diobe love, itd.,...., svasta se prica i cuje, pa sam stoga odlucio staviti na uvid svima kako je u Zadru, pa tko voli nek izvoli :uzdravlje :kafa

Dragi kolega neznam sto si cuo o drugim fakultetima, ali ovo sve sto si gore nove primjenjuje se na Dubrovackom sveucilistu pa čak i vise, a sto se tiče organizacije i profesionalnosti o tome ne treba ni govoriti. Svi predavači maksimalno su profesionalni i izlaze u susret koliko je moguce ali kad su ispiti u pitanju onda ipak treba malo ugrijat stolicu i znati barem onaj trazeni minimum.

Dragi kolega neznam sto si cuo o drugim fakultetima, ali ovo sve sto si gore nove primjenjuje se na Dubrovackom sveucilistu pa čak i vise, a sto se tiče organizacije i profesionalnosti o tome ne treba ni govoriti. Svi predavači maksimalno su profesionalni i izlaze u susret koliko je moguce ali kad su ispiti u pitanju onda ipak treba malo ugrijat stolicu i znati barem onaj trazeni minimum.

@Dragi kolega dafni,

Drago mi je da ste se javili i iz prve ruke demantirali glasine, dapace, drago mi je da ste zadovoljni u Dubrovniku, zato sam ovo i stavio, da se iz prve ruke jave polaznici samog programa a ne kakve "babetine" kojima je jedini cilj razbiti i potkopati i ono malo dostojanstva sto nam je ostalo :kafa

Hvala vam jos jednom :uzdravlje

dragi kolege-
puno hvala

evo ovako,malo si fula temu,a za sve drugo ces dobit po prstima:p:D
sala mala ajmo ovako sad ozbiljno.

ako vec ides na to ja ti preporucujem zemlje clanice EU koji imaju takve programe,ako dobijes njihovu licencu,moras se strpit jos godinu i nesto dana da bi dosa i normalno je zaminija za hrvatsku,tj.kad udemo u EU stvari ce krenuti tim tokom isto kao i hrvatska licenca ce se moci mjenjati u drzavama clanica EU(mislim na one koje imaju more)

e sad ako je vec sad posjedujes i volis da te peglaju za doprinose,onda tu diplomu moras nostrificirati,trje oko mjesec dana i kad se to potvrdi,ides u kapetaniju sa papirom i zamjenis ga za nas,eto

necu puno jer ipak ovo je drugi tread,:uzdravlje

mehanika

mehanika

Evo da dojavim prva grupa strojara drugog turnusa dolijala Gosp. Or??uliču na megdan, predmet MEHANIKA.
4 Zadatka da ti ispadne brada, predalo 80% polaznika unutar vremenske granice od 20min.
20 % ostalo onih, a znate profesore jeli mi dobro ovo, a kako cu sad dalje nesto sam zapeo...Mores misliti kakvi ce rezultati sutra biti.

Sutra pregovori sa Perom Vidanom o uvođenju alternativnog ispitivača.

Joj koliki sam drek izija sa ovim Splitom, za popizditi pa di mi je pamet bila jebem ti pfst.

Evo da dojavim prva grupa strojara drugog turnusa dolijala Gosp. Or??uliču na megdan, predmet MEHANIKA.
4 Zadatka da ti ispadne brada, predalo 80% polaznika unutar vremenske granice od 20min.
20 % ostalo onih, a znate profesore jeli mi dobro ovo, a kako cu sad dalje nesto sam zapeo...Mores misliti kakvi ce rezultati sutra biti.

Sutra pregovori sa Perom Vidanom o uvođenju alternativnog ispitivača.

Joj koliki sam drek izija sa ovim Splitom, za popizditi pa di mi je pamet bila jebem ti pfst.

Ista stvar se dogodila prvoj grupi s mehanikom i u Dubrovniku.Svi popadali k'o kruske.Kad su ostali vidjeli sto se dogodilo umrli su od straha,placalo se lekcije,ucilo se kolektivno satima,stavilo se maksimalno,pa je i prolaznost malo skocila.Uglavnom,bez da podjes na lekcije i bez da ti netko kvalitetno pokaze nema sanse proci mehaniku,a ni cvrstocu.
Profesori ova dva predmeta na dubrovackom sveucilistu su postavili ljestvicu malo previsoko sto se tice pomoraca,tim vise sto svi mi znamo koliko ce nam na brodu trebat sile na gredi,fluidi,mohrove kruznice itd itd...

