• Raspored Ispita

Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva....

pozdrav iz Splita sam ineteresira me kolko breveta triba imat prije izlaska na porucnicki jer trenutno posjedujem protupozarni i d2 i u kojem roku bi mogao rjesit sve brevete sa porucnicki tj. kolko se izgubi vremenski na to, te di ga je najlakse polozit. Unaprijed hvala na odg

Fali tebi svasta - Advanced Medical, GMDSS, obje ARPA-e, Advanced FF. Ne sjecam se je li jos sta ovako napamet. To sve zajedno ti moze trajati mjesecima ako nema organiziranih tecaja (zbog manka kandidata), a uzmi u obzir i cijenu jer sveukupno za porucnicki ce ti biti cca. 18.000kn ovako od oka, ako ne i vise. Neka me ispravi netko s tocnijim podacima ...

Sent from my GT-I9100

pozdrav iz Splita sam ineteresira me kolko breveta triba imat prije izlaska na porucnicki jer trenutno posjedujem protupozarni i d2 i u kojem roku bi mogao rjesit sve brevete sa porucnicki tj. kolko se izgubi vremenski na to, te di ga je najlakse polozit. Unaprijed hvala na odg

Medical first aid, Temeljna sigurnost, Advanced fire fighting, ARPA radna razina to je cini mi se D6b, rukovanje brodicom za spašavanje osim brze brodice i GMDSS.

Medical first aid, Temeljna sigurnost, Advanced fire fighting, ARPA radna razina to je cini mi se D6b, rukovanje brodicom za spašavanje osim brze brodice i GMDSS.

hvala, tu san ih izbroja 6 i jese to sve dogovara sa kapetanijom o terminima i mogu li ih sve od puta polagat ili moran jedan po jedan jer ovo izgleda da ce trajat misecima + porucniki posli toga???

to traje mjesecima.
prijaviš se za brevet ili u diversa ili u srednjoj pomorskoj, ili u SSM-a ili negdje gdje to rade ne znam. (ja sam sve položio u diversa).
onda čekaÅ¡ da te ubace u grupu (oni počinju s predavanjima kad skupe dovoljan broj ljudi za grupu).
onda predavanje, najkraće je 5 dana a najduže 2 tjedna (GMDSS), predavanja su pain in the ass. sidiÅ¡ po cile dane od jutra do mraka obično u nekoj maloj prostorijici napunjenoj preko vrha. ili piÅ¡eÅ¡ ili sluÅ¡aÅ¡ ali tu se pretače iz Å¡upljeg u prazno jer sve Å¡to se ima naučit može se proć u jedan dan (osim GMDSS-a, to se može proć u 3-4 dana). ostatak vremena zujiÅ¡.
moraÅ¡ bit na predavanjima jer su predavači u strahu od inspekcije pa ako slučajno bane moraÅ¡ bit jer ako nisi zabranit će ti izlazak na ispit. ja nikad nisam čuo da je banila inspekcija. GMDSS smo imali 2 tjedna, 2 puta na dan ispalio sam na mozak.
najdraže mi je kad me poÅ¡alje da sluÅ¡am u kaÅ¡tela tamo u vatrogasnom domu se često sluÅ¡aju breveti. poÅ¡alje te bogu iza nogu, tamo izgubiÅ¡ u najboljem slučaju pola dana. joÅ¡ ako nemaÅ¡ prijevoz pa se moraÅ¡ kotrljat u busu....
onda ti daju termin za ispit pa čekaÅ¡ tjedan 2...
na ispitu uvik ista ekipa iz kapetanije, redovito kasne po pola sata, nerijetko i sat vremena. tako da se joÅ¡ viÅ¡e naživciraÅ¡ dok čekaÅ¡ tamo u neizvjesnosti.
ali nikad nisam čuo da je netko pao, iako me onaj ćelavi zna pilat po 15 min na fire fightingu...
u kratko, to ti je jedan cirkus u kojem je jedino bitno da platiÅ¡, a plaćaÅ¡ masno.

Pozdrav svima,

evo, ja se spremam za ovaj rok poručničkog u Zadru (07.10.), pa imam par pitanja...

Trebamo li nositi svoje tablice ili ih dobijemo, smije li se korisiti materijal u smislu formula?
Koji je raspored polaganja, koliko dana traje sve skupa? U Rijeci je svaki dan jedan ispit...

