nemas nikakva pitanja u dnevniku samo popunjavas prazne kockice datumima i potpisima, i par zadataka iz nav, i stab.
Kakva pitanja ? ?
imas na pocetku dnevnika listu s pitanjima po predmetima, odma iza uvjeta za casnika palube
, evo malo obavijesti sto se tice casnickog, Zadar je bio jako uspjesan od nekih 30 kandidata 20-ak je proslo sve iz prve, medju kojima sam bia i ja
( Astronomija 2 poznate 1 nepoznata zvizda a stabilitet bio zito(Don Franc Bulic brod) plus neke cake u zadatku..) Eo kad bude Split gotov nek neko ko je polaga stavi prolaznost bash me zanima kakvi ce bit rezultati!pozz. idem na kadeturu ovih dana po prvi put i cilj mi je ostat sto duze .12 miseci navigacije je previse al bi htio odradit od puta jer se neman namjeru nakon 6 miseci iskrcat i onda ope cekat iducih 6 nakon kojih me ceka miljun breveta i taj cuveni porucnicki tako da toj kadeturi nikad kraja. Pricalo se prije da se moglo odradit 9 miseci duge sto je navodno ukinuto pa me interesira jel moguce od barbe zatrazit zamrcenih 2 miseca u matrikuli ako ne baren potrazit pomoc po nasim trabakulima.
ovisi o okolnostima u kakvima ces se naci. ja sam odradio godinu u komadu na prokleto teskom brodu koji nema nista ni teretanu (da se mozes rekreirat malo) ni internet, nista, samo jeo radio i spavao, hrana sugava, ljudi u qurcu, staro raspada se fizicki rad svaki dan, u portu svako malo vez, odvez, shiftavanja, periodi po par dana bez sna konstantni, nostromi koji su me maltretirali na mnoge nacine, chiefovi sa dusevnim problemima....
ne pokusavam te uplasit, samo mozda dat savjet da je mozda bolje ne radit planove na taj nacin.
godinu dana je previse, kad sam se vratio nista vise nije bilo ko prije i sve to je ostavilo traga na meni.
![]()
Pozz,zanima me jeli za porucnicki od ARPA breveta potrebna samo radna razina ili treba i upravljacka, u diversa se polazu posebno na cemu se gubi vrime i novac, i dali su poznati temini porucnickih za 2014.g.???
Pozz,zanima me jeli za porucnicki od ARPA breveta potrebna samo radna razina ili treba i upravljacka, u diversa se polazu posebno na cemu se gubi vrime i novac, i dali su poznati temini porucnickih za 2014.g.???
Postovane kolege koji trening centar u Hrvatskoj ima najbolje cijene?
DruÅ¡tvo, da li je istina da od 01.01.2014. svi kandidati za polaganje poručničkog ispita, moraju imat joÅ¡ neke dodatne brevete položene .. čuo sam da se radi o 3 komada (Ship Security Officer, Bridge Team Management i joÅ¡ jedan, nisam zapamtio) ... trenutno sam van svih događanja, ovo mi je samo glasina koju sam čuo od par ljudi i nadam se da ćete mi samo reć da pričam gluposti! Jer tu se radi o oko 10 tisuća kuna .....