Ista stvar se dogodila prvoj grupi s mehanikom i u Dubrovniku.Svi popadali k'o kruske.Kad su ostali vidjeli sto se dogodilo umrli su od straha,placalo se lekcije,ucilo se kolektivno satima,stavilo se maksimalno,pa je i prolaznost malo skocila.Uglavnom,bez da podjes na lekcije i bez da ti netko kvalitetno pokaze nema sanse proci mehaniku,a ni cvrstocu.
Profesori ova dva predmeta na dubrovackom sveucilistu su postavili ljestvicu malo previsoko sto se tice pomoraca,tim vise sto svi mi znamo koliko ce nam na brodu trebat sile na gredi,fluidi,mohrove kruznice itd itd...

Da.. Jedan od razloga zbog kojih sam i lasko fax...
E, jos da skupim potrebitih 36mj navigacije.. DO tad cemo znat po feedback-u dje upisat tecaj.

A pametnjakovici u mojoj firmi (Atlantska) ocito nisu upoznati sa izmjenama zakona o skolovanju i navedenom tecaju. Koliko sam upoznat, poceli su zaje*avat ekipu koja nema visu ili visoku, pogotovo momke koji su finuli (vjezbenicki staz, kod njih) i klasu i cekaju ukrcaj za 4th eng i 3rd off... :mad::mad:

Mate Kosor

Mate Kosor

Postovanje,

Najprije da se ispricam svima kojima sam falio i da objasnim zasto me nije bilo ovako dugo.
Postoje 2 razloga.

1.) Zato sto sam kratko nakon ukrcaja (08.11.2011) izgubio internet i cijeli svoj ugovor (do 28.01.2012) nisu ga popravili.

2.) Ovo je jedan od najbitnijih razloga zasto ovo pisem i zasto me nije bilo na forumu i nakon sto sam dosao doma.
Naime, meni je ostao jos samo jedan modul (1 modul) pa da zavrsim ovaj PPOP, u tom prvom modulu su slijedeci predmeti:

-Primjena racunala
-Ekonomika brodarstva
-Engleski I (Gramatika)
-Matematika

Prva tri predmeta, mogu reci, pa skoro da sa lakocom svladavam, no MATEMATIKA mi nikad nije isla, nije da neznam ali jednostavno mi se jezi koza na spomen matematike, a drugi razlog zasto mi se koza jezila jest Prof. Mate Kosor, naime o spomenutom profesoru sam cuo razno razne price i pricice, skoro pa da jede malu djecu, no ja vam direktno i iz vlastitog iskustva prenosim slijedece.

Istina je, da je on mlad (28 god.) i jednostavno nema iskustva u radu sa nama starijim pomorcima, u dosta navrata nas je tretira ka malu dicu, na sto smo mi i te kako burno reagirali (posebno ja), a Prof. je to stojicki podnosio i nekoliko puta nam se i ispricao, svi mi znamo sto znaci biti neiskusan, pa mu stoga to oprastamo.
No takodjer je istina da je fer i korektan, ako bi se nekom dogodilo da bi pao kolokvij, Prof. je svima izlazio u susret, tako da je znao dolaziti i u 06:30 ujutro samo da bi nam dao priliku da polozimo a da ipak ne zakasnimo na slijedece predavanje, kako sa pismenim tako i sa usmenim, bilo nas je dosta koji smo ponavljali kolokvije (i ja jednom), ali od svih koji smo izasli na ispit i bili na predavanjima (nas 16), prosli su svi osim jednog a taj nije prosao samo zato sto nikad nije ni bio na predavanjima.

Da finaliziram, dakle sve sto ste culi o spomenutom covjeku, ima jako malo istine, ali vjerujem da je bit svega da na kraju ipak dobijete pozitivnu ocijenu, a Prof. Kosor od vas trazi da pokazete samo malo volje i malo znanja, virujte mi, nista razlicito nije ni sa drugim predmetima, dakle ipak treba pokazati neko znanje, ni ja se nebi slozio da nam se daju ocijene samo na racun toga sto smo ovo platili 65000 kuna, ipak smo mi buduci kapetani i ovaj refreshment ce nam i te kako dobro doci.
Dakle, tvrdim, da je Zadar i dalje ostao dosljedan sebi i svom visokom nivou profesionalizma a ostalo su samo bablje price oko kojih se ja nebi bas previse uzbudjivao.