I na kraju, trebao bi mi smještaj za dvije osobe, neki apartman ili sl., a da me se ne odere previše tih desetak dana...
Ako ima voljnih, samo mi se javite preko PM-a, ili na mob: 095 901 6543

Hvala.

Last edited:
Pozdrav svima,

evo, ja se spremam za ovaj rok poručničkog u Zadru (07.10.), pa imam par pitanja...

Dali se na ispitu stabiliteta i dalje koristi Bellatrix, trebamo li nositi svoje tablice ili ih dobijemo, smije li se korisiti materijal u smislu formula?
Koji je raspored polaganja, koliko dana traje sve skupa? U Rijeci je svaki dan jedan ispit...

I na kraju, trebao bi mi smještaj za dvije osobe, neki apartman ili sl., a da me se ne odere previše tih desetak dana...
Ako ima voljnih, samo mi se javite preko PM-a, ili na mob: 095 901 6543

Hvala.

Smijes imati svoju biljeznicu sa repeticija, ali ne smijes nositi svoje tablice, oni ce ti to dati, ja mislim da u ST i DU to traje tjedan, ako počmu u ponedjeljak mislim da ce zavrsiti u petak, sad neznam, a sta se koristi to ti stvarno neznam, a i nije pametno ovdje iznositi javno zadatke koji su na poručničkom, jer kapetanije prate i čitaju sta se pise na forumu, ali uvijek ima maloumnika koji sve iznesu, umjesto da sute jer je bolje da dolaze isti materijali, vise ce nas proci, a ovako zbog raznoraznih kretena koji ovdje iznesu sve na na izvolite najvjerojatnije ce se to sve promjenuti, zato ako se ima sto pitati vezano za porucnicki idite na PM, jer ovaj forum se itekako prati, zato sto su ovdje sve iscrpne informacije sto je dobro, ali nebi se trebalo sve iznositi, jer netko zeli pomoci, a u stvari odnemogne ubiti po...e sve ostale

imam i ja par pitanja:
  • koliko prije se moramo prijavit za ispit, ima li kakav rok?
  • kažeÅ¡ da smimo imat bilježnicu s repeticija, ja bi napravio 1 A4 Å¡alabahter sa svim formulama, smim li imat to?
  • zna li ko di ima kupit trokute u splitu, a da nisu skupi, doli kod kapetanije su 45 kuna po komadu, ja sam ih već prije kupio pa posudio nekome a on nestao :udriglavom ima na ebayu za par dolara ali nemam vrimena sad čekat dostavu
  • di će se održavat sam ispit, u kojim prostorijama ako tko zna?
  • jesu li žestoki na ove side predmete tipa pravo, engleski i tako to?

imam i ja par pitanja:
  • koliko prije se moramo prijavit za ispit, ima li kakav rok?
  • kažeÅ¡ da smimo imat bilježnicu s repeticija, ja bi napravio 1 A4 Å¡alabahter sa svim formulama, smim li imat to?
  • zna li ko di ima kupit trokute u splitu, a da nisu skupi, doli kod kapetanije su 45 kuna po komadu, ja sam ih već prije kupio pa posudio nekome a on nestao :udriglavom ima na ebayu za par dolara ali nemam vrimena sad čekat dostavu
  • di će se održavat sam ispit, u kojim prostorijama ako tko zna?
  • jesu li žestoki na ove side predmete tipa pravo, engleski i tako to?
Ma mozes imati i biljeznicu i formule, to je dopusteno i nikad nisu pravili nikome probleme, tako su meni rekli ovi sto su to polozili. Trokutove ces opet morat kupiti a i cijena ti je sitnica, ja sam ih ima 4 godine platio u butizi kod kapetanije oba 150 kuna. U DU se mozes prijaviti kroz ovaj tjedan, jer u pon pocinje porucnicki, u ST moras 10 dana prije ispita. Sve ti to zavisi od kapetanije do kapetanije, negdje to pustaju negdje malo propitkuju, a negdje j... u zdrav mozak. Ja cu sad to polagat u DU, pa kad sve prođe prenijet cu iskustva i dojmove. Pozz

a triba li radit liječnički pregled za poručnički zna li tko?
u dnevniku pod uvjetima za poručnički piÅ¡e:
"-udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima posebice u pogledu vida i sluha"

