• Raspored Ispita

Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva....

nemas nikakva pitanja u dnevniku samo popunjavas prazne kockice datumima i potpisima, i par zadataka iz nav, i stab.
Kakva pitanja ? ?

Osobno sam položio poručnički iz prve, ali bi se osvrnuo na komentare pojedinih članova. Po mome miÅ¡ljenju stavke da je poručnički lagan i da samo debili padaju možete zanemariti, jer nije lako naučiti svih 8 predmeta. Kod zadataka se nema vremena. Imao sam 7 zadataka i uspio sam rjesiti 6/7. Samo piÅ¡eÅ¡ i nema se vremena provjeriti. Trebali bi dati vise vremena za pismeni dio ispita. JoÅ¡ sam vidio da su neki pisali, pa kako se ne spremaÅ¡ na brodu?? Ovo je tako glupa izjava da ti treba pendrek opalit...osobno sam bio na bulku i uspio sam rijeÅ¡iti dnevnik na brodu, bez prepisivanja. Nakon dnevnice od 8-18 trebao bi učiti terestričku za usmeni??? Nakon toga kadet na putničkom brodu. Gvardija 4-8, 16-20 i overtime 8:30-12, trebao bi učiti astronomsku za usmeni?? Mislim moguće je ukoliko nemaÅ¡ potrebe da ideÅ¡ vani na atraktivnim mjestima i ne trebaÅ¡ spavati. Zabij se u kabinu i nitko ne zna da si na brodu. Bolje početi učiti ranije doma mjesec dana prije, nego na brodu čitat u kabini nakon 12h čiÅ¡ćenja Å¡tiva ----> koncentracija

Ovo bi bili moji savjeti:

Mjesec dana prije pogledaj literaturu i razvrstaj što imaš
Raspitaj se kakvi su zadatci prije bili i što pitaju na usmenom
Osobno sam išao na lekcije, jer odmah pitam što mi nije jasno i baziram se na zadatke što se vrte u toj LK
Čitao sam cijelu knjigu iz terestričke, astronomske...., pa se kasnije bazirao na pitanja
Vježbaj centraciju da je možeÅ¡ Å¡to prije rijeÅ¡iti, jer je najčeÅ¡ća pogreÅ¡ka ---> kalkulator
Ostavi si dovoljno vremena za ponavljanje
Provjeri što je potrebno za prijavu od papira

Nemojte biti mutavi, pa se spremati tjedan dana prije. Obično takvi ne uspiju :p

odlicni savjeti ivane i iznenadujuce razumni.
ja nisam imao vremena na brodu ni za obavit veliku nuzu bez da me netko trazi, a za spavanje i ucenje da ne govorim.
kad bi se dogodilo (a rijetko se dogadalo) da se nademo u nedilju na moru i da je kapetan normalan (jos rijede) i onda kuverta dobije slobodan dan, taj dan bi pola dana prao nagomilanu robu, deke, cistio kabinu i sebe, a ostatak dana bi spavao.
jer da nisam imao 1 takav dan u misec ipo-2 vjerovatno bi poludio s obzirom da sam bio godinu dana na toj kanti.
nismo svi imali laganu kadeturu.
a za ove sto uce tjedan dana prije i produ, ti vjerovatno nisu polagali u Splitu.

imas na pocetku dnevnika listu s pitanjima po predmetima, odma iza uvjeta za casnika palube

E to je onda nesto novo, u mom dnevniku poslje uvjeta za casnika idu podaci o brodu, pa ono sta sam ti vec nabroja..:confused: Tako da ti ja ne mogu pomoci...

pozz. idem na kadeturu ovih dana po prvi put i cilj mi je ostat sto duze .12 miseci navigacije je previse al bi htio odradit od puta jer se neman namjeru nakon 6 miseci iskrcat i onda ope cekat iducih 6 nakon kojih me ceka miljun breveta i taj cuveni porucnicki tako da toj kadeturi nikad kraja. Pricalo se prije da se moglo odradit 9 miseci duge sto je navodno ukinuto pa me interesira jel moguce od barbe zatrazit zamrcenih 2 miseca u matrikuli ako ne baren potrazit pomoc po nasim trabakulima.

Ja osobno ne bi znao jer sam otuka 12 duge, ali mislim da se covik moze snac ako bash zeli da mu se mrci po matrikuli..malo poznastva i vezice i mislim da mrcenje nije problem..:hihi, evo malo obavijesti sto se tice casnickog, Zadar je bio jako uspjesan od nekih 30 kandidata 20-ak je proslo sve iz prve, medju kojima sam bia i ja :D,2 su oplela kompletno, znanja je trealo imat ali niko od istpitivaca nije stvara probleme tako da bi toplo preporucia Zadar kao meku i medinu za polaganje! Eo Split je tijeku i kakve informacije imam pismeni je bio :udriglavom( Astronomija 2 poznate 1 nepoznata zvizda a stabilitet bio zito(Don Franc Bulic brod) plus neke cake u zadatku..) Eo kad bude Split gotov nek neko ko je polaga stavi prolaznost bash me zanima kakvi ce bit rezultati!