Eto ja sam sebi dozvolio kao Potpredsjednik UPH, da napisem istinu i da kazem svima pravo stanje stvari iz prve ruke, kako je u Zadru i sa spomenutim Profesorom.

Last edited:
Postovanje,

Najprije da se ispricam svima kojima sam falio i da objasnim zasto me nije bilo ovako dugo.
Postoje 2 razloga.

1.) Zato sto sam kratko nakon ukrcaja (08.11.2011) izgubio internet i cijeli svoj ugovor (do 28.01.2012) nisu ga popravili.

2.) Ovo je jedan od najbitnijih razloga zasto ovo pisem i zasto me nije bilo na forumu i nakon sto sam dosao doma.
Naime, meni je ostao jos samo jedan modul (1 modul) pa da zavrsim ovaj PPOP, u tom prvom modulu su slijedeci predmeti:

-Primjena racunala
-Ekonomika brodarstva
-Engleski I (Gramatika)
-Matematika

Prva tri predmeta, mogu reci, pa skoro da sa lakocom svladavam, no MATEMATIKA mi nikad nije isla, nije da neznam ali jednostavno mi se jezi koza na spomen matematike, a drugi razlog zasto mi se koza jezila jest Prof. Mate Kosor, naime o spomenutom profesoru sam cuo razno razne price i pricice, skoro pa da jede malu djecu, no ja vam direktno i iz vlastitog iskustva prenosim slijedece.

Istina je, da je on mlad (28 god.) i jednostavno nema iskustva u radu sa nama starijim pomorcima, u dosta navrata nas je tretira ka malu dicu, na sto smo mi i te kako burno reagirali (posebno ja), a Prof. je to stojicki podnosio i nekoliko puta nam se i ispricao, svi mi znamo sto znaci biti neiskusan, pa mu stoga to oprastamo.
No takodjer je istina da je fer i korektan, ako bi se nekom dogodilo da bi pao kolokvij, Prof. je svima izlazio u susret, tako da je znao dolaziti i u 06:30 ujutro samo da bi nam dao priliku da polozimo a da ipak ne zakasnimo na slijedece predavanje, kako sa pismenim tako i sa usmenim, bilo nas je dosta koji smo ponavljali kolokvije (i ja jednom), ali od svih koji smo izasli na ispit i bili na predavanjima (nas 16), prosli su svi osim jednog a taj nije prosao samo zato sto nikad nije ni bio na predavanjima.

Da finaliziram, dakle sve sto ste culi o spomenutom covjeku, ima jako malo istine, ali vjerujem da je bit svega da na kraju ipak dobijete pozitivnu ocijenu, a Prof. Kosor od vas trazi da pokazete samo malo volje i malo znanja, virujte mi, nista razlicito nije ni sa drugim predmetima, dakle ipak treba pokazati neko znanje, ni ja se nebi slozio da nam se daju ocijene samo na racun toga sto smo ovo platili 65000 kuna, ipak smo mi buduci kapetani i ovaj refreshment ce nam i te kako dobro doci.
Dakle, tvrdim, da je Zadar i dalje ostao dosljedan sebi i svom visokom nivou profesionalizma a ostalo su samo bablje price oko kojih se ja nebi bas previse uzbudjivao.

Eto ja sam sebi dozvolio kao Potpredsjednik UPH, da napisem istinu i da kazem svima pravo stanje stvari iz prve ruke, kako je u Zadru i sa spomenutim Profesorom.

pohvala moja osobna :):)
Na citkosti i iskrenosti od vas-kao i uvijek!!!

