Mayday
svaštara
Napokon... Kao pripadnik nazovimo nove generacije (matura 2002) nikako se nisan moga pomirit sa činjenicon da nijedan od tih kvazi pedagoga koji bi trebali bit kapetani starog kova nije moga sve te osnovne zadatke sortirat u jednu ili recimo viÅ¡e suvislih skripti ako ne niÅ¡ta... Stariji će to znat puno bolje ali svi smo se ravnali po onoj: to ćete nać u Simovića, ovo u skripti od Stazića pa onda uz bocu rakije i trpezu to malo prostudirajte da ne izađeÅ¡ pred komisiju ka tukac ili nedaj Bože otić na kadaturu bez knjiga (uvik san se pita kojih pobogu...)
Å ta reć osim da je sve na jednom mistu pedagoÅ¡ki vrlo stručno, jasno, kratko i razgovijetno objaÅ¡njeno.
Osobno mislin da se u naÅ¡oj branÅ¡i nepotrebno zamarat gramatikon, ukoliko ima sitnih pogreÅ¡aka uvjeren san da će pametne i zainteresirane glavice uskočit, a vama kolegice svaka čast uz želju da jednom zauzmete katedru splitskog pomorskog fakulteta... Odavno svi znamo da se i oni trebaju ažurirat... Puno sreće u budućem radu...
Hvala... Inače kad sam ja bila na faksu u Splitu bila je jaka struja predvođena Tomislavom Miletićem koji je vodio računa da se na ulicu ne dođe kao " znam razlikovat pramac i krmu, bud sretan i zaposli me", on me navukao na Astronomsku navigaciju, a sve se zacementalo kad sam u Australiji nakon tajfuna dobila pomoću Sunca točniju poziciju broda od GPSa (antena se oÅ¡tetila). NiÅ¡ta se ne može mjeriti sa feelingom kad ti sa papirom, olovkom i uređajem od par tisuća kuna nadjačaÅ¡ 100 miljardi kuna/$ vrijedne satelite i ostatak pripadajuće GPS opreme.
Najgore je kad se u učionici sudare dva svijeta, ja koja obožavam astronomsku i ekipa kojoj je od astronomske muka, smatraju to ludosti svojih pradjedova. Evo večeras super Mjesec, trenutak kad dubina mora odgovara dubini na većini karata, u svako drugo doba oseka je iznad razine na karti. Tj. večeras se lakÅ¡e nasukat na pličinu nego ostalih 364 dana... Ali...