Sto se tice pripreme za casnicki slozia bi se sa ivanom707, porucnicki nije mare daj pide..osim ako imate fotografsko pamcenje ko neki sto uce tjedan dana pa su spremni..

pozz. idem na kadeturu ovih dana po prvi put i cilj mi je ostat sto duze .12 miseci navigacije je previse al bi htio odradit od puta jer se neman namjeru nakon 6 miseci iskrcat i onda ope cekat iducih 6 nakon kojih me ceka miljun breveta i taj cuveni porucnicki tako da toj kadeturi nikad kraja. Pricalo se prije da se moglo odradit 9 miseci duge sto je navodno ukinuto pa me interesira jel moguce od barbe zatrazit zamrcenih 2 miseca u matrikuli ako ne baren potrazit pomoc po nasim trabakulima.

ovisi o okolnostima u kakvima ces se naci. ja sam odradio godinu u komadu na prokleto teskom brodu koji nema nista ni teretanu (da se mozes rekreirat malo) ni internet, nista, samo jeo radio i spavao, hrana sugava, ljudi u qurcu, staro raspada se fizicki rad svaki dan, u portu svako malo vez, odvez, shiftavanja, periodi po par dana bez sna konstantni, nostromi koji su me maltretirali na mnoge nacine, chiefovi sa dusevnim problemima....
ne pokusavam te uplasit, samo mozda dat savjet da je mozda bolje ne radit planove na taj nacin.
godinu dana je previse, kad sam se vratio nista vise nije bilo ko prije i sve to je ostavilo traga na meni.
:confused:

ovisi o okolnostima u kakvima ces se naci. ja sam odradio godinu u komadu na prokleto teskom brodu koji nema nista ni teretanu (da se mozes rekreirat malo) ni internet, nista, samo jeo radio i spavao, hrana sugava, ljudi u qurcu, staro raspada se fizicki rad svaki dan, u portu svako malo vez, odvez, shiftavanja, periodi po par dana bez sna konstantni, nostromi koji su me maltretirali na mnoge nacine, chiefovi sa dusevnim problemima....
ne pokusavam te uplasit, samo mozda dat savjet da je mozda bolje ne radit planove na taj nacin.
godinu dana je previse, kad sam se vratio nista vise nije bilo ko prije i sve to je ostavilo traga na meni.
:confused:

I u mom slucaju ista stvar... "kad sam se vratio nista vise nije bilo ko prije i sve to je ostavilo traga na meni."

Pozz,zanima me jeli za porucnicki od ARPA breveta potrebna samo radna razina ili treba i upravljacka, u diversa se polazu posebno na cemu se gubi vrime i novac, i dali su poznati temini porucnickih za 2014.g.???

Pozz,zanima me jeli za porucnicki od ARPA breveta potrebna samo radna razina ili treba i upravljacka, u diversa se polazu posebno na cemu se gubi vrime i novac, i dali su poznati temini porucnickih za 2014.g.???

Na porucnickom treba min.radna, na kapetanskom/cifovskom traze upravljacku.

Postovane kolege koji trening centar u Hrvatskoj ima najbolje cijene?

Najbolje ili najeftinije?

Najbolje bi bilo da za uloženo dobijeÅ¡ kvalitetu, a najjeftinije - najjeftinije. Cijene se redovito ažuriraju pa moraÅ¡ za najeftinije uzet telefon i zvat, u cijenu uračunat troÅ¡kove transporta i boravka i po tome odlučit.

A za najbolje cijene bi ovdje mogli reći neÅ¡to... s tim da nije najbolja cijena ako te "oslobode" "muke" predavanja" jer ti sve znaÅ¡. To spada pod jeftine cijene. Najbolja cijena je tamo gdje te nauče neÅ¡to ispravno Å¡to prije nisi znao. Pa kolko koÅ¡ta da koÅ¡ta.

Evo cu preformulisati pitanje da ne bude zabune , koji trening centar mi predlazete u Rijeci kad se sve uzme u obzir?
Hvala.

DruÅ¡tvo, da li je istina da od 01.01.2014. svi kandidati za polaganje poručničkog ispita, moraju imat joÅ¡ neke dodatne brevete položene .. čuo sam da se radi o 3 komada (Ship Security Officer, Bridge Team Management i joÅ¡ jedan, nisam zapamtio) ... trenutno sam van svih događanja, ovo mi je samo glasina koju sam čuo od par ljudi i nadam se da ćete mi samo reć da pričam gluposti! Jer tu se radi o oko 10 tisuća kuna .....

DruÅ¡tvo, da li je istina da od 01.01.2014. svi kandidati za polaganje poručničkog ispita, moraju imat joÅ¡ neke dodatne brevete položene .. čuo sam da se radi o 3 komada (Ship Security Officer, Bridge Team Management i joÅ¡ jedan, nisam zapamtio) ... trenutno sam van svih događanja, ovo mi je samo glasina koju sam čuo od par ljudi i nadam se da ćete mi samo reć da pričam gluposti! Jer tu se radi o oko 10 tisuća kuna .....

Ne pričaÅ¡ gluposti, istina je!

Back