Last edited:
Ljecnicki vazeci, kopija osobne, kopija 6 breveta potrebnih, kopija diplome, 70 kn takseni markica ilitga biljega, uplatnica casnickog, 2 slikice i to e to.. Evo ja se punom parom spreman za casnicki.. Ako neko ima za Zadar 10.07 pa oce malo iskustva izminit nek me komotno PM-a! :uzdravlje

a ispunjeni dnevnik?

post skriptum:
bez tih 70 kuna taksenih nemoÅ¡ ni na wc otić viÅ¡e,
2 slike da ne spominjem, imaju mojih slika tamo u kapetaniji, mogu izložbu napravit :Đ

I kako je prošao porucnicki u Dubrovniku?

Zajebano, od nas 8, 4 je proslo a 4 palo stabilitet. Bilo je zajebano, DU nije vise ono sto je bio, ovaj sto ispitiva stabilitet nema milosti, DU nije vise najjednostavniji i najlaksi. Zadatak iz stabiliteta za racun centracije nije bio sa imenom broda, dao je podatke i ubacio gustocu i jos neke stvari, a buduci da smo mislili da mozemo imati biljeznicu sa rijesenim stvarima neki nisu imali formule i zajeb. Na pismonom ispitu na stolu nismo smjeli imati nista osim formula, totalna idiotarija.

HuHu cuo san da DU bio zaheban,a usmeni stabilitet da e bio znas ne znas,nema cile mile.. Vidia san kaki je zadatak na pismenom bio, astronomija je bila 2 zvizde,sunce u razmaku + fi meridijana ako se ne varam i deklinacija, terestrika medjutocke i tako..
A msm uvatili su se tog stabiliteta ko pijeni plota, a znaju i oni kako se danas u biti na brodu radi, ma nebuloza totalna, pustite lipo momke da idu za kruv zaradit kad je odi sve sjebano..taren se ki majmun na faxu, pa godinu dana mlatin ruzinu dojen kuci bez lipe i moran josh side dobijat radi casnicnog ben ti sunce uvik neki pocetak kraja.. Hebes ti to bice tebi dobro kasnije kad se patis 5 godina vec :udriglavom

Triba je uzet i Nauticke tablice i godisnjake i hidrostatske tablice!
Pa sve se to moze napamet naučiti!!!
Kakva glupost!
Prvi put cujem za takav slučaj!
Bas žalosno i ovako je trnovit put od ukrcaja, pa kadeture svih ulaganja breveta
I svega ostalog stresa i onda ovaj Porucnicki triba da bude
Šlag za kraju a ne ono sta kaže i kolega gore u doba kad nema se posla umjesto
Da se izađe malo u susret mladim ljudima , njima se jos dodatno gleda taj
kraj učiniti jos stresnijim i tezim!
Bas žalosno! Nadam se da to nece biti praksa za budućnost i drugdje
A du ako tako nastavi , tamo vise sigurno nece se
ici Porucnicki polagati! Mislim da to nije u interesu nikome!

Triba je uzet i Nauticke tablice i godisnjake i hidrostatske tablice!
Pa sve se to moze napamet naučiti!!!
Kakva glupost!
Prvi put cujem za takav slučaj!
Bas žalosno i ovako je trnovit put od ukrcaja, pa kadeture svih ulaganja breveta
I svega ostalog stresa i onda ovaj Porucnicki triba da bude
Šlag za kraju a ne ono sta kaže i kolega gore u doba kad nema se posla umjesto
Da se izađe malo u susret mladim ljudima , njima se jos dodatno gleda taj
kraj učiniti jos stresnijim i tezim!
Bas žalosno! Nadam se da to nece biti praksa za budućnost i drugdje
A du ako tako nastavi , tamo vise sigurno nece se
ici Porucnicki polagati! Mislim da to nije u interesu nikome!

Zato nas i jest sve manje i manje, dok nas naÅ¡e kapetanije jebu u zdrav mozak indijci i filipi suvremeno plove svjetskim morima i zarađuju plaću, njihove kapetanije za njih zive i uskacu kad god negdje zapne, a nas nase unistavaju!!! u DU je bilo jako zajebano, sto nisam nikako očekivao, a stabilitet se mora sve znati, nema tamo vamo!

Back