:uzdravlje:uzdravlje

Ajde lipi moj Potpredsjedniče UPH,baÅ¡ ti hvala na tako iscrpnom objaÅ¡njenu u vezi dotičnog profesora Mate Kosora.
BaÅ¡ mi je drago i odmah mi je lakÅ¡e sada kad sam pročitao tvoje miÅ¡ljenje i mislim da sa malo truda svi bi tribali položiti matematiku bez nekog straha,jed do sada nije baÅ¡ tako izgledalo.:)
:)

@ Edi,

Mos misliti kako je meni bilo, ovaj modul mi zavrsava 02.03.2012 a prijavio sam Kapetanski 05.03.2012, znaci da me Kosor bacio, popusija bi Kapetanski, plus sam i ja cuo price ka i ti, medjutim ovo gore sto sam napisa je istina i pravo stanje stvari, viruj mi, uz stvarno malo volje i truda, sve se rijesi, Kosor je mlad i njegov stav iritira, nije on ka Belak, Covo, Bijelic, Klarin i jos dosta njih, koji imaju utakmice u nogama i znaju kako se postaviti, svi ovi navedeni se malo nasale, malo ovo, malo ono, ali u biti kod svih moras uciti i nauciti nesto, tako je i sa Kosorom, samo sto je mlad i nema pristup, naucit ce, ali da je peder-nije, ipak smo dobili zasluzenu ocijenu za svoje znanje, a neki i vise nego sto su mogli sanjati, ali covjek je fer i izlazi u susret svima, i ja ne mogu biti g.vno pa da kazem drugacije, niti sam mu platio niti sam ga molio, samo sam se potrudio i nista vise.

@ Turist,

Oli me neznas, mislim da ja i potplacivanje bas i ne idemo skupa, to da ste Kosora vidili slomljenih nogu i nosa, eeeeeee, to bi mi vec vise odgovaralo, ali mito, pa bas i ne ;)
BTW, jedan velik pozdrav od mene, tebi i tvojoj boljoj polovici, ovaj PPOP mi je uzeo dosta vrimena i zivaca, al evo jos 3 dana i gotovooooooooooooo........

Casperu, yebemliga.., svratio sam u ovaj thread misleći da si diplomirao, pa velju - zove na janjetinu?!

Kol'ko još ima te škole?

:udriglavom

Profesore 02.03.2012 zavrsava skola i dobijam diplomu :hihi
05.03.2012 pocima Kapetanski i zavrsava negdi oko 15.03.2012, ja vec imam letove za brod 02.04.2013, al budite sigurni da ce janjetina pasti, mozda ne ovaj put, al slijedeci, kad se vratim doma, pada sigurno :cool:
OBECAJEM, a mislim da bi se moga i Guc i jos neki pridruziti :kafa

Profesore 02.03.2012 zavrsava skola i dobijam diplomu :hihi
05.03.2012 pocima Kapetanski i zavrsava negdi oko 15.03.2012, ja vec imam letove za brod 02.04.2013, al budite sigurni da ce janjetina pasti, mozda ne ovaj put, al slijedeci, kad se vratim doma, pada sigurno :cool:
OBECAJEM, a mislim da bi se moga i Guc i jos neki pridruziti :kafa

Janjetina,odojci,privjesci,kobase i slicno su za Guca aorist.Mogu razne kasice,variva i mekinje.

PPOP-N Svjetska pušiona

PPOP-N Svjetska pušiona

Dragi kolege, dobro promislite da li se isplati upisat tečaj od 65 000 jer:
Ako niste navegali 12 mjeseci kao CH.OFF na brodovima većim od 3000 BT ne možete dobit
Master unlimited
Bez obzira Å¡to je navigacija na malim brodovima koji biju Atlantik puno teža, zajeb..anija, odgovornija nego na većim
bodovima -to vam se ne pika.
Ovo je samo još jedna zamka!:mad:

pa ali nije tako i ako imas fakultet? ne vidin di je zajeb... zakon bi triba za brevete bit isti za sve, isto tako neces ni kapa unlimited dobit ako si bija prvi ispod 3000kw

neman sad ono iz narodnih novina ali cu provjerit cin uvatin minut

pa ali nije tako i ako imas fakultet? ne vidin di je zajeb... zakon bi triba za brevete bit isti za sve, isto tako neces ni kapa unlimited dobit ako si bija prvi ispod 3000kw

neman sad ono iz narodnih novina ali cu provjerit cin uvatin minut

Nemas sto provjeravat.Nije nikakav zajeb,nego onako ka sto ti kazes,uz jednu napomenu.
Ko je napravija brevet za vrime Juge,dobit ce Master unlimited bez obzira nakojoj je tonazi navigava,ali kao Ch.Off.
Isto vridi i za strojare.Provjereno.
Uostalom,koji je problem napravit tih 12 miseci navigacije,ili bi neki tili od trecega odma za Mastera